Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Crisismaatregelen tweede huis ontbreken'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 18 oktober 2013 09:39
    quote:

    Dongen schreef op 18 oktober 2013 09:10:

    het heeft anders veel woningzoekenden die een koophuis niet kunnen betalen wel aan een (tijdelijke) woning geholpen
    Daar is de regeling niet voor bedoeld!

    Dan zouden we de premie A en C regeling weer in het leven moeten roepen! Deze regeling, van de jaren 80, zorgde ervoor, dat de starters op de woningmarkt meer speelruimte kregen , om een huis te kopen. Naar draagkracht en inkomen. Premie C was een bedrag ineens. Premie A werd over een aantal jaren uitgesmeerd, met na 5 jaar een toetsmoment en een evt. Afbouw.
  2. forum rang 4 s.lin 18 oktober 2013 17:43
    Crisismaatregelen tweede huis worden verlengd
    18/10/13, 16:17
    De tijdelijke crisismaatregelen voor woningbezitters die met een tweede huis zitten dat zij niet verkocht krijgen, blijven ook volgend jaar van kracht. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vrijdag bekendgemaakt. De maatregel kost volgens de bewindsman 5 miljoen euro. .

    Een woningbezitter met dubbele woonlasten heeft nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, in plaats van de gebruikelijke 2 jaar. Daarnaast mogen mensen als zij na een periode van verhuur weer met een leeg tweede huis komen te zitten, de financieringskosten voor die woning weer aftrekken.

    Beide maatregelen zouden per 1 januari komen te vervallen, maar worden volgens Weekers met een jaar verlengd. Aanleiding is de nog altijd moeilijke situatie op de huizenmarkt. 'Ik zie dat de woningmarkt lichtjes aan het herstellen is', zei Weekers. 'Maar dat herstel is natuurlijk nog wel broos. Ik vind dat de mensen zekerheid moet worden geboden voor het komende jaar.'

    De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde vrijdag dat veel huizenbezitters door het wegvallen van de genoemde regelingen in grote problemen dreigden te komen. 'De VEH wordt op zijn wenken bediend', zei Weekers. Hij voegde er evenwel aan toe dat hij de verlenging ook voor de oproep van de belangenvereniging al 'in de pen' had.

    bron: ANP
  3. _Swan_ 20 oktober 2013 13:31
    quote:

    josti5 schreef op 18 oktober 2013 19:00:

    Ben eigenlijk wel benieuwd naar hoeveel en welke ambtenaren en politici hiervan profiteren -:)
    Ik werk zelf voor diverse gemeenten en provincies en ik durf met de nodigde stelligheid te beweren dat juist heel erg veel ambtenaren twee huizen 'bezitten'. Ze leenden het absolute maximum van het maximum omdat ze toch een 'vaste' baan hadden.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links