Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen (Cees Smit) - Pas op uw privacy

82 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
lanatus
3
In de VS wint doorgaans de presidentskandidaat met het grootste budget. Niet degene met de beste argumenten.
Karl Rove (adviseur van Bush) had er een handje van tegenstanders zwart te maken.

Destijds nog de aflevering van Zembla gezien over overheden die weigeren gerechtelijke vonnissen uit te voeren?
Op papier ziet het er mooi uit, maar ook de Nederlandse democratie en rechtsstaat mankeert wel wat aan. Eenmaal besmet met macht gaan mensen rare dingen doen.
[verwijderd]
0
inderdaad...we leven al in een bananenrepubliek, waar Tineke op kosten van de belastingbetaler een prive-Jet bestelde(om niets meer te doen dan aanwezig te zijn). Heel wat anders dan een bedrijf dat met eigen middelen een bepaalde luxe verkiest, omdat zaken dat vereisen en/of mogelijk maken.

De overheid verkrijgt al haar geld uit het collectief...en hoe ze met dat verkregen geld omgaat is duidelijk!
De lange arm der Wet is verworden tot de lange arm der schatkist!

Een goede bekende van mij werkt voor een woningbouwcorporatie waar de nodige probleemgevallen zijn met marokaanse huurders. De Corporatie besloot familie van raddraaiers aan te spreken op het gedrag van hun familieleden en dat wierp duidelijke vruchten af!
De rechter floot hen echter terug, omdat deze meende dat de woningb.corp. te zeer in de privacysfeer mengde... wie is er dan de grootste raddraaier/intrigant in dit verhaal?

Het rechtssysteem is een privéaangelegenheid geworden waar agenten oprecht vrezen voor hun gezinnen en eigen levens(ze krijge gewoon te verstaan van criminelen dat ze weten waar en met wie ze wonen en dat meneer-'suikeroom'-de-rechter hen zo weer vrijspreekt!)

Het is niet vreemd dat politie aan het criminele handje gaat lopen...

Bedenk dat iedereen hier zich onterecht veilig voelt achter zijn/haar alias; IEX weet namen en adressen(en achtergronden) en als ze vals zijn opgegeven dan is opsporing via IPadres eenvoudig, want wie maar wil kan eenvoudig via IPadressen iedereen achterhalen (dus bedenk je voor je hier opschept over je miljoenen). Verder kunnen ook de fiscus, jusititie, sponsors(banken/verzekeraars etc), adverteerders kunnen alles uit je halen wat ze nodig achten...

Privacy is iets uit sprookjesboeken.
_/bart\_
0
Ach, als een Marokkaanse/Nederlandse werknemer van de (Nederlandse) politie deals sluit met de Marokkaanse geheime dienst en vertrouwelijke informatie aan hen doorspeelt, vervolgens gepakt wordt..en maar 200 uur schoffelen krijgt.. Dan heb ik wel een idee hoe de privacy vd burger wordt bewaakt in dit land..
[verwijderd]
0

The chief executive officer of Sun Microsystems said Monday that consumer privacy issues are a "red herring."
"You have zero privacy anyway, get over it" Scott McNealy told a group of reporters and analysts Monday night.

Read More www.wired.com/politics/law/news/1999/...
Humans R underrated
0
Hm, over flitspalen en belastingaangiften, zit je nou werkelijk de overheid te beschuldigen van Zuid Amerikaanse trucjes, terwijl je zelf het recht voorbehoud de regels te omzeilen?
Jij vindt manieren om de overheid te bedonderen, door bv de lokatie vd flitspalen te kennen, en elders knetterhard te rijden, maar hekelt een overheid die die mazen in het net zou dicht gooien?

Over huizenprijzen;
Welvaartsstijging is dat je vandaag minder lang hoeft te werken om iets te krijgen dan je een jaar geleden had moeten doen. Vrijwel alles wordt goedkoper, en dus hoef je vandaag veel minder lang te werken voor vrijwel alles wat je kan kopen, behalve huizen. Om een of andere irrationele, ridicule reden eisen wij dat huizenprijzen moeten stijgen. Wat een kul!

Ow, en voor de standaard overheid zeveraars kan ik nog wel een leuke site aanraden met gelijkdenkenden;
dat is www.telegraaf.nl, daar zullen jullie je wel thuis voelen!
pcrs7
1
quote:

Victor123 schreef:

Ow, en voor de standaard overheid zeveraars kan ik nog wel een leuke site aanraden met gelijkdenkenden;
dat is www.telegraaf.nl, daar zullen jullie je wel thuis voelen!
Dat is geen argument, het is zoiets als zeggen: met dat soort standpunten zul je ook wel een kapsel als dit hebben en een foto van iemand met een raar kapsel opsturen.
Wanneer komt er nu toch eens iemand met steekhoudende argumenten ipv steken onder water?
Humans R underrated
1
Wat had je beargumenteert willen zien, pcrs7?
Dat NL geen bananenrepubliek is?
Of dat een overheid een nuttig orgaan is dat de levens van haar burgers verbeteren kan?
U vraagt, ik draai.
[verwijderd]
0
pcrs7
2
@victor123 van iemand die niet het verschil ziet tussen een argument en een zeur opmerking zoals jij die maakte, verwacht ik niet veel.
Eerst moeten we het over de methode eens zijn om een ware van een niet ware uitspraak te onderscheiden:
dat is voor mij de wetenschappelijke methode. Dus inconsistente theorieen zijn onjuist

verder moeten we het eens zijn over definities:
Een overheid is een organisatie van mensen (een minderheid) die andere mensen (de meerderheid) mogen dwingen te doen wat zij willen dat die doen. Die dwang gaat met wetten en daarachter schuilt geweld.

Het leven van de gedwongen gaat er niet op vooruit door de dwang. Dat zit besloten in de definitie van dwang.

Als jij en ik onze buurman niet mogen dwingen te vertellen waar hij zijn geld aan uit moet geven, dan kunnen we dat recht, dat we niet hebben, ook niet delegeren aan een groep andere mensen (politici)

Probeer daar maar eens een speld tussen te krijgen, aleen gebruik makend van argumenten die voldoen aan de methode :de wetenschappelijke methode
[verwijderd]
0
Welke regering/overheid vertelt wie dan ook waar ie zijn geld aan moet uitgeven behalve dan aan belastingen?

Niet te veel naar Stefan Molyneux luisteren pcrs je bent gehersenspoelt.
[verwijderd]
0
Er komt een keer een dag dat krakers automatisch een belasting aanslag krijgen omdat ze gebruik maken van een woonvoorziening. Deze zou dan in percentage bij hun bruto uitkering moeten worden geteld... :)
pcrs7
1
quote:

Ali Jas schreef:

Welke regering/overheid vertelt wie dan ook waar ie zijn geld aan moet uitgeven behalve dan aan belastingen?
[/quote]
Elke overheid vertelt zijn burgers waar die hun geld aan uit moeten geven. In ons land wordt 70% van je inkomen onder dwang uitgegeven waar de mensen in de overheid willen dat je het aan uitgeeft (ze nemen het je af onder dwang en geven het dan voor je uit aan producten waar je niet om gevraagd hebt)
en nogmaaals in hemelsnaam

[quote=Ali Jas]
Niet te veel naar Stefan Molyneux luisteren pcrs je bent gehersenspoelt.
Dit is GEEN argument. Graai die hersencellen bij elkaar, blijf bij de feiten uit de realiteit en formuleer argumenten die wijzen op inconsistenties.
Ik vind natuurlijk dat jij gehersenspoeld bent door vele jaren op je school vaderlandse geschiedenis te ontvangen onder het portret van hara majesteit, maar dat is GEEN argument waarom het niet klopt wat je zegt.
(overigens is het gehersenpoelD, wat betekent dat je bij de taalles niet erg oplette)
[verwijderd]
0
Of je het nou leuk vind of niet: de overheid, dat zijn wij.

De overheid int geld (belastingen, boetes, kosten) om het in ons aller belang weer uit te geven.

Hoe rijker de overheid (bijv. hoe meer snelheidsboetes ze int) hoe meer er voor ons wordt gedaan en betaald (of dat geld nou wordt besteed aan ambtenaren, JSFfen, dijken, wegen of cultuursubsidies).

Denk bij iedereen die wordt geflitst maar: hé, die betaalt een deel van mijn belastingen.
pcrs7
3
quote:

MiddenVink schreef:

Of je het nou leuk vind of niet: de overheid, dat zijn wij.
[/quote]
Sorry, maar tussen de mensen van de overheid en de onderdanen bestaat een relatie van dwang, met een dwinger en een gedwongene. Als je geen veschil ziet tussen een relatie onder dwang en een vrijwillige relatie, dan sta je zo los van de werkelijke feiten in de realiteit, dat discussie heel moeilijk wordt.
de overheid dat zijn wij=de dwingers zijn de gedwongene
Dat is onzin. Ik kan Balkenende niet dwingen zijn geld ergens aan uit te geven

[quote=MiddenVink]
De overheid int geld (belastingen, boetes, kosten) om het in ons aller belang weer uit te geven.
[/quote]
Als het in jouw belang werd uitgegeven, zou de dwang niet nodig zijn, dan zou je het vrijwillig overhandigen. Het is immers in jouw belang. Waarom zit er dan een pistool achter de deur? Als ik iets koop, verwacht ik dat dit in mijn belang als ik daar vrijwillig voor kies. Als iemand zegt:hier heb ik een verzekering voor je en die wil je echt graag hebben, maar als je hem niet aanschaft gooi ik je in de gevangenis, dan is die relatie fundamenteel anders dan wanneer ik een ipod koop. Die verkoper dreigt mij niet met gevangenis als ik besluit dat de aanschaf van een ipod niet in mijn voordeel is.

[quote=MiddenVink]Hoe rijker de overheid (bijv. hoe meer snelheidsboetes ze int) hoe meer er voor ons wordt gedaan en betaald (of dat geld nou wordt besteed aan ambtenaren, JSFfen, dijken, wegen of cultuursubsidies).
Dat is geloof in reclame. Als ik nu zeg dat de andere helft van je inkomen aan mij moet worden gegeven, dat als je dat niet doet, ik je in de gevangenis gooi, maar erbij zeg dat ik het in jouw voordeel uitgeef, dan moet er toch een belletje gaan rinkelen dat er iets niet klopt in dat verhaal?

Kijk ook eens naar de praktijk
-de wegen staan vol files
-voor een inbreker komt de politie niet meer langs
-het rechtssysteem is totaal waardeloos voor de kleine man
-de gevangenissen zitten vol met 'criminelen' die voortkomen uit drugsverboden
-gezondheidszorg vol met wachtlijsten
-bakken geld worden van jan met de Pet afgepakt en naar falende banken en buitenlandse overhedengebracht
-ontwikkelingshulp blijkt of naar corrupte buitenlandse heersers te zijn gegaan (Prink-> Zimbabwe) of direct doorgesluisd naar ondernemers die de overheid lobbyen.
-bijstand was ooit bedoeld voor 50k mensen, zijn er nu 500k
-AOW krijg je waarschijnlijk niet meer als je nog een jaar of 15 ervoor zit
-Beveiliging tegen buitenlandse invasies, vermoordt nu pisnijdige Taliban in Afghanistan die daarvoor nog nooit van nederland gehoord hadden
-landbouwsubsidies aan boeren om geen voedsel te verbouwen
-monopolie op geldcreatie dmv bankkartel, zorgt voor enorme risicos genomen door banken en heftige fluctuaties in de economie

Alles wat je gedwongen moet financieren blijkt wonder boven wonder niet te werken (voor de onderdaan). Daar is een reden voor en dat is dat de genoemde 'diensten' alleen een voorwendsel zijn om je geld af te pakken.
1.5 miljoen euro voor onderzoek naar 'vrije wil' aan de universiteit van Utrecht. Was dat toch al iets waar jij je geld aan uit wilde geven?
Niet dat ik je zou willen tegenhouden, maar wat geeft jou het recht iemand op mij af te sturen die mij dwingt dit te financieren?
ffff
3
MiddenVink,

Ik vind dit wel een mooie gedachte: De overheid dat zijn wijzelf....

Maar ik kijk er toch totaal anders tegenaan. De Overheid manifesteert zich op een gegeven moment als een machtsblok en onder het mom voor de hele gemeenschap, voor degehele bevolking te werken, zijn ze net even wat teveel en te vaak, veel te ruim met zichzelf bezig. Vetbetaalde banen, schitterende afvloeiingsregelingen, torenhoge pensioenen en vooral: Ze zijn er met veel te veel. Het werk , wat ze dan zogezegd, voor ons burgers doen, zou met heel wat minder gedaan kunnen worden.

Kortom: In mijn visie zijn wij zeker NIET de Overheid. Integendeel: Ik ben tot de conclusie gekomen, al vele jaren geleden: je moet de Overheid niet te veel geven, niet te ruim van middelen voorzien, want dan gaan ze nog decadenter en ruimhariger en onbezonnener met al dat geïnde geld om.

Als we nu eens beginnen met ook de Overheid eens flink te laten afslanken. Wedden dat we dat nauwelijks of niet merken aan de dienstverlening voor die burgers.

Peter

Ik zie dat Pcrs7 het zo'n beetje hetzelfde aanvoelt.
New dawn
0
De overheid is er voor de burgers, maar de praktijk is dat de burgers er voor de overheid zijn.
pcrs7
0
quote:

ffff schreef:

Integendeel: Ik ben tot de conclusie gekomen, al vele jaren geleden: je moet de Overheid niet te veel geven, niet te ruim van middelen voorzien, want dan gaan ze nog decadenter en ruimhariger en onbezonnener met al dat geïnde geld om.
De econoom Kotlikoff heeft becijferd dat de overheid van de VS een terkort heeft van 202 trillion $
www.thenewamerican.com/index.php/econ...
Als je briefjes van 100$ op elkaar stapelt, dan is 202 tr een stapel van 20 miljoen km hoog. De afstand naar de maan is 385.000 km.
'De overheid dat zijn wij' leidt tot een snelle ondergang van 'wij' De geschiedenis leert dat dit soort problemen meestal begraven worden in een oorlog. Want de overheid=dwang en als je problemen met dwang oplost, dan ga je onoverkomelijk grote 20 miljoen km hoge problemen met ongelofelijke hoeveelheden geweld aanpakken.
In de VS zit nu 1% van de mensen in de gevangenis. Die doen daar dwangarbeid voor 0.75 cent/uur. 35% van huishoudelijke apparaten wordt gemaakt door deze gevangenen. Door het 3 strikes out beleid, zitten sommigen levenslange straffen uit voor het stelen van een paar chocoladerepen. Dit is gewoon slavernij via de achterdeur. Dit terwijl de US gvt import verbiedt van producten die in gevangenissen gemaakt zijn.
www.youtube.com/watch?v=gwT6CisM0mU&p...

202 tr dollar aan schuld leidt tot slavernij als oplossing en de EU gaat helemaal dezelfde weg op. Geld uit Griekenland komt nooit meer terug. Ze stapelen bergen schulden op en boetes zijn slechts het begin, zoals Frank van Dongen terecht opmerkt.

Het kleiner maken van de overheid zou een mooi begin zijn. Ik verwacht dat het niet gaat gebeuren, ze rijden de zaak helemaal te pletter.
[verwijderd]
0
Overal op de wereld moet men belasting betalen pcrs en iedereen heeft daar een hekel aan niets nieuws onder de zon wen er aan of ga anders op een onbewoond eiland zitten.
Indien dat eiland bewoont is kun je misschien je inzichten daar gaan verkondigen en je anarchistische staatje inrichten naar eigen idee.
Succes!
82 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 866,72 +1,37 +0,16% 12:01
AMX 921,53 +2,85 +0,31% 12:02
ASCX 1.192,70 -15,21 -1,26% 11:47
BEL 20 3.817,34 +22,77 +0,60% 12:02
Germany40^ 17.766,10 -3,92 -0,02% 12:02
US30^ 37.805,58 +77,87 +0,21% 10:04
US500^ 5.030,76 +11,20 +0,22% 12:01
Nasd100^ 17.550,17 +45,26 +0,26% 12:01
Japan225^ 38.086,71 +342,64 +0,91% 10:06
WTI 81,32 -0,89 -1,08% 12:02
Brent 86,36 -0,95 -1,09% 12:01
EUR/USD 1,0672 +0,0001 +0,01% 12:01
BTC/USD 61.629,02 +376,09 +0,61% 12:01
Gold spot 2.379,31 +18,32 +0,78% 12:01
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,870 +0,360 +1,53% 11:46
EXOR NV 102,000 +1,200 +1,19% 11:45
Heineken 88,100 +0,940 +1,08% 11:46
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 563,800 -16,400 -2,83% 11:47
BESI 141,250 -1,100 -0,77% 11:46
SHELL PLC 33,295 -0,235 -0,70% 11:46

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront