Brunel « Terug naar discussie overzicht

CFO de laan uitgestuurd??? Dat voorspelt niet veel goeds....

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Een aantal berichten is verwijderd en Greed is good... is geblokkeerd, wegens het hebben van meerdere accounts.]
pensionado
0
Aandeelhoudersvergadering uitgesteld vanwege onderzoek naar fraude in Amerika.

Brunel International meldt het vertrek van de financieel directeur en laat weten de algemene aandeelhoudersvergadering uit te stellen vanwege een onderzoek naar de recent gemelde fraude in Amerika.

Rob van der Hoek treedt per direct terug als financieel directeur van Brunel. De taken van Van der Hoek worden overgenomen door CEO Jan Arie van Barneveld.

Verder laat Brunel weten KPMG opdracht te hebben gegeven uit te zoeken wat er in Amerika is misgegaan en waardoor de specialistische detacheerder miljoenen euro's aan winst moet terugdraaien.

“Een medewerker in Amerika heeft voor een periode van anderhalf jaar de cijfers mooier voorgesteld dan ze waren,” aldus Van Barneveld eerder tegen ABM Financial News. Van Barneveld is er van overtuigd dat het een geïsoleerd probleem betreft.

Vanwege het onderzoek door KPMG is besloten de aandeelhoudersvergadering tot nadere order uit te stellen.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Verbazingwekkend dat de koers na een kortstondige duik weer gewoon opveert en blijft liggen.

Hang me er niet aan op, maar komen en gaan die CFO's bij Brunel niet met een vrij hoge omloopsnelheid? Ik meen me in ieder geval te herinneren dat ze enkele jaren geleden ook al een tijdje zonder CFO hebben gezeten.

disclaimer: geen positie
voda
0
Brunel CFO per direct weg, ava uitgesteld


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel International nv (BRNL.AE) Chief financial officer Rob van der Hoek stapt per direct op en de aandeelhoudersvergadering wordt uitgesteld in afwachting van de uitkomst van een onderzoek naar fouten in de boekhouding, meldt de detacheerder maandag.

De taken van Van der Hoek worden overgenomen door chief executive officer (CEO) Jan Arie van Barneveld.

Bij de jaarcijfers bleek dat Brunel een aantal omzetcijfers neerwaarts moest bijstellen vanwege fouten in de boekhouding. Dit werd toegeschreven aan e e n controller die daarop ontslagen is.

Maandag meldt het bedrijf dat de raad van commissarissen accountant KPMG is ingehuurd om een diepgaand onderzoek uit te voeren naar de gang van zaken bij het kantoor in Houston. Hangende dit onderzoek kan de jaarrekening niet worden voltooid.

Het aandeel Brunel zakte na bekendmaking van deze gegevens van een plus naar een verlies van bijna 2%, maar inmiddels is dat verlies weer weggewerkt. Rond 16.00 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op EUR32,42 bij een Midkap die 0,2% zakt.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
[verwijderd]
1
quote:

Dikkie Dik schreef op 11 maart 2013 16:13:

Verbazingwekkend dat de koers na een kortstondige duik weer gewoon opveert en blijft liggen.

Hang me er niet aan op, maar komen en gaan die CFO's bij Brunel niet met een vrij hoge omloopsnelheid? Ik meen me in ieder geval te herinneren dat ze enkele jaren geleden ook al een tijdje zonder CFO hebben gezeten.

disclaimer: geen positie
ja erg apart,

kon er net nog uit boven 32,- Had ik nooit verwacht
Teun10
0
Een CFO wordt niet weggestuurd voor zoiets onbenulligs of dat had meteen moeten gebeuren. Er is gegarandeerd meer aan de hand.
bartvde
0
Weinig koersreactie, dat zal dan nog wel komen als de analisten zich op dit nieuws gaan storten

Of niet (Jos Versteeg): www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-110313-255/...
pensionado
0
Wat een paniek op dit forum. Ik doe daar niet aan mee.
Er zijn tot nu toe geen nieuwe onregelmatigheden ontdekt en de CFO is ook niet weggestuurd maar vrijwillig teruggetreden. Dat alles in Houston nog een keer zorgvuldig wordt onderzocht is zeker niet verkeerd. Niemand daar die zich nu nog kan permitteren om een verkeerde voorstelling van zaken te geven in de jaarrekening.
bartvde
1
@pensionado ditzelfde werd ook bij Imtech gezegd, feit is gewoon dat je niet weet waar het eindigt, en dat je misschien beter eieren voor je geld kan kiezen
Teun10
1
Heb je al ooit gehoord van een bestuurder die niet "vrijwillig is teruggetreden" als er stront aan de knikker is?
voda
0
Brunel-CEO: vertrek CFO was op eigen verzoek


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Chief financiel officer (CFO) Rob van der Hoek vertrekt op eigen verzoek bij de detacheerder, zegt chief executive officer Jan Arie van Barneveld maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Ik vind dat heel netjes van Rob. Hij heeft maandag een gesprek met de raad van commissarissen (RvC) gehad en dat heeft tot zijn beslissing geleid," aldus van Barneveld. Hij voegt toe dat het vertrek verband houdt met de boekhoudkundige onjuistheden in de VS.

Eerder maandag meldde Brunel dat Van der Hoek per direct opstapt en dat de aandeelhoudersvergadering van 2 mei tot nader wordt uitgesteld, omdat de jaarrekening niet kan worden goedgekeurd in afwachting van de uitkomst van een onderzoek door KPMG naar de gang van zaken in het kantoor in Houston waar de boekhouding niet bleek te kloppen.

"Dat betrof fraude. Deze omstandigheid vindt onze huisaccountant Deloitte zorgelijk genoeg om een onderzoek te laten verrichten", aldus Van Barneveld.

De CEO heeft na overleg met de RvC besloten een onafhankelijke accountant dit onderzoek te laten doen en dat is KPMG. "Die kan niet zeggen hoe lang dit gaat duren en wij willen KPMG zeker niet onder druk zetten. Tot nog toe zijn er geen nieuwe onjuistheden opgedoken", aldus Van Barneveld.

Van Barneveld neemt de taken van de CFO tijdelijk over. "Er is nu een vacature en die moet worden ingevuld", aldus de CEO.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
[verwijderd]
1
Ik vind de koersreactie aardig mee vallen. Over een tijdje wil ik misschien ook instappen. Eerst eens even de cijfers afwachten. Want ik vind het nu nog te onzeker. En denk ook dat de koers nog wel zal reageren
[verwijderd]
0
quote:

Greed is good.... schreef op 11 maart 2013 17:10:

[...]

Waar rook is, is vuur. Vrijwillig teruggetreden op vriendelijk verzoek van de Raad van Commissarissen. Noem dat maar vrijwillig. Het incident wordt door ceo van Barneveld niet meer bestempeld als boekhoudkundige fout maar als Fraude... Hoop dat je geen aandelen hebt in Brunel. Zo wel luidt verkopen mijn advies voordat het te laat is...
Sterk aanbevolen vrijwillig terug getreden. De grote baas van brunel hoorde je op rtl7 bijna hakkelen ,zo onzeker wastie.Voorspelt niet veel goeds.
geen pechvogel
0
schitterend aandeel en we gaan morgen gewoon weer omhoog..
iedereen maakt zich zo druk, waarom toch?

Cl44Pa
1
Juist, dat is tenminste een positieve reactie. Dank daarvoor. Waarom is iedereen toch altijd zo negatief? Verkoop de aandelen dan en kijk niet meer naar Brunel! Wat een slap gezeur toch altijd. Er is geen aandeel dat elke dag omhoog gaat. Tjonge, tjonge. Ik hou diverse fora bij vanwege mijn aandelen, maar de meeste bijdragen getuigen van nogal wat kommaneukerij. Typisch Nederlands overigens. Maar zet je geld dan op een spaarrekening mensen!!
Scopum Pretium
0
Gewoon met z'n alle lekker short zitten en inklappen maar dit aandeeltje!!
-12% morgen. Vaarwel, Brunel!
Het is toch een detacheerder? Misschien hebben ze nog wel een goede CFO die ze kunnen inhuren :)
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 9,980
Verschil +0,040 (+0,40%)
Hoog 10,040
Laag 9,910
Volume 63.111
Volume gemiddeld 63.331
Volume gisteren 60.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront