ACCSYS TECHNOLOGIES PLC « Terug naar discussie overzicht

Gesprek met Paul Clegg

67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Cementwagen
5
Ik heb een prettig telefonisch gesprek met Paul Clegg gehad van bijna een uur. Ik heb geprobeerd zo goed als mogelijk proberen weer te geven wat hij heeft gezegd op mijn vragen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat ik het verkeerd heb gehoord, begrepen of opgeschreven (dus dat is mijn disclaimer). Zelf ik aandelen in Accsys. Het gesprek ging in het Engels en Nederlands. Hij spreekt beide, maar veel dingen zegt hij toch liever in het Engels. Ik heb het grootste deel in het Nederlands gesproken. Op zijn verzoek is het een telefonisch onderhoud geworden, aangezien schriftelijke beantwoording heel veel tijd kost. Ik kon dit begrijpen.

Vragen aan Accsys 6-12-2010 (telefonisch beantwoord op 23-12-2010).

1. Waarom zijn er afgelopen half jaar helemaal geen licentiegelden binnen gekomen? En wanneer komen deze wel weer binnen van de twee licentiehouders? En waaruit bestaan die inkomsten dan (inkomsten per m3 en/ of vaste inkomsten)? Waren de eerder ontvangen inkomsten soms voorschotten?

Wat betreft Diamond Wood. Er is een overname aan de gang door een thailands bedrijf (bestuurder is een rijk man, Akeyuth Anchanbutra) van Diamond Wood. Er is toen gesproken om de boel te bespreken en eerst twee reactoren te bouwen (betekent 15,5 miljoen aan licentiegelden). In een eerder stadium was er gesproken om gelijk 4 reactoren te plaatsen. Zij hebben reeds 19 miljoen aan licentiegelden aan Accsys betaald in het verleden. In de nieuwe deal is een bedrag van 22- a 25 euro met jaarlijkse inflatie per kuub afgesproken vanaf een bepaald punt. Dit is een hoger bedrag dan eerder. In totaal krijgt Accsys nu dus minder, maar in de toekomst meer. Hetgeen een goede deal is. De overname van Diamond Wood door dat thailandse bedrijf moet ergens binnen 6 maanden na september/ oktober gebeuren. Het bedrijf van Akeyuth Anchanbutra heeft iets te maken met Asian opportunities en zou 60% van Diamond Wood hebben overgenomen. Dit heeft gevolgen voor het aandeel van Accsys in Diamond Wood.

Wat betreft Al Rajhi heb ik de beantwoording bij vraag 5 neergezet.

2. Het break-even punt zal ongeveer de tweede helft van 2011 worden bereikt. Ik begreep uit de beantwoording van de vragen dat dit zonder licentie inkomsten is. Betekent dit dan dat als er wel licentie inkomsten komen dat het break-even punt sneller bereikt wordt?
Het klopt dat dit break-even punt zonder licentiegelden in de tweede helft van 2011 is. Als er dus licentiegelden binnenkomen vervroegd dit het break-even punt.

3. Wanneer begint diamond wood met de bouw van de fabriek en wanneer is deze klaar? Wanneer begint de nieuwe deal van Accsys met Diamond Wood (na de heronderhandelingen) en wat houdt deze precies in? Moet Accsys nog meer geld in Diamond Wood stoppen (aandelen kopen)?

De bouw begint nog niet. De deal moet eerst helemaal rond zijn (dus afhankelijk van Diamond wood met dat thailandse bedrijf). Als de deal eenmaal rond is dan duurt de bouw niet zo lang, maar het klaarmaken van de reactoren wel. In totaal zal dat zo’n 18 maanden duren, nadat de deal rond is, dat de fabriek productieklaar is. In maart moet Diamond Wood overigens een bedrag betalen aan Accsys (hij gaf aan iets tussen de 400000 euro en de 500000 euro) naar aanleiding van de vernieuwde deal (volgens mij op verkopen van hout uit Arnhem). Accsys is niet van plan om nieuw geld in Diamond Wood te steken (of aandelen te kopen). In principe wil Accys geen geld meer steken in licentiehouders. Ook zal het in de toekomst alleen nog maar met grote houtbedrijven licenties afsluiten en niet met financieringsbedrijven (zoals Al Rajhi Holdings).

4. Accsys heeft nu 21.666.734 aandelen in Diamond wood (15,4%). Waarde zou 0,48 euro per aandeel zijn. Totaal dus 10,4 miljoen euro. Het is een niet-beursgenoteerd aandeel, maar hoe komt die waarde precies tot stand? En komt er verwatering van het aandelenkapitaal van Accsys in Diamond Wood door de financiering van hun fabriek?

Accsys heeft alle aandelen in Diamond wood momenteel afgeschreven. De waarde in de boeken is 0 euro. Het aandeel in het nieuwe Diamond wood is onbekend en hoe dit verder gaat is onbekend. Dat het aandeel van 15,4% in het nieuwe Diamond Wood zal verwateren is zeker alleen is nog niet bekend met hoeveel, aangezien nog onbekend is hoe de overnamedeal door het thailandse bedrijf er uit zal zien. Als blijkt dat de deal met Diamond wood een succes is zal de waarde van het aandeel worden aangepast.

5. Hoe staat het met licentiehouder Al Rajhi Holdings (vijf landen in het midden oosten)? Ook hieruit geen inkomsten, aandelen grotendeels verkocht.
Gezien de marktomstandigheden in het Midden-Oosten en met name de bouw (ook de problemen in Dubai noemt hij) heeft Al Rajhi geen omzet meer op het gebied van Accoya. De economische slechte periode is daar de hoofdzaak van. Hij geeft aan dat de laatste 6 weken er wel weer wat werk is gekomen van Al Rajhi. En toevallig heeft hij tussen kerst en oud en nieuw een afspraak met Al Rajhi, hopelijk om de boel weer op te bouwen. Al Raiji heeft een aparte afdeling voor de aandelen in Accsys (zit in Geneve) en de licentiehouder (zit in Bahrein). Hij reageert hiermee op mijn opmerking dat ze wel een heleboel aandelen in Accsys hebben verkocht.

6. In het rapport van de halfjaarcijfers (eindigend 30-09-2010) staat dat er gedetailleerd discussies zijn met potentiele partners. Kunt u zeggen hoe gedetailleerd, op wat voor een termijn deals gesloten worden en kunt u uiteenzetten om hoeveel licentiehouders en hoeveel strategische partners dit gaat?

Van de 30 potentiele partners, waarmee momenteel wordt gesproken wordt er aan 2-3 heel veel tijd besteed en zijn er al gesprekken die 9-12 maanden aan de gang zijn (hieronder Medite). Het grootste deel gaat om gesprekken tot licentiehouder. Er zijn ongeveer 20 grote chemische bedrijven in de wereld die Accetic, anhydride (kunnen) maken. Van die 20 grote chemische bedrijven praat Accsys er met 5.

7. Wat wordt verstaan onder de inkomsten op blz. 7 van het rapport “other revenue”? Zijn er nog andere inkomsten, behalve die op hout?

Als restproduct heeft Accetic Acid. Dit verkoopt het weer op de markt en levert dus dat inkomen op onder “other revenu”.

8. Onder kopje 4 “other operating costs” op blz 13 staan gigantische kosten, waarvan ik sales and marketing en reasearch, development en restructuring cost nog kan begrijpen. De administration costs zijn echter gigantisch hoog! Hoe kan dit, hoe gaat dit omlaag en hoeveel gaat dit omlaag? Wat wordt verstaan onder 624000 euro aan “other operating cost”, is dit eenmalig en zoniet gaat dit ook omlaag? Wat wordt verstaan onder depreciation and amortisation cost van maar liefst 927000 euro en ook voor deze de vraag of dit eenmalig is en zoniet of dit omlaag gaat?

Onder deze kosten worden de kosten voor de gebouwen gezien. De depreciation and amortisation cost zijn de kosten van het afschrijven op het gebouw in Arnhem. In het algemeen verteld hij dat de kosten al drastisch omlaag zijn gegaan en dat zij daar nog op letten.

9. Ik ben blij om te horen dat er voor de uitbreiding van de fabriek niet wordt gekeken naar een aandelenuitgifte (met name vanwege het feit dat er geen schuld is en toch onderpand). Dit zou desastreus zijn en heel slecht voor het imago van het bedrijf en de directie, maar de vraag blijft hangen of zo’n aandelenuitgifte toch niet als uiterste mogelijkheid wordt gebruikt?

Hier kan hij niet verder op ingaan. Ze zijn er mee bezig. Later in het gesprek geeft hij aan dat zij met Abn Amro en Deutsche bank in gesprek zijn over onderpanden van de inventaris en nog iets (maar dat ben ik even kwijt).
en.
Cementwagen
0
10. Gaat de bouw van een extra reactor het productieproces weer stilleggen en zoja voor hoelang dan?

Nu, achteraf, zie ik dat we deze vraag niet hebben besproken.

11. Uit de conference call begreep ik niet helemaal wat de kosten voor de uitbreiding zijn. Zijn die nu 12-15 miljoen euro of is dat het bedrag dat extra benodigd is voor de uitbreiding en lopende zaken tot het break-even punt?

De kosten zijn inderdaad 12-15 miljoen. Daarnaast zal nog zo’n 5 a 8 miljoen aan werkkapitaal nodig zijn tot het break-evenpoint. In totaal hebben zij dus zo’n 20 miljoen nodig.

12. U geeft aan dat er zoveel vraag naar Accoya is. Maar waarom is de fabriek in Arnhem dan momenteel niet aan het draaien op zijn maximale capaciteit (verkoop nu 6537m3 per halfjaar (geeft 13074m3 per jaar) en maximum capaciteit 35000m3)?

Er is inderdaad heel veel vraag, maar voorheen betrof het orders van 1000 a 2000 m3. Nu wordt er door bedrijven gevraagd of Accsys in staat is om orders van zo’n 10000 m3 of 15000m3 uit te voeren over een periode van een paar jaar. Hierop anticipeert Accsys met de uitbreiding van de fabriek. Dit betreffen bedrijven uit onder andere Scandinavie, India, Duitsland, Amerika.

13. Met uitbreiding zou maximum ongeveer 55000m3 zijn? Break-even 25000m3 voor uitbreiding, maar is al bekend waar het break-even punt ligt na uitbreiding tot 3 reactoren?

Met uitbreiding zal het maximum ongeveer 52000 m3 zijn. Hij geeft aan dat het break even voor de huidige situatie inderdaad ligt bij ongeveer 25000m3 bij een verkoopprijs van 1240 euro per m3. Door uitbreiding van de fabriek kan het winstpercentage voor belastingen etc (Ebit marge) zo’n 22% worden. Zonder uitbreiding zou dit maximaal 8% zijn. Hij benadrukt dat dit.

14. Er is nu 6,6 miljoen euro in kas, waarmee het een half jaar uitgehouden kan worden, maar het is een jaar naar het break-even punt. Hoe wordt dat overbrugd (kostenbesparingen? Extra kapitaal?)?

Er is inderdaad nog 5- 8 miljoen nodig. Zie ook antwoord vraag 11.

15. Hoe zit het met het prijsverschil in hout van Accoya en normaal hard hout. Ik had begrepen dat dit gelijk is, maar recentelijk mijn twijfels over gekregen. Is het wellicht niet verstandig om met hogere volumes Accoya hout iets goedkoper in de markt te zetten dan normaal hard hout?

Allereerst geeft hij aan dat er verschillende soorten hard hout en soorten zacht hout zijn. Hard hout zijn bomen die hun bladeren verliezen. Zacht hout niet. De meeste soorten hard hout zijn duurder, maar er zijn ook soorten die goedkoper zijn, zoals een Russisch hout (syberian …….). Daarnaast is er ook nog het verschil tussen een jonge en oude boom. Zo is een jonge teak wel goedkoper, maar heeft een veel slechtere kwaliteit. De kwaliteit van al die soorten is aanzienlijk minder dan van Accoya hout. Als je dan kijkt dat bijvoorbeeld het percentage kosten voor het maken een raam slechts 15% hout is en dat het vervangen van een raam heel veel meer geld kost, is het dus belangrijk dat een raam zo lang mogelijk meegaat. Accoya doet dat een stuk beter. In Engeland wordt het vooral vergeleken met eiken hout. De prijs daarvan ligt ongeveer gelijk, maar de kwaliteit van Accoya is hoger. Hij heeft het ook nog over producten, waarbij de kosten van worden gedrukt door drie verschillende soorten hout op elkaar te lijmen, waarbij Accoya aan de buitenkant het beste tegen weersinvloeden op kan.

16. Hoe lang duurt het voor de commerciele productie van tricoya mogelijk wordt? Zijn er al concrete productontwikkelingen mbt tricoya? Hoe zit dat met Medite Europe? Eerder werd aangegeven dat er voor 31 maart 2011 een licentieovereenkomst zou komen (afhankelijk van het succelvolle verloop van het productieproces).

Medite bepaald dat allemaal. Er zal inderdaad voor 31-3-2011 besloten worden om een licentiehouder te worden. Momenteel is er een kleine testfabriek in Amsterdam die door hen samen is ontwikkeld en alles draait momenteel goed daar (er zijn dus geen problemen op productgebied). Dit maakt dat Medite in de toekomst ook mee zal delen in de licentiegelden van Tricoya.

17. Licentiehouders wordt het alleenrecht gegeven op de verkoop/ productie van Accoya gedurende een aantal jaren. Is er ook een clausule in die contracten opgesteld dat wanneer er door een licentiehouder niet binnen een bepaalde termijn met de verkoop (en dus inkomsten Accsys) wordt gestart (en of bepaalde volumes van verkoop), dat dan dit alleenrecht vervalt?

Ja, er is een “best afford” clausule. Maar er moet heel wat gebeuren voordat er gebruik gemaakt wordt van die clausule.

Cementwagen
0
18. Waarom wordt de media niet meer (beter) opgezocht, op een manier dat de particulier (de eindgebruiker) zelf gaat vragen naar accoya hout? De eindgebruiker creëert dan ook zelf vraag naar het product. Er zijn allerlei klusprogramma’s, maar ook beleggersprogramma’s (zoals in Nederland rtl-z) en grote kranten (In Nederland de telegraaf heeft bijvoorbeeld elke week de groene telegraaf en een beleggersportaal). Of uit laten nodigen in programma’s, zoals Quest means business van CNN of CNBR. Dat kost met name tijd en inzet, maar levert veel op.

Het kost tijd om bekend te worden. Hij geeft aan dat bij alle “trade” bladen zij telkens naar voren komen. Hij geeft aan dat zij het heel belangrijk vinden om de architecten van deze wereld bekend te laten worden met Accoya. Zij geven daar de voorkeur aan.

19. Welke professionals volgen het bedrijf en aandeel Accsys en hebben daar een visie die gedeeld wordt met de buitenwereld. Ik ken ze niet, maar is daar actief beleid op gericht vanuit Accsys om dat te stimuleren?

Momenteel alleen een bedrijf uit engeland “Matrix”. Die hebben ook een rapport gemaakt. Hij stuurt dat via de mail naar mij toe. Dat rapport kreeg ik direct na het gesprek via de mail binnen. In dit rapport heeft Matrix een koersdoel van 0,90 euro voor het aandeel.

Daarnaast zijn zij bezig met Abn Amro. Wellicht dat zij in de nabije toekomst ook wat gaan doen.

20. In een vorig gesprek heeft Hans Pauli aangegeven dat hij geen aandelen Accsys wilde, vanwege de controverse daarvan. Nu hebben Hans Pauli en Paul Clegg zomaar gratis opties verkregen voor heel veel aandelen. Waarom is dat nodig, ik vind dat onzinnig? Waarom zoveel? Waarom kunnen de CEO en de CFO niet gewoon hun “eigen geld” in het bedrijf steken (in plaats van als inkomen te ontvangen)? Dat zou pas echt een teken van vertrouwen zijn!

Hij geeft aan dat hij 12 uur per dag werkt en dat hij het bedrijf in een hele slechte situatie aantrof en nu bezig is met een “turn-a-round”. Hij ziet het als de beloning voor hemzelf en voor Hans Pauli, dat wanneer het lukt zij daar ook voor beloond worden. Hij geeft aan dat hij zelf geen rijk man is, maar wel een paar aandelen heeft gekocht met eigen geld alleen niet veel.

21. Over de conference call. Ik zat op het internet op het moment dat de conference call werd gehouden, maar ik had geen mogelijkheid om vragen te stellen. Moest je daarvoor via de telefoon in verbinding staan en/ of kan dat in de toekomst wel? En kan het dan misschien zo zijn dat ook een videoverbinding tot stand laat brengen (is tegenwoordig niet meer zo moeilijk en kost niets extra).

Het klopt dat je alleen via een telefonische internetverbinding vragen kon stellen. Het schijnt dat deze mogelijkheden creëren zo’n 20000 euro kost en dat zij proberen de kosten zoveel mogelijk te drukken. Als aandeelhouders dat willen kan dat, maar de kosten zijn hoog.

Ik heb een goed gevoel over gehouden aan het gesprek en ben er nog steeds van overtuigd dat Accsys een goede investering is en dat het zich later terug verdient. Hij komt op mij over als betrouwbaar en ook als iemand met de overtuiging dat het na de “turn-a-round” alleen maar beter kan gaan met Accsys.

Dit artikel kwam ik nog tegen na afloop van het gesprek toen ik een en ander aan het opschrijven was en mij verder probeerde vast te pinnen in de materie. Hierin staat onder andere vermeld dat Paul Clegg de broer is van Nick Clegg. Je zou denken met zijn broer aan de macht in Engeland kan het niet meer stuk. Link artikel: www.thisismoney.co.uk/investing/share...
Cementwagen
0
Zo, ik heb het geplaatst en nog even opgemaakt (kan dus alleen achteraf). Jullie kunnen reageren!
drulletje drie
0
Allereerst een AB !!!

Verder ziet het er allemaal mooi en duidelijk uit!
Het enigste wat me minder bevalt is dit...

14. Er is nu 6,6 miljoen euro in kas, waarmee het een half jaar uitgehouden kan worden, maar het is een jaar naar het break-even punt. Hoe wordt dat overbrugd (kostenbesparingen? Extra kapitaal?)?

Er is inderdaad nog 5- 8 miljoen nodig. Zie ook antwoord vraag 11.

Hoe gaan ze dit binnenhalen ?? Toch aandelen uitgeven...
Julian247
0
is hij toevallig familie van die andere clegg vice premier?? Die heeft een nederlandse moeder
Cementwagen
0
Julian247
0
zag het reageerde te snel. Wel belangrijk denk ik vooral in het aantrekken van geld. Bij gerenommeerde banken zal hij toch eerder binnenkomen als ze weten dat hij de broer is van de vicepremier van Engeland. Een niet te onderschatten factor
Julian247
0
Cementwagen, dank je voor je inspanningen. het is goed om eens bijgepraat te worden door het bedrijf omdat er verder maar mondjesmaat informatie naar buiten komt. Eigenlijk is het geweldig dat ze half 2011 al break-even kunnen draaien. Met de enorm stijgende vraag naar accoya zal dat misschien nog wel eerder kunnen zijn maar een half jaar is al heel snel. Wel denk ik dat ze nog meer aan de weg kunnen timmeren met hun milieuvriendelijke produkt als alternatief voor het kappen van de regenwouden. Hier zou de milieubeweging nou ook ns naar moeten kijken in plaats van alleen maar dingen tegen te houden.........
[verwijderd]
0
Cementwagen
0
Graag gedaan. Nu maar hopen dat Accsys ook resultaten gaat leveren en beter presteert dan verwacht. Hopen dat Al Rajhi volgende week ook betere mededelingen heeft en dat zij ook weer wat omzet gaan leveren. Het is tenminste hoopvol dat er de laatste 6 weken wat werk uit is gekomen.
xblue
0
Cementwagen bedankt voor je uitstekende werk. Ik ben nog steeds positief al valt mij het Diamond Wood verhaal behoorlijk tegen. Door de problemen in China komen eventuele inkomsten toch ruim 2 jaar later dan ik had verwacht.
Gezien de vraag naar personeel waardoor Diamond Wood werd of wordt gezocht was mijn indruk dat de bouw van de fabriek al ver gevorderd was.
[verwijderd]
0
Allereerst mijn complimenten voor Cementwagen. Voor al het werk wat je erin gestoken hebt en dat je ons zo op de hoogte houdt.

Wat mij opviel aan het gesprek was het onderstaande:

"Accsys heeft alle aandelen in Diamond wood momenteel afgeschreven. De waarde in de boeken is 0 euro. Het aandeel in het nieuwe Diamond wood is onbekend en hoe dit verder gaat is onbekend. Dat het aandeel van 15,4% in het nieuwe Diamond Wood zal verwateren is zeker alleen is nog niet bekend met hoeveel, aangezien nog onbekend is hoe de overnamedeal door het thailandse bedrijf er uit zal zien. Als blijkt dat de deal met Diamond wood een succes is zal de waarde van het aandeel worden aangepast."

Het feit dat Accsys alles al heeft afgeschreven is m.i. heel gunstig. Sla het bouwen van de fabriek met de thaise financierders niet doorgaat heeft Accsys geen verliespost ( meer ) en stel dat alles toch doorgaat is het alleen maar ( dubbele ) winst voor Accsys.

Verder vind ik het heel positief dat Accsys aan het onderhandelen is met de grotere afnemers dus i.p.v. een bestelling van 1000m3 direct het 3 of 4 dubbele waardoor zij m.i. steeds zelfstandiger kunnen voortbestaan en niet meer afhankelijk hoeven te zijn van licentiehouders en anderen. Maar gewoon op eigen kracht.

Cementwagen
0
Ik ben het met je eens dat dat alleen maar positief uit kan werken (vanaf dit moment). En ja, in het break-even point is alleen rekening gehouden met inkomsten uit Arnhem.
drulletje drie
0
1. Waarom zijn er afgelopen half jaar helemaal geen licentiegelden binnen gekomen? En wanneer komen deze wel weer binnen van de twee licentiehouders? En waaruit bestaan die inkomsten dan (inkomsten per m3 en/ of vaste inkomsten)? Waren de eerder ontvangen inkomsten soms voorschotten?

Wat betreft Diamond Wood. Er is een overname aan de gang door een thailands bedrijf (bestuurder is een rijk man, Akeyuth Anchanbutra) van Diamond Wood. Er is toen gesproken om de boel te bespreken en eerst twee reactoren te bouwen (betekent 15,5 miljoen aan licentiegelden). In een eerder stadium was er gesproken om gelijk 4 reactoren te plaatsen. Zij hebben reeds 19 miljoen aan licentiegelden aan Accsys betaald in het verleden. In de nieuwe deal is een bedrag van 22- a 25 euro met jaarlijkse inflatie per kuub afgesproken vanaf een bepaald punt. Dit is een hoger bedrag dan eerder. In totaal krijgt Accsys nu dus minder, maar in de toekomst meer. Hetgeen een goede deal is. De overname van Diamond Wood door dat thailandse bedrijf moet ergens binnen 6 maanden na september/ oktober gebeuren. Het bedrijf van Akeyuth Anchanbutra heeft iets te maken met Asian opportunities en zou 60% van Diamond Wood hebben overgenomen. Dit heeft gevolgen voor het aandeel van Accsys in Diamond Wood.

www.wallstreetweb.nl/beursnieuws/3330...

21-10-2010 12:48
Accsys licentiepartner Diamond sluit overeenkomst

AMSTERDAM (Dow Jones)--Accsys Technologies plc (AXS.LN) maakt donderdag bekend dat licentiepartner Diamond Wood China Ltd een overeenkomst heeft gesloten met een Aziatische investeringsgroep om de eerste Accoya-fabriek in Azie te financieren.

Er zullen volgens Accsys tevens veranderingen in het management van Diamond Wood plaatsvinden om de financiering te vergemakkelijken. Daarbij is Akeyuth Anchanbutra benoemd als voorzitter.

Accsys heeft tevens de licentieovereenkomst met Diamond Wood gewijzigd. De wijzigingen houden onder andere in dat de royaltiebetalingen met 10% zijn toegenomen naar EUR25,00 van EUR22,00 per kubieke meter Accoya hout die door Diamond Wood worden geproduceerd en verkocht.

De gewijzigde overeenkomst houdt bovendien in dat Diamond Wood voor een periode van twintig jaar de exclusieve rechten heeft voor productie en verkoop van Accoya-hout in China, Hong Kong, Macau en Taiwan. Voor Thailand, Singapore, Vietnam, de Filippijnen, Cambodja, Laos, Burma, Brunei, Indonesie en Maleisie geldt een exclusieve periode van tien jaar.

Accsys heeft in november 2010 een bijeenkomst met Diamond Wood en maakt eventuele details daarover bekend na afloop.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

Beetje aanvulling op het antwoord op vraag 1.

Verder is er in november een bijeenkoms geweeest tussen Accsys en Diamond Wood en zouden er eventuele details daarover bekend worden gemaakt na afloop.

Hen ik die gemist, zijn die er niet gekomen of is die bijeenkomst er helemaal niet geweest?

Cementwagen
0
Chris63, volgens mij mag je niet hele rapporten hier op dit forum zetten. Wat ik overigens bedoel met verrassingen is dat de aannames van Matrix wel eens te bescheiden kunnen zijn of uiteindelijk niet blijken te kloppen. Zij gaan er bijvoorbeeld wel van uit (in hun rapport) dat er een aandelenuitgifte tegen een prijs van 0,32 euro. Ik blijf hopen (en zoals eerder gezegd in hun conference call spraken ze alleen maar over andere wijzes van financiering) dat er geen aandelenuitgifte komt. De website van Matrix is: www.matrixgroup.co.uk/

Mocht je er niet uit komen dan wil ik je het mailtje van Paul Clegg met het rapport wel toemailen. Je moet dan wel even je emailadres aan mij bekend maken.
Cementwagen
0
Overigens gaat het vandaag weer lekker hard omhoog met de koers! Zou het gesprek van Paul Clegg met Al Rajhi Holdings al geweest zijn en heel goed zijn verlopen? Zijn zij weer in business?
drulletje drie
0
Vindt het inderdaad apart dat afgelopen vrijdag en vandaag na dagen van geen handel opeens de koers met groot volume omhoog schiet.

En dat terwijl rond die tijd de gesprekken met Al Rajhi Holdings plaats vonden. Misschien zijn ze weer aandelen aan het terugkopen inderdaad.
Cementwagen
0
haha, ja dat zou ook nog eens kunnen. Misschien dat het weer wat beter daar gaat en zij de koers aantrekkelijk vinden om weer terug te kopen. Maar toch hoop ik er meer op dat zij daadwerkelijk meer omzet aan Accoya gaan draaien naar aanleiding van het gesprek met Paul Clegg.
drulletje drie
0
Maar is het niet zo dat als hun meer omzet aan Accoya gaan draaien en ze nu eventueel aandelen aan het inslaan zijn dat het een beetje voorkennis is?

Laat ze inderdaad maar omzet gaan draaien is op de lange termijn beter!
67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:29
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:29
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:29
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 23:05
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.392,50 +13,13 +0,55% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront