Imtech « Terug naar discussie overzicht

Imtech 17 -21 juni Schrijf voormalige beursparels niet te snel af.

1.712 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

kanhetlager schreef op 18 juni 2013 17:42:

Best bizar. Want alleen grote partijen kunnen ze verpanden.
En de kleine belegger word onwetend gehouden. Bekende verhaal.
[verwijderd]
0
Er zullen weer veel particuliere beleggers na vandaag de beurs voor gezien houden denk. Begrijpelijk.
[verwijderd]
0
Waar gaat deze koers naartoe er zijn in het verleden al meer van deze dalingen geweest omdat er onzuivere dingen gebeurt zijn, in een of ander concern om daarna de draad weer op te pakken (zie kpn en sbm off.) Maar omdat er shorters op de zaak zitten doet het geen goed aan dit parelaandeel,
dat nu de grond wordt ingeboord door kaalvreters,als je nu verkoopt met verlies dan hebben de satans weer lol en kopen ze dit aandeel laag terug.
[verwijderd]
0
quote:

kanhetlager schreef op 18 juni 2013 17:38:

Wow! 47% short op Imtech!!!
ik zag het ook net. Dit is echt ongekend. Dan is het zo goed als zeker dat dit gaat vallen als een baksteen
wiegveld
1
KOMT ER NOG WEL EEN CLAIMEMISSIE?
NA ZOVEEL NEGATIEF NIEUWS VANDAAG, ZO SLECHTE COMMUNICATIE IN VOORGAANDE WEKEN, WIE WIL ER KOPEN? ING EN RABOBANK KUNNEN MAAR ZO MET STUKKEN BLIJVEN ZITTEN!

[Modbreak IEX: Gelieve om de inhoud van uw berichten voortaan niet meer in hoofdletters te schrijven, maar in kleine letters. Dat komt minder schreeuwerig over en houdt onze forums leesbaar.]
bezinteergebelegt
1
quote:

Zihuatanejo schreef op 18 juni 2013 17:07:

IM is nu de ideale overname kandidaat voor de emissie !
vlgs mij snap je het nog niet. Fraude, list, bedrog, dikke schulden, nakende emissie en dramacijfers. Ideale overnamekandidaat ???? Door wie, Jules de Corte, Stevie Wonder, Vader Abraham ???? Kortom........Imtech staat met stip op nr 1 op de "rioollijst" maar ga je echt, echt niet vinden op een overnamelijst. Wordt heeeeeellllllllllllllllllll, heeeeellllllllllllllll, heeeeeelllllllllllllll misschien aantrekkelijk NA een emissie voor een durfkapitalist maar ook die kans acht ik heeeeellllllllll, heeeelellllllllllllllll, heeeeellllllllllllll klein.

gr

B.E.G.B.
kanhetlager
1
quote:

wiegveld schreef op 18 juni 2013 17:57:

KOMT ER NOG WEL EEN CLAIMEMISSIE?
NA ZOVEEL NEGATIEF NIEUWS VANDAAG, ZO SLECHTE COMMUNICATIE IN VOORGAANDE WEKEN, WIE WIL ER KOPEN? ING EN RABOBANK KUNNEN MAAR ZO MET STUKKEN BLIJVEN ZITTEN!
Volgens RTLZ niet iig.
[verwijderd]
0
Het zou wel eens over en uit kunnen zijn voor dit bedrijf. Ik ben daar echt bang voor.
bezinteergebelegt
1
Trouwens, de eerste bestuurder die binnen zijn bedrijf een overname van Imtech op de agenda wil zetten krijgt wss niet eens meer de kans om zijn nietmachientje in te pakken, zo snel ligt ie in het riool.
voda
0
CORRECT: Imtech fraudeonderzoek vernietigend over Duits management


(Correctie van eerder gepubliceerd bericht, om naam CEO Gerard van de Aast, betere zinsconstructies en actuele koers toe te voegen)


Door Anton Reijinga

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Imtech nv (IM.AE) haalt dinsdag keihard uit naar de bedrijfscultuur onder het eerder dit jaar afgetreden management en laat vooral van de voormalige top van het Duitse onderdeel geen spaan heel.

Conclusie van het dinsdag vrijgegeven forensisch rapport, dat de technisch dienstverlener liet opstellen door onder meer accountant Ernst & Young en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, is dat frauderende topmanagers in Polen en Duitsland de kern van het probleem vormen.

Hoewel het onderzoek aanvankelijk werd ingesteld nadat er problemen bleken bij de aanleg van een Pools pretpark, kwam vervolgens de deksel van een hele beerput aan fraude, tot in de hoogste echelons van de Duitse Imtech-dochter, die jarenlang als het groeipareltje van de organisatie werd gezien.

"De fraude was groter dan verwacht", zegt Gerard van de Aast, de onlangs aangetreden CEO van Imtech. Gevraagd naar mogelijke gerechtelijke acties tegen de fraudeurs, stelt hij: "We zullen er alles aan doen om onze centen terug te krijgen. We hebben aangifte gedaan bij het openbaar ministerie [in Polen en Duitsland]."

Duidelijk is dat het net zich aan het sluiten is rond de in februari naar huis gestuurde Duitse top van het bedrijf, die ook verantwoordelijk was voor de activiteiten in Polen. In Duitsland moest voor EUR216 miljoen op projecten worden afgeschreven en in Polen voor EUR154 miljoen.

De fraude reikte echter verder: ook de cijfers van de divisies in de Benelux, Spanje en Oost-Europa moesten neerwaarts worden herzien, voor respectievelijk EUR31 miljoen, EUR5 miljoen en EUR2 miljoen. Dit bracht het totaal aan afboekingen op EUR402 miljoen.

In Polen bleek volgens Imtech ronduit sprake te zijn van fraude. Debiteurenposities werden opgeklopt en de post onderhanden werk werd stelselmatig te groot voorgesteld.

In Duitsland was ondertussen sprake van een volledige dubbele boekhouding, waarin verliesgevende projecten werden weggemoffeld, onderhanden werk en vorderingen doelbewust werden gemanipuleerd en dubieuze transacties plaatsvonden met een extern bedrijf, dat vanwege de Duitse privacywetgeving wordt aangeduid als de 'X Group'.

Ook in Nederland doken bij het onderzoek valse facturen op en werden resultaten te hoog voorgesteld. Van de Aast benadrukt echter dat het onderzoek niet heeft uitgewezen dat Nederlandse betrokkenen direct profiteerden, anders dan dat hun gewone beloning voor een deel afhing van de hoger voorgestelde resultaten.

Anders lag dat in Duitsland en Polen. Van de aanpassing van ruim EUR150 miljoen in Polen, is zo'n EUR25 miljoen aan 'cash' weggesluisd, licht CFO Hans Turkesteen toe. Hij spreekt van 'samenspanning' tussen management en werknemers.

Een ander voorbeeld van het wegsluizen van geld, is de mysterieuze X Group. Dit zogenaamde bedrijf stuurde voor miljoenen aan facturen aan Imtech waarvoor geen werk werd verricht. Ook tekenden daarvoor bevoegde managers van Imtech Duitsland voor garanties aan de fictieve leverancier. Dit laatste kan Imtech ook in de toekomst nog geld gaan kosten.

In februari werd bekend dat de CEO van Imtech Duitsland en de financieel directeur de onderneming hadden verlaten als gevolg van de gerezen problemen.

Toch moeten ook de Nederlandse bestuurders van de laatste jaren de hand in eigen boezem steken, is de strekking van het rapport. "De toon aan de top was te veel die van: alleen goed nieuws graag", aldus Van de Aast. Niet alleen was de controle gebrekkig, in de bedrijfscultuur ontbrak het aan een kritische opstelling.

Alle managers zullen daarom een training in ethisch handelen moeten volgen, zegt Van de Aast. Ook is oud-bestuurders gevraagd hun bonussen over 2010 en 2011 terug te storten, vervolgt de CEO. Hij is optimistisch, maar vooralsnog is hierop "nog niets vernomen".

Imtech maakte tevens dinsdagmorgen een kwartaalverlies van EUR59,6 miljoen over de eerste drie maanden van 2013 bekend. De operationele verliesmarge van ruim 10% in Duitsland was veelzeggend. Over heel 2012 bedroeg het verlies EUR226,3 miljoen.

Beleggers reageerden met afschuw. De koers van Imtech raakte na de opening in een val, bij het slot van de handel in Amsterdam staat het hoofdfonds met een verlies van 11,5% op EUR7,32, terwijl de AEX-index 0,1% hoger eindigde.

In april kondigde Imtech al een reorganisatie aan waarbij 1.300 mensen hun baan verliezen. In Duitsland zullen 550 werknemers, ofwel 10% van het totaal, op zoek moeten naar een andere baan.

Imtech ziet zich gedwongen om het eigen vermogen te versterken met EUR500 miljoen via een claimemissie die in juli afgerond moet zijn.

Acquisities en dividenden sluit het nieuwe management uit totdat de schuldratio van de onderneming voldoende is teruggebracht. Dit kan naar verwachting van de CEO en CFO nog tot in 2015 duren.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

kanhetlager
1
'Imtech wordt aantrekkelijkere investering' is een kop van 31 mei,

HAHAHAHAHA!!!

Wat zullen de heren van Rabo morgen schrijven?
ressiva_
3
Die 500 miljoen emissiegeld is gewoon het bedrag dat de bovenlagen van Imtech de afgelopen jaren hebben gestolen. Moet ik dat geld ophoesten? Ben je belazerd!!
[verwijderd]
1
De emissie banken komen met positieve verhalen en de analisten passen gewoon adviezen/koersdoelen aan,heel simple.
TheSky
1
Ik vind dat de topsalarissen nog wat harder mogen stijgen, het is een hele kunst om zon bedrijf naar de knoppen te helpen.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd wat morgen brengt. Wie durft er een schatting af te geven? Negatief os duidelijk. Maar hoeveel. Ik denk 5-10% in de min. Na de claimemissie word dit aandeel misschien weer koopwaardig. Als ze echt alle rottigheid hebben opgelost.
[verwijderd]
0
quote:

Money Mania schreef op 18 juni 2013 16:58:

[...]

Imtech heeft nog geen opties gebruikt om de koers te laten verbeteren. Zometeen een dikke opdracht, afstoten van Marine divisie, overname door een ander bedrijf. Kan van alles gebeuren. Geduldig afwachten. Kijk naar KLM. Vorige jaar was ie ook 3,5 aangetikt en nu.. Gewoon meedoen met de emissie en blijf hard werken :)
Dat pretpark in Polen was de grootste order ooit. Tel uit je winst.

Ik heb voorbeurs al aangegeven vandaag short te willen gaan, als hij hoger zou openen. Helaas waren er te weinig naieve kopers om mijn limiet van 8.58 (onder het motto: je kunt het altijd proberen) aan te tikken. De hoogste koers werd om 09:00.10 bereikt op 8.413.

De paniek lijkt groot, en wellicht terecht. Gezien de povere operationele resultaten is het moeilijk in te schatten wat Imtech kan gaan verdienen "in the real world" ALS ze het schip nog weten vlot te trekken.

Tijden geleden twijfelde ik al of die 500 miljoen zou volstaan en dat doe ik nog steeds. De nettoschuld is hoger dan verwacht, terwijl de resultaten slechter zijn dan verwacht. Per saldo is Imtech daarmee nog steeds zwaar gefinancierd zijn als ze "slechts" 500 miljoen ophalen. Een alternatief is zo snel mogelijk, tegen onder deze omstandigheden gebruikelijke voorwaarden (klinkt bekend, niet?), onderdelen af te stoten. Ook daar wordt je als aandeelhouder waarschijnlijk niet heel blij van.

In februari heb ik al voorspeld dat er mogelijk een langdurig proces van ellende aan zat te komen. Ik moet zeggen dat Imtech me wat dat betreft niet heeft teleurgesteld. Gezien hetgeen dat nu naar buiten is gekomen blijf ik er voorlopig verre van.

Uit al deze misere is wel een wijze les te trekken (ik zei het in januari al):

Als een bedrijf voldoet aan de volgende voorwaarden:

* hoogfrequent persberichten uitpoepen die louter positief van aard zijn en soms over de meeste onnozele dingen gaan

* veel overnames doet die schijnbaar zonder uitzondering moeiteloos worden geintegreerd

* het bedrijf jarenlang precies volgens de prognose (of soms net iets beter, voor de positieve koersreactie) cijfers publiceert

* de topman vaak met een brede tandpastareclame-smile of twee duimen omhoog wordt gesignaleerd

Dan is het tijd om het aandeel te mijden tot de lijken uit de kast vallen. Meestal is dat als de huidige topman (zonnekoning) vertrekt.
[verwijderd]
0
quote:

kanhetlager schreef op 18 juni 2013 18:00:

[...]

Volgens RTLZ niet iig.
Kan je de link plaatsen?
TIA ;-)
1.712 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,02 -0,77 -0,09% 24 apr
AMX 925,76 -8,67 -0,93% 24 apr
ASCX 1.207,07 +3,02 +0,25% 24 apr
BEL 20 3.883,83 -6,88 -0,18% 24 apr
Germany40^ 18.086,70 -2,00 -0,01% 24 apr
US30^ 38.353,31 0,00 0,00% 24 apr
US500^ 5.072,39 0,00 0,00% 24 apr
Nasd100^ 17.524,13 0,00 0,00% 24 apr
Japan225^ 37.998,76 0,00 0,00% 24 apr
WTI 82,90 0,00 0,00% 24 apr
Brent 88,08 0,00 0,00% 24 apr
EUR/USD 1,0703 +0,0001 +0,01% 02:52
BTC/USD 66.371,99 +39,30 +0,06% 24 apr
Gold spot 2.319,10 +2,99 +0,13% 02:52
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 590,000 +58,400 +10,99% 24 apr
BESI 139,000 +5,450 +4,08% 24 apr
RANDSTAD NV 46,470 +1,470 +3,27% 24 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 14,670 -0,930 -5,96% 24 apr
RELX 38,500 -0,800 -2,04% 24 apr
DSM FIRMENICH AG 104,000 -2,150 -2,03% 24 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront