Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK DD 1-9: Logica en de beurs

505 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
[verwijderd]
24
Voor het eerst in tijden zit ik helemaal cash. En met minder cash dan een paar maanden terug. De fout die ik met beleggen maak is dat ik te logisch denk. Als ik denk dat je moet kopen als er bloed door de straten vloeit, gaat er nog meer bloed door de straten vloeien en als ik short ga, stijgt de beurs op erg slechte cijfers. Dus ik weet het even niet meer.

Wat niet wil zeggen dat ik vandaag niets ga doen. Natuurlijk wil ik wel weer iets doen, maar dan iets met de flow.

Ik vermoed dat vele mede beleggers zich in dit beeld zullen herkennen.

Op IEX kom je veel leuke gedachten tegen. Zo zit er op het T.A. forum iemand die het consequent heeft over "de hand". Die hand bepaalt welke kant de beurs opgaat. En hoewel ik nog wel een beetje geloof dat er marktwerking is op de beurs, zijn hele grote spelers natuurlijk wel tot manipulatie in staat. En spelers met hele grote belangen, kunnen gezamenlijk best de beurs een paar stapjes hoger zetten, om vervolgens van hun spullen af te komen. Of dat echt zo is?

Nogmaals, ik weet het even niet. Wie wel?

Dan nog even iets over de nieuwe vrienden op de dagdraad. Gisteren waren een heer met een roze bril en een ecologische belegger, die goud koopt, zeer actief. Tegen die laatste zou ik willen zeggen dat de winning van goud verschrikkelijk milieu onvriendelijk is. Maar ik was bang dat dat in de woordenbrij verloren zou gaan. Dus bij deze.

Hoe dan ook, ik verzoek deze heren de dagdraad voor morgen te openen. Het liefst in dialoog vorm. Mag voor mij een hele lange opening worden, laten we zeggen met 5000 woorden, maar daarna de rest van de dag graag een beetje ingetogen, zodat we de andere posters die iets te melden hebben terug kunnen vinden.

Want anders kan ik "de flow" niet meer herkennen en maak ik weer fouten. Stel je voor dat ik morgen per ongeluk goud ga kopen..

Succes

mvliex 1
0
quote:

Bobo schreef op 31 augustus 2011 23:59:

Hoe dan ook, ik verzoek deze heren de dagdraad voor morgen te openen.
Je schrijft dit op 31/08 in de dagdraad van 01/09 dus ik kan me voorstellen, zeker gezien hun 'beredeneringen', dat 'morgen' voor verwarring gaat zorgen.
Sterkte me ze!
;-)
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef op 1 september 2011 00:03:

[...]

Je schrijft dit op 31/08 in de dagdraad van 01/09 dus ik kan me voorstellen, zeker gezien hun 'beredeneringen', dat 'morgen' voor verwarring gaat zorgen.
Sterkte me ze!
;-)
Ik dacht dat hij nog binnen die ene minuut ging beleggen ;-)
[verwijderd]
5
Bobo, uiteindelijk draait het inderdaad gewoon om vraag en aanbod.

We dalen al vanaf AEX 370.
Al die tijd zijn er vermoedelijk posities afgebouwd en shortposities opgebouwd.
Het nieuws was toen misschien wat minder slecht, maar blijkbaar vertrouwden al genoeg mensen het niet meer.

Hoe anders is het nu, imiddels staan we bijna 30% lager.
Het nieuws is slecht natuurlijk, maar het proces zoals dat toen plaatsvond moet je nu omdraaien.
Shortposities worden gedraaid en eventuele longposities worden misschien voorzichtig weer opgepakt.

Het nieuws van vandaag de dag doet er dus even niet meer te toe. De waan van de dag wordt eindelijk overboord gegooid en er wordt gekeken welke kinderen er met het badwater zijn weggegooid. Als flowtrader moet je zulke processen wel in proberen te kunnen schatten, anders loop je altijd achter de feiten aan.

Doe ik het dan altijd goed?
Nee, zeker niet. Bij beurzen die te veel emotioneel gedreven zijn en meer dan 15% dalen begin ik te snel positief te worden, en kies ik te slecht voor de veiligheid van even de kat uit de boom kijken.
Ik zit dan ook nog met behoorlijke verliezen op wat langere termijn longposities.

Wat betreft de korte termijn?
Ik denk dat er nog niet echt reden is om de weerstand van 295. Het nieuws is zogezegd nog niet denderend. Bovendien zijn we de afgelopen week behoorlijk hard opgelopen, een einde maandseffect leek vandaag zichtbaar met forse stijgingen op matig volume. (de slotveilingen waren overigens wel erg fors) Een terugval na bereiken van de weerstand op 295 ligt dan ook voor de hand.

Redenen voor een mogelijke daling naar 280/285 kan je nu ook al weer bedenken. Vermoedelijk heeft men het de komende dagen over het reddingsplan van Griekenland dat nog niet in alle landen is goedgekeurd, macrocijfers die wat slechter zijn dan verwacht, of toch twijfels over QE3. Vergeet niet dat de media elke dag de rubrieken weer moeten vullen, en er dus lukraak redenen worden bedacht bij de dalingen/stijgingen van de dag.
[verwijderd]
2
Het feit dat we zo fors gedaald zijn geeft trouwens wel aan dat er wel degelijk echt iets aan de hand is.
Een daling van de index van zo`n 10% op een zeker moment kan gewoon technische redenen hebben.
Dalingen als deze vinden alleen plaats als er echt (grote institutionele) beleggers besluiten om portefeuilles op te schonen en voorlopig niet terug te keren.
Vermoedelijk kan je dus een echt fors herstel (zeg naar 330) voorlopig uit je hoofd zetten. (of er moet een zeer ruim QE3 en dus inflatie-angst ontstaan)

Het feit dat we niet een dergelijke afstort als in 2008 hebben gezien ligt hem mijns inziens aan het feit dat er nu veel meer bekend is dan destijds.
De schuldenproblematiek is niet nieuw meer en dus hebben veel partijen (en zeker beursgenoteerde bedrijven) maatregelen genomen.
De economie komt dus niet abrupt tot stilstand als destijds en beurstechnisch hielden veel beleggers er ook al rekening mee. (dus meer mensen short, minder long, minder leverage, dus minder downside)

En verder is er dit keer (nog) geen 'event' geweest zoals 'LehmanBrothers' destijds. Toen veroorzaakte dat een schokgolf door de financiele markten, wat voor bizarre koersuitslagen heeft gezorgd.
Dit is dit keer niet geweest (of het moet de downgrade van de VS geweest zijn), maar ik sluit helaas niet uit dat er nog zo`n 'event' zal komen.

Ik blijf dus optimist wat betreft de beurs, maar voorzichtigheid is zeker geboden!
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef op 1 september 2011 00:03:

[...]

Je schrijft dit op 31/08 in de dagdraad van 01/09 dus ik kan me voorstellen, zeker gezien hun 'beredeneringen', dat 'morgen' voor verwarring gaat zorgen.
Sterkte me ze!
;-)
mvliex, ze liggen nu lekker in hun bedje en doen energie op voor een nieuwe dag met primaire reacties, wat uitgedrukt gaat worden in een explosie van woorden. Morgenochtend lezen ze het pas en zullen dan denken -en wellicht de hele dag overleggen- over de op vrijdag te voeren openingsdialoog. Ik verheug me echt op zo'n roze eco zonnebrillen dialoog in 1 heel lang openingsverhaal.

Wil je trouwens ook nog even complimenteren over je bijdragen op het forum. Vaak denk ik net iets anders, maar het is prettig als anderen iets om op te kauwen plaatsen. Misschien moet je een beetje milder zijn tegen de posters op de doom draad. Zij hebben ook gewoon een visie en doen hun best om de andere kant te laten zien. En dan kan iedereen zijn eigen besluiten nemen
[verwijderd]
1
quote:

ik ben Diede. schreef op 1 september 2011 00:22:

Bobo, uiteindelijk draait het inderdaad gewoon om vraag en aanbod.

Ja en Nee jij bent Diede :)

Kijk wat bobo schreef over die heer op het TA forum is waar.De hand is die diegene die de markt laat bewegen.

Vraag en aanbod is leuk maar zet de markt echt niet in beweging.Wij de kleine spelers zijn vraag en aanbod.De echte HELE grote jongens,die zetten een markt in gang en dat heeft niks meer met vraag en aanbod te maken.

Leuk verhaal trouwens 2x AB

[verwijderd]
0
Als aanvulling op Diede's betoog: We hebben (nog) geen LehmanBrothers incident gehad in 2011 maar de beurs is naar mijn mening vooral gedaald op de vrees voor een dergelijk incident (default Griekenland of een van de andere minder presterende Europese landen en de schuldencrisis in de VS). De markt heeft geleerd van 2008 en is de paniek nog niet vergeten. Wat we de afgelopen weken hebben gezien zijn volgens mij dan ook geen paniek verkopen maar grote beleggers die verkopen om de paniek voor te zijn. Pas als je de beurs in een rechte lijn met meer dan 10% per dag naar beneden ziet gaan is er sprake van paniek. Wellicht dat dat nog gaat komen dit jaar, maar het zou net zo goed kunnen zijn dat de problemen door de politiek goed worden aangepakt (ik geloof bijna niet dat ik dit schrijf want ik heb zelf niet veel vertrouwen in de daadkrachtigheid van de politiek) en dat de eurocrisis over zijn dieptepunt heen is. Voorlopig is het rustig in euroland en kunnen we langzaamaan iets herstellen. We zijn nu echter al weer een aantal dagen stevig aan het stijgen dus een kleine correctie / dag van winstnemingen zou niet vreemd zijn vandaag. Ik heb zelf vandaag niet de tijd om de hele dag de beurs te volgen (het wordt mooi weer en daar ga ik liever van genieten dan de dag achter de pc door te brengen) dus ik wens jullie allen een leuke dag.

En hou het forum een beetje overzichtelijk vandaag zodat ik vanavond even snel door de posts heen kan scrollen. Dus Eco/ FRB Maximaal 25 posts vandaag! =0)
[verwijderd]
0
De echt grote jongens bouwen nu voortvarend en met vereende krachten aan het "september effect" in de hoop dat hele volksstammen weer enthousiast mee zullen gaan doen en de grote jongens hun stukkies vervolgens met een mooie winst en voordat de man met de grote hamer aanklopt zullen hebben kunnen slijten. Uiteraard zullen ze bijtijds dan weer grote shortposities hebben opgebouwd.
[verwijderd]
0
Mooie opening! (hopelijk blijven de mensen met korte teentjes weg)

Over de futten is weinig te zeggen... omzet is eigenlijk op alle markten dun. Ik verwacht misschien nog tot de lunch iets hoger of zijwaarts maar daarna gaan we toch even dippen... ik geloof niet echt dat er veel vertrouwen achter deze stijging zit, ook al doet men anders geloven.

Ik probeer iig nog een FTI erbij te pakken mocht het hoger openen en anders blijf ik gewoon zitten met de FTi short die ik ingenomen heb op de 293

Zijn er trouwens mensen die een idee (gevoel) hebben bij USG?
[verwijderd]
0
www.nu.nl/economie/2603992/meer-probl...

"AMSTERDAM - Het lukt steeds meer Nederlanders niet hun zorgpremie te betalen. Zorgverzekeraars krijgen dagelijks honderden verzoeken voor het treffen van een betalingsregeling en dat aantal neemt toe."

Kunnen zorg premie niet meer betalen, kunnen ze dan wel hun pensioen premie, of hypotheek of huur betalen?
Kijk dit nieuws moet snel aankomen bij S&P of Morgan,
dan krijgt Nederland binnenkort ook een rating verlaging!
omhoog en omlaag
0
•ISM Index (Bloomberg-consensus: 48,5, ofwel recessie?)

Bij minder dan 48,5 gaan er dus daadwerkelijk klappen vallen.
[verwijderd]
0
quote:

omhoog en omlaag schreef op 1 september 2011 08:21:

•ISM Index (Bloomberg-consensus: 48,5, ofwel recessie?)

Bij minder dan 48,5 gaan er dus daadwerkelijk klappen vallen.
de markt lijkt het niet te willen zien... volgens mij is de redenatie dan, alles wat onder de 48,5 komt is een reden om te jubelen want dan komt QE3... pfff rare markt!
[verwijderd]
0
quote:

ik ben Diede. schreef op 1 september 2011 00:32:

Ik blijf dus optimist wat betreft de beurs, maar voorzichtigheid is zeker geboden!
"De beurs is als een koude douche,je knapt er van op maar je moet er niet te lang onder blijven.En laat de laatste 10% maar voor een ander liggen"

Mayer Amschel de Rothschild

Gr,
JJ
[verwijderd]
1
quote:

Happy end of the World schreef:

Goeie morgen,

Vandaag D day om 16:00...

Gr
eerst nog ff flink door pompen tot 16:00 om vervolgens te laten klappen. bubbels
Max1982
0
quote:

MDJ_0 schreef op 1 september 2011 08:03:

Zijn er trouwens mensen die een idee (gevoel) hebben bij USG?
Marc de zwetser Zwartsenburg van ING wel. Vandaag het koersdoel verlaagd naar € 7,50.
[verwijderd]
0
quote:

Max1982 schreef op 1 september 2011 08:31:

[...]
Marc de zwetser Zwartsenburg van ING wel. Vandaag het koersdoel verlaagd naar € 7,50.
opvallend terwijl alles en iedereen geen recessie verwacht... beetje tegenstrijdig toch :s

Het blijft dus uitkijken. Overigens neem ik die analisten al jaren niet meer serieus maar toch... Als ze een daling verwachten komt er een stijging en vice versa... owowow
505 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.693,00 -144,40 -0,81% 21:06
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,32 +0,24 +0,29% 21:06
Brent 87,30 +0,31 +0,36% 21:06
EUR/USD 1,0651 +0,0008 +0,07% 21:06
BTC/USD 64.214,51 +626,73 +0,99% 21:05
Gold spot 2.395,19 +15,82 +0,66% 21:06
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront