AMG « Terug naar discussie overzicht

Metal over Amg

74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
3
Metal had een mooie post over Amg en ik vond het zonde om zoveel info over Amg te laten verdwijnen tussen een weekdraadje dus ik wou zijn post een nieuw draadje geven.

Dus bij deze de post van Metal in een nieuw draadje dat iedereen het kan lezen en deze info niet zomaar verdwijnt

Dit is de eerste keer dat ik schrijf op dit forum, alhoewel ik het nu al zo’n twee jaar volg met betrekking to AMG. Besloot maar eens na de post van Donateur mijn ervaringen en visie op papier te zetten.

Mijn eerste stukken AMG heb ik gekocht na de grote beurscrash van Q4 2008/Q1 2009, in de eerste instantie omdat dit aandeel zo scherp gedaald was ten opzichte van de oorspronkelijke prijs. Vanaf toen ben ik mij steeds dieper in het bedrijf en de markten/metalen waarin het actief is gaan verdiepen. Ik zit long in AMG, met name omdat er geen pijl is te trekken op de koersontwikkeling van dit aandeel ten opzichte van de ontwikkeling van de markten, metaalprijzen en financiele resultaten van AMG. De ontwikkelingen in de koers van afgelopen weken laat dat maar weer eens zien.

Ik denk dat op basis van de fundamentals van dit bedrijf de koers nog dit jaar richting de 25-30 euro range kan gaan. Met fundamentals bedoel ik met name de volgende ontwikkelingen voor AMG:
• AMG produceert 300.000 pond tantalum per jaar in zijn mijn in Brazilië, afgelopen jaren bewoog de tantalum prijs in de 40 usd per pond range en dit jaar is dat meer 120-130 usd per pond (tot nu toe). AMG heeft aangekondigd nieuwe contracten te hebben afgesloten tegen “current market prices” tot eind 2012 en zijn bezig om de mijn te “debottlenecken” (productie proberen te verhogen dus). Het is niet waarschijnlijk dat deze prijs binnenkort omlaag gaat aangezien tantalum wordt gebruikt voor condensatoren in smartphones en tablets.
• De Antimoon prijs is van 9.000 usd per MT vorig jaar naar ongeveer 16.000 usd per MT nu gegaan en in de tussentijd (toen de prijs ongeveer 12.000 usd per MT was) heeft AMG een mijn een smelter in Turkije gekocht. Deze mijn en smelter worden momenteel opgestart en volgens Heinz (de CEO) wordt verwacht dat deze in Q3 dit jaar gaat beginnen met het leveren van antimoon concentraten. Wat ik niet weet maar graag wel zou willen weten is wat de jaarlijkse productiecapaciteit van deze mijn gaat worden. Vast staat wel voor mij dat deze mijn een zeer positieve EBITDA gaat maken.
• De vliegtuigbouwers zitten in de lift voor de nieuwe titanium vliegtuigen die zij leveren (dreamliner etc) en AMG levert de metalen voor het bouwen van de motoren. Deze business zal het alsmaar beter gaan doen naarmate de vraag naar energiezuinige vliegtuigen toeneemt (met de huidige olieprijs zal dat zeker gebeuren)
• Engineering systems valt mij vooralsnog een beetje tegen in Q1 vergeleken met de orderintake, maar de nieuwe fornuizen en de technologie van ALD (de dochter van AMG die deze fornuizen produceert) zijn veelbelovend. De heat treatment business in Amerika loopt voluit vanwege de autoindustrie en zal dit de rest van het jaar ook doen. Ik denk dat we in deze tak verbeterde resultaten zullen gaan gedurende het jaar en deze langzaam zullen gaan stijgen. Interessant is of ze de aangekochte solar technologie kunnen ontwikkelingen tot een baanbrekend product.
• Ik verwacht dat de huidige aankoop van KB alloys zal leiden tot meer omzet en verbeterde marges in het aluminium segment (door prijsverhogingen en kostenvoordelen). Ook de chroomprijzen doen het goed en de omzetten zijn hier al flink gestegen in Q1.
• Graphit krophmuhl gaat als een trein door de verbeterde silicium prijzen, de Q1 cijfers laten dat al zien, ik verwacht dat deze trend zich doorzet in 2011.
• De recycling business in Amerika is voor mij samen met Timminco het zorgenkindje. De prijzen van Vanadium en Nikkel zijn niet geweldig (Vanadium trekt nu een beetje aan, Nikkel is juist gedaald de laatste tijd) en het is hopen dat ze dit kunnen compenseren door een shift in recycling feed en meer vaste inkomsten. Wel veel opwaarts potentieel hier, als ze de zaak die momenteel loopt in Amerika winnen en de Ferro-Vanadium prijs verder aantrekt zoals die nu doet kan dit veel extra EBITDA genereren.
• Voor timminco ben ik momenteel al blij als er geen extra cash bijhoeft, al het andere is mooi meegenomen voor de resultaten van AMG. In Q1 stond Timminco voor 13.3 musd op de balans dus echt veel vermogen kunnen ze er niet aan verliezen, het is meer de cash positie waar ik me zorgen om maak. Als Timminco echter hun oude voorraad kunnen verkopen (die al afgewaardeerd is) en dan ook nog een gedeelte van het productie kan herstarten dan is dat natuurlijk super en zal dat zeker zijn weerslag hebben op AMG (en hun conversie business)

Op basis van het bovenstaande denk ik dat AMG tegen Q4 aan ongeveer 0.75/1.00 usd EPS kan gaan laten zien (let wel: per kwartaal en exclusief de equity accounting voor Timminco), daarom vind ik ook dat het aandeel momenteel belachelijk laag staat. Het voor mij altijd belangrijk om niet in paniek te raken als AMG opeens heftig beweegt (zowel naar beneden en naar boven, de verleiding om te verkopen bij stijgingen kan net zo sterk zijn als die bij dalingen), ik kan korte termijn koersbewegingen altijd maar slecht inschatten (wie kan dat eigenlijk wel) en doe daarom gewoon mijn computer uit op drama dagen. Ik denk altijd aan het grote winst potentieel van dit bedrijf en blijf kijken naar de ontwikkeling van de metaalprijzen, uiteindelijk zal de koers altijd de economische realiteit gaan volgen.

Groet,
gerrit 69
0
Dit aparte draadje over AMG is mij wel een ab-tje waard.
Timminco is inderdaad nog een zorgenkindje en dat weerspiegelt zich dan ook in de koers, wat nog steeds het niveau heeft van een penny-stock.
Dat AMG de potentie heeft om te stijgen in de richting van haar oude introductie-prijs op de 28 Euro, ben ik volledig met je eens.
Dat het aandeel weer zo vlot gedaald is tot zelfs even onder de 12 Euro heeft grotendeels te maken met het cyclische karakter van dit metaal-bedrijf en het slechte beurs-sentiment.
Met dit aandeel moet je af en toe stalen zenuwen hebben en de blik op oneindig zetten en beslist niet elke dag naar de koersontwikkeling kijken.
Helaas heb ik met het laatste toch wel moeite.
Ondanks de beschermings-constructie kan AMG op deze lage koers ook nog een overnameprooi worden voor een eventuele Chinese gegadigde.
Hier speculeer ik niet op, maar ga voor de toekomst meer uit van de groei-potentie dat AMG in zich heeft.
Bedankt (Metal) voor je bijdrage.

Groet van Gerrit
Metal
0
Timminco is een zorgenkindje ja, maar tegelijkertijd denk ik dat ze met het nu langzaam aan verkopen van oude solar grade silicium voorraad en het heronderhandelde contract in ieder geval de cashflow situatie onder controle hebben. Voor mij is het belangrijkste dat er geen geld meer bijhoeft door een nieuwe aandelenuitgifte of converteerbare obligatie van AMG en volgens mij zit dit nu wel goed.

Als ze de solar grade markt zodanig kunnen doorontwikkelen dat ze een productie herstart kunnen maken dan is dat fantastisch (en tijdens de aandelenvergadering zei Heinz dat er steeds meer verkocht wordt). Dan kunnen ze de cashflows die hieruit komen gebruiken om het ijsland project uit de ijskast te halen en hier een nieuwe silicium plant bouwen. Ze hebben hier goede knowhow in huis aangezien ze zelf fornuizen kunnen produceren bij ALD en dit kwartaal zijn begonnen met het upgraden van de silicium fornuizen van Graphit Krophmuhl.

En ja Gerrit, ik heb ook moeite met mijn zenuwen onder controle houden. Wat ik doe is weer eens door het fundamentele verhaal heenlezen en mijn voorspellingen voor de komende tijd, dat helpt altijd een hoop bij het herstellen van mijn vertrouwen in de toekomst ;-)
[verwijderd]
0
Ja, inderdaad een hele mooi bijdrage over AMG. Ik zit er ook in voor de langere termijn en blijf ook rustig zitten de komende 2 tot 3 jaar. Trek je niets aan van die analisten. Een paar maanden geleden hadden ze het nog over een mogelijke tussentijdse correctie van de beurzen maar voor de langere termijn waren ze uitermate positief. En nu zien ze het voor de langere termijn ineens niet meer zitten? je wordt gewoon genaaid door die gasten, ze moesten het verbieden om het 'vak' van beursanalist uit te mogen oefenen want ze zijn niet meer waard dan criminelen.
[verwijderd]
0

Ik zit ook al vanaf 2009 in AMG. Bij mij liggen de stukken rustig op de plank. In 2013 of 2014 ga ik pas verkopen. Wat er nu gebeurt is goed. De speculanten en degene die AMG hebben gekocht om een kort ritje te maken nemen nu afscheid. Uiteraard spelen de dalende grondstofprijzen ook een rol. Voor de korte termijn is de ontwikkeling daarvan erg onzeker, en daarom ook het koersverloop van AMG.
Nu kopen en het risico lopen dat het aandeel verder zakt naar € 11.....of gaat het aandeel vanaf nu weer omhoog en moet je straks € 13,50 betalen ?!!!
Als je vertrouwen hebt en weet welke koerspotentie het aandeel heeft, is de keuze niet moeilijk.
Ik hoop dat de speculanten en de KT beleggers wegblijven. Daar hebben we niets aan. Die verkopen meteen als het even tegen zit, met de koersdaling van de afgelopen 2 maanden als gevolg. En kijk eens met welke geringe omzetten dat gepaard is gegaan..........
Ik sluit me helemaal aan bij Metal. De fundamentels voor AMG zijn fantastisch. Dat heb ik hier zelf ook al meerdere keren betoogd. Indien Timminco ook weer goed gaat draaien zou dat een extra plus zijn.

Hou rekening met nog een korte onstuimige periode. Er zijn veel onzekerheden op dit moment. Geef echter niet toe aan je twijfels, en hou AMG vast. De groei gaat echt weer aantrekken ondanks alle problemen, en dan moet je AMG in je portefeuille hebben.
[verwijderd]
0
Deze post nog maar eens onder de aandacht zetten,voor degene die meer over amg wil weten
[verwijderd]
0
RSI >30 in een dalende trend? betekent dit dat er weer een stijging aan zit te komen, wie zal het zeggen met alle gebeurtenissen in de wereld?

jsj
0
quote:

Moneymaker2009 schreef op 27 juni 2011 15:04:

RSI >30 in een dalende trend? betekent dit dat er weer een stijging aan zit te komen, wie zal het zeggen met alle gebeurtenissen in de wereld?

Als je het volume mee laat wegen in de RSI, en deze rare tijden is dat niet onverstandig, kom je op 34.

Niet echt spectaculair, one way or the other...

J
[verwijderd]
0
AMG is gedaald van 17 euro naar 11 euro vanaf half april, ofwel 35 % !!!!
Dat terwijl de verwachtingen positief zijn. Op 15 juni is daar nog een bevestiging van gegeven !!! Als je op deze niveau´s nog meent te moeten verkopen, stap dan a.u.b nooit meer in, want dan begrijp je er echt helemaal niets van. AMG is geen fonds voor angsthazen. Ga a.u.b ergens anders in beleggen
Ghestem
0
quote:

novaxess schreef op 28 juni 2011 12:39:

AMG is gedaald van 17 euro naar 11 euro vanaf half april, ofwel 35 % !!!!
Dat terwijl de verwachtingen positief zijn. Op 15 juni is daar nog een bevestiging van gegeven !!! Als je op deze niveau´s nog meent te moeten verkopen, stap dan a.u.b nooit meer in, want dan begrijp je er echt helemaal niets van. AMG is geen fonds voor angsthazen. Ga a.u.b ergens anders in beleggen
Dus mensen die denken dat de koers nog verder zal dalen en nu hun verliezen nemen om later goedkoper te kunnen instappen noem jij angsthazen?

Lijkt mij eerder wijsheid als het zo mocht zijn.
[verwijderd]
0

Als dat achteraf zo mocht zijn, dan is dat inderdaad wijsheid.
Voor het woord angsthazen had ik een andere benaming moeten kiezen. Mijn excuses aan diegene die ik voor het hoofd stoot.

Ik denk dat als je ergens in belegt, dan doe je van te voren een uitgebreid onderzoek. Je verdiept je in het bedrijf. AMG behoort tot de sterkste stijgers op de beurs dit jaar. Dat is op basis van fundamentele ontwikkelingen. Die ontwikkelingen zijn recent bevestigd door het bedrijf zelf.
Natuurlijk is het zo dat er al 2 maanden een correctie plaats vindt op de beurs. Dat is ook goed en logisch met al die onzekerheid. Het gaat mij om de reden waarom AMG extra daalt t.o.v. de markt. Dat komt door speculanten en KT beleggers die alleen maar kopen om een kort ritje te maken en om dan de aandelen weer te dumpen. Die korte termijn stijgingen blijven uit, en vervolgens wordt verlies genomen en worden de aandelen gedumpt. Bij bedroevende omzetten al weken lang zakken we zo sterk. Het is een soort sneeuwbaleffect. r zijn teveel mensen die niet goed hebben nagedacht over een investering in AMG.
Mijn punt is, dat als je je geld niet voor lange termijn kunt missen, moet je NIET in AMG beleggen. Daar is het fonds te volatiel voor. Daar moet je wel mee kunnen omgaan. Er zijn teveel onzekerheden op macro/economisch gebied, en de markt is te wispelturig om te speculeren op korte ritjes.

Voor de lange termijn blijft AMG een parel en ik geloof nog steeds dat we eind 2013 op 50 euro staan. Succes allen met jullie beslissingen.
Uiteindelijk willen we allemaal met AMG een zo hoog mogelijk rendement realiseren

gerrit 69
0
quote:

novaxess schreef op 28 juni 2011 13:47:

Als dat achteraf zo mocht zijn, dan is dat inderdaad wijsheid.
Voor het woord angsthazen had ik een andere benaming moeten kiezen. Mijn excuses aan diegene die ik voor het hoofd stoot.

Ik denk dat als je ergens in belegt, dan doe je van te voren een uitgebreid onderzoek. Je verdiept je in het bedrijf. AMG behoort tot de sterkste stijgers op de beurs dit jaar. Dat is op basis van fundamentele ontwikkelingen. Die ontwikkelingen zijn recent bevestigd door het bedrijf zelf.
Natuurlijk is het zo dat er al 2 maanden een correctie plaats vindt op de beurs. Dat is ook goed en logisch met al die onzekerheid. Het gaat mij om de reden waarom AMG extra daalt t.o.v. de markt. Dat komt door speculanten en KT beleggers die alleen maar kopen om een kort ritje te maken en om dan de aandelen weer te dumpen. Die korte termijn stijgingen blijven uit, en vervolgens wordt verlies genomen en worden de aandelen gedumpt. Bij bedroevende omzetten al weken lang zakken we zo sterk. Het is een soort sneeuwbaleffect. r zijn teveel mensen die niet goed hebben nagedacht over een investering in AMG.
Mijn punt is, dat als je je geld niet voor lange termijn kunt missen, moet je NIET in AMG beleggen. Daar is het fonds te volatiel voor. Daar moet je wel mee kunnen omgaan. Er zijn teveel onzekerheden op macro/economisch gebied, en de markt is te wispelturig om te speculeren op korte ritjes.

Voor de lange termijn blijft AMG een parel en ik geloof nog steeds dat we eind 2013 op 50 euro staan. Succes allen met jullie beslissingen.
Uiteindelijk willen we allemaal met AMG een zo hoog mogelijk rendement realiseren

Ik ben beslist geen angsthaas, maar als ik de winstwaarschuwingen om me heen zie en wat er allemaal nog boven ons hoofd hangt, dan is het beleggersklimaat al aardig aan het knakken.
Dit is voor het zelfvertrouwen ook geen goede zaak.
Mocht de AEX onder de 325 zakken, dan zie ik de aandelen wereldwijd een aardige uitglijder maken en zie ik de AEX onder de 300 verdwijnen.
Het is niet alleen het Griekenland probleem maar ook nog de angst om opnieuw in een zware recessie te belanden.
En geloof mij maar; Dan zie je AMG niet meer boven de 10 Euro staan.
Ook AMG is zeer cyclisch en daarmee ook kwetsbaar in een dergelijke recessie.
Daarbij is Timminco nog steeds geen groeiparel voor AMG.
De grote bubble in de vastgoedsector is nog lang niet helemaal leeggelopen en verschillende overheden hebben ook op te grote voet geleefd.
Ik probeer nog steeds positieve punten te zoeken, waarom de beurs in het tweede halfjaar zal aan gaan trekken, maar ik vind er tot toe bijna geen
één.
Wat ook zeer opvallend is, dat veel analisten er compleet naast zitten tot nu toe.
De beurs word steeds verrast, maar wel met voortdurend negatief nieuws.
Ik hoop natuurlijk dat ik met mijn pessimisme ongelijk ga krijgen en dat de dalende trend voor de beurs gaat stoppen zodat de zon weer een beetje gaat schijnen voor de beleggers.

Groet van Gerrit
[verwijderd]
1
Heb je verkocht gerrit? Wat kan een mens toch snel van gedachten veranderen he, een paar posts hierboven zat je nog te vertellen dat je niet elke dag moet kijken en dat amg makkelijk weer na de 28 euro kan,

Beetje slap van je dat je nou gaat lopen vertellen dat die makkelijk onder de10 kan gaan.
Typisch zo,n geval die juist de koers laat zakken omdat die denkt dat hij lager weer kan kopen, iedereen moet doen wat die zelf denkt maar je tegenstijdigheden vallen wel erg op
Patience
0
Zo gaat het met het aandeel AMG zolang ik nog winst heb verkoop ik niks ik koop alleen nog maar bij hou ze lekker vast onder de 10 euro sla ik weer een hoop in liever zie ik het omhoog gaan.
Ik heb alle geduld dat heeft mijn vaak beloond.
Groeten.
[verwijderd]
0
quote:

noob schreef op 28 juni 2011 14:59:

Heb je verkocht gerrit? Wat kan een mens toch snel van gedachten veranderen he, een paar posts hierboven zat je nog te vertellen dat je niet elke dag moet kijken en dat amg makkelijk weer na de 28 euro kan,

Beetje slap van je dat je nou gaat lopen vertellen dat die makkelijk onder de10 kan gaan.
Typisch zo,n geval die juist de koers laat zakken omdat die denkt dat hij lager weer kan kopen, iedereen moet doen wat die zelf denkt maar je tegenstijdigheden vallen wel erg op
Moet ik het toch even voor gerrit opnemen in deze!
Zo is ie zeer zeker niet en al helemaal geen omlaag prater!!!

Gr,
[verwijderd]
0
quote:

gincho schreef op 28 juni 2011 17:03:

[...]

Moet ik het toch even voor gerrit opnemen in deze!
Zo is ie zeer zeker niet en al helemaal geen omlaag prater!!!

Gr,
ik vind dat zo dom "omlaagpraten", net of de post op dit forum dirext incloed heeft op de koers en al helemaal niet bij AMG. De koers van AMG wordt echt niet door ons bepaald, ook de daling niet!! AMG stijgt wanneer een partij belang neemt in het fonds of uitbreidt, en daalt gewoon als dit uitblijft.
s.lin
0
quote:

Minkmeister schreef op 28 juni 2011 18:47:

[...]ik vind dat zo dom "omlaagpraten", net of de post op dit forum dirext incloed heeft op de koers en al helemaal niet bij AMG. De koers van AMG wordt echt niet door ons bepaald, ook de daling niet!! AMG stijgt wanneer een partij belang neemt in het fonds of uitbreidt, en daalt gewoon als dit uitblijft.
het gaat niet om het omlaag of omhoog praten.
roepen met een koers van 16 euro nu moet je instappen of andere slecht onderbouwd adviesen geven.

maar waar ik op doel een eerlijke analysen wat we kunnen verwachten de komende tijd.
waar liggen de weerstanden, als er positief of negatief nieuws is iedereen op de hoogte brengen zodat niet alleen de grote jongens geld verdienen.
Daar gaat het om.
[verwijderd]
0
quote:

s.lin schreef op 28 juni 2011 18:57:

[...]

het gaat niet om het omlaag of omhoog praten.
roepen met een koers van 16 euro nu moet je instappen of andere slecht onderbouwd adviesen geven.

maar waar ik op doel een eerlijke analysen wat we kunnen verwachten de komende tijd.
waar liggen de weerstanden, als er positief of negatief nieuws is iedereen op de hoogte brengen zodat niet alleen de grote jongens geld verdienen.
Daar gaat het om.
Met dit beurs klimaat heb je in mijn ogen helemaal niets aan weerstanden of wat dan ook. Het is een grote puinzooi in de wereld en dat doet de beurs geen goed. Denk dat geduld uiteindelijk beloond zal worden.

Gr,
74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 23,040
Verschil -0,240 (-1,03%)
Hoog 23,560
Laag 23,000
Volume 200.737
Volume gemiddeld 241.028
Volume gisteren 117.898

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront