Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bernanke: einde stimulering mogelijk in 2014

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2013 23:00
    Ach ja, heel verrassend kunnen we het toch niet noemen. De boodschap is dat het stimuleren zijn positieve uitwerking heeft gehad op de economie en dat deze nu (op termijn) op eigen kracht verder zal moeten.

    Stimuleren van de economie met de geldpers heb ik altijd al als de enige optie gezien om met zo min mogelijk pijn uit de crisis te komen. Helaas hebben de boekhouders van Europa dat niet in willen zien of aangedurfd en groeien andere continenten, mede op onze kosten (wisselkoers), uit de crisis, terwijl wij onze economie verder naar de knoppen bezuinigen. Vandaar een AB voor "Opgewekt".
  2. Bergen 20 juni 2013 00:33
    @henk38: het gaat helemaal niet slecht in de VS, maar nog niet goed genoeg om de stimulering nu al te stoppen.

    @mmmmm010: we hebben helemaal niet "getappert" (?), hoezo?

    @Andre E: Bernanke wordt niet ontslagen, zijn termijn loopt gewoon af op 31 jan. 2014.

    @Dikkie Dik: u begrijpt het tenminste.
  3. [verwijderd] 20 juni 2013 08:02
    Geen paniek beleggers, alleen sls de verbetering doorzet wordt volgend jaar de steun eindelijk afgebouwd.
    Sls dat zo is is dat positief en is dat juist een reden om aandelen van laag genoteerde bedrijven in te slaan.
    Ondanks dat de ongekend lage rente mogelijk iets zal worden verhoogd blijven aandelen aantrekkelijk bij een verbetering van de economie.

    Dus no panick aub, amerikanen zullen vandaag weer in het groen eindigen!
  4. [verwijderd] 20 juni 2013 08:28
    Stimuleren met de geldpers de enigste optie om zacht uit deze crisis te komen?

    Tsjonge, daarmee geef je zelf aan helemaal niets te begrijpen van de huidige situatie. Je kan niet naar een stukje van het probleem kijken en daar iets mee doen. Wat niet hetzelfde is als dat probleem oplossen.
    Als je iedereen zijn oude auto laat inruilen met een bonus zijn de verkopen van nieuwe auto's direct aanzienlijk hoger. Daarna koopt 5 jaar niemand nog een andere auto want hun auto is nieuw. Oplossing voor auto industrie? Nee, uitstellen van failliete auto producenten met belastinggeld.

    Maar volgens sommigen begrijp je het dan pas echt.
  5. forum rang 4 s.lin 28 juni 2013 08:29
    Fed´s Dudley: strakker monetair beleid is nog ver weg
    27-06-2013 17:10
    NEW YORK (Dow Jones)--De financiele markten maken zich onterecht zorgen dat de Federal Reserve op het punt staat de beleidsteugels strakker aan te trekken. Dit zei een prominent bestuurslid van de centrale bank, William Dudley, donderdag tijdens een evenement bij de Federal Reserve Bank of New York.

    Dudley, tevens president van de New York Fed, stelt dat hoewel de Amerikaanse economie er beter voor staat en dit dus reden is om de obligatie-opkopen terug te schroeven, dat dit niet betekent dat ook het rentebeleid aangepast wordt.

    \"Een stijging van de korte termijn rentes is waarschijnlijk nog ver weg\", ook nu de mogelijkheid bestaat dat de centrale bank langzaam het tempo van zijn obligatie-opkoopprogramma afbouwt, aldus de bankier, die in zijn toespraak benadrukte dat de verwachting vanuit de markt, dat de Fed de belangrijkste rentestanden eerder dan verwacht zal verhogen, niet overeenkomt met zowel de verklaringen van de Federal Open Market Committee (FOMC) als ook de opvattingen van de meeste van zijn leden.

    Dudley herhaalde in zijn toespraak dat de obligatie-opkopen pas stopgezet worden, wanneer de werkloosheid rond of onder de 7% ligt. Ook zei hij donderdag dat wanneer de omstandigheden op de arbeidsmarkt en de economische groei in de komende maanden minder gunstig zijn, de kwantitatieve verruiming hier op aangepast kan worden. In dat geval gaan de maandelijkse opkopen wellicht langer door en op een hoger tempo.

    Daarnaast blijft de inflatie een belangrijke graadmeter om de koers van het monetaire beleid te bepalen, aldus de bankier. Hoewel Dudley er van uit gaat dat die op den duur rond de gewenste 2,0% uitkomt, kan een zwakke inflatie er toe leiden dat het monetaire beleid langer verruimend blijft.

    De financiele markten zijn de afgelopen tijd in de ban van de Fed en de aankondiging van voorzitter Ben Bernanke die vorige week liet weten dat wanneer het herstel van de Amerikaanse economie zich zou doorzetten zoals verwacht, men nog dit jaar een begin maakt met het terugschroeven van zijn maandelijkse obligatie-opkopen ter waarde van $85 miljard.

    Bernanke benadrukte daarbij wel dat het verhogen van de korte termijn rentestanden waarschijnlijk niet voor 2015 gebeurt.

    Dow Jones Newswires
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links