Daytraders « Terug naar discussie overzicht

Autotraden...het is idd een farce!

99 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
dct
0
Ben weer eens wezen knoeien op ninjatrader. En binnen 15 minuten toch weer een systeempje op dagbasis met mooie kengetallen. Misschien ook maar een abbodienst beginnen :-)

Voor de oplettende kijker. vix1 was de opzet, maar het verlies was zo groot, dat versie2 precies andersom werd en voila.......nu nog de redenatie achter vix1 zo krom praten dat vix2 ook weer logisch klinkt.....

gr.DCT

Bijlage:
dct
0
Heb het zelfde systeem ook eens over de afgelopen 10 jaar getest en valt me niet tegen. Systeem neemt maximale positie in 1 future.

Sharperatio neemt wel een duik, maar toch....
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Delphiv2.0 schreef op 6 februari 2013 20:34:

Overigens heb ik zelf ook een 1H timeframe EA draaien op een demo van Alpari, maar ik handel na signalen handmatig via Lynx, Alpari krijgt geen cent van mij.
Sorry, begrijp ik dat nou goed. Je draait een EA op een demo account bij Alpari, en op basis van de signalen die daar uit komen handel je handmatig bij Lynx???

Dan heb je er echt geen bal van begrepen!
[verwijderd]
0
Persoonlijk vind ik dat als je zelf geen systeem kan schrijven, dat je dan niks te zoeken hebt bij volautomatische systemen. Tenzij je een hele goede vriend of familielid hebt die dat wel kan. En dan nog is het garantie tot aan de voordeur.

Als je dan al gebruik wil maken van zoiets als een systeemshop, kies dan voor Currensee. Die hebben een veel grotere traders base.
[verwijderd]
0
Dat snap ik niet echt. Een trader hoeft ook geen economische graad te hebben en programmeren is ook niet echt een vereiste. Als je het zelf gaat doen en wel een beetje kunt programmeren maar niet op het juiste niveau, dan wordt het ook amateuristisch. Als je het niet zelf kunt programmeren, laat dit dan doen en liefst voor een vergoeding (geen amateur-gedoe).

Currensee is net zo ruk als de anderen. Beperkt aantal brokers om te gebruiken om te kunnen volgen. Lmax bijvoorbeeld waar wealthbuilder voor promoot kan tot nu toe niet gebruikt worden met currensee. Currensse leeft namelijk ook van een commissie die zij van de broker krijgen en dan moet je wel een broker met een goede spread en rebate-programma hebben. Daarnaast kan lmax pas vanaf $10000,- dat ook.

Van currensee is bekend dat ze een goede marketingformule hebben, ziet er gelikt uit. Vanaf het moment dat je ook daadwerkelijk tradeleaders kon volgen, zijn er echt wel dingen gebeurd waar jij als volger niet op zit te wachten. Voorbeeld: promoot een handelaar als je topleader en vervolgens na een hoop kleine winstjes verliest hij 60% van je account in één dag. Kan de beste gebeuren toch? Misschien, maar niet als je als currensee zegt dat je max 20% kunt verliezen en als je traders bepaalde ristricties oplegt. Daarnaast wordt er geklaagd over soms trage uitvoering waardoor de resultaten van volgers totaal niet overeenkomen met de gepuliceerde resultaten. En ja, deze verschillen zijn over het algemeen niet in het voordeel van de volger. Slippage kan twee kanten op werken, maar dit is iets anders. Google!

Als je een EA wilt gebruiken hoef je idd niet persé bij lynx te zijn om het manueel uit te handelen. Er zijn echt wel goede mt4 brokers waar het kan. Alpari zou ook niet mijn keuze zijn, maar er blijft genoeg over. Daarnaast is er tegenwoordig software voorhande die het mogelijk maakt om trades (van een ea of manueel) uit mt4 direct uit te voeren op TWS/interactive brokers (als je dan toch tws wilt gebruiken, waarom zou je dan dubbele kosten betalen bij lynx of todays). Vertraging zal er ongetwijfeld zijn, afhankelijk van je timeframe kan dit belangrijk zijn. Ik test nu zelf het een en ander (1min TF) en ik zie geen vertraging. Uitvoering is meestal beter dan bij de mt4 brokers terwijl ik toch een broker heb met zeer kleine spreads. Commissie bij IB is $20 per mln en tel uit je winst! Ook hier: een beetje googlen doet wonderen.
[verwijderd]
0
Over het algemeen zal een trader niets hebben aan een economische graad, tenzij hij/zij voor de grote jongens op macro niveau werkt. Kennis van programmeren is een heel ander verhaal. Het gaat er niet zo zeer om of het amateur-gedoe is, maar om of het programma daadwerkelijk doet wat jij denkt dat het doet. En dat gaat nu juist zo vaak mis als iemand zelf geen goede programmeur is. Een heel mooi voorbeeld daarvan zijn de beruchte klimaatmodellen. Tijdens Climategate kwamen er niet alleen emails aan het licht, maar werd ook een deel van de programmacode van die modellen gevonden. Toen die bekeken werd door programmeurs die ervaren waren in speciaal die taal, toen bleken de programma's vol met fouten te zitten. En de fouten waren zo groot dat ze invloed hadden op de resultaten.
Dat zelfde kan dus ook met je EAs gebeuren als je niet weet wat je doet.

Je kan een programmeur inhuren maar dan moet je je bedenken dat je een EA maar een beperkte levensduur heeft. Markten veranderen nou eenmaal en dat betekent dat je EAs onderhoud nodig hebben. Je moet ze sowieso om de zo veel tijd optimaliseren.

Alles bij elkaar komt het er op neer dat als je dit echt serieus wil doen, dan zal je er voor moeten zweten :-)
[verwijderd]
0
Om eerlijk te zijn heb ik niet zo heel veel moeite met Alpari. Ik zit zelf bij de Britse tak. Ja, natuurlijk heb ik met wel eens afgevraagd of ik genaaid werd of niet, maar vaak is dat maar schijn.

Ik vind Google trouwens een hele slechte maatstaf om te zien of een broker goed is of niet. Het internet staat vol met jankerds die anderen de schuld geven van hun eigen falen. De reactie van Delphiv2.0 kwam precies zo op mij over.

@Nozemaar: begrijp ik nu goed dat jij een bridge gebruikt tussen jouw MT4 terminal en jouw broker? Ik heb me al eerder afgevraagd hoe dat in zijn werking gaat. Draai je een extra programma of iets dergelijks? En blijft MT4 dan ticket based, of wordt het position based zoals MT5?
Bund&Blauw
0
QED?

zie de reactie hieronder op een gastenboek van een botabbo signaalaanbieder......spreekt boekdelen niet:

Beste Ron, Ivo,
Ik begin een beetje het geloof in jullie system(en) te verliezen. Na een flitsende start maar wel doordat er tegenovergestelde posities werden ingenomen de eerste handelsdag van het jaar ging mijn kapitaal van 5k naar bijna 8k. Vervolgens zijn er bijna alleen maar verliezen geboekt waardoor ik nu bijna weer op het beginsaldo sta. Mijn "gevoel" zegt dat jullie systemen niet goed gebacktest zijn. Nu horen drawdowns er nu eenmaal bij maar volgens mij is een belangrijke onderdeel van traden het managen van verliezen. Gaarne een reactie hoe jullie tegen de situatie aankijken. Gr MarcoV
Reactie:
Beste Marco,
Het gaat inderdaad niet goed met onze systemen. Het blijkt gewoon dat automatische systemen een hele tijd goed kunnen werken en dan ineens totaal niet meer. Backtesten is mooi, en dat doen we natuurlijk ook, maar dat geeft alleen gemiddelden. En dan blijkt eens te meer dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor het heden en de toekomst. We hebben de systemen dan ook gesloten voor nieuwe deelnemers. Natuurlijk zoeken we naar methoden om onze signalen te verbeteren maar dat blijkt moeilijk. Omdat we een heel mooi platform hebben kijken we ook naar andere vormen van signaal aanbieden. We zullen je via de site op de hoogte houden.

link: slimtraden.nl/gasten-boek
[verwijderd]
0
Hij verwoordt het heel mooi. Het heeft een hele tijd gewerkt en nu niet meer. Maar dat is met iedere beleggingsstrategie vrijwel zo. Overigens betekent dat niet dat het systeem of een paar weken of maanden niet meer zou kunnen werken.

Je kan trouwens voor zo'n situatie een automatische handrem inbouwen. Ik heb het recentelijk moeten doen voor mijn eigen bot. Je kan namelijk bijvoorbeeld aan verliezen zien of je in een "abnormale" periode terecht bent gekomen.
Bund&Blauw
0
quote:

De_Bronzen_Billy schreef op 22 februari 2013 19:26:

Hij verwoordt het heel mooi. Het heeft een hele tijd gewerkt en nu niet meer. Maar dat is met iedere beleggingsstrategie vrijwel zo. Overigens betekent dat niet dat het systeem of een paar weken of maanden niet meer zou kunnen werken.

Je kan trouwens voor zo'n situatie een automatische handrem inbouwen. Ik heb het recentelijk moeten doen voor mijn eigen bot. Je kan namelijk bijvoorbeeld aan verliezen zien of je in een "abnormale" periode terecht bent gekomen.
Zonder pedant te willen klinken, een systeem dat ALLEEN is gebaseerd op prijsactie in combinatie met volumedata (market profile) is niet onderhevig aan dergelijke lange misalignments. Alle variabelen die in de mix worden gegooid, speciale patronen, special occurances, lagging indicatoren met exotische instellingen die op het verleden zijn gebaseerd, pivot points die data berekenen op grond van de voorgaande dag en dus gedoemd zijn de verkeerde draaipunten aan te geven, bar break algoritmes die onderhevig zijn aan waar de bar breekt -- maw niet iedereen heeft EXACT dezelfde candles op zijn scherm-- etc etc, maken het onnodig complex en geven de illusie van maakbaarheid/voorspelbaarheid. Tel daarbij op dat de meeste mensen optimaliseren op winst% (marketingtechnisch lijkt dat nog steeds het beste te werken) en enorm hechten aan de "magic entry", darvoor ook willen betalen, terwijl exits minimaal zo belangrijk zijn, dan is de chaos compleet en golft de markt zoals ze wil rondom de schakelpunten heen.

Ikzelf heb het allemaal gedaan en jaren verkloot met dit soort zaken.
Het duurt lang, maar is ook een aha erlebniss van formaat als je de fundamenten in de markt (h)erkent --- prijs en volume, meer is er niet, en meer is niet noodzakelijk om succesvol te zijn.

BB
[verwijderd]
0
Ja, is dat daadwerkelijk zo? Of heb je het simpelweg nog niet meegemaakt? :-)

Ik gebruik voor mijn bot ook geen indicatoren en dergelijken. Hij is puur gebaseerd op prijsbewegingen. Geen volumes want die zijn volgens mij niet meerbaar op Forex. Toch liep hij in maand januari tegen problemen aan omdat de prijsbewegingen plotseling anders waren. Het lijkt maar tijdelijk geweest te zijn en nu lijkt het allemaal weer als voorheen te gaan.

Maar goed, mijn bot trapt dus niet niet nog een keer in zo'n situatie. Al heb ik natuurlijk geen garantie dat het volgende keer toch weer anders is.
Bund&Blauw
0
quote:

Bund&Blauw schreef op 24 februari 2013 13:57:

BB -- ben al meer dan 7 jaar full time bezig en ben zo gek om > 8 uur per dag aan het scherm te kunnen zitten....dus ik heb wel het een en ander meegemaakt..;)

Je haalt een CRUCIAAL punt aan "geen volumes want die zijn volgens mij niet meetbaar op Forex". Dat is de essentie ...prijsactie in de context van market profile (volume) maakt ALLE verschil. Ik heb die veranderingen ook gezien op de Eurodollar FX, maar die kun je interpreteren mbv volume ) wat je daar wel hebt. Je ziet het karakter van de markt veranderen en het kost je wel een stukje misalignment voordat je dat ziet, maar dan bespeel je de markt gewoon anders tot het weer veranderd. Overigens ben ik niet meer actief op de FX nu, maar je kunt alle instrumenten zo bespelen.

BB
[verwijderd]
0
Maar daar stip je wel gelijk ook het probleem aan met handmatig traden. Het dagelijks traden kost veel tijd en het duurt heel lang voordat je zeker weet dat een bepaalde strategie werkt. Als jouw strategie om wat voor reden dan ook niet meer werkt dan duurt het mogelijk weer jaren voordat je iets anders hebt gevonden.

Uitgezet tegen de tijd doen winstgevende bots het wel veel beter dan handmatig traden ;-)
Bund&Blauw
0
quote:

De_Bronzen_Billy schreef op 2 maart 2013 17:09:

Maar daar stip je wel gelijk ook het probleem aan met handmatig traden. Het dagelijks traden kost veel tijd en het duurt heel lang voordat je zeker weet dat een bepaalde strategie werkt. Als jouw strategie om wat voor reden dan ook niet meer werkt dan duurt het mogelijk weer jaren voordat je iets anders hebt gevonden.

Uitgezet tegen de tijd doen winstgevende bots het wel veel beter dan handmatig traden ;-)

Tja, ik kijk niet naar uurloon maar naar absolute return --overigens waarom denk je dat het lang duurt om handmatig uit te vissen of iets werkt of niet? Waarom zou dat met een bot beter gaan?

-- hieronder weer een abbobotje die ten onder gaat en tot de conclusie komt dat het allemaal toch wat gammeltjes is met autotraden:

" Reactie:
Beste Marco, We kunnen heel goed begrijpen dat je stopt. Het is een tijd erg goed gegaan maar de laatste tijd is het een drama. We zijn zelf ook erg ontevreden over de systemen en komen tot de conclusie dat geheel automatisch traden niet de "holy grail" is. We zien dat ook bij collega aanbieders. Wij onderzoeken op dit moment dan ook mogelijkheden om ons platform op een andere manier in te zetten en daarbij toch gebruik te maken van menselijk ingrijpen. De tests daarmee zien er zeer veelbelovend uit. Binnenkort hopen wij hier meer over te kunnen melden. "
[verwijderd]
0
De concurrentie is moordend, naast de systemshop, belegslimmer en de traderswinkel komt nu ook met beursfoon met iets, de tradersshop.nl. Leuk gevonden, mix gewoon traderswinkel en systemshop een beetje door elkaar. Misschien kregen de systemen van Beursfoon niet genoeg aandacht en wilden ze het zelf proberen.

twitter.com/systeemshop

Afgelopen week werd je bij tradersshop.nl direct doorgelinkt naar beursfoon, en 1+1 lijkt nog steeds 2.

Als je naar een van de oude tweets kijkt zie je dat ze eerst een andere naam in gedachte hadden,traders-winkel.nl (klik en je gaat ook naar beursfoon), maar dat zal traderswinkel.nl wel niet ok hebben gevonden.
Bund&Blauw
0
quote:

Nozemaar schreef op 8 maart 2013 12:36:

De concurrentie is moordend, naast de systemshop, belegslimmer en de traderswinkel komt nu ook met beursfoon met iets, de tradersshop.nl. Leuk gevonden, mix gewoon traderswinkel en systemshop een beetje door elkaar. Misschien kregen de systemen van Beursfoon niet genoeg aandacht en wilden ze het zelf proberen.

twitter.com/systeemshop

Afgelopen week werd je bij tradersshop.nl direct doorgelinkt naar beursfoon, en 1+1 lijkt nog steeds 2.

Als je naar een van de oude tweets kijkt zie je dat ze eerst een andere naam in gedachte hadden,traders-winkel.nl (klik en je gaat ook naar beursfoon), maar dat zal traderswinkel.nl wel niet ok hebben gevonden.
en het blijft allemaal op zijn best middelmatige bagger, hoe je het ook noemt-- en op systemshop zit er in ieder geval een die de spelregels gedurende een trade manipuleert.
[verwijderd]
0
of het is één pot nat, of traderswinkel.nl kan niet echt blij zijn met beursfoon-traderswinkel.com
[verwijderd]
0
Dat zie je bij de meesten, helemaal als er ook nog backtest worden getoond van 300% per jaar over de laatste 100 jaar....
Delphiv2.0
0
quote:

De_Bronzen_Billy schreef op 14 februari 2013 14:45:

[...]

Sorry, begrijp ik dat nou goed. Je draait een EA op een demo account bij Alpari, en op basis van de signalen die daar uit komen handel je handmatig bij Lynx???

Dan heb je er echt geen bal van begrepen!
Leg mij eens uit waarom ik er geen bal van begrepen heb? Mijn EA geeft meer signalen af dan ik kan gebruiken, vaak eerder ook, dus ik blijf zelf aanvullend beoordelen en handmatig handelen. Ik heb gewoon een MT4 platform nodig voor die EA, that's it.

99 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 866,51 0,00 0,00% 22 apr
AMX 928,68 0,00 0,00% 22 apr
ASCX 1.188,55 0,00 0,00% 22 apr
BEL 20 3.863,26 0,00 0,00% 22 apr
Germany40^ 17.935,70 +74,90 +0,42% 22 apr
US30^ 38.250,45 0,00 0,00% 22 apr
US500^ 5.016,92 0,00 0,00% 22 apr
Nasd100^ 17.209,92 0,00 0,00% 22 apr
Japan225^ 37.723,83 0,00 0,00% 22 apr
WTI 82,05 0,00 0,00% 22 apr
Brent 87,08 0,00 0,00% 22 apr
EUR/USD 1,0652 +0,0000 +0,00% 07:29
BTC/USD 66.374,91 -190,61 -0,29% 07:29
Gold spot 2.311,43 -15,82 -0,68% 07:29
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,510 0,000 0,00% 22 apr
ADYEN NV 1.381,400 0,000 0,00% 22 apr
Aegon 5,702 0,000 0,00% 22 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,510 0,000 0,00% 22 apr
ADYEN NV 1.381,400 0,000 0,00% 22 apr
Aegon 5,702 0,000 0,00% 22 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront