Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Microsoft.

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
[verwijderd]
0
Bedrijven die hardware,software en 4g internet gaan leveren. Zei gaan er op lange termijn goed op verdienen.

www.topaandeel.nl/analyse-connected-c...
DurianCS
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 23 augustus 2013 15:14:

Microsoft's Steve Ballmer To Retire Within 12 Months, Stock Surges

www.zerohedge.com/news/2013-08-23/mic...
Ik kan me goed voorstellen dat Balmer er mee stopt, maar het is wel op relatief jonge leeftijd. Dat is toch ongebruikelijk.
voda
0
Topman Microsoft gaat met pensioen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Microsoft Corp (MSFT) kondigt vrijdag aan dat chief executive Steve Ballmer van plan is om binnen twaalf maanden het stokje over te dragen aan iemand anders. Wie de nieuwe topman wordt is nog niet bekend.

Ballmer leidde de Amerikaanse softwaregigant sinds oprichter Bill Gates in 2000 vertrok. Sindsdien zijn de activiteiten flink uitgebreid, waaronder met de Xbox game-console en bijbehorende spelletjes.

Maar Microsoft had het onder Ballmer de afgelopen jaren ook moeilijk, vooral omdat de verkopen van personal computers wereldwijd zijn teruggelopen vanwege de steeds meer toenemende populariteit van smartphones en tablets.

Met ruim 333 miljoen aandelen is Ballmer naast Gates e e n van de grootste aandeelhouders van Microsoft. Hij zou niet van plan zijn om een groot deel hiervan van de hand te doen na zijn vertrek, zo blijkt uit een memo aan het personeel waarin hij zijn afscheid aankondigt.

Het aandeel van Microsoft staat rond 17.30 uur ruim 6% hoger op het nieuws.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Microsoft kondigt grote aandeleninkoop aan

Gepubliceerd op 17 sep 2013 om 15:48 | Views: 959

Microsoft Corp 16:51
USD 33,04 +0,23 (+0,71%)

REDMOND (AFN) - Microsoft gaat voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en verhoogt daarnaast het dividend. Dat maakte de Amerikaanse technologiegigant dinsdag bekend.

De nieuwe aandeleninkoop volgt op een eerder programma van eveneens 40 miljard dollar, dat in 2008 werd aangekondigd en deze maand afloopt. Voor het nieuwe programma is geen einddatum afgegeven. Microsoft meldde verder dat het een kwartaaldividend van 28 dollarcent per aandeel wil uitkeren, 22 procent meer dan over de voorgaande periode.

,,Met deze stappen onderstrepen we onze voortdurende inzet om geld terug te geven aan onze aandeelhouders'', aldus financieel directeur Amy Hood.

Nadat Microsoft terrein verloor in de smartphone- en tabletmarkten, werkt het concern aan een bijstelling van de strategie. Microsoft maakte begin deze maand bekend voor 5,44 miljard euro een groot deel van Nokia over te nemen om zijn positie in mobiele apparaten te versterken. Het bedrijf moet ook op zoek naar een nieuwe topman. Steve Ballmer, die sinds 2000 bestuursvoorzitter is, liet in augustus weten binnen een jaar op te stappen bij Microsoft.
voda
0
'Aandeelhouders dringen aan op vertrek Gates'

Gepubliceerd op 2 okt 2013 om 08:31 | Views: 1.924

NEW YORK (AFN) - Drie van de 20 grootste aandeelhouders van Microsoft dringen aan op het vertrek van voorzitter en oprichter Bill Gates. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op basis van informatie van ingewijden.

Volgens de aandeelhouders beperkt de aanhoudende invloed van Gates, die in 2000 de leiding over het softwarebedrijf uit handen gaf, de mogelijkheden voor strategische veranderingen bij Microsoft. Ze wezen daarbij met name op de rol van de miljardair in de commissie die op zoek is naar een opvolger voor de huidige topman Steve Ballmer, die in het komende jaar vertrekt.

De investeerders vinden dat de rol van Gates niet meer in verhouding staat tot zijn krimpende aandelenbelang in Microsoft. De oprichter heeft nog ongeveer 4,5 procent van het bedrijf in handen. Als hij de verkoop van zijn aandelen in het huidige tempo doorzet, is dat belang in 2018 volledig afgebouwd.

Vooralsnog zijn er geen tekenen dat het bestuur van Microsoft op de wensen van de beleggers wil ingaan. De berokken aandeelhouders zouden samen ruim 5 procent van de aandelen Microsoft bezitten. Die aandelen zijn de afgelopen jaren nauwelijks meer waard geworden, onder meer doordat het ooit oppermachtige Microsoft steeds grotere concurrentie kreeg van bedrijven als Google en Apple.
[verwijderd]
0
De Xbox One van Microsoft gaat gebruik maken van de slimme zoek technologie van zoekmachine Bing. Bing zal samen met de Kinect technologie van Microsoft ervoor gaan zorgen, dat u thuis via een geavanceerde navigatiestem uw Xbox One door natuurlijk taalgebruik kunt gaan sturen naar diverse games en entertainment programma’s. Via de Xbox One is het mogelijk om games en entertainment te beluisteren, te vinden, te bekijken en te spelen.

www.topaandeel.nl/techgadgets-xbox-on...
DurianCS
0
quote:

sunnyboy schreef op 27 november 2013 14:26:

Suspicious of NSA spying, Microsoft moves to encrypt Internet traffic - report;
rt.com/usa/microsoft-encryption-nsa-s...
Ja, lijkt me logisch. Eigenlijk verbazend dat dit al niet de standaard was.
sunnyboy
1
Wat denken jullie van het aandeel Microsoft op dit moment? De koers is al aardig opgelopen. Ik wil het wel aankopen, maar verwacht eerst nog een correctie in Amerika en waarschijnlijk is het dan een beter koopmoment??
voda
0
'Voorkeur Microsoft voor Mulally en Nadella'

Gepubliceerd op 28 nov 2013 om 10:25 | Views: 2.382

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Alan Mulally en Satya Nadella hebben de beste papieren om Steve Ballmer op te volgen als bestuursvoorzitter van Microsoft. Dat stelden ingewijden donderdag. Mulally, de 68-jarige topman van Ford, wordt al langer in verband gebracht met de softwaregigant. Nadella is als directeur bij Microsoft onder meer verantwoordelijk voor de clouddiensten.

Volgens de bronnen staan ook de interne kandidaten Stephen Elop en Tony Bates nog op de shortlist, maar is de kans dat een van hen Ballmer opvolgt geslonken. Elop keerde eerder dit jaar terug naar Microsoft na 3 jaar bestuursvoorzitter van Nokia te zijn geweest. Bates kwam in dienst bij het softwarebedrijf nadat Skype, waaraan hij leiding gaf, werd overgenomen.
DurianCS
0
quote:

voda schreef op 28 november 2013 16:21:

'Voorkeur Microsoft voor Mulally en Nadella'

Gepubliceerd op 28 nov 2013 om 10:25 | Views: 2.382

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Alan Mulally en Satya Nadella hebben de beste papieren om Steve Ballmer op te volgen als bestuursvoorzitter van Microsoft. Dat stelden ingewijden donderdag. Mulally, de 68-jarige topman van Ford, wordt al langer in verband gebracht met de softwaregigant. Nadella is als directeur bij Microsoft onder meer verantwoordelijk voor de clouddiensten.

Volgens de bronnen staan ook de interne kandidaten Stephen Elop en Tony Bates nog op de shortlist, maar is de kans dat een van hen Ballmer opvolgt geslonken. Elop keerde eerder dit jaar terug naar Microsoft na 3 jaar bestuursvoorzitter van Nokia te zijn geweest. Bates kwam in dienst bij het softwarebedrijf nadat Skype, waaraan hij leiding gaf, werd overgenomen.
Je mag toch echt hopen dat ze geen 68-jarige op die positie gaan zetten. Ik weet dat ze daar in de VS niet al te moeilijk over doen, maar ik zou iemand kiezen die potentieel wat meer jaren nog te gaan heeft.
voda
0
Brussel akkoord met deal Microsoft-Nokia

Gepubliceerd op 4 dec 2013 om 17:43 | Views: 280

Microsoft Corp 18:02
USD 38,79+0,48(+1,24%)

BRUSSEL (AFN) - Brussel stemt in met de overname van de mobieltjestak van Nokia door Microsoft. De Europese Commissie ziet geen gevolgen die nadelig zouden zijn voor de Europese markt. Dat maakte de commissie woensdagmiddag bekend.

De Finse mobieltjes inclusief patenten gaan voor ruim 5,4 miljard euro naar de Amerikanen. Nokia blijft na de miljardendeal alleen fabrikant van apparatuur voor draadloze netwerken.

Microsoft, dat in september bekendmaakte Nokia op te kopen, wil de ontwikkeling van zijn eigen mobiele apparaten versnellen en zijn marktaandeel vergroten. Microsoft leverde de afgelopen tijd al de software voor de mobieltjes van Nokia.
voda
0
'Topman Ford voorlopig niet naar Microsoft'

Gepubliceerd op 5 dec 2013 om 21:10 | Views: 49

Microsoft Corp 21:07
USD 37,91-1,03(-2,66%)

DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Alan Mulally van het Amerikaanse autoconcern Ford Motor vertrekt voorlopig niet naar softwarebedrijf Microsoft om daar het roer over te nemen van vertrekkend bestuursvoorzitter Steve Ballmer. Dat liet Ford-directeur Edsel Ford II donderdag weten.

Mulally wordt gezien als een belangrijke kandidaat om de nieuwe topman van Microsoft te worden, na het vertrek van Ballmer. Maar volgens Ford II (familie van oprichter Henry Ford) blijft hij zeker tot eind 2014 bij het autobedrijf. De 68-jarige Mulally is sinds 2006 topman van Ford en werkte eerder bij Boeing. Onder zijn leiderschap wist Ford de financiële crisis te overleven zonder overheidssteun en is het bedrijf weer winstgevend geworden.

Ballmer kondigde in augustus aan te vertrekken en Microsoft wil graag dit jaar nog een besluit nemen over een nieuwe bestuursvoorzitter. Beleggers in New York reageerden donderdag met teleurstelling dat Mulally voorlopig niet naar Microsoft lijkt te komen. Het aandeel daalde 2,6 procent.
voda
0
EU-hof: Microsoft mag Skype overnemen

Gepubliceerd op 11 dec 2013 om 10:27 | Views: 2.235

LUXEMBURG (AFN) - De overname van de aanbieder van internettelefonie Skype door technologiereus Microsoft is in lijn met Europese regels. Het Europees Hof van Justitie oordeelde woensdag dat de overname geen gevaar is voor de concurrentie.

Het Amerikaanse Cisco Systems en het Italiaanse Messagenet stelden dat de overname de concurrentie zou schaden. Zij waren het niet eens met de Brusselse instemming met de overname en stapten naar het EU-hof.

Dat wijst er onder meer op dat er genoeg andere spelers op de markt actief zijn. Ook concludeert het hof dat Microsoftsystemen nauwelijks gebruikt worden op tablets of smartphones, terwijl die markt steeds belangrijker wordt.

Microsoft betaalde in 2011 8,5 miljard dollar (circa 6,2 miljard euro) voor Skype.
voda
0
Xbox One zit PlayStation 4 op de hielen

Gepubliceerd op 11 dec 2013 om 21:22 | Views: 20

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft heeft in de 18 dagen dat zijn Xbox One op de markt is meer dan 2 miljoen van die spelcomputers verkocht. Dat maakte het softwarebedrijf woensdag bekend.

Daarmee blijft Microsoft in het spoor van rivaal Sony, dat vorige week de verkoop van 2,1 miljoen PlayStation 4's meldde. Beide concerns mikken op daverende verkoopresultaten tijdens de feestdagen, terwijl de markt voor spelcomputers flink is geslonken. Marktonderzoeker NPD becijferde dat de markt tussen 2008 en 2012 met 32 procent is gekrompen tot 13,3 miljard dollar.

Een woordvoerder van Microsoft zei te verwachten dat Sony met de verkopen in de VS in november op voorsprong staat dankzij de vroegere marktintroductie van de PlayStation 4. Microsoft bracht de Xbox One op 22 november op de markt in 13 landen, Sony trapte op 15 november af in Noord-Amerika.
voda
0
Microsoft verwacht begin 2014 opvolger topman

Gepubliceerd op 17 dec 2013 om 21:42 | Views: 11

Microsoft Corp 21:32
USD 36,57-0,32(-0,86%)

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft denkt begin 2014 een opvolger voor de vertrekkende topman Steve Ballmer te kunnen aanwijzen. Dat maakte de softwarefabrikant dinsdag bekend.

Het bedrijf heeft uit circa 100 mogelijk kandidaten na gesprekken inmiddels 20 mensen geselecteerd, zo liet John Thompson, die belast is met de zoektocht naar de opvolger, dinsdag weten. ,,We boeken goede vooruitgang en ik verwacht dat wij ons werk in het eerste deel van 2014 af kunnen ronden'', aldus Thompson.

Media meldden maandag dat Microsoft een kandidaat minder hoeft te interviewen, omdat chipfabrikant Qualcomm Steve Mollenkopf heeft aangewezen als bestuursvoorzitter. Mollenkopf stond volgens bronnen ook op de shortlist van Microsoft.
voda
0
Microsoft bouwt datacenter in Noord-Holland

ZATERDAG 21 DECEMBER 2013, 12:40 uur | 482 keer gelezen

HAARLEM (AFN) - Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft gaat een groot datacenter bouwen tussen de kassencomplexen in de kop van Noord-Holland. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Noord-Holland zaterdag bevestigd na berichtgeving hierover door Het Noord-Hollands Dagblad.

Een woordvoerster van Microsoft Nederland zei het bericht niet te kunnen bevestigen. “Wij doen vanwege de veiligheid van de gegevens van onze klanten nooit mededelingen over de exacte locatie van onze datacenters”, verklaarde zij.

Met het project zou een investering zijn gemoeid van 2 miljard euro. Noord-Holland rekent erop dat het datacenter, als het eenmaal is gebouwd, 150 tot 200 vaste banen oplevert.

Het datacenter, dat een van de grootste wordt in Europa, verrijst op een bedrijventerrein in de buurt van Middenmeer.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,02 -0,77 -0,09% 24 apr
AMX 925,76 -8,67 -0,93% 24 apr
ASCX 1.207,07 +3,02 +0,25% 24 apr
BEL 20 3.883,83 -6,88 -0,18% 24 apr
Germany40^ 18.086,70 -2,00 -0,01% 24 apr
US30^ 38.353,31 0,00 0,00% 24 apr
US500^ 5.072,39 0,00 0,00% 24 apr
Nasd100^ 17.524,13 0,00 0,00% 24 apr
Japan225^ 37.998,76 0,00 0,00% 24 apr
WTI 82,90 0,00 0,00% 24 apr
Brent 88,08 0,00 0,00% 24 apr
EUR/USD 1,0703 +0,0001 +0,01% 02:49
BTC/USD 66.371,99 +39,30 +0,06% 24 apr
Gold spot 2.318,79 +2,67 +0,12% 02:49
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 590,000 +58,400 +10,99% 24 apr
BESI 139,000 +5,450 +4,08% 24 apr
RANDSTAD NV 46,470 +1,470 +3,27% 24 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 14,670 -0,930 -5,96% 24 apr
RELX 38,500 -0,800 -2,04% 24 apr
DSM FIRMENICH AG 104,000 -2,150 -2,03% 24 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront