TomTom « Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 6 sept - IFA

114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Pelikapuntzak
0
Bij AMG zie je dit computergestuurd boekje ook. Bied en laat veranderen sneller dan je kunt knipperen met je ogen. Vreemd dat er geen enkele partij is die dit wil of kan doorbreken.
[verwijderd]
2
Op vrijdag ga je hier naar de kapper...en dat doet zo'n beetje iedereen. Alleen het betekent dat je even geduld moet hebben eer je aan de beurt bent.
Geen enkel probleem want er liggen voor mij allerlei onbekende tijdschriften waaronder het Middle East Gadget magazine.
5 pagina's met foto's en een omschrijving van de nieuwe carbon Bianchi race bike...whoow..Meer dan 20 pagina's supercars, 10 pagina's Hifi sets en Smartphones en voor de rest alleen maar mooie en heel dure hebbendingetjes waar je niets aan hebt.
Maar ze zijn nu eenmaal knetter van gadgets in dit deel van de wereld en sluiten zelfs een lening af bij de bank dit soort dingen te kopen om zo te show-offen naar vrienden en bekenden.
En net toen ik aan de beurt was om geknipt te worden, wat schetste mijn verbazing...een pagina grote advertentie van de Tom TOM sportwatch inclusief een tiental verkoopadressen in Dubai, Qatar enzovoorts !!
Mijn eerste reactie...Kapper, niet alleen maar knippen vandaag ook scheren, wassen en watergolven.
mamaloe
0
We gaan toch niet weeeeerrr aan het einde van de beursdag terug naar 4,65!!
Als dat weer gebeurt, gooi ik mijn laptop het raam uit.
[verwijderd]
0
quote:

mamaloe schreef op 6 september 2013 15:54:

We gaan toch niet weeeeerrr aan het einde van de beursdag terug naar 4,65!!
Als dat weer gebeurt, gooi ik mijn laptop het raam uit.
Zal dan wel een heel oude zijn met MS Dos 3.01...Mama wordt inderdaad tijd om een nieuwe te kopen.
boem!
7
quote:

bart1805 schreef op 6 september 2013 13:18:

[...]
Het wordt echt steeds lachwekkender. Waar zeg ik dat de afschrijvingen van Here positief zijn? Je zuigt het uit je duim. Anders dan jij geloof ik niet dat Here een groot risico loopt om om te vallen.

1) Je geeft aan dat de continuïteit van Here in gevaar is, totale onzin.
2) Je geeft aan dat er een enorm operationeel verlies is, totale onzin
3) Jij kunt blijkbaar zien dat het bij TomTom gaat om normale jaarlijkse afschrijvingen en bij Here niet, totale onzin, kun je niet beoordelen.
4) Iemand die twee seconden kijkt naar pag. 24 van het q2 verslag ziet dat in q2 in elk geval 10 miljoen aan reorganisatiekosten is genomen. Laat dus zien dat je er helemaal niet naar kijkt vanwege je eerdere bewering dat er geen reorganisatie is aangekondigd. Klopt, die loopt al een tijdje.

Veel succes met je cursus boekhouden.
Beste brave man, probeer een beetje tot rust te komen.

ik heb nergens verkondigd, dat jij hebt aangegeven dat de afschrijvingen bij Here positief zouden zijn. Om je gerust te stellen weet ik met mijn gebrekkige kennis van boekhouden nog wel dat afschrijvingen kosten zijn en geen opbrengsten. In het woord zit het al opgesloten dat het gewone kosten zijn die echter in een aantal jaren in het resultaat worden meegenomen.
ik heb je alleen gewezen op het feit dat je deze gewone afschrijvingen mee moet nemen om een gefundeerd oordeel te kunnen vellen over het operationele resultaat.

Inderdaad heeft ook Here een aantal eenmalige posten onder zijn ifrs zoals reorganisatieposten. Daarom gaf ik ook al aan dat het "allergrootste" gedeelte bestaat uit normale afschrijvingen( in q2-13 bedroegen deze 87 mio).

Jij hebt in eerste instantie heel resoluut beweerd dat er geen sprake van is dat here een aanzienlijk verlies zou leiden.
Ik heb aangetoond dat indien je de normale jaarlijkse afschrijvingen meeneemt in je beoordeling het operationeel verlies ad 170 mio in het lopende jaar enorm is in verhouding tot de omzet ad 449 mio.

ik heb ook niet beweerd dat here om "zal" vallen ik heb alleen opgemerkt dat indien here er niet in weet te slagen om snel heel veel meer klanten te verwerven(automotive) of iets kan doen aan haar prijsstelling( licensing) dan wel haar kosten fors weet terug te schroeven zij in financieel heel zwaar weer geraken.

Ik beoordeel de afschrijvingen bij tom2 en navteq op gelijke wijze echter ik neem die normale afschrijvingen wel mee als ik me een oordeel wil vellen over de winst/verliesgevendheid van een ondernemimg.

dat jij geen boodschap hebt aan normale jaarlijks terugkerende afschrijvingen en deze dan ook niet als kosten wil zien laat ik graag bij jou maar om mij daarom te betichten van het uitkramen van onzin als ik die wel meeneem geeft aan dat het je steeds heter onder de voeten wordt.

je aanmatigende wijze van reageren in het verleden heeft nu plaatsgemaakt voor een onbeschofte, irritante variant hierop waarbij je denkt het je te kunnen permitteren de verstandelijke vermogens van mede-forumleden te vergelijken met een pinda en andere hoogstaande staaltjes van jouw "humor".

Het onbeschofte waren we van je gewend: nooit ingaan op de strekking van het bericht, nooit antwoord op vragen om eea te verduidelijken slechts het speuren naar details en dat met heel veel branie te brengen op een wijze die zou moeten doen geloven dat de oorspronkelijke auteur nonsens verkoopt.(menig keer zat ook ik ernaast maar door dat gewoon toe te geven behoudt je wel je geloofwaardigheid).

Ik ga ervan uit dat ik ook op dit bericht geen integraal antwoord van je zal ontvangen maar ik geef je wel een goede raad.

Neem jezelf een beetje meer in acht want stress is niet goed voor het menselijk lichaam en zeker niet voor je directe omgeving.

[verwijderd]
0
Net als de afgelopen dagen vandaag opnieuw een opvallend groot volume. 600K is normaal en we zitten nu telkens op 2 a 3 x het normale volume.
Als de 13 miljoen aangekochte stukjes gebruikt worden om de koers in de hand te houden, dan zijn ze inmiddels wel zo'n beetje aan het opraken.
[verwijderd]
0
Het kan gewoon niet anders dat er in het weekend/volgende week wat gebeurd. De grote blokken zijn er vanaf gehaald! Te korte handel en veel volume. Met ¨fake¨blokken is de koers niet te stoppen.
[verwijderd]
1
quote:

martinmartin schreef op 6 september 2013 16:27:

[...]

Beste brave man, probeer een beetje tot rust te komen.

ik jou maar om mij daarom te betichten van het uitkramen van onzin als ik die wel meeneem geeft aan dat het je steeds heter onder de voeten wordt.

je aanmatigende wijze van reageren in het verleden heeft nu plaatsgemaakt voor een

onbeschofte, irritante variant hierop waarbij je denkt het je te kunnen permitteren de verstandelijke vermogens van mede-forumleden te vergelijken met een pinda en andere hoogstaande staaltjes van jouw "humor".

Het onbeschofte waren we van je gewend:

nooit ingaan op de strekking van het bericht, nooit antwoord op vragen om eea te verduidelijken slechts het speuren naar details en dat met heel veel branie te brengen op een wijze die zou moeten doen geloven dat de oorspronkelijke auteur nonsens verkoopt.(menig keer zat ook ik ernaast maar door dat gewoon toe te geven behoudt je wel je geloofwaardigheid).

Martinmartin.

Die AB's heb je niet voor niets gekregen en jij omschrijft die persoon op een zodanig realistische wijze dat ook anderen steeds meer in gaan zien dat je het helemaal bij het rechte eind hebt.

Dat iemand het recht krijgt om zo onbeschoft te reageren is vreemd maar ja, als beroeps mag je kennelijk meer

en wie weet

SKZ
[verwijderd]
0
quote:

bijna nooit geluk schreef op 6 september 2013 16:24:

Nee hoor 4,78
Geen gekke gok toch zelfs 4,79 ha ha mooi slot fijn weekend
bart1805
0
Martin: AB, schitterend epistel! We schrijven gewoon op als voorspelling dat Here zware operationele verliezen leidt en dat de continuïteit mogelijk in gevaar is (je hebt het in je oorspronkelijke post namelijk niet over financieel zwaar weer). Ik verzamel stupide voorspellingen, vandaar.
En echt super knap dat jij in staat bent om de balans van Here te beoordelen en dus kunt zien waar de afschrijvingen precies vandaan komen en dat ze de komende jaren deze bedragen moeten blijven afschrijven.
114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 09:42
Koers 5,640
Verschil +0,120 (+2,17%)
Hoog 5,650
Laag 5,550
Volume 121.103
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 546.527

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront