Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam Oktober

38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Yabbedabbedoe schreef op 24 oktober 2012 18:34:

[...]

Mijn mening is dat de lage koersstand te maken heeft met lage verwachtingen. Dus bij tegenvallende cijfers kan hij niet heeeel veel lager gaan. Het aandeel staat namelijk al bijna bottom. Hopen dat de leadership journey zijn resultaten oplevert en de voorafgaande bezuinigingsronden nu zijn vruchten afwerpt. De fabriek in Brazilie draait nu ook goed dus dat is een plus. Een heikel punt blijft dat de auto-industrie het erg slecht doet. Mochten de cijfers meevallen en boekt het nu 'eindelijk 'winst ja dan........lachen we met zijn allen. Niet? Enfin nog 6 nachtjes slapen :)) geduld!
alias,

bedankt voor je reactie, ik sta nog aan de zijlijn en zit te twijfelen of ik voor maandag aandelen van aperam zal kopen.

de koi
[verwijderd]
0
peram breekt uit de correctieve fase.
Aperam weet binnen de neutrale bandbreedte te bodemen nu de correctieve fase wordt verlaten. Aperam krijgt nu ruimte voor een aanval op weerstand 13,90 (top van 14 september). Hier ligt de bovenzijde van de neutrale range. Voor een volgende verbetering is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Steun ligt rond 11,54 (bodem van 15 oktober).
Er is een koopsignaal opgetreden. Wij adviseren te kopen.
Berdientje
0
Ineens de inzinking weer door dit bericht?

do 25 okt 2012, 14:08 Honderden banen weg bij Waalse staalbedrijven BRUSSEL (AFN) - Bij twee grote staalbedrijven in het Waalse La Louvière, bij Charleroi, verdwijnen ruim 600 banen. Het gaat om bijna de helft van alle banen bij de staalbedrijven Duferco en NLMK. Dat heeft de directie van de twee, via een joint-venture verbonden bedrijven donderdag bekendgemaakt.


De maatregel moet kostenbesparingen opleveren en zal alle afdelingen binnen het bedrijf treffen. Volgens de directie is de banenreductie noodzakelijk omdat de vraag naar staal kleiner is geworden en er te weinig inkomsten zijn. Er is geen sprake van een mogelijke sluiting van de twee fabrieken.

Woensdag werd bekend dat in Genk ruim 4300 banen verdwijnen door de sluiting van de autofabriek van Ford. Ook duizenden banen bij toeleveranciers staan door de sluiting op de tocht.
--------------

Of is het een bezuiniging die aanslaat omdat het geen sluiting is?
[verwijderd]
0
OK zou kunnen. Ik vond het al zo raar dat na het goede begin in de ochtend de staalsector zo wegzakt. Zelfs na de "goede cijfers" toegenomen duurzame order in de VS ligt Aperam er opeens z zwak bij.. Misschien dat de Dow nog de AEX omhoog kan helpen straks en dus ook Aperam.
[verwijderd]
0
A.s. dinsdag cijfers Aperam...wat verwachten jullie? Gaat de koers nog stijgen voor die tijd?
[verwijderd]
0
quote:

LARF schreef op 26 oktober 2012 16:45:

A.s. dinsdag cijfers Aperam...wat verwachten jullie? Gaat de koers nog stijgen voor die tijd?
ik denk dat de cijfers zullen tegen vallen, dat geld ook voor mittal. of dat al in de koers is verwerkt? ik zou het niet weten.

[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Aperam sa (APEMY), producent van roestvast staal, maakt dinsdag nabeurs de resultaten over het afgelopen derde kwartaal bekend en verschaft tegelijkertijd een outlook voor de vierde periode. Zeven door FactSet geraadpleegde analisten verwachten dat de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) 23% zal dalen tot $48 miljoen van $62 miljoen. Een gemiddelde van drie analistenverwachtingen voor de nettowinst komt uit op $41 miljoen tegen $47 miljoen en zeven analisten verwachten gemiddeld een omzet van $1,339 miljard die 12% lager uitkomt dan de $1,520 miljard een jaar eerder. De resultaten worden gedrukt door de moeilijke marktomstandigheden in Europa waar overcapaciteit heerst, dalende nikkelprijzen, en de seizoensgebonden lage vraag naar staal in de zomermaanden. De aandacht gaat uit naar wat het management zal zeggen over het vierde kwartaal, Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel 1,6% lager op EUR11,74, terwijl de AEX met 0,6% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

October 29, 2012 06:04 ET (10:04 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
voda
0
CORRECT: PREVIEW: Aperam boekt lagere EBITDA in KW3


(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'PREVIEW: Aperam boekt lagere EBITDA in KW3' om artikel te herschrijven aangezien in vorige artikel verkeerde cijfers stonden.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aperam sa (APEMY), producent van roestvast staal, maakt dinsdag nabeurs de resultaten over het afgelopen derde kwartaal bekend en verschaft tegelijkertijd een outlook voor de vierde periode. Gemiddeld verwachten zeven geraadpleegde analisten dat de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) uit zal komen op $42 miljoen, ten opzichte van $62 miljoen een jaar geleden. De resultaten worden gedrukt door de moeilijke marktomstandigheden in Europa waar overcapaciteit heerst, dalende nikkelprijzen, en de seizoensgebonden lage vraag naar staal in de zomermaanden. De aandacht gaat uit naar wat het management zal zeggen over het vierde kwartaal. Omstreeks 16.30 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR11,90, terwijl de AEX met 0,1% daalt.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
s.lin
0
Beursblik: EBITDA Aperam daalt door lagere RVS-prijzen
29/10 16:19
Aperam heeft in het derde kwartaal waarschijnlijk de EBITDA met een derde zien dalen. Het bedrijf had te kampen met seizoensgebonden zwakke vraag uit Europa en lagere prijzen voor roestvast staal.

Vooruitblikkend op de kwartaalcijfers schreef analist Tijs Hollestelle van ING op 10 oktober in een rapport dat Aperam wederom een “zeer uitdagend” kwartaal had in een markt die nog steeds te kampen heeft met overcapaciteit.

Zes analisten gepolst door persbureau Bloomberg zien de EBITDA dalen van 62,0 naar 43,3 miljoen euro. De omzet kwam waarschijnlijk 15 procent lager uit op 1.283 miljoen euro.

Aperam gaf geen concrete outlook af voor het het boekjaar. Wel liet de bedrijf bij de halfjaarcijfers weten er vertrouwen in te hebben dat prijzen voor roestvast staal in de tweede helft van het jaar zullen beginnen te herstellen.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Aperam voorziet nog geen verbetering

DINSDAG 30 OKTOBER 2012, 18:45 uur | 18 keer gelezen

BRUSSEL (AFN) - Aperam heeft in het derde kwartaal de omzet en de operationele winst flink zien dalen. De producent van roestvrijstaal voorziet in het lopende kwartaal nog geen verbetering te kunnen bereiken als gevolg van ,,onzekere marktomstandigheden''.

De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 1,2 miljard dollar, tegen een omzet van 1,5 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (ebitda) bedroeg 42 miloen dollar, eveneens fors lager dan in 2011. De resultaten van het bedrijf met een notering in Amsterdam lagen ook iets onder de verwachting van analisten.

Onder de streep hield Aperam een verlies van 17 miljoen dollar over. Dat is juist een verbetering ten opzichte van 2011 en ook beter dan de verwachting van marktvorsers.

Voor het vierde kwartaal verwacht Aperam een operationele winst die gelijk is aan die in het derde kwartaal. Het bedrijf zegt wel de recente prijsverhogingen en een verhoging van de importbelasting in Brazilië ,,positief te bezien'', maar blijft voorzichtig door de huidige marktomstandigheden.
voda
0
Aperam boekt 20% minder omzet KW3, verwacht Ebitda KW4 gelijk aan KW3


Door Elco van Groningen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roestvast staal producent Aperam sa (APEMY) heeft in het afgelopen derde kwartaal het nettoverlies zien afnemen, terwijl de omzet sterk daalde als gevolg van moeilijke marktomstandigheden en de seizoensgebonden vertraging in de zomermaanden.

Hoewel de roestvast staal producent de recente verhogingen in de basisprijs en importheffingen in Brazilie positief beziet, rekent Aperam vanwege de onzekere marktomstandigheden in de markt van roestvast staal voor het vierde kwartaal op een winst voor rente, belastingen, afschrijven en amortisatie, ofwel Ebitda, die vergelijkbaar is aan het derde kwartaal.

In het derde kwartaal bedroeg de Ebitda $42 miljoen, in vergelijking tot $62 miljoen in dezelfde drie maanden een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2011 bedroeg de Ebitda $53 miljoen.

Het nettoverlies nam in de derde verslagperiode af naar $17 miljoen, van $41 miljoen een jaar eerder.

De omzet daalde 20% tot $1,207 miljard, tegenover $1,520 miljard in het derde kwartaal van 2011.

Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gemiddeld gerekend op een nettoverlies van $41 miljoen, een EBITDA van $48 miljoen en een omzet van $1,339 miljard.

Aperam meldt tevens te verwachten dat de nettoschuldpositie aanzienlijk afneemt in het vierde kwartaal.

Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR11,86.


- Door Elco van Groningen en Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
[verwijderd]
0
Dit valt zeker niet tegen. Ik denk dat de markt veel slechtere cijfers heeft ingeprijsd. Dit is het moment om in te stappen.
[verwijderd]
0
Uiteindelijk gaat het om het geen er overblijft onderaan de streep. Het verlies is aanzienlijk lager dan analisten hadden verwacht. Omzet is lager dan verwacht maar dan is het juist netjes dat het verlies terugloopt. Aperam is een cyclisch bedrijf dus het was te verwachten dat de omzet matig zou zijn.

Ik verwacht straks geen vuurwerk. Als de economie aantrekt dan trekt ook de koers van Aperam aan. Simpel. En, wel krijgen weer dividend!
voda
0
Aperam advies omlaag naar reduce - Rabobank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank verlaagt het advies op Aperam (APEMY) naar reduce van hold na een wederom teleurstellende outlook, hoewel de Ebitda in het derde kwartaal de verwachtingen van de Rabo-analist benaderde. Normaal gesproken zou het vierde kwartaal door seizoensinvloeden sterker moeten zijn, maar Aperam verwacht dat een even hoge Ebitda als in het derde kwartaal. Rabobank stelt verder dat de hogere importheffingen in Brazilie nog niet zichtbaar worden in de resultaten en is teleurgesteld in de groeiende nettoschuld van het bedrijf, dat vooraf had aangegeven 'de nettoschuld beheersbaar te houden'. Ook het koersdoel gaat omlaag naar EUR10,50 van EUR11,00 op grond van de neerwaarts bijgestelde Ebitda-verwachting. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel Aperam 1,4% lager op EUR11,70, terwijl de AEX met 0,3% stijgt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Aperam zwak derde kwartaal - Nomura


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nomura stelt dat Aperam (APEMY) een zwak derde kwartaal heeft doorgemaakt, hoewel grotendeels in lijn met de verwachtingen. De voorzichtige verwachtingen voor het vierde kwartaal, op een vergelijkbare Ebitda aan de sterk gedaalde Ebitda over het derde kwartaal, lijken wat Nomura betreft niet te conservatief. Naar verwachting van Nomura kunnen hogere importheffingen in Brazilie de Ebitda in 2013 een impuls geven van ongeveer $45 miljoen. Aperam blijft Nomura's favoriete aandeel binnen de roestvast staal sector, hoewel Nomura op staalgebied de voorkeur geeft aan carbon staal. Dinsdag sloot het aandeel op EUR11,86. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,440
Verschil +0,160 (+0,59%)
Hoog 27,440
Laag 27,160
Volume 147.286
Volume gemiddeld 189.694
Volume gisteren 188.690

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront