Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

TECHNISCHE ANALYSE: Beter Bed stapt uit 'negatieve trendkanaal'!

5 Posts
[verwijderd]
0
Afgelopen maandag is op basis van een geautomatiseerde technische analyse het signaal afgegeven dat het aandeel Beter Bed het 'negatieve trend' kanaal heeft doorbroken, zie:
www.quoteweb.com/ts.aspx?issueid=1181...

PS. Overigens gebeurde dit bij lage omzetten bij het aandeel Beter Bed. En het moge duidelijk zijn dat de AEX afgelopen week dezelfde beweging heeft gemaakt. Dus komende dagen/weken moet blijken in hoeverre de 'negatieve trend' doorbraak stand houd.
[verwijderd]
1

Beter Bed onder de loep
Delta Lloyd Asset Management |25 oktober 2011






Deelnemingen beleggen oktober


Activiteiten Beter Bed onder de loep

Het aandeel Beter Bed kreeg dit jaar forse klappen. Toch is er geen enkele reden voor paniek, constateren onze fondsbeheerders tijdens een bezoek aan de bedden- en matrassenretailer in Nederland en Duitsland. Integendeel.


Koersdaling van dertig procent

De beurskoers van Beter Bed Holding zakte dit jaar met circa dertig procent. Redenen: zorgen bij beleggers over het dalende consumentenvertrouwen in Europa en de uitstap van een grote Amerikaanse aandeelhouder in Beter Bed. Hoewel het Delta Lloyd Deelnemingen Fonds ruim tien procent bezit van de aandelen, maakt fondsbeheerder Geert-Jan Hoppers zich geen zorgen om de Udense bedden- en matrassenketen. “Consumenten zullen de aankoop van hun matrassen nu misschien een jaartje uitstellen, maar dat maakt het bedrijf niet minder waard. Beter Bed is kerngezond en heeft mooie groeikansen. De onderneming kan teren op een ijzersterke financiële positie – een luxe ten opzichte van de beperkte buffers bij kleinere ketens en eenmanszaken.”


Goede zaken in Duitsland

“Juist in deze tijden moet je niet achter je computerschermen blijven zitten, maar op bezoek gaan bij bedrijven waarin je belegt,” vindt Hoppers. “Dan kan je beter beoordelen hoe een onderneming er echt voor staat.” Samen met Beter Bed CEO Ton Anbeek ging het beleggingsteam twee dagen op pad langs filialen in Nederland en Duitsland. “De markt onderschat de activiteiten van Beter Bed in Duitsland. Daar heeft de onderneming maar liefst 800 vestigingen. Bovendien komt het leeuwendeel van de omzet uit Duitsland.”


Kwaliteitsmatrassen en topservice

In Duitsland richt Beter Bed zich met de winkelnaam Matratzen Concord voornamelijk op de verkoop van eigen matrassen. Er is bewust gekozen voor vestigingen op C-locaties, langs provinciale wegen. De huren zijn er laag, maar de winkels zijn erg zichtbaar en laagdrempelig. Met succes: het leeuwendeel van de klanten die binnenkomen gaat met een matras naar huis. Hoppers: “Klanten roemen de kwaliteit en de service, lees de vergelijkingswebsites maar. Voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband sleepte zijn M-Line matras van Beter Bed zelfs de hele wereld over, omdat hij alleen daarop goed ligt.”


Nieuw management

Hoppers is ook enthousiast over Ton Anbeek, die vorig jaar de eveneens zeer succesvolle Frans Geelen opvolgde als CEO. “Anbeek, die van Auping komt, heeft met accentverschuivingen de organisatie verder aangescherpt. De brutomarge is onder zijn leiding nog hoger geworden. Daarnaast durft hij nieuwe concepten te ontwikkelen, zoals de samenwerking met Wehkamp. Ook heeft hij veel oog voor klanttevredenheid en investeert hij in marketing.” Hoppers ziet de toekomst van Beter Bed dan ook met vertouwen tegemoet. “De groeimogelijkheden in Europa zijn enorm. Ondertussen stelt het uitstekende dividendbeleid ons gerust.”

Geert Jan Hoppers
Fondsmanager

www.deltalloydassetmanagement.nl/Home...

drulletje drie
0
PREVIEW: Beter Bed nettowinst KW3 2011 EUR7 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED) boekt in de verwachting van drie door Dow Jones geraadpleegde analisten over het derde kwartaal een nettowinst van EUR7 miljoen tegen EUR6,2 miljoen een jaar eerder. Bij de halfjaarcijfers gaf het bedrijf aan een nettowinst over het derde kwartaal te verwachten die op jaarbasis ten minste 10% hoger ligt. De omzet komt naar verwachting uit op EUR98,5 miljoen tegen EUR94,0 miljoen een jaar eerder. Beter Bed gaf bij de halfjaarcijfers ook aan bij de derdekwartaalcijfers nadere mededelingen te doen over het interimdividend. In 2010 lag dat op EUR0,47 en analisten zien geen aanleiding te veronderstellen dat dit jaar lager ligt. Analisten zijn geinteresseerd de gang van zaken in Duitsland, de like-for-like-cijfers en de outlook. Het aandeel Beter Bed noteert woensdag rond 11.00 uur 0,7% hoger op EUR14,90 bij een ASX die 0,4% zakt (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

October 26, 2011 05:13 ET (09:13 GMT)

Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

[verwijderd]
0
Lekker... Beter Bed is na de (voorlopige) jaarcijfers de hoogste stijger van de dag met de hoogste slotkoers van afgelopen 4 maanden!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront