Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2012 jaar van de DAX

1.863 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
[verwijderd]
0
We kunnen het nog makkelijker maken..
Vraag aan katzenkopf of aan Peter..
Hebben jullie Apple of Google aandelen ?

Ik heb jullie er nooit over gehoord. Daarmee hebben jullie wel een grote kans laten liggen. Niet omdat je die bedrijven niet kent, niet omdat ze in de USA genoteerd staan. Gewoon omdat je er niet 1 seconde over nagedacht hebt.
Peter zal hebben gedacht , wat maakt Google eigenlijk.. Dat is die afgehaakt en heeft een aandeel in een cementfabriek gekocht .

Op zich niet erg, er zijn er hier die Apple short gingen op 350$ , die waren ook ervaren, en hadden er zeker over nagedacht .
Grt
Ps ik wil maar zeggen dat een porto met een goed resultaat niet zoveel zegt, het had nl. Nog veel beter gekund.

[verwijderd]
3
quote:

op en top schreef op 23 juni 2013 13:57:

Ik maak me zorgen, mijn beleggingen doen het niet goed.

......................

Zijn buitenlandse beleggersfora heel anders dan die in Nederland, vraag ik me wel eens af. Nederlanders hebben er tenslotte een grote hekel aan als iemand in hun portefeuille wil kijken en daarbij maakt het niet uit in hoeverre dat er één voor effecten dan wel een andere is. Daardoor ontstaat het beeld van een grote hoeveelheid succesvolle beleggers, die nauwelijks informatie verstrekken. . En als er dan een tegenvaller wordt toegegeven, wordt dat meestal meteen gerelativeerd omdat er meer dan voldoende compensatie is behaald bij andere fondsen. En daarnaast is iedereen ook op andere gebieden zo succesvol (geweest) dat beleggen meer een hobby is dan iets anders. Tenslotte moet er iets worden gedaan met overtollige middelen en beleggen is immers de manier om geld te verspelen dat je ook best kunt missen. ;-)

Alex (Binck) is één keer zo dom geweest om te melden dat de resultaten van particulieren nogal tegenvielen, zonder daarbij te beseffen dat dit echt pure antireclame was en het behoorlijk onverstandig om zoiets te roepen ( ook indien dit objectief kan worden vastgesteld) als je zelf je geld er mee moet verdienen. Ook bij vrijblijvende spelletjes ( die niet echt met de realiteit kunnen worden vergeleken) is vaak het beeld dat er weinige ( grote) winnaars zijn en vele verliezers, maar dat het gemiddelde toch altijd weer de markt volgt. Dat volgen van de markt zal ook eerder het geval zijn naarmate de portefeuille wat groter is. Er zullen maar weinig echte beleggers zijn die alles op één kaart zetten, dus zowel binnen de effectenporto als in het vermogen zal spreiding worden aangebracht. Dat betekent vrijwel altijd dat het resultaat wordt gedempt, zowel in positieve als negatieve zin. Er zullen maar weinig particulieren zijn ( evenmin als profs ) die de markt regelmatig dan wel altijd verslaan. Op de fora wordt dit beeld echter wel meestal opgeroepen, waarbij vaak ook nog de indruk wordt gevestigd dat dit niet eens zo moeilijk is als je maar……………. (vul maar in)

Ook f4 geeft regelmatig aan dat het niet altijd feest is op de beurs en dat hij er ook regelmatig naast zit. Maar omdat hij verder ook geen blad voor de mond neemt waar het successen betreft en zichzelf als effectenmiljonair hier heeft gepresenteerd, is de kritiek niet mals. Het grappige is dan wel dat de criticasters geen enkel geloof willen hechten aan zijn successen, maar altijd wel aangeven dat ze het zelf veel beter doen, omdat zij een beter ‘systeem’ hebben dan het verfoeilijke buy and hold. De wijze waarop men die successen behaalt, blijft meestal onbesproken gelet op de noodzaak om duidelijk te maken dat f4 ‘de massa’ hier een verkeerd beeld geeft en anderen te waarschuwen om hier geen aandacht aan te schenken. Eigenlijk zegt dit toch al meer dan genoeg over zowel de eigen resultaten als de motieven om f4 te blijven achtervolgen.

Als TA ‘je ding is’, hoef je toch geen enkele moeite te doen om de berichten op macro- en bedrijfseconomisch gebied te volgen. Als dat niet het geval is, bestaat ook de zekerheid dat de informatie zo veelomvattend is, zo snel komt en vooral zo vlug kan veranderen dan wel misleidend kan zijn, dat er geen enorme voorsprong kan worden behaald door zoveel mogelijk daarvan te proberen te volgen. Wie de huidige koers van bijvoorbeeld Imtech een jaar geleden heeft voorspeld, heeft dat niet gedaan op basis van aanwezige informatie, maar heeft een toevallig goede gok gedaan. Dat geldt zonder meer voor de meeste andere huidige koersen evenzeer. Onzekerheid is nu eenmaal troef op de effectenmarkt en dat zal de komende jaren ook wel niet veranderen. Wie wil beleggen, kan zichzelf dan beter ook gewoon die basis vraag stellen: Waarom zou ik gaan (of blijven) beleggen en welk doel wil ik daar mee bereiken. Bij vermogensbehoud hoort normaliter een laag risico en een laag rendement en een porto die daarop is afgestemd. Maar wie in een tijd dat de spaarrente en de coupons op staatsobligaties in ‘veilige landen’ 2% of zelfs lager is, een percentage van 10% op een effectenportefeuille ‘normaal’ vindt, zal ook dienen te beseffen dat momenteel daarbij een hoog risico ook normaal is.
[verwijderd]
5
quote:

katzenkop schreef op 23 juni 2013 15:50:

[...]

Iedereen die goed leest en wat mensenkennis heeft ...
vraagt zich af waar een huisarts, naast de consulten, het afleggen van huisbezoeken, het lezen van vakstudie en bezoeken van congressen/seminars, het actief beheren van (eigen) vermogen, de tijd en energie vandaan haalt om zich op een 'forumpje' zo te (willen) profileren.
Om over zijn taalgebruik nog maar te zwijgen.
Ook onder zgn. intellectuelen vindt men 'a-socialen'. En in het verlengde van asociaal liggen narcisme en egotripperij.
[verwijderd]
3
quote:

BEN geheim schreef op 23 juni 2013 18:51:

[...]

Last van die splinter ver weg dat je de balk in je oog niet ziet?
Als er 1 continent dik in de schulden zit is het wel Europa. Zoveel qua staatsschulden alsook private schulden.
Je kletst ook maar een eind weg.
Volgens de IMF cijfers 2012:
"According to estimates from the International Monetary Fund, America’s total government debt will be $16.8 trillion by the end of the calendar year, compared to $441 billion for Greece," the Republican side of the Senate Budget Committee explains. "On a per person basis, that means U.S. debt is $53,400 for every man, woman, and child, compared to $39,400 for every man, woman, and child in Greece. The disparity between per capita debt in the U.S. and Greece has grown 40 percent (roughly $8,400) since 2011. Now, U.S. per person debt is 35 percent higher than that of Greece, and is also higher than per capita debt in Portugal, Italy, or Spain (which together with Greece make up the so-called PIGS countries)."

In Nederland is dat nu ca. 25.000 (Bron CBS), in Duitsland ca. 27.000.
Hier een redelijk betrouwbare recente weergave:
www.ag-edelmetalle.de/charts/schulden...

@Op & Top: Als twee verdachten een alibi hebben en de derde niet dan is de kans het grootst dat die het gedan heeft. Verder dan kansen kom je met beleggingskeuzes toch nooit.
En ja, ik heb ook Apple en Google gehad. Heel kort maar, niet vanwege de bedrijven zelf, maar omdat er net een algemene dip was. Nadat de koersen weer omhoog gingen heb ik alles met een redelijke winst weer verkocht. Dat was in 2012. Ik heb met maar gezien als een éénmalige "Seitensprung".

@JZ: Met "half islamitisch" bedoelde ik eigenlijk "half fundamentalistisch islamitisch".
Bijlage:
[verwijderd]
0
goed gegoogeld hoor.

sinds wanneer bestaat Europa alleen uit Duitsland en Nederland?
en waarom tel je alleen overheids schulden mee (en dubbel in het geval van de VS) en niet de private schulden?
[verwijderd]
0
quote:

Realist. schreef op 23 juni 2013 19:26:

Wie de huidige koers van bijvoorbeeld Imtech een jaar geleden heeft voorspeld, heeft dat niet gedaan op basis van aanwezige informatie, maar heeft een toevallig goede gok gedaan.
Leuk dat je juist Imtech als voorbeeld noemt. Ik weet van een poster die juist m.b.t. Imtech op basis van aanwezige informatie een uitstekende voorspelling heeft gedaan. Het lijkt wel of een paar posters dat niet kunnen hebben. Iemand als katzenkop, met de nodige mensenkennis, zal dat wel herkennen als jaloezie.
[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 23 juni 2013 19:34:

En ja, ik heb ook Apple en Google gehad. Heel kort maar, niet vanwege de bedrijven zelf, maar omdat er net een algemene dip was. Nadat de koersen weer omhoog gingen heb ik alles met een redelijke winst weer verkocht.
Natuurlijk, zo kennen we je. Laag kopen, hoog verkopen en dan vaak weer lager terugkopen. Mijn lentebloesempje, wat ben je toch knap.
[verwijderd]
0
Nou Imtech is dan een voorbeeld van een bedrijf waar ik nooit in zou willen zitten, toen ook al niet.
1 ding is echter wel zeker , je kan de verkeerde fondsen hebben , het ene jaar, meestal corrigeerde dat wel Weel de volgende jaren, maar voor een echte buy and hold belegger , is het toch vaak dat er 1 of 2 fondsen in de porto zitten die de hele boel verpesten.
De remedie is spreiding .
Dat heeft Peter natuurlijk wel goed gedaan.
Makkelijk om de bleeders te pakken maar vaak is dat maar een licht wegend percentage van de totale porto.
Kijk als je alleen wilt beleggen als je gegarandeerd winst maakt , moet je zeker niet op de aandelenbeurzen zijn.
Grt
[verwijderd]
4
quote:

A5 schreef op 23 juni 2013 20:15:

[...]
Natuurlijk, zo kennen we je. Laag kopen, hoog verkopen en dan vaak weer lager terugkopen. Mijn lentebloesempje, wat ben je toch knap.
Ja, hé? ONN zal wel weer zeggen dat ik daar niets van gemeld heb. Tja, ik doe elke dag wel dingen waar ONN niets van weet. Het moet nog zo ver komen dat ik voor elke aan- en verkoop verantwoording af moet leggen aan mensen die zelf nooit zeggen waar ze eigenlijk mee bezig zijn.
Maar dat je bij "algemene" dips rustig aandelen kunt kopen waar verder niets mee aan de hand is is toch vrij algemeen bekend? Daar hoef je niet eens knap voor te zijn, je moet alleen maar durven en niet als een gehypnotiseerd konijn naar de dalende beurzen kijken.

Misschien bevestig ik alleen maar het algemene beeld (zie het onderzoek van de Universiteit in Maastricht uit 2012: The Performance and Persistence of Individual Investors: Rational Agents or Tulip Maniacs?
University of Maastricht - Limburg Institute of Financial Economics (LIFE):
Mannen vs. vrouwen
Ook zijn er enkele interessante dingen te vermelden over hoe vrouwen en mannen beleggen. Zo zijn vrouwen beter dan mannen in beleggen, met een ’outperformance’ van 0.35% per maand.
....
Tot slot, een grote portefeuille beheert door een vrouw die weinig handelt, presteert het beste.

Zie je nu wel?
:-)
[verwijderd]
1

A5 Gelieve het lonken hier te laten!

Hiervoor gaat U maar naar datingsites ofzo. Het is de bedoeling dat er serieus over beleggen wordt gediscussieerd en gelonk kunnen we daarbij niet gebruiken.

" Mijn lentebloesempje, wat ben je toch knap."

Groet, Jonas

[verwijderd]
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
quote:

op en top schreef op 23 juni 2013 22:53:

Makkelijk om de bleeders te pakken maar vaak is dat maar een licht wegend percentage van de totale porto.
Kijk als je alleen wilt beleggen als je gegarandeerd winst maakt , moet je zeker niet op de aandelenbeurzen zijn.
Maar als je wilt leren van je fouten is het dan raadzaam of pochend terug te kijken op de successen of de foute beslissingen te analyseren?
[verwijderd]
0
quote:

BEN geheim schreef op 23 juni 2013 23:39:

[...]

Maar als je wilt leren van je fouten is het dan raadzaam of pochend terug te kijken op de successen of de foute beslissingen te analyseren?
"Foute beslissingen" kun je m.i. beter vervangen door "beslissingen die verlies hebben opgeleverd". Die laatste beslissingen heb ik veelvuldig genomen maar vond ik geen foute beslissingen.
Een beslissing is volgens mij pas fout, wanneer die in strijd is met de interne logica van de gevolgde systematiek.
[verwijderd]
0
Of als de gevolgde systematiek fout is ;)

Maar inderdaad.... verliezen zijn niet altijd te wijten aan foute beslissingen en winsten zijn niet altijd te danken aan goede beslissingen.

Dat maakt de beurs ook zo leuk.
[verwijderd]
0
quote:

Linda S schreef op 23 juni 2013 19:31:

[...]

vraagt zich af waar een huisarts, naast de consulten, het afleggen van huisbezoeken, het lezen van vakstudie en bezoeken van congressen/seminars, het actief beheren van (eigen) vermogen, de tijd en energie vandaan haalt om zich op een 'forumpje' zo te (willen) profileren.
Om over zijn taalgebruik nog maar te zwijgen.
Ook onder zgn. intellectuelen vindt men 'a-socialen'. En in het verlengde van asociaal liggen narcisme en egotripperij.

AB :)
[verwijderd]
0
quote:

BEN geheim schreef op 23 juni 2013 23:39:

[...]

Maar als je wilt leren van je fouten is het dan raadzaam of pochend terug te kijken op de successen of de foute beslissingen te analyseren?
Are you talking to me ?

geloof niet dat ik mijn winners telkens aanhaal.
Eerder andersom, dat is nl. ook wat ik me goed herriner.
A5, geeft het goed weer, daar word ik ook zo ziek van, als je echt nadenkt
weloverwogen iets doet, dan heb je altijd nog 50% geluk als extra aan je zijde, als het dan toch in de praktijk anders blijkt te gaan, dan ben je wel ziek.
grt
JZ
0
quote:

katzenkop schreef op 23 juni 2013 19:34:

@JZ: Met "half islamitisch" bedoelde ik eigenlijk "half fundamentalistisch islamitisch".

Weer lekker ongenuanceerd.. Heb je wel enig idee waarover je het hebt? Dat er 100 miljoen fundamentalistisch-islamitische Indonesiërs zouden rondlopen? Ga toch fietsen.

Kid, nou ken ik de Filippijnen weer niet, maar van wat ik van de wereld heb gezien vind ik Indonesië qua natuur het mooiste land ter wereld. Met fundamentalitisch-aardige mensen. ;-)
ONN
0
quote:

ffff schreef op 23 juni 2013 12:19:

ONN,

Niet om het een of ander: Maar wat doe jij nu zo'n hele week....?
Kom kom Peter, we kennen elkaar toch al langer dan vandaag :) Gewoon een beetje hangmatten en genieten van m'n (financiele) vrijheid. Ondertussen proberen nog wat te verdienen met wat optiehandel èn natuurlijk een beetje lol maken in de Koffiekamer.

Wedden voor 10k dat dat allemaal klopt? ;-)
ONN
1
quote:

Linda S schreef op 23 juni 2013 19:31:

vraagt zich af waar een huisarts, naast de consulten, het afleggen van huisbezoeken, het lezen van vakstudie en bezoeken van congressen/seminars, het actief beheren van (eigen) vermogen, de tijd en energie vandaan haalt om zich op een 'forumpje' zo te (willen) profileren.
Om over zijn taalgebruik nog maar te zwijgen.
Ook onder zgn. intellectuelen vindt men 'a-socialen'. En in het verlengde van asociaal liggen narcisme en egotripperij.
Pas je wel op Linda S ? Zoveel nuchterheid wijst hoogstwaarschijnlijk op enige vorm van jaloezie (volgens de zgn. intellectuelen).

;-)
[verwijderd]
0
quote:

op en top schreef op 24 juni 2013 09:41:

[...]

Are you talking to me ?

Zeker niet.

Ik zeg wat in het algemeen.
1.863 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,90 +0,88 +0,10% 12:29
AMX 923,79 -1,97 -0,21% 12:29
ASCX 1.202,76 -4,31 -0,36% 12:14
BEL 20 3.871,25 -12,58 -0,32% 12:29
Germany40^ 17.968,60 -120,10 -0,66% 12:29
US30^ 38.306,52 -46,79 -0,12% 12:26
US500^ 5.042,44 -29,95 -0,59% 12:29
Nasd100^ 17.372,83 -151,30 -0,86% 12:29
Japan225^ 37.692,64 -306,12 -0,81% 12:29
WTI 82,80 -0,10 -0,12% 12:29
Brent 86,96 -1,12 -1,27% 12:29
EUR/USD 1,0726 +0,0029 +0,27% 12:29
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.326,78 +10,67 +0,46% 12:29
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,560 +2,600 +5,78% 12:10
DSM FIRMENICH AG 104,750 +0,750 +0,72% 12:10
EXOR NV 101,800 +0,600 +0,59% 12:03
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.241,800 -176,600 -12,45% 12:11
Wolters Kluwer 139,950 -1,600 -1,13% 12:10
BESI 137,450 -1,550 -1,12% 12:10

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront