Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De boeiende wereld van heksen en katten: 3e bedrijf.

777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
[verwijderd]
1
Haha, ik stuur mijn allereerste zooitje Mittal al een paar weken voor straf met blote voeten naar bed. Heeft nog weinig geholpen. Ze blijven maar zeuren over crisis dit en crisis dat. Nu krijgen ze elke dag verplicht bijles van RD en Unies om te leren hoe het wel moet. ;-))
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
elbwee
3
quote:

Falcon2 schreef op 20 september 2011 18:55:

Haha, ik stuur mijn allereerste zooitje Mittal al een paar weken voor straf met blote voeten naar bed. Heeft nog weinig geholpen. Ze blijven maar zeuren over crisis dit en crisis dat. Nu krijgen ze elke dag verplicht bijles van RD en Unies om te leren hoe het wel moet. ;-))

Beter is het Mittal met te kleine schoenen aan naar bed te sturen want vandaag bakken ze er nog niets van. Het is wederom daghandel waar het aardse slijk mee verdiend kan worden en een geoefend bodemvisser heeft vandaag met het gister gememoreerde AirF/KLM al bijna 3% winst kunnen realiseren. Geen stijging zonder daling zeggen we in de luchtvaart.

Moet bekennen dat ik de reacties op Prinsjesdag en de troonrede nauwelijks heb gevolgd, laat het stof eerst maar neerdalen, ga het komende week wel lezen in de opiniebladen.
Het hele ritueel, waar ik overigens niet tegen ben, kwam door de serieuze problemen waar we op dit moment mee te maken hebben over als een misplaatste poppenkast inclusief de verplichte opwinding over de hoedjes van de dames. Van de andere kant, de wereld vergaat niet en indien je het heel sober houdt verandert dat geen sikkepit aan de zorgen over de noodzaak van de komende bezuinigen. En toegegeven, die kapiteinspet stond die Thieme trouwens helemaal niet verkeerd, een Kittige Kapitein aan het roer van de ms PvdD.

Het gezegde van de blote voeten kende ik overigens niet Falcon. Kwam hem tegen bij Eindhovense gezegden; Dè wordt daalek bèrrevoets te bed.
[verwijderd]
3
quote:

elbwee schreef op 21 september 2011 11:07:

[...]

Beter is het Mittal met te kleine schoenen aan naar bed te sturen want vandaag bakken ze er nog niets van.
Het gezegde van de blote voeten kende ik overigens niet Falcon. Kwam hem tegen bij Eindhovense gezegden; Dè wordt daalek bèrrevoets te bed.
Dat gezegde van die blote voeten stamt nog uit de tijd dat mensen (zonder centrale verwarming, en natuurlijk geen kachel in de slaapkamer) met sokken aan naar bed gingen. Ik heb in mijn prille jeugd ook geen centrale verwarming gekend, maar gevroren heb ik nooit. Ik had een enorme zwart-witte kater die altijd aan mijn voeten sliep. Heerlijk!

Maar even over de beurs: niks te beleven vandaag. Weer eens te duur om te kopen en te goedkoop om te verkopen. Tenzij de Ami's straks nog voor wat aktie zorgen wordt het ook niets meer. Dat Mittal vandaag weer de klos zou zijn was mij al duidelijk toen ik gisteravond zag hoever Alcoa gezakt was.

Heb net een tijdje naar de Algemene Beschouwingen gekeken: ook alleen maar de gebruikelijke partijpolitieke stokpaardjes, niets nieuws onder de zon.

Iedereen komt op voor zijn (potentiële) achterban en niemand voor het landsbelang: de democratie op z'n smalst. Als ik dat zo aanhoor denk ik dat er in een tijd als deze een zakenkabinet zou moeten zijn, met deskundige mensen zonder partijbelang die moeten doen wat het beste voor het hele land is. De zwakken ontzien is best, als je er maar niet gelijktijdig de sterkeren mee verzwakt. Wat er vooral ontbreekt is een lange-termijn-visie: hoe willen wij dat onze samenleving er over 20 jaar uitziet?

De wereldwijde financiële ellende op dit moment maakt het natuurlijk heel verleidelijk om meer aan het gevoel dan aan het verstand te appelleren, maar zonder verstand wordt de chaos alleen maar groter. Het geheel maakt op mij de indruk van de spreekwoordelijke honden die om een been vechten terwijl de grote boze wolf intussen met het grootste deel van het karkas aan de haal gaat. Met de grote boze wolf bedoel ik dan degenen die garen spinnen bij onderlinge verdeeldheid en intussen uit de markt halen wat ze kunnen. Onze doorgeschoten solidariteit met zwakkeren, of dat nu mensen zijn of landen, maakt ons vatbaar voor morele en uiteindelijk ook financiële chantage.

Intussen blijft ons geld voor het overgrote deel aan de strijkstokken van kleine en grote profiteurs hangen. Wanneer gaan ze het daar eens over hebben?

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 21 september 2011 13:26:

Als ik dat zo aanhoor denk ik dat er in een tijd als deze een zakenkabinet zou moeten zijn, met deskundige mensen zonder partijbelang die moeten doen wat het beste voor het hele land is.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Het probleem is nu juist dat allerlei deskundige mensen, economen, elkaar tegenspreken. En doen wat het beste is voor het hele land, het zgn. landsbelang of algemeen belang is een onbruikbare kreet, die Wiegel ook altijd bezigde. Zo'n belang bestaat in politieke zin niet.
ffff
1
Cees,

Ik heb jouw opmerking een poosje laten bezinken en ik moet zeggen, daar zit een grote kern van waarheid in. Als je de afgelopen maanden volgt of de overheden nog meer schulden moet aangaan om de economie te stimuleren, dan wel juist zwaar bezuinigen, hoor je 100 procent tegenovergestelde opinies.

De Tijd pakt dat wel boeiend aan: Die laat |Nobelprijswinnaars, bestuurders bij Centrale banken, met volledig tegenovergestelde meningen aan het woord en ik moet zeggen, dat wanneer je zo'n hele kluif gelezen hebt, je het eigenlijk nog niet goed weet. Hetzelfde zie je momenteel of en hoeveel Griekenland nog van de rest van Europa moet krijgen. Ook daarbij zie je bij NIET-politici volledig tegenovergestelde opinies.

Het grote voordeel van NIET-politici is in mijn ogen toch dat ze niet voor de oplossing kiezen die hen de meeste stemmen oplevert. Zoals je weet vind ik dat het grote zwakke punt van democratie. In zijn algemeenheid levert de sinterklaas uithangen meer stemmen op dan de strenge, kille heelmeester spelen. En in die zin denk ik vaak dat er heel wat politieke beslissingen genomen worden die eigenlijk niet het beste voor een land of voor zijn bevolking op langere termijn zijn, maar wel de meeste stemmen opleveren en daarmee een mooie baan, pensioen, reizen voor de gekozene. En de volgende generatie moet de onbetaalde rekening dan maar zien te betalen. Wie dan weer leeft, wie dan weer zorgt....

Anderzijds, als je de schitterende evolutie in China ziet vergeleken met het Westen dan zou je zeggen, wat meer zakelijk georienteerde mensen en wat minder puur politiek geïnspireerde mensen zou geen kwaad kunnen. Denk ik.

Peter
[verwijderd]
4
quote:

valsoliedomachterbaks schreef op 21 september 2011 14:19:

[...]

Het probleem is nu juist dat allerlei deskundige mensen, economen, elkaar tegenspreken. En doen wat het beste is voor het hele land, het zgn. landsbelang of algemeen belang is een onbruikbare kreet, die Wiegel ook altijd bezigde. Zo'n belang bestaat in politieke zin niet.
Nee, daar heb je helemaal gelijk in. Zo'n belang bestaat in politieke zin ook niet. Dat is nu juist het probleem namelijk, dat politici alleen mar oog hebben voor hun eigen politieke deelbelangen. Als ze nu eens naar het belang van álle Nederlanders zouden kijken zouden ze misschien wel tot het inzicht komen dat ze zich zouden moeten beperken tot het bestrijden van excessen en verder de markt de kans geven om er weer bovenop te komen, binnen bepaalde wettelijke grenzen.

Dat economen het niet met elkaar eens zijn is ook een bekend feit: er zijn niet voor niets zoveel scholen. Dat heb je, zij het ook in mindere mate, zelfs binnen de exacte wetenschappen.
Je zou een diverse mix moeten hebben van verstandige mensen die niet aan partijprogramma's gebonden zijn en die niet steeds de hete adem van de kiezer (verwoord door Maurice de Hond) in de nek moeten voelen. Dan komt er misschien wel een keer iets verstandigs uit.
Je kunt over Wiegel denken wat je wilt, maar dom is hij zeker niet. Natuurlijk is er zoiets als een algemeen belang of landsbelang, ook al willen de meeste politieke dieren dat niet inzien. Al was het maar het gat in de begroting dat door allerlei politieke stokpaardjes (waaronder Europa) zo groot geworden is. Laat ze maar eens goed in het verleden kijken waar onze aardgasmiljarden aan opgegaan zijn, misschien leren ze daar iets van.

Het probleem van politici is dat ze liever geld uitgeven dan geld besparen, om hun eigen beleid uit te voeren. Al die projecten waar in de loop van de tijd onzinnige bedragen aan uitgegeven zijn en die weinig of niets uitgehaald hebben, behalve dan misschien het scheppen van overbetaalde banen in de zachte sectoren, die dan ook nog meestal naar ex-politici gingen. Die hele emancipatie-onzin bijvoorbeeld, de zogenaamde integratie die totaal geflopt is, de geldverslindende milieusubsidies die zo fraudegevoelig zijn dat bijna alleen maar oplichters ervan profiteren (zoals de CO2 en fijnstof-uitstootvergunningen), de melkquota, de EU-uitvoersubsidies voor vlees (b.v. koeien uit Polen - tot 2004 nog geen EU-lid - die met duitse oormerken en papieren via Italië {zwaar gesubsidiëerd) naar landen buiten de EU gingen) en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Ik heb het in dit draadje al gehad over de miljarden aan subsidie die naar de griekse boeren gegaan zijn, terwijl die hun producten gewoon zelf op de mestvaalt gooiden. Wie ooit het woord subsidie uitgevonden heeft - die moesten ze nu nog aan de schandpaal nagelen.

Geld over de balk gooien gebeurt zowel binnen Nederland al ook in EU - verband nog steeds op grote schaal. Als ze daar eens aan zouden beginnen....
Helaas mandateren wij met onze stemmen ook de meest onnozele halsen om ons geld uit te geven. Om het maar niet te hebben over degenen die daar zelf beter van worden of hun familie en vrienden matsen.
Misschien hebben wij wel een commissie of een nieuw soort politie nodig, met verdergaande bevoegdheden dan onze brave Rekenkamer, die zich alleen maar met politieke geldverspilling bezig houdt.
Volgens mij zouden die zich binnen de kortste keren amortiseren en dan alleen maar een hoop geld opleveren. Dat noem ik een voorbeeld van algemeen belang of landsbelang.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--
tigerstyling
2
Beste forumleden, Hierbij een speech,in engels helaas,van een voormalige bankier en stockbroker, kunnen julie lezen hoe en waarom de regeringen en banken ons geld manipuleert en in rook op laten gaan en wat de toekomst ons brengt, succes
Bijlage:
[verwijderd]
1
quote:

katzenkop schreef op 21 september 2011 15:54:

[...]

Het probleem van politici is dat ze liever geld uitgeven dan geld besparen, om hun eigen beleid uit te voeren. Al die projecten waar in de loop van de tijd onzinnige bedragen aan uitgegeven zijn en die weinig of niets uitgehaald hebben, behalve dan misschien het scheppen van overbetaalde banen in de zachte sectoren, die dan ook nog meestal naar ex-politici gingen. Die hele emancipatie-onzin bijvoorbeeld, de zogenaamde integratie die totaal geflopt is, de geldverslindende milieusubsidies die zo fraudegevoelig zijn dat bijna alleen maar oplichters ervan profiteren (zoals de CO2 en fijnstof-uitstootvergunningen), de melkquota, de EU-uitvoersubsidies voor vlees (b.v. koeien uit Polen - tot 2004 nog geen EU-lid - die met duitse oormerken en papieren via Italië {zwaar gesubsidiëerd) naar landen buiten de EU gingen) en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Ik heb het in dit draadje al gehad over de miljarden aan subsidie die naar de griekse boeren gegaan zijn, terwijl die hun producten gewoon zelf op de mestvaalt gooiden. Wie ooit het woord subsidie uitgevonden heeft - die moesten ze nu nog aan de schandpaal nagelen.

Geld over de balk gooien gebeurt zowel binnen Nederland al ook in EU - verband nog steeds op grote schaal. Als ze daar eens aan zouden beginnen....
Helaas mandateren wij met onze stemmen ook de meest onnozele halsen om ons geld uit te geven. Om het maar niet te hebben over degenen die daar zelf beter van worden of hun familie en vrienden matsen.
Misschien hebben wij wel een commissie of een nieuw soort politie nodig, met verdergaande bevoegdheden dan onze brave Rekenkamer, die zich alleen maar met politieke geldverspilling bezig houdt.
Volgens mij zouden die zich binnen de kortste keren amortiseren en dan alleen maar een hoop geld opleveren. Dat noem ik een voorbeeld van algemeen belang of landsbelang.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

De Kat kan het beste plaats nemen op de bankjes van de Tweede Kamer.

Maar dan moet de Kat wel haar poiltieke voorkeur prijsgeven.
En dat doet ze vast niet.

Groet.
[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 21 september 2011 15:54:

Als ze nu eens naar het belang van álle Nederlanders zouden kijken

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Die belangen lopen niet gelijk. Wat in het belang van de één is hoeft helemaal niet in het belang van de ander te zijn. En stoppen met geld over de balk gooien klinkt wel aardig maar waar daar volgens de één sprake van is zal de ander van een zinvolle besteding spreken. Algemeen belang ,dat letterlijk in een ieders (gepercipieerd) belang is, bestaat niet.
[verwijderd]
14
[verwijderd]
6
Tja turbo 1,ik ben ook alweer “afgevoerd” door IEX.

Omdat ik niet schizofreen wil worden door iedere week een nieuw alias aan te maken, stop ik er liever maar mee. IEX ( van shorters voor shorters?) , veel succes met het studentenforum en de vele andere “toppers”.

“Yurie”
[verwijderd]
3
Het is inmiddels wel duidelijk hoe de hazen (overige diersoorten mag ook) hier bij IEX moeten lopen.

Nog een opmerking over politiek dan. Hoe logisch de hartenkreten hier ook mogen zijn, democratie is gebaseerd op het feit dat op basis van vrije verkiezingen ,de standpunten en wensen van de meerderheid zullen worden uitgevoerd (rekening houdend met de belangen van de minderheid). Aantasting van dat principe leidt wellicht tot minder gewenste staatsvormen.

Overigens, geen verdere posts hier meer van mij.

Het ga u allen goed.
[verwijderd]
1
quote:

Realist 2011 schreef op 21 september 2011 17:28:

Het is inmiddels wel duidelijk hoe de hazen (overige diersoorten mag ook) hier bij IEX moeten lopen.

Nog een opmerking over politiek dan. Hoe logisch de hartenkreten hier ook mogen zijn, democratie is gebaseerd op het feit dat op basis van vrije verkiezingen ,de standpunten en wensen van de meerderheid zullen worden uitgevoerd (rekening houdend met de belangen van de minderheid). Aantasting van dat principe leidt wellicht tot minder gewenste staatsvormen.

Overigens, geen verdere posts hier meer van mij.

Het ga u allen goed.

Het ga je goed Realist 2011.

De echte posters zijn blijvers.
Weglopers zijn we hier gewend.

Groet.
[verwijderd]
3
quote:

turbo-1 schreef op 21 september 2011 16:50:

[...]

Ik zal je post laten voortleven :)
[verwijderd]
6
quote:

tigerstyling schreef op 21 september 2011 15:59:

Beste forumleden, Hierbij een speech...
Kijk eens aan, daar komt zomaar iemand aanwaaien die een uitstekende toespraak bijdraagt.
Bedankt en AB, Tijgerstyling. Heb het gelezen en herken daarin heel veel van wat ik zelf ook vind. De niet uit te roeien illusie van de "maakbare samenleving", de arrogantie van de politiek die denkt dat ze zich onsterfelijk maakt door (op kosten van anderen) in te grijpen.
"Dealing with Economics in pursuit of social objectives" - dat is de grote fout.
Het pompen van papier- of giraal geld in de markten om arbeidsplaatsen te creëren leidt inderdaad alleen maar tot meer schade. De gigantische bedragen die in het systeem gesluisd worden verdampen als sneeuw onder de zon, omdat daar op microniveau anders mee omgegaan wordt dan de politiek zou willen (van bonussen voor banksters tot oppotten onder het matras door Joe Sixpack).
Het stelen van de spaarders door de rente kunstmatig laag te houden, terwijl er voor bedrijven geen cent te lenen valt.

De samenleving lijkt dan misschien tot op zekere hoogte "maakbaar", maar de "homo economicus" is dat zeker niet. Macro-economische maatregelen implanteren in de micro-economie lukt niet, en helemaal niet in een vrije markteconomie. Het moet juist andersom zijn.
Keynes hield zich bezig met macroverschijnselen en zou, denk ik, zeer verbaasd geweest zijn als hij vandaag de dag zou zien hoe zijn theorieën misbruikt worden. Vooral door de politiek.

Een vrije markt is nauwelijks te regulieren. Wordt arbeid zo duur dat zij (volgens het principe van winstmaximalisatie) vervangen kan worden door machines of door outsourcing, dan zal een bedrijf dat doen, al dan niet gedwongen door concurrentie. De crisis van de laatste jaren is voor vele bedrijven aanleiding geweest om juist dat te doen. Dat draai je niet weer terug door meer geld in de banken te pompen.
Persoonlijk vind ik dat ze in 2008 de zwakke banken hadden moeten laten sneuvelen en het geld, voor zover het er was, moeten gebruiken om zoveel mogelijk de individuele spaarders schadeloos te stellen. Hetzelfde vind ik (net als MacLeod)van de PIIGS: Eruitgooien en ze met hun eigen munt weer op krachten laten komen, in plaats van de andere landen leeg te zuigen.

De godvergeten arrogantie van politici die denken dat zij de macht hebben om de wereldeconomie te "redden"...
De ongewenste neveneffecten (verlies aan vertrouwen in de markt, verstoring van de natuurlijke mechanismen die economische stabiliteit uitmaken) kunnen zij helemaal niet bevatten, laat staan controleren. Dat kan niemand, ik ook niet.
Dus afblijven. Maar dat willen en kunnen zij niet. De "social pursuit"...
De hele ellende is begonnen omdat een aantal amerikaanse presidenten vonden dat iedereen in de States een eigen huis moest kunnen bezitten, kon niet schelen of hij arm, rijk of alleen maar gestoord was. Als ze dat aan de markt hadden overgelaten en niet de banken hadden gedwongen om aan alles en iedereen goedkope crediten te verstrekken zonder te verifiëren of ze de rente wel konden betalen was het hele probleem er niet geweest.

Maar een volk, dat gewend is - of hoopt - dat de politiek alles voor hen regelt als voor een stel kleine kinderen moedigt hen via de stembus nog aan om dat wél te doen.
Wie zoiets wil moet dan maar de vrije markteconomie vaarwel zeggen en een generatie lang een geleide economie uitproberen. Waar je schoenen alleen maar in maat 40 kunt krijgen en waar je 10 jaar op een auto moet wachten. Maar je hebt dan wel een huis en een baan. Gek, je moet er een muur omheen zetten om te voorkomen dat het volk wegloopt.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Ik zie nu pas de postings van Turbo en Yurie.
Wél, het is dat ik dit stuk al klaar had, maar ik kom hoe langer hoe meer tot de conclusie dat IEX bezig is zichzelf om zeep te helpen.
Ach, laat ze maar. Ik pak hier ook wel mijn biezen als het mij allemaal te (b)anaal wordt.
En die dennenspray....jakkes.
[verwijderd]
4
Kat,

Kun je je betogen een beetje inkorten?

Het zou de leesbaarheid ten goede komen.

Groet.
[verwijderd]
1
quote:

Hirsch schreef op 21 september 2011 17:30:

[...]

Het ga je goed Realist 2011.

De echte posters zijn blijvers.
Weglopers zijn we hier gewend.

Groet.
Een AB voor je post op het "rijke studenten" forum, Hirsch

Verder is het mij de moeite gewoon niet meer waard
[verwijderd]
0
quote:

Realist 2011 schreef op 21 september 2011 17:50:

[...]

Een AB voor je post op het "rijke studenten" forum, Hirsch

Verder is het mij de moeite gewoon niet meer waard
Dank Realist 2011.

Voor het overige mijn waardering voor je bijdragen tot dus verre.

Ook dank daarvoor.

Het ga je goed.

Groet.
777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.977,14 +389,36 +0,61% 05:41
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront