Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Ouderen sinds 1990 flink rijker dan rest nederland

52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
NewKidInTown
0
quote:

crackedtooth schreef op 17 september 2013 15:17:

Op het moment dat ze geradicaliseerd naar Syrie gaan en wapentraining krijgen... dan kunnen ze beter een terugkomst geweerd worden of niet terugkomen.
Klinkt heel wreed, maar voor onze samenleving zijn dat dan wel erg geradicaliseerde elementen om te absorberen.
Nee joh, hoe kom je erbij, die worden later allemaal "hulpverleners" en leiders van een buurthuis. Als "ervaringsdeskundigen" natuurlijk.

Het kost me moeite, maar proef ik hier ook maar enige vorm van rakingsvlakken ?
New dawn
0
quote:

Circle123 schreef op 17 september 2013 14:49:

[...]

Hebben jou ouders een oorlog meegemaakt? Goede kans dat jij dan ook uit een "kneusje" komt. De "echte mannen" waren naar het front of zijn doodgeschoten.
Ik kan me nauwelijks een oorlog herinneren waar Nederlanders aan het front zaten. Dat bij de Grebbeberg duurde maar twee dagen. De echte mannen gingen al snel weer naar huis.

In Indonesië waren er wel oorlogshandelingen, maar er was geen regulier front. Er werd destijds gesproken over politionele acties.

WW-I was Nederland niet bij betrokken.

NewKidInTown
0
quote:

Hmm schreef op 17 september 2013 15:40:

[...]

Ik kan me nauwelijks een oorlog herinneren waar Nederlanders aan het front zaten. Dat bij de Grebbeberg duurde maar twee dagen. De echte mannen gingen al snel weer naar huis.

In Indonesië waren er wel oorlogshandelingen, maar er was geen regulier front. Er werd destijds gesproken over politionele acties.

WW-I was Nederland niet bij betrokken.
Spelling: 4
Geschiedenis: 3

Ontdekken we hier onze toekomstige Minister-President in wording ?

Arm land ...........
Circle123
3
quote:

KidBackInTown schreef op 17 september 2013 16:07:

[...]

Spelling: 4

Ontdekken we hier onze toekomstige Minister-President in wording ?

Pleonasme.

Inhoudelijk reageren 2
Ontzettende eikel 9
NewKidInTown
0
Mijn score, zij het op het nippertje: 5,5 GESLAAGD !
Jouw score: 3,5 GEZAKT, probeer het eens op Ibn ..... of IN_HOLLAND natuurljk.

BTW: "Ontzettende eikel", weliswaar nogal boven het gemiddelde maar ik heb geen klachten gehad tot nu toe :-) Array, Array ;-)
[verwijderd]
1
Ik weet niet wat Syrië, Indonesië en oorlog met rijkere ouderen te maken heeft. De babyboom (en die generatie wordt gezien als huidige rijkere oudere) heeft nooit een oorlog meegemaakt, weet vaak niet eens hoe ze een wapen moeten vasthouden ....is weer typisch een 'koffiekamer' discussie, ha, ha, ha .....
ONN
0
quote:

KidBackInTown schreef op 17 september 2013 14:27:

Wind je niet op Jacobeurs, onzindraadjes, moet je mee weten om te gaan, een beetje dollen (starter heeft het vaak niet door), net als een visje aan de lijn, beetje laten vieren en dan weer aanhalen, starter heeft aandacht, posters vermaken zich ook, ik in ieder geval wel :-) Voor iets serieuzere zaken die iets dieper gaan, moet je hier niet zijn, maar ja, het leven bestaat uit meer ;-)
Hear, hear !

:)
NewKidInTown
0
En ONN, heeft dat goed door :-)

BTW, heb je nog posities ? L of S ?

Laat mij hier niet alleen in deze niet-beleggers=gerelateerde omgeving ;-)

Moet wel een beetje houvast hebben.

Sorry (geldt alleen voor ONN) voor mijn meligheid, maar je wordt hier een partij gallisch als je al die "interessante en actuele" draadjes probeert te volgen, ik had intussen allang miljonair kunnen zijn, het was me bijna gelukt, zo omstreeks 2001, maar ja, toen veranderden ze de currency, vals spel natuurlijk, maar ik ben nog niet waar ik wezen wil. Misschien eens proberen in PESO, wat denk jij ?
ONN
0
LT posities altijd long Kid. Korte optiepositie ietsje short gericht nu.

Zo, heb jij je houvast weer :)
NewKidInTown
0
Lees ook nog even de EDIT, zit er echt mee, goede "oplossing" ?
Dan ben ik bijna weer op de helft ;-)
[verwijderd]
0
Wat wél waar is, dat de politiek de crisis verergert.
Immers:

-was er prudent bankentoezicht geweest (en DNB valt onder het ministerie van Financiën), dan waren er geen miljarden weggegooid naar Icesave, Fortis, Abnamro, SNS/Reaal;
-hadden provincies gewoon het geld gekregen dat ze nodig hadden (budgetbepaald) en hadden ze dus geen bakken geld verloren in het Icesave debacle en geld verloren op beurzen;
-was er prudent toezicht geweest op Gemeenten, dan hadden ze geen miljardenverliezen geleden op grondspeculaties;
-was prudent toezicht geweest op de NS en grote projecten, dan waren er geen budgetoverschrijdingen geweest van 300% op Betuwe- en HSL lijn, waren er geen Legotreinen gekocht (Fyra);
-had men al in de jaren '90 geanticipeerd op onbetaalbaar wordende AOW, aflossingsvrije hypotheken met aftrekbaarheid, waarvan de helft thans onder water staat etc.etc.
-door plots de rijkere oudere flink te gaan korten, houdt een hele grote generatie de hand op de knip, want 'wat komt er nog meer aan?' ... niet echt fijn voor de economie, lijkt me.

En zo kun je er nog wel 10-tallen zaken bij verzinnen.

Het is dan ook niet zo gek dat (van jong tot oud) het vertrouwen in de politiek is weggevallen.

Peiling: Kabinet verergert crisis (nos teletext)
Ruim 80% van de Nederlanders denkt dat het regeringsbeleid de crisis verergert. Ook VVD aanhang (70%) en PvdA aanhang (89%) denk dat.
9% gelooft nog wat Rutte zegt en 2% gelooft nog wat Samson zegt.

Als de BV politiek Nederland een bedrijf was geweest, was de handel stopgezet en de aandeelhouders hun geld kwijt. Tsjah .... dat kennen we hier wel en is het risico van beleggen/speculeren, maar dat gaat niet verder dan je inleg en dus is het verlies gelimiteerd.

Toch worden we als beleggers flink gewaarschuwd/beschermd voor speculaties, waarvan het risico onbeperkt kan zijn (bv naked short gaan etc.). Maar je kunt nooit genoeg gewaarschuwd worden tegen het risico van een overheid, want je verliezen zijn onbegrensd en je revenuen uitermate pover. Ergo: het meest domme dat je kunt doen is geloven wat de politiek zegt en erop vertrouwen dat het goed komt, want je wordt altijd genaaid ...... toch ?

Government – Designed by Geniuses – Run by Morons
NewKidInTown
0
ONN, bedankt voor je "advies", maar ik kan er niets mee, dan me maar beter houden aan de raad van mijn "oom", kopen wanneer het laag staat en verkopen wanneer het hoog staat, heb ik me altijd aaan gehouden en het werkt "uitstekend".
ONN
0
quote:

KidBackInTown schreef op 17 september 2013 16:43:

Lees ook nog even de EDIT, zit er echt mee, goede "oplossing" ?
Dan ben ik bijna weer op de helft ;-)
Sorry Kid, ik hou me niet zo bezig met al die exotische valuta.
NewKidInTown
0
quote:

mineset schreef op 17 september 2013 16:44:

..... je wordt altijd genaaid ...... toch ?[/b]
Ligt er maar net aan: wanneer (eigenlijk zal het me een rotzorg zijn), door wie (al weer iets belangrijker) en hoe (het meest belangrijk, heb meegemaakt van 0 tot 100 (in 9 seconden) ).

ONN , zeg jij er eens iets verstandigs over, heb het idee dat de mensen mij (en jou) niet meer kunnen volgen, maar ja, ik leef ook in een andere tijdszone met alle gevolgen van dien.
ramptoerist
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
1

Hoe erg ouderen worden gepakt, blijkt hier maar weer. Bovenstaand een stelletje ouderen die maar wat ouwehoeren i.p.v. dat ze met de beurs bezig zijn. Kopen, ho maar; gevolg een KUT-beurs!

Oorzaak: geldgebrek bij de ouderen en allemaal de schuld van dit afpakkabinet!

Groet,Jonas
ramptoerist
0
quote:

jonas schreef op 17 september 2013 17:10:

Hoe erg ouderen worden gepakt, blijkt hier maar weer. Bovenstaand een stelletje ouderen die maar wat ouwehoeren i.p.v. dat ze met de beurs bezig zijn. Kopen, ho maar; gevolg een ...-beurs!

Oorzaak: geldgebrek bij de ouderen en allemaal de schuld van dit afpakkabinet!

Groet,Jonas
Nou,ik weet niet of dit afpak kabinet hier iets mee van doen heeft..

AMSTERDAM (Dow Jones)--De staatsschuld van de Verenigde Staten ligt momenteel op het hoogste niveau ooit, afgezien van een periode rond de Tweede Wereldoorlog, toen de schuld hoger was. Dit meldt het onafhankelijke overheidsorgaan, de Congressional Budget Office (CBO), dinsdag in hun 2013 Long-Term Budget Outlook. Men waarschuwt dan ook voor een oplopende staatsschuld op de lange termijn.

De overheidsschuld ligt momenteel op ruim $16,7 biljoen, of 73% van het bruto binnenlands product (BBP). Dit is twee keer zo hoog als in 2007.

Met de huidige Amerikaanse wetgeving zou de schuld de komende jaren iets dalen, maar toch voorziet het CBO dat de overheidsschuld in 2038 zal zijn opgelopen tot 100% van het BBP. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de impact die een hogere staatsschuld heeft op de economie, aldus het orgaan.

Ook na 2038 zal de staatsschuld van de VS naar verwachting verder oplopen en dit is geen houdbare situatie, waarschuwt het CBO.

Het rapport verschijnt juist nu de kwestie 'schuldplafond' in de VS weer oplaait. Half oktober bereikt de VS zijn zogenoemde schuldplafond en kunnen vanaf dat moment niet alle overheidsuitgaven meer bekostigd worden. Het Amerikaanse Congres moet voor die tijd tot een akkoord komen om het schuldplafond te verhogen.

( binck )

Wij[tm] doen het overigens niet beter :

"'Het afgelopen jaar is de Nederlandse staatsschuld fors toegenomen. In het eerste kwartaal groeide de staatsschuld naar 72 procent van het bruto binnenlands product (bbp)""
( bron www.destaatsschuldmeter.nl/ )
Denk niet dat de beurs nog zo aantrekkelijk is ?

En ik heb hier 1 pos, en die snort op zich aardig door, zelfs na wat dramatische autocijfers vandaag.
NewKidInTown
0
quote:

ramptoerist schreef op 17 september 2013 16:58:

[...]

welnee kid, die is blij als het een beetje mee kan ballen zonder dat het al te veel begint op te vallen. En dan is een sidekick/windvanger altijd handig. Jij dus :)

Opmerkelijke topic.

Carry on.

Zo had ik het nog niet bekeken, maar OK.

Ciao
[verwijderd]
1

Ja en Europa gaat ook failliet en dan staan we weer gelijk. Dat de PvdA ambitie heeft een Moslimpartij te worden, is nu ook met die baard van Plasterk ook bewezen.

En zo kan ik wel even doorgaan.

Groet, Jonas
ramptoerist
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 863,23 -2,13 -0,25% 16:08
AMX 923,20 -3,40 -0,37% 16:09
ASCX 1.182,78 -7,05 -0,59% 15:53
BEL 20 3.824,86 -1,72 -0,04% 16:08
Germany40^ 17.757,80 -79,60 -0,45% 16:09
US30^ 37.825,52 -187,94 -0,49% 15:35
US500^ 5.015,44 -33,81 -0,67% 15:46
Nasd100^ 17.290,06 -258,74 -1,47% 15:40
Japan225^ 37.523,47 -478,24 -1,26% 15:35
WTI 82,17 +0,09 +0,11% 16:09
Brent 87,08 +0,09 +0,10% 16:08
EUR/USD 1,0670 +0,0027 +0,25% 16:09
BTC/USD 64.933,27 +1.345,49 +2,12% 15:56
Gold spot 2.383,76 +4,39 +0,18% 16:09
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,420 +1,420 +1,61% 15:51
ABN AMRO BANK N.V. 15,765 +0,150 +0,96% 15:51
ING 15,244 +0,076 +0,50% 15:51
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.402,800 -39,800 -2,76% 15:51
ASMI 530,400 -14,400 -2,64% 15:51
BESI 135,300 -3,250 -2,35% 15:51

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront