Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Beter Bed ziet winst dalen'

11 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Beter Bed ziet winst dalen'

Gepubliceerd op 17 jul 2012 om 13:46 | Views: 221

AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed heeft in het afgelopen kwartaal naar verwachting minder winst geboekt dan een jaar eerder. De omzet ging wel omhoog, zo voorspellen analisten vooruitlopend op de cijfers die het beddenbedrijf vrijdag publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een winstdaling met 10 procent tot 1,44 miljoen euro. De omzet kwam met 89 miljoen euro waarschijnlijk bijna 6 procent hoger uit dan in het tweede kwartaal van 2011.
voda
0
PREVIEW: Beter Bed omzet KW2 2012 EUR88,7 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) publiceert vrijdag om 08.00 uur in zijn trading statement over het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van EUR88,7 miljoen tegen EUR84,06 miljoen over het tweede kwartaal een jaar eerder. Dit is de gemiddelde verwachting van vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. De omzet is gegroeid als gevolg van de opening van winkels en het relatief gunstige consumentenklimaat in Duitsland. Bovendien is het matige zomerweer in het tweede kwartaal positief. Drie analisten verwachten dat het bedrijf een nettowinstverwachting voor het tweede kwartaal bekendmaakt van EUR1,68 miljoen tegen EUR1,6 miljoen over het tweede kwartaal van 2011. De nettowinst ondervindt druk van hogere personeels- en marketingkosten, aldus de analisten. Analisten kijken vrijdag vooral uit naar verwachtingen van het bedrijf. SNS Securities verwacht dat de outlook ongewijzigd, en dus voor Duitsland positief en voor Nederland negatief blijft. Het aandeel Beter Bed noteert woensdag rond 12.50 uur 0,3% lager op EUR15,35 bij een ASX die 0,2% lager noteert. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Beter Bed verrast positief met autonome omzet, brutomarge - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) verrast met de autonome omzet, die in de eerste helft nagenoeg vlak bleef, aldus KBC Securities. Het netto-aantal winkelopeningen was lager dan verwacht. Ook de brutomarge kwam in het eerste halfjaar op een hoger niveau uit dan KBC vooraf had geraamd. Analist Margot Joris geeft aan dat de slechte marktomstandigheden in Nederland en Spanje al in de koers zijn verwerkt en dat een eerste aanwijzing van stabilisering in de marktomgeving een impuls voor de koers kan vormen. De druk op het bedrijfsresultaat schrijft zij toe aan serie van kleine eenmalige kosten. Joris verlaagt wel de ramingen voor de winst per aandeel voor 2012. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR17,00. Het aandeel Beter Bed noteert vrijdag rond 10.25 uur 4,8% lager op EUR14,85 bij een ASX die 0,8% zakt. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
UPDATE: Beter Bed winst KW2 2012 onder druk door meer kosten


(Update van bericht 'Beter Bed verwacht minder winst in KW2 2012'om meer informatie, het commentaar van analisten en de actuele koers te vermelden.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) verwacht over het tweede kwartaal van dit jaar een druk op de nettowinst als gevolg van hogere kosten, bonussen, huren en kosten voor winkelsluitingen. Voor het tweede kwartaal ligt de verwachting hier op circa EUR200.000 tegen EUR1,6 miljoen over het tweede kwartaal van 2011. De verwachting is flink lager dan de door analisten verwachte EUR1,7 miljoen.

Het bedrijfsresultaat komt over het eerste halfjaar circa 10% lager uit. Over het eerste halfjaar lag dit resultaat op EUR14,3 miljoen, een stijging met 8,2% en over het tweede kwartaal op EUR2,4 miljoen, een daling met 9,1%.

Ton Anbeek, chief executive officer van Beter Bed, geeft tegenover Dow Jones Nieuwsdienst aan dat de genoemde posten hoger zijn opgelopen dan eerder verwacht.

Door het seizoenspatroon in de omzet is de nettowinst over het tweede kwartaal doorgaans fors lager dan over het eerste kwartaal, aldus het bedrijf.

Het bedrijf maakte vrijdag voorbeurs in een persbericht een omzet over het eerste halfjaar van 2012 bekend van EUR196 miljoen, 6% meer dan over dezelfde periode een jaar eerder. Toen rapporteerde het bedrijf een omzet van EUR178,2 miljoen. Over het tweede kwartaal kwam de omzet uit op EUR87,5 miljoen tegen EUR84,06 miljoen een jaar eerder en een analistenverwachting van EUR88,7 miljoen.

Autonoom bleef de omzet over de eerste helft van het jaar 'nagenoeg gelijk'.

De omzetgroei in Duitsland bedraagt 7% en neemt daarmee af in vergelijking met voorgaande kwartalen. Dit is onder andere het resultaat van lagere bezoekersaantallen als gevolg van zomers weer in juni. Anbeek geeft aan dat de onderliggende trend zich in Duitsland voortzet. De koopbereidheid lag in Duitsland de afgelopen kwartalen op een goed niveau en was beter dan in Nederland.

In Nederland daalde de omzet met 2% in het eerste halfjaar en met 1% in het tweede kwartaal.

In Spanje blijven de marktomstandigheden zeer uitdagend waardoor de omzet onverminderd onder druk staat.

De brutomarge bleef op peil. Deze bedroeg over de eerste helft van 2011 55,9% en over het tweede kwartaal van dat jaar 55,7%.

Analisten vinden de kostentrend een bron van zorg. Lemer Salah van SNS Securities wijst verder op de aanhoudend slechte trend in Nederland en de verzwakking in Duitsland. Rabo Securities geeft aan dat het tweede kwartaal niet verontrust, omdat het in winst uitgedrukt het kleinste kwartaal van het jaar is. Margot Joris van KBC Securities omschrijft de kostenstijging als eenmalig en is vooral te spreken over de stabiele autonome omzet en beter dan verwachte brutomarge.

Het bedrijf verwacht een nettowinst voor het eerste halfjaar van 2012 EUR9,1 miljoen tegen EUR10,6 miljoen over de eerste helft van 2011.

Per saldo opende het bedrijf in het eerste halfjaar 18 winkels. Er werden in de eerste zes maanden van dit jaar 63 winkels geopend en 45 gesloten, waarvan er elf voortkwamen uit locatieverbeteringen. Er werden in het tweede kwartaal relatief veel winkels in Spanje, Polen en Duitsland gesloten. Voor het derde kwartaal verwacht Beter Bed per saldo een groei van het aantal winkelopeningen.

Beter Bed publiceert op 30 augustus 2012 om 08.00 uur zijn definitieve halfjaarcijfers.

Het aandeel Beter Bed noteert vrijdag om 10.40 uur 3,7% lager op EUR15,03 bij een ASX die 0,5% lager noteert.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
voda
0
Beter Bed nettowinstprognose KW2 lager dan verwacht


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) maakt een lagere winstverwachting bekend dan Rabo Securities had ingeschat. Rabo ging uit van EUR2 miljoen, terwijl Beter Bed vrijdag in de trading update aangaf uit te gaan van circa EUR200.000. Rabo is niet verontrust, omdat het tweede kwartaal van alle kwartalen de kleinste bijdrage aan de jaarwinst vertegenwoordigt. Rabo verwacht de taxatie voor de winst per aandeel voor 2012 met 6% tot 7% te verlagen naar EUR1,32 van EUR1,41. Het advies voor het aandeel luidt buy bij een koersdoel van EUR19,70. Het aandeel Beter Bed noteert vrijdag 5,1% lager op EUR14,91 bij een ASX die 1,1% zakt. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Beter Bed kosten zijn kopzorg, trend verzwakt


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) draait in het tweede kwartaal in Nederland nog steeds niet goed, laat in Duitsland een verzwakking in de omzet zien en heeft in de kostenstijging nu een belangrijke kopzorg. Dat zijn de belangrijkste conclusies van Lemer Salah, analist bij SNS Securities. De verwachting voor de nettowinst voor het tweede kwartaal van EUR200.000 is ruim onder zijn eigen verwachting van EUR1,1 miljoen. Zijn advies op het aandeel Beter Bed luidt hold bij een koersdoel van EUR17.00. Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op EUR15,60. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
Beter Bed-CEO: kostenplan Duitsland ligt klaar, in werking indien nodig



Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE), retailer in slaapcomfort, heeft voor Duitsland, waar het bedrijf het grootste deel van zijn omzet vandaan haalt, een zogeheten 'push the button-plan' klaar liggen op het moment dat de markt daar aanleiding toe geeft.

"Momenteel is die aanleiding er niet, maar mocht de markt sterk verslechteren dan grijpen we in. Daartoe hebben we deze zomer een plan gemaakt dat voorziet in scherpe kostenbesparingen in alle lagen die je bij een retailketen kunt onderscheiden, zoals inzet van personeel, salarissen en reclame", zegt chief executive officer (CEO) Ton Anbeek van Beter Bed donderdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Anbeek wil deze kostenbesparingen niet verder kwantificeren.

Anbeek geeft verder aan dat het effect van kostenbesparingen die in alle andere landen al wel zijn doorgevoerd in het vierde kwartaal zichtbaar wordt.

Beter Bed maakte vorige week donderdag 30 augustus cijfers over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar 2012 bekend en daarbij gaf het bedrijf aan dat het bedrijfsresultaat (EBIT) over het derde kwartaal van 2012 aanzienlijk lager uitkomt in relatie tot het derde kwartaal van 2011. Het mooie zomerweer in juli en augustus, met name in Duitsland, had volgens Anbeek een negatief effect op de bezoekersaantallen in de vestigingen.

Beter Bed vat het begrip 'aanzienlijk' op zoals deze wordt gezien in de Schaal van Mock, waarbij dit staat voor 30% tot 45%.

Het derde kwartaal van 2011 was een sterk kwartaal, gevoed door een goede orderintake in de maanden juni en juli 2011. Het bedrijfsresultaat kwam toen uit op EUR9,674 miljoen, een stijging met 15,4%.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201


(END) Dow Jones Newswires

September 06, 2012 04:31 ET (08:31 GMT)
voda
0
'Forse winstdaling voor Beter Bed'
Gepubliceerd op 25 okt 2012 om 12:48 | Views: 393

Beter Bed 16:20
EUR 15,24 -0,49 (-3,08%)

AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed heeft in het derde kwartaal de nettowinst met ruim 30 procent zien dalen, zo verwachten analisten. De omzet zou met bijna 3 procent zijn gedaald, is de verwachting. Beter Bed presenteert vrijdag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal.

Bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal had Beter Bed al laten weten dat het resultaat in het derde kwartaal ,,aanzienlijk'' zal tegenvallen. Dat zou het gevolg zijn van het mooie weer in juli en augustus. Daardoor viel het aantal bezoekers in de winkels flink terug.
voda
0
Beter Bed presteert zwak in KW3, outlook negatief - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Beter Bed (BBED.AE) in het derde kwartaal valt tegen en de outlook voor de rest van het jaar is negatief, stelt SNS Securities. De analist noteert dat het bedrijf niet verwacht dat de Nederlandse markt zal verbeteren en verwacht zelfs dat de vergelijkingsbasis voor de Duitse markt zal verslechteren. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR15. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 6,0% lager op EUR14,25, terwijl de ASX met 1,5% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Beter Bed voorziet sterke daling bedrijfsresultaat 2012


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) voorziet voor heel 2012 een sterke daling van het bedrijfsresultaat. Op de Schaal van Mock impliceert dit een daling van 20% tot 30%. Het bedrijfsresultaat kwam in 2011 uit op EUR38,3 miljoen.

In een persbericht met daarin de resultaten over het derde kwartaal van dit jaar meldt Beter Bed dat in het vierde kwartaal de effecten van eerdere kostenbesparingen zichtbaar zullen worden in de resultaten van alle landen waar Beter Bed actief is.

In Duitsland signaleert het management van Beter Bed een aanhoudend relatief hoog consumentenvertrouwen, ofschoon de vergelijkingsbasis ongunstiger wordt.

In Nederland heeft het bedrijf in september een korte opleving gekend mede door een BTW-actie, die voorafging aan de BTW-verhoging per 1 oktober. In deze regio is nog steeds sprake van een afnemend consumentenvertrouwen.

De omzet daalde over het derde kwartaal met 3,3% naar EUR100,2 miljoen, het bedrijfsresultaat daalde met 35,1% naar EUR6,3 miljoen en de nettowinst nam met 39,5% af en kwam uit op EUR4,4 miljoen.

Het interimdividend over 2012 wordt vastgesteld op EUR0,35 per aandeel Beter Bed. Vorig jaar lag dit op EUR0,47.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op EUR15,16.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
voda
0
Beter Bed koersdoel omlaag naar EUR14 van EUR15 - Rabo
Beter Bed advies blijft hold - Rabo
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront