Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2014

5.855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
handyman6
0
Al het gejammer over de AEx ten spijt,maar weer es vermelden dat de performance van US-indices , plaatsvond dankzij de Q2-geldkraan en veel minder door geweldige bedrijfsresultaten.
Daarvoor moest je bij de DAX zijn ,en mn bij de produktie voor export .
Dat de AEX veel minder presteert,na 5 slechte eco-jaren ,getuigt van onvervalste Hollandse nuchterheid , wijs geworden door al die rallies, vroeger, als men ten onrechte dacht ook een eco-reusje, ala USA,Germany te zijn,zonder grote industrie ,maar toch!
Voor portogroei had je de afgelopen jaren in de US,Oosterburen en in mindere mate ook Azie moeten zitten,in 3D,Batterijen,Casino's,Auto's en niet echt in de Lage Landen,friends.
GrH6
PS..BB realiseer je je dat je ,als je maar lang genoeg hetzelfde riedeltje afdraait ,alleen eindigt,eenzaam roepende in je eigen woestijn?!
Brievenbus
0
quote:

handyman6 schreef op 11 maart 2014 13:43:

onvervalste Hollandse nuchterheid

Onvervalste Hollandse nuchterheid kijkt altijd naar beneden....:-)

Toch niet zo nuchter misschien?
NewKidInTown
0
quote:

Brievenbus schreef op 11 maart 2014 11:00:

......Het enige dat het volk op EX nog interesseert zijn de hoop op eeuwig dalende huizenprijzen en het verlies van de Krim...:-)
......
Nou ja, EEUWIG dalende huizenprijzen, lijkt me niet goed en daar zit volgens mij niemand op te wachten, heb ik ook nergens gelezen, ik denk dat dat over een jaartje of 10 wel weer voorbij is en dat de prijzen dan wel weer gaan stijgen met circa de inflatiecijfers. Mocht het meer worden dan is de volgende zeepbel weer in de maak.

Wat de Krim betreft, ik heb de indruk dat voor diegenen die anti-EU zijn de hoop aanwezig is dat Poetin (voor hun een soort ideaalbeeld) deze slag gaat winnen en dat hij de voorkeur heeft boven de companen van de EU. Eigenlijk niet zo gek eigenlijk als je Verhofstad en van Baalen in Kiev hebt zien "speechen". Eigenlijk een soort "de vijand van mijn vijand is mijn vriend"-principe.

Denk zelf wel dat met de Krim, het net een brug te ver is voor de EU-expansie. Komt ook omdat Rusland/Poetin politiek en militair een stuk slagvaardiger is dan de EU. En juridisch / volkenrechtelijk ? Niet relevant lijkt me. US/EU hebben genoeg boter op hun hoofd.
Brievenbus
0
Heheheheh, schattig, in de laatste minuut en in de veiling nog wat inspanning te zien om USG optisch onder de 13 de dag uit te bonjouren.
Was me het opzetje wel vandaag, dat ABNAMRO advies en die aanval.
Ging vanochtend van een leien dakkie, supergoedkoop, maar, vanmiddag waren er wel errug veel stukkies nodig om de koers laag te houden; of dat nou ingecalculeerd was??
Ben benieuwd of men nog gaat proberen er nog een euro af te halen, als je het ABNAMRO "advies" goed leest zou je verwachten van wel?
Nou ja, zit er vanaf 8-9 in, dus.....
Maar, een overnameroddel of zo nzou bij dit negatieve geweld wel even leuk zijn......:-)
voda
0
AEX slot 0,2%, technische storing belangrijkste opwinding

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag hoger na andermaal een relatief nieuwsluwe handelsdag. Na het middaguur was er op het Damrak sprake van een technische storing, die circa een uur duurde, waarna de AEX een herstelbeweging liet zien. Een deel van de aldus gebouwde, maar ook bescheiden winst ging weer teniet door een draai in de min op Wall Street.

De AEX sloot +0,2% hoger op 394,29 punten. De Midkap won 0,1% op 667,36 punten. De ASX steeg 0,3% naar 567,43 punten.

Wall Street noteert dinsdag rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3% lager noteerde.

"Er zijn weinig andere redenen waarom de AEX dinsdag wat opliep dan dat de index geruggesteund werd door de winst van bijvoorbeeld relatieve zwaargewicht ING. Het wachten is op echt nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld rondom Oekraine of Krim, of op macrodata waar de markt wat mee kan", aldus vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

De index voor leidende indicatoren van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, de Oeso, toonde in januari een aanhoudend herstel voor de eurozone, terwijl in de opkomende markten sprake was van een afname van de economische activiteit.

Het enige nieuws dat ING dinsdag naar buiten bracht betrof ING US dat een registratieverzoek heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat nodig is om het huidige 57%-belang van moederbedrijf ING Groep in de Amerikaanse dochter terug te brengen. Het aandeel sloot dinsdag 2,2% hoger.

Relevante obligatieveilingen zijn er woensdag in Zwitserland, Zweden en Duitsland.

Woensdag komen Hunter Douglas, Telegraaf Media Groep, TKH, Ctac en Brill van de aan de Amsterdamse beurs genoteerde fondsen met cijfers.

Uit het buitenland volgen woensdag onder meer Deutsche Post, E.On, Hannover Re en Prudential met resultaten over 2013.

Op macro-economisch vlak staat in Nederland en de eurozone de industriele productie over januari op de agenda.

In de VS gaat de aandacht uit naar slechts twee zaken: de wekelijkse hypotheekaanvragen en de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten, beiden voor de week die eindigt op 7 maart. Een week eerder lieten de hypotheekaanvragen een stijging zien van 9,4%.

Jack Lew, Amerikaans minister van financien verantwoordt zich voor het begrotingscomite van het Huis van Afgevaardigden voor het economisch beleid over 2015.

De staatsobligaties sloten dinsdag lager.

De euro kost dinsdag rond 17.40 uur $1,3865 tegen $1,3868 dinsdag rond 07.55 uur.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


handyman6
3
quote:

Brievenbus schreef op 11 maart 2014 13:53:

[...]

Onvervalste Hollandse nuchterheid kijkt altijd naar beneden....:-)

Toch niet zo nuchter misschien?
Och joh,ik post omlaag en zit intussen (al jaren) omhoog met porto's:riding with the tide.
Als je x op x een punt probeert te maken,zoals jij doet, ben je gewoon bezig de overige posters weg te treiteren.
Vroeg of laat,ben je alleen met jezelf aan het praten ...is dat al niet zo ,BB-tje...mij ben je in ieder geval nu echt kwijt,jongen:tabee..grH6
ps..Hollandse nuchterheid kijkt omhoog:zakendoen,weetjewel...koopmanschap.
Brievenbus
2
quote:

handyman6 schreef op 11 maart 2014 18:11:

[...]Och joh,ik post omlaag en zit intussen (al jaren) omhoog met porto's:riding with the tide.
Als je x op x een punt probeert te maken,zoals jij doet, ben je gewoon bezig de overige posters weg te treiteren.
Vroeg of laat,ben je alleen met jezelf aan het praten ...is dat al niet zo ,BB-tje...mij ben je in ieder geval nu echt kwijt,jongen:tabee..grH6
Nou nou, tenen, tenen....

Wees blij dat er nog iemand post hier; sommige dagen ben ik er niet, sommige wel.....
Ben ik er wel en is ervoor de rest niemand, tja......:-)

Maar, ik begrijp dat je liever oneliners leest zoals "zakken", "het kan nu elk moment breken", "we zijn op weg naar de 350" en meer van dat soort waardevolle bijdragen?
Mja, die zijn uiteraard aanzienlijk interessanter dan mijn waarnemingen en overpeinzingen.....:-)

Ideetje?
Als je zo vaak long zit, vertel daar dan zo af en toe 's iets over, i.p.v. altijd maar naar beneden te posten?
[verwijderd]
0
In de US hebben ze ook door dat het foute boel is met beleggen, Dow zet de sokken erin nu minus 0,4%
voda
0
Wall Street sluit op verlies

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag op verlies gesloten, terwijl beleggers een adempauze inlasten na de recente Amerikaanse economische indicatoren en de onzekerheden omtrent Oekraine aanhielden.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 16.351,25 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,5% lager op 1.867,63 punten terwijl de technologiezware Nasdaq vrijwel 0,6% lager eindigde op 4.307,19 punten.

Krishna Memani, chief investment officer bij OppenheimerFunds, dat $237 miljard in beheer heeft, betoogt dat de markt na een volatiele twee maanden tot stilstand is gekomen en aandelenmarkten voor een paar meer weken vlakbij de recordniveaus kunnen uitkomen, terwijl beleggers in afwachting zijn van nieuwe publicaties over de economie.

"We wachten om te zien wat het daadwerkelijke onderliggende groeitempo is van de economie", zegt Memani. "We hebben nieuwe data nodig om de markt een duidelijke richting uit te laten gaan".

Met betrekking tot de huidige situatie in Oekraine stelt Memani dat beleggers besloten hebben dit niet mee te nemen in hun afwegingen. "De kans dat er in de nabije toekomst iets dramatisch gebeurt wordt als zeer klein beschouwd," waardoor beleggers zeggen zich er geen zorgen over te maken," aldus Memani. Volgens Memani hebben klanten zich over het algemeen niet teruggetrokken uit aandelen of ingekocht maar wordt er met posities verschoven.

Bruce Bittles, chief investment strategist bij Robert W. Baird & Co., vult aan dat de recente onzekerheden omtrent Oekraine en zorgen over de economische vooruitzichten voor China en de Verenigde Staten bewezen hebben non-events te zijn voor de markt.

"Er is veel nieuws over naar buiten gekomen, en toch noteert de markt rond de hoogste niveaus ooit bereikt in de geschiedenis", betoogt Bittles.

Op bedrijfsvlak stonden Fannie Ma en Freddie Mac onder druk. De door de regering gecontroleerde hypotheekfirma's eindigden respectievelijk 30,8% en 26,8% lager. Amerikaans beleidsmakers gaven een blauwdruk vrij van een hervormingsvoorstel van de huizenfinanciering. Zowel de Democratische als Republikeinse leiders van de Senate Banking Committee zeiden spoedig met een wetsvoorstel te komen dat Fannie and Freddie zal ontmantelen en de Amerikaanse hypothekenmarkt zal hervormen.

Energiefondsen voerden de verliezen verder aan, waarbij Natural Resoucres 3,3% lager stond, Anadarko Petroleum 2,4% en WPX Energy 2,4%.

Boeing (-1,0%) bleef ook dinsdag onder druk staan in de nasleep van een bericht in The Wall Street Journal dat de vliegtuigfabrikant verscheidende van zijn Dreamliner vliegtuigen inspecteert op scheuren door een fabrieksfout. Malaysia Airlines vlucht MH370 zorgt voor een verdere verslechtering van het sentiment voor Boeing.

Apple won 1,0%, terwijl de meeste andere Tech-fondsen lager noteerden, na een opwaardering van het beleggingsadvies door Pacific Crest Securities. Facebook sloot 2,7% lager. Twitter, dat er dinsdag voor 30 minuten uitlag door wat de microblogsite zelf een 'onderhoudskwestie' noemde, sloot 0,3% hoger.

Amerikaanse staatsobligaties zijn maandag hoger gesloten. De dollar is ten opzichte van de euro iets in waarde gedaald, waarbij de Europese munt rond het slot noteerde op een koers van $1,3860, tegen $1,3856 aan het begin van de handelsdag in New York.

In de VS gaat de aandacht op macro-economisch vlak woensdag uit naar slechts twee zaken: de wekelijkse hypotheekaanvragen en de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten, beiden voor de week die eindigt op 7 maart. Een week eerder lieten de hypotheekaanvragen een stijging zien van 9,4%.

Jack Lew, Amerikaans minister van financien verantwoordt zich voor het begrotingscomite van het Huis van Afgevaardigden voor het economisch beleid over 2015.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
quote:

turbo-1 schreef op 11 maart 2014 10:53:

Druk hier vandaag :)

Arcelor inmiddels onder de 11 euro, dat lijkt me een goed moment om eens wat van die dingen op de plank te leggen.
Heel erg vreemd wat er gaande is!

Volgens eigen opgave van de IEX, moeten er meer dan honderduizend leden zijn!
(de grootste beurssite van Nederland)

Waar zitten al die mega aantallen leden (posters?) dan?

Niet hier. Trouwens, is iedereen dan maar Columns, Nieuwsberichten, dan maar gaan lezen, c.q. aanklikken? :-)

Ik geloof er geen bal meer van, van al die IEX "statistiek" gegevens dan.

Zomaar een constatering....

Zal wel een modbreak worden?

roy2013
0
Goedemorgen,

BB, ik zou de opening vandaag ook maar overslaan, het wordt weer een onzindag, zoals jij altijd zegt. Gr roy
rene l
9
Waar zijn de glorie tijden van de koffiekamer in vredesnaam gebleven vraag ik mij ook wel eens af.
Vroeger zat ik vaak schuddebuikend van het lachen achter mijn pc wanneer er mooie lappen met ook beursgerelateerde informatie op het scherm te voorschijn getoverd werden.
Tegenwoordig is er geen gein meer aan en gaat nagenoeg iederéén rollend met elkaar over het scherm.

In de beginjaren van mijn IEX lidmaatschap smulde ik van de verhalen van Warrum Buffet, Illuminati, Linke Bull, wijlen Andy op de fiets of in de lucht en heel veel meer.
Ook een mooi verhaal van een poster die na een restaurantbezoek een stuk van de biefstuk mee naar huis nam voor de kat, dat is echte dierenliefde, het is mij altijd bijgebleven.
Veel van dit soort posters zijn er nog wel, helaas kan ik niet iederéén noemen, ik zie ze wel hoog staan in de lijsten van wat beurscompetities, of ergens onderaan in het rennersveld.

Houthakker en wereldreiziger Wors die inmiddels opa is, obr die onder het genot van een lekker koekje bij de koffie mooie discussies had met emguluma over zijn huishoudelijke werkzaamheden en tips uitwisselden over Vopak.

Zelf heb ik mij ook heel lang afgevraagd waar H. van der Bilt plotseling gebleven was met als zijn info, ik heb lang gezocht, later werd het mij duidelijk.

Handyman, Blaaskaak en Brievenbus zijn in mijn ogen de 3 musketiers van de IEX, altijd lekker kritisch en wars van enige vorm van arrogantie, het siert jullie.

Roy die zijn pijlen blijft richten op Richard die een paar jaar terug beweerde dat de Aisniks nooit meer boven de 300 zou noteren.

Waar is het misgegaan, onze afbraakindex is er volgens mij ook mede debet aan. Geteistert door fraude, emissies, mismanagement, infiltratie door mensen van Verweggistan en zo kan ik nog wel meerdere redenen aangeven waarom het nooit meer goedgekomen is met onze ooit zo toonaangevende index met bedrijven die wereldwijd hoog aangeschreven stonden.
Tja, de kolenmijnen zijn leeg en inmiddels vertoont ons langzaam leeglopende gasveld ook diepe scheuren en we moeten op zoek naar nieuwe innovaties.

Deskundigen wisten het wel beter, van echt werken krijg je toch maar vieze handen, we doen de laatste industrie in de uitverkoop en gaan lekker in de cloud zitten en doen van hieruit wel onze business.
Nu produceren we alleen nog ellende, ons land wordt uitgehold en we raken steeds verder achterop en het is flink zoeken naar bedrijven die verderop hun centen verdienen.
Vele beleggers keren het Damrak blijkbaar de rug toe en investeren hun laatste centen in de beurs van Swahili.

Ik vraag mij nog steeds af wat het verdienmodel van een App is en hoe je er serieus geld mee kunt verdienen.
Het is allemaal geen probleem, we hebben onze smartphone gelukkig nog, onze belangrijkste kameraad waarmee we inmiddels een éénzijdig samenlevingscontract afgesloten hebben, hij moet het dag en nacht doen.

Beleggen voor de lange termijn is niet meer sexy, short is trendy, misschien klopt dit ook wel voor het snelle geld waarmee tegenwoordig gretig korte afstand vernietigingswapens gekocht worden en waar menigéén al flink zijn vingers aan gebrand heeft. Ik vraag mij af of normale beursgenoteerde bedrijven waarop deze dingen gericht zijn daar blij van worden.
Daarnaast onze hooggeachte analisten, ik krijg steeds grotere vraagtekens op mijn netvlies betreft hun objectiviteit, of is het gewoon onkunde en weten ze een berichtje niet goed te interpreteren wanneer ze deze door de vertaalmachine van Google halen.

Toch heeft de geschiedenis de eigenschap dat deze zich altijd herhaalt, wel in een moderne vorm. Momenteel zitten we in een ongekende crisis, werkelijk, ik heb dit in deze vorm nog nooit eerder meegemaakt.
Het is heel apart, private bedrijven zijn inmiddels weer lean&mean en redelijk voorspelbaar, overheden en alles wat daaraan gerelateerd is zitten diep in de problemen en moeten nog een hele inhaalslag maken.

Gelukkig hebben we ook nog bedrijven zoals VDL die dwars door de crisis heen blijven investeren en zich richten op betere tijden.

Vandaag is het in ieder geval weer een ouderwetse gehaktdag.

www.youtube.com/watch?v=QgYblVYEldY


Brievenbus
1
quote:

roy2013 schreef op 12 maart 2014 08:34:

Goedemorgen,

BB, ik zou de opening vandaag ook maar overslaan, het wordt weer een onzindag, zoals jij altijd zegt. Gr roy
Uhm, dat IS het al Roy! :-)

Ach, die vervelende ongewenste koerswinst die USG onlangs boekte aan de hand van die verdomd zwaar meevallende kwartaalcijfers is nu weer keurig weggepoetst, de wereld is weer op orde.
Nog even de koers naar de 12 brengen zonder omzet, en dan bij de Q1 cijfers weer hetzelfde als die god betere het weer mee zouden vallen.

Krim en China worden omhelst om de Grote Fijne Sell in May te forceren, tenslotte kan een beurs niet zonder snelle felle dalingen, dat is immers goed voor het beleggersvertrouwen door de jaren heen, daar krijgen beleggers eelt van op hun ziel, en, kan de handel zonder veel inleg lekker aan verdienen.
Media doen ook hun stinkende best.

Yanks leveren vanavond misschien weer nauwelijks wat in, maar, dat maakt hier tegenwoordig niets meer uit.

Je ziet, ik ben vandaag weer een echte bah belegger...:-)
ONN
2
Goedemorgen,

Hee de 390 weer ;-) Ik ga meteen maar weer wat anders doen, veels te mooi weer.
roy2013
0
quote:

rene l schreef op 12 maart 2014 10:28:

Roy die zijn pijlen blijft richten op Richard die een paar jaar terug beweerde dat de Aisniks nooit meer boven de 300 zou noteren.

Vriend Abma zal binnenkort wel weer van zich laten horen, denk ik
Brievenbus
1
quote:

roy2013 schreef op 12 maart 2014 13:24:

[...]

Vriend Abma zal binnenkort wel weer van zich laten horen, denk ik
Meteen weer confronteren met z'n prachtige trackrecord! :-)

Overigens, wel leuk dat Europa omlaag gebracht wordt voor de korte termijn winstjes van de handel, maar, er is nog steeds geen alternatief waar je met je geld heen zou moeten.

Zo lang de beurs dit soort onzinnig gedrag blijft vertonen breng ik er geen vers geld heen, ik ga morgen maar weer naar een extra huisje kijken, spaarrekeningen schiet ook niet op...
[verwijderd]
0
Niet zo zeuren hier op de Russische beurs moet je zijn, kletsen ze met kwart procenten per minuut de aandelen bij elkaar om de kop.
Brievenbus
0
Het is toch weer godgeklaagd dat die rottige Yanks altijd weer weigeren met ons verstandige dalen mee te doen.
Tssssssssssssss.......:-)
5.855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 866,23 +0,88 +0,10% 12:29
AMX 922,32 +3,64 +0,40% 12:29
ASCX 1.193,48 -14,43 -1,19% 12:14
BEL 20 3.816,10 +21,53 +0,57% 12:29
Germany40^ 17.773,90 +3,88 +0,02% 12:29
US30^ 37.816,57 +88,86 +0,24% 12:29
US500^ 5.032,76 +13,20 +0,26% 12:29
Nasd100^ 17.547,92 +43,01 +0,25% 12:29
Japan225^ 38.014,21 +270,14 +0,72% 12:25
WTI 81,30 -0,91 -1,11% 12:28
Brent 86,27 -1,04 -1,19% 12:29
EUR/USD 1,0671 0,0000 0,00% 12:29
BTC/USD 61.678,12 +425,18 +0,69% 12:29
Gold spot 2.381,86 +20,87 +0,88% 12:29
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
EXOR NV 102,200 +1,400 +1,39% 12:10
ArcelorMittal 23,810 +0,300 +1,28% 12:10
Heineken 88,000 +0,840 +0,96% 12:11
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 566,200 -14,000 -2,41% 12:12
SHELL PLC 33,195 -0,335 -1,00% 12:11
Philips Koninklijke 18,790 -0,150 -0,79% 12:11

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront