ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
[verwijderd]
0
Bos
In het eerste halfjaar bracht de deal 461 miljoen euro aan premie in de het laatje. De vooruitzichten zijn echter somberder, zo waarschuwt het ministerie van Financiën. Wouter Bos redde ING met geld en met zekerheden. Zo nam hij de risico's van een miljardenportefeuille aan Amerikaanse hypotheken over van ING. Sindsdien is het er op de Amerikaanse huizenmarkt niet beter op geworden.
voda
0
ING ziet strijd om afval
28 september 2010, 14:40 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De hoeveelheid afval zal minder hard groeien dan de overheid veronderstelt. Dat staat in een rapport van het Economisch Bureau van ING. De denktank schat de omvang van de afvalmarkt op ongeveer 13 miljard euro. Hierover wordt zeker tot 2013 stevig strijd gevoerd tussen de afvalverbranders en de hergebruikers.

De capaciteit van installaties die afval verbranden, neemt toe en dat zet de tarieven voor verbranden onder druk. Afval zal echter op lange termijn minder worden gebruikt als brandstof om energie op te wekken. Het zal meer opnieuw worden gebruikt, aldus ING.

De denktank gaat ervan uit dat de hoeveelheid afval in 2015 niet zal uitkomen boven 62 megaton. De overheid schat in het Landelijke Afvalbeheerplan 68 megaton.

De bouwsector

De bouwsector brengt meer dan een derde voort van de totale hoeveelheid afval die in Nederland wordt verwerkt, de industrie meer dan een kwart en de huishoudens een zesde. Volgens ING is de groei van het bouwafval overschat, doordat er minder gebouwen gesloopt zullen worden dan verwacht. Een stijging van het afval in de industrie is niet te verwachten, omdat daar inmiddels zuiniger wordt omgegaan met materialen.

Ruim 50 miljoen ton van het in Nederland verwerkte afval werd in 2007 hergebruikt, ofwel 83 procent. Bijna 6 miljoen toen, 14 procent, werd verbrand en 4 miljoen ton (3 procent) werd gestort. In de andere landen van de Europese Unie wordt slechts 43 procent hergebruikt, 5 procent verbrand en 52 procent, het meeste dus, gestort.

Aan de lage kant

De capaciteit van de installaties die afval verbranden (avi's) zou toenemen tot 8 megaton in 2012, maar volgens de ING is die raming aan de lage kant. Om de installaties rendabel te houden verlagen zij de tarieven om zo grotere hoeveelheden afval aan te trekken. Een besluit om niet uit te breiden zou verlichting kunnen bieden. ING wijst er echter op dat de afschrijvingskosten van de verbrandingsinstallaties lager worden en dat de opbrengst aan elektriciteit stijgt door een verbetering van het rendement. Daardoor hebben hergebruikers voorlopig een harde dobber aan de concurrentie van de verbranders.

ING heeft zich op het afval gestort om een beeld te krijgen van investeringen in onder meer inzamelvoertuigen en vuilniswagens. Volgens het rapport zal leasen als vorm van financiering voor dit soort machines toenemen.
voda
0
'ECB zal niet alle maatregelen verlengen'
28 september 2010, 13:54 | ANP
ISTANBUL (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal niet alle stimuleringsmaatregelen die aan het einde van het jaar aflopen verlengen. Dat zei ECB-bestuurder Jürgen Stark dinsdag bij een congres van de centrale bank van Turkije.

,,We zijn bezig met het uitfaseren van buitengewone maatregelen'', zei Stark. ,,Deze week en in het vierde kwartaal van 2010 lopen verschillende buitengewone maatregelen af en die zullen niet worden verlengd.''

Beslissingen over maatregelen die na 31 december aflopen worden in een later stadium genomen, voegde hij eraan toe. Daarbij gaat het onder meer om de regeling die banken de mogelijkheid geeft tegen een zeer lage rente voor een langere periode geld te lenen. Die maatregel is, na een verlenging begin deze maand, in ieder geval nog tot in januari 2011 van kracht.
voda
0
Storing internetbankieren bij ING voorbij
28 september 2010, 9:31 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Een storing bij ING, die internetbankieren voor zakelijke klanten slechts beperkt mogelijk maakte, is opgelost. Dat liet een woordvoerder van de bank dinsdag weten. De storing begon zondag en technici hebben tot in de nacht van maandag op dinsdag gewerkt om het probleem op te lossen.

voda
0
Waarde ING-pakket Staat daalt $2 mrd
28 september 2010, 8:51 uur | FD.nl
3Volgens de nieuwste inzichten is de portefeuille probleemhypotheken van ING, waar de Nederlandse overheid sinds begin vorig jaar grotendeels voor garant staat, zo'n $ 2 mrd minder waard dan waar begin vorig jaar rekening mee is gehouden.

Dat staat in een brief van minister Jan Kees de Jager (Financiën) aan de Kamer over de ontwikkelingen in de zogeheten Alt-A-portefeuille, die een omvang heeft van $ 23,8 mrd. De Staat heeft de garantie begin 2009, tijdens het dieptepunt van de financiële crisis, afgegeven omdat ING anders in de problemen dreigde te komen.
etc.

www.fd.nl/artikel/20366584/waarde-ing...
voda
0
IMF inspecteert iedere vijf jaar Nederlandse financiële sector
28 september 2010, 14:20 uur | FD.nl
1Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat iedere vijf jaar de financiéle sector in 25 landen evalueren. Ook Nederland staat op het lijstje.

De afspraak bestond al, maar de evaluatie zou op vrijwillige basis gebeuren. Het IMF heeft het onderzoek nu verplicht gesteld, ook voor Nederland.

etc.

www.fd.nl/artikel/20369422/imf-inspec...
voda
0
Buffers van banken toegenomen
29 september 2010, 13:01 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De buffers van Nederlandse banken om risico's op te vangen zijn de laatste twee jaar flink toegenomen. De solvabiliteitsratio, de mate waarin het vermogen van banken mogelijke verliezen kan opvangen, is gestegen van 12 procent begin 2008 naar 14 procent in april van dit jaar. Dit staat in het kwartaalbericht van De Nederlandsche Bank.

De solvabiliteit is vooral verbeterd door de overname van ABN Amro door Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland. Voor een deel kwam de verbetering ook door nieuwe internationale toezichtsrichtlijnen, die in 2008 van kracht werden, het zogeheten Basel 2-akkoord. Onlangs werd het Basel 3-akkoord gesloten, dat aanvullende kapitaaleisen stelt aan banken.

Er kunnen grote verschillen zijn tussen de solvabiliteitsratio's van banken in Europa. Zo lag eind 2008 de Nederlandse ratio van 12 procent iets boven het gemiddelde van de Europese Unie van 11,7 procent. België stond toen op 16 procent en Griekenland was hekkensluiter met 9 procent.

voda
0
Spaarder heeft argwaan voor buitenlandse bank
1 oktober 2010, 16:42 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Buitenlandse banken lopen nog niet warm om zich op de Nederlandse spaarmarkt te begeven. Bovendien zijn Nederlandse spaarders na het debacle met de IJslandse internetspaarbank Icesave nog te argwanend om hun spaargeld toe te vertrouwen aan een buitenlandse bank, zeiden deskundigen vrijdag.

Bank of Scotland, niet te verwarren met de Royal Bank of Scotland, maakte donderdag bekend dat het sinds de lancering van de onlinespaarrekening in Nederland afgelopen juni ruim 25.000 klanten heeft verwelkomd. De Schotse bank, onderdeel van de Britse financiële instelling Lloyds Banking Group, verwacht in Nederland binnen enkele jaren een spaarvolume van 3 miljard euro te realiseren.

voda
0
Fondsen schorten groen beleggen op
1 oktober 2010, 17:07 | ANP
DEN HAAG (AFN) - Het concept-regeerakkoord is voor twee 'groene' beleggingsfondsen reden om pas op de plaats te maken. In het akkoord van VVD en CDA vervalt een heffingskorting voor dit soort beleggingen.

ASN Bank en BNP Paribas Groen Fonds maakten vrijdag beide bekend de uitgifte en inkoop van participaties op te schorten.

ASN Bank zegt dat nog onduidelijk is welke gevolgen dit zal hebben voor de deelnemers in het fonds en voor de waardering van de participaties. BNP Paribas Groen Fonds zegt dat er ,,onhelderheid is over de exacte invulling van dit voornemen'' en wacht op definitieve besluiten.
mr$
1
SmarTrend's Trend Spotter See Continued Upward Momentum on Shares of ING Groep (ING)
Written on Fri, 10/01/2010 - 10:23am
By Chip Brian

SmarTrend identified an Uptrend for ING Groep (NYSE:ING) on July 26, 2010 at $9.30. In approximately 2 months, ING Groep has returned 13% as of today's recent price of $10.51.
ING Groep is currently above its 50-day moving average of $9.69 and above its 200-day moving average of $9.33. Look for these moving averages to climb to confirm the company's upward momentum.
SmarTrend will continue to scan these moving averages and a number of other proprietary indicators for any shifts in the trajectory of ING Groep shares.
jalivia
0
quote:

mr$ schreef:

SmarTrend's Trend Spotter See Continued Upward Momentum on Shares of ING Groep (ING)
Written on Fri, 10/01/2010 - 10:23am
By Chip Brian

SmarTrend identified an Uptrend for ING Groep (NYSE:ING) on July 26, 2010 at $9.30. In approximately 2 months, ING Groep has returned 13% as of today's recent price of $10.51.
ING Groep is currently above its 50-day moving average of $9.69 and above its 200-day moving average of $9.33. Look for these moving averages to climb to confirm the company's upward momentum.
SmarTrend will continue to scan these moving averages and a number of other proprietary indicators for any shifts in the trajectory of ING Groep shares.
[verwijderd]
0
Dit bericht zal een positieve invloed hebben. Aardig om te zien dat China langzaam haar economische en financiële macht uitbreidt.


China gaat noodlijdend Griekenland helpen

Gepubliceerd: vandaag 16:57

ATHENE (AFN) - China gaat het noodlijdende Griekenland helpen om uit de financiële problemen te komen. Het Aziatische land is onder meer van plan om Griekse staatsobligaties te kopen, zodra Griekenland terugkeert op de financiële markten. Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao zaterdag tijdens zijn bezoek aan Griekenland.

Jiabao maakte verder bekend dat China de import van Griekse producten wil bevorderen. ,,Als Griekenland in problemen verkeert, is China bereid te helpen'', zei Jibao. De Chinese premier verwacht dat de Griekse economie herstelt in lijn met het herstel van de wereldwijde economie.

Het bezoek van Jiabao aan Griekenland maakt deel uit van een reis naar Europa. De Chinese premier brengt ook een bezoek aan België, Italië en Turkije.
voda
0
ING-medewerkers krijgen er nieuwe vakbond bij
2 oktober 2010, 9:30 uur | FD.nl
Door: Ariane Kleijwegt
ING-medewerkers kunnen zich sinds gisteren naast het reguliere FNV Bondgenoten of CNV Dienstenbond ook organiseren via @Vice. De nieuwe vakbond is een dochter van de gespecialiseerde postvakbond BVPP.

Volgens de kersverse bestuurder Caspar Vlaar ontstond er onder voormalig medewerkers van Postkantoren, die werkzaam waren bij het door ING overgenomen Postbank, behoefte aan een eigen vakbond.
etc.

www.fd.nl/artikel/20407679/ing-medewe...
[verwijderd]
0
quote:

k48kok schreef:

Dit bericht zal een positieve invloed hebben. Aardig om te zien dat China langzaam haar economische en financiële macht uitbreidt.


China gaat noodlijdend Griekenland helpen

Gepubliceerd: vandaag 16:57

ATHENE (AFN) - China gaat het noodlijdende Griekenland helpen om uit de financiële problemen te komen. Het Aziatische land is onder meer van plan om Griekse staatsobligaties te kopen, zodra Griekenland terugkeert op de financiële markten. Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao zaterdag tijdens zijn bezoek aan Griekenland.

Jiabao maakte verder bekend dat China de import van Griekse producten wil bevorderen. ,,Als Griekenland in problemen verkeert, is China bereid te helpen'', zei Jibao. De Chinese premier verwacht dat de Griekse economie herstelt in lijn met het herstel van de wereldwijde economie.

Het bezoek van Jiabao aan Griekenland maakt deel uit van een reis naar Europa. De Chinese premier brengt ook een bezoek aan België, Italië en Turkije.

Laten we hopen dat die Chinezen ook Spanje en Ierland nog even aandoen.

Proost!
[verwijderd]
0
quote:

SlokkieOp schreef:

Laten we hopen dat die Chinezen ook Spanje en Ierland nog even aandoen.

Proost!

Ze beloven al om geen Europese obligaties te verkopen. Scheelt een hoop gereis.
voda
0
'Bankensector blijft achilleshiel economie'
5 oktober 2010, 19:05 | ANP
WASHINGTON (AFN) - Drie jaar na het begin van de financiële crisis blijft de kwetsbaarheid van banken en andere financiële instellingen de zwakke plek van de wereldeconomie. De schuldencrisis heeft de positie van banken opnieuw verzwakt, stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag. Er moet dan ook harder worden gewerkt aan de hervorming van het financiële systeem, vindt IMF-directeur José Viñals.

,,De financiële sector blijft de achilleshiel van de economisch herstel'', zei Viñals bij de presentatie van het halfjaarlijkse Global Financial Stability Report. Daarin concludeert het IMF dat de financiële sector er door de Europese schuldencrisis nu minder goed voorstaat dan een halfjaar geleden. ,,De vooruitzichten voor de sector zijn door het economisch herstel wel verbeterd, maar er blijven grote risico's'', aldus Viñals, hoofd van de IMF-afdeling kapitaalmarkten. ,,Het vertrouwen in de markten is nog lang niet terug; daardoor kunnen ze nog altijd snel terugvallen in een crisis.''

De stabiliteit van het financiële systeem wordt van twee kanten bedreigd, lichtte Viñals toe. De hoog opgelopen overheidsschulden worden een steeds nijpender probleem, terwijl veel banken nog nauwelijks zijn hersteld van de vorige financiële crisis. Overheden hebben de grootste onrust over de schuldencrisis voorlopig weliswaar weten te temmen, maar er is volgens het IMF veel meer actie nodig om de financiële sector te stabiliseren.

Reden tot zorg

Vooral in Europa is er reden tot zorg, bleek uit de woorden van de Spaanse IMF-econoom. Wereldwijd moeten banken in de komende twee jaar 4000 miljard dollar (circa 2900 miljard euro) aan nieuw kapitaal ophalen om hun schulden te herfinancieren. Driekwart van die verplichting ligt bij Europese banken. Dat kan grote problemen opleveren, als overheden tegelijkertijd veel geld moeten ophalen om hun eigen leningen door te rollen. ,,De zwakke financiële positie van zowel overheden als banken kan een zeer schadelijke uitwerking op andere delen van de economie hebben'', waarschuwde Viñals.

Om de financiële wereld weer tot rust te brengen, moeten overheden vasthouden aan hun plannen om de tekorten op termijn weer terug te dringen, benadrukte hij. Daarnaast moet er volgens het IMF echter ook veel harder worden gewerkt aan de hervorming van het financiële systeem. De strengere regels voor banken die tot nu toe zijn gepresenteerd, zijn volgens het fonds een goed begin, maar nog lang niet voldoende om alle problemen op te lossen. Zo moet het toezicht op de banken nog altijd worden verbeterd en moeten er internationale oplossingen komen voor het faillissement van banken die in meerdere landen actief zijn.

Daarvoor is echter brede internationale overeenstemming nodig, die tot nu toe moeilijk is te vinden. ,,Er moet politieke steun komen om nieuwe regels ook op andere fronten door te voeren'', wees Viñals op de verantwoordelijkheid van de G20. ,,Het ligt aan de landen zelf hoe lang het duurt voor we weer in een normale situatie zitten.''
voda
0
Aandelenuitgifte Deutsche Bank succesvol
6 oktober 2010, 12:57 | ANP
FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank, heeft woensdag 10,2 miljard euro opgehaald met een succesvolle aandelenuitgifte. Het was de grootste aandelenuitgifte in de geschiedenis van Duitslands grootste bank.

Het bedrijf gaf in totaal 308,6 miljoen aandelen uit voor 33 euro per aandeel. De aandelenuitgifte moet de overname van Deutsche Postbank financieren.

Het aandeel Deutsche Bank won woensdagmiddag 1,8 procent.
[verwijderd]
0
quote:

jakesnake schreef:

Wat is de Nederlandse tijd dat Alcoa met de cijfers komt?
Nabeurs.
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:07
Koers 14,666
Verschil -0,004 (-0,03%)
Hoog 14,768
Laag 14,550
Volume 5.833.498
Volume gemiddeld 11.318.559
Volume gisteren 11.778.789

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront