Wessanen « Terug naar discussie overzicht

Juni 2014: we hebben een A, we hebben een B, we hebben een C

55 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
SAHR-0310
0
Welke partijen hebben akkoord moeten geven op dat 'highlight praatje'? In plaats van jezelf te verkopen wordt met name aangegeven dat men in het 2e half jaar minder verwacht....dat druipt er aan alle kanten af.
SAHR-0310
0
Wessanen heeft over het tweede kwartaal van 2014 de winst stevig zien stijgen. De omzet bleef nagenoeg gelijk, zo bleek vrijdag toen de natuurvoedingsspecialist de cijfers over het tweede kwartaal en de eerste helft van het jaar bekendmaakte. Het concern beloofde opnieuw dat de Amerikaanse drankentak ABC dit jaar winst zal boeken.
De winst in de tak Branded, de natuurvoedings-kernactiviteiten van het bedrijf, kwam uit op 8 miljoen euro, tegen een verlies van 1,3 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. Daarnaast wist Wessanen de diepvriesdivisie Izico en de activiteiten van Natudis gunstig te verkopen, waardoor de totale nettowinst van het concern uitkwam op 41 miljoen euro over het tweede kwartaal.

De omzet bleef gelijk op 142,9 miljoen euro. Branded zag op autonome basis de omzet met 0,2 procent afnemen. Onderliggend, exclusief wisselkoerseffecten en andere eenmalige kosten, steeg de omzet bij de tak tot 4 procent.
SAHR-0310
0
AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft over het tweede kwartaal van 2014 de winst stevig zien stijgen. De omzet bleef nagenoeg gelijk, zo bleek vrijdag toen de natuurvoedingsspecialist de cijfers over het tweede kwartaal en de eerste helft van het jaar bekendmaakte. Het concern beloofde opnieuw dat de Amerikaanse drankentak ABC dit jaar winst zal boeken.

De winst in de tak Branded, de natuurvoedings-kernactiviteiten van het bedrijf, kwam uit op 8 miljoen euro, tegen een verlies van 1,3 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. Daarnaast wist Wessanen de diepvriesdivisie Izico en de activiteiten van Natudis gunstig te verkopen, waardoor de totale nettowinst van het concern uitkwam op 41 miljoen euro over het tweede kwartaal.

De omzet over het tweede kwartaal voor Wessanen bleef gelijk op 142,9 miljoen euro. Branded zag op autonome basis de omzet met 0,2 procent afnemen. Onderliggend, exclusief wisselkoerseffecten en andere eenmalige kosten, steeg de omzet bij de tak tot 4 procent.

Kostenbesparingen

Het zogenoemde genormaliseerde operationeel resultaat (ebite) kwam uit op 13,3 miljoen. Daar droeg ook winst van ABC aan bij, die vooral bereikt werd met kostenbesparingen. Wessanen herhaalde dat ABC over heel 2014 ook winstgevend zal zijn, hoewel er in de tweede helft van het jaar juist verlies zal worden geleden.

Bij Branded gaat de ebite in de laatste zes maanden van het jaar naar verwachting ook omlaag ten opzichte van de eerste jaarhelft, onder meer door hogere marketingkosten. De operationele winst komt wel hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus Wessanen.
voda
0
'Resultaten Wessanen veel beter dan verwacht'

VRIJDAG 25 JULI 2014, 09:48 uur | 80 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Wessanen vrijdag naar buiten bracht waren een stuk beter dan verwacht. Dat schrijven analisten van Rabobank.
Vooral de winstmarge ging zowel bij Branded als bij ABC vooruit. Dat is onder meer te danken aan de flinke stijging van de operationele winst, waar de marktvorsers ook over te spreken zijn.

De afname van de autonome groei in Europa is weliswaar slechter dan gedacht, maar Rabobank juicht wel het opschonen van het portfolio aan merken toe, wat de oorzaak is van de daling. De natuurvoedingstak Branded schreef onderliggend wel een groei van 4 procent. Rabobank hanteert een buy-advies voor Wessanen.

Ook KBC is positief verrast door de sterke operationele winst van Wessanen en zegt onder de indruk te zijn van de “focus en vastberadenheid” van Christophe Barnouin, de nieuwe topman. KBC heeft ook een buy-advies voor het bedrijf staan.

Beleggers beloonden Wessanen vrijdag met een koerssprong van 10,9 procent. Rond 9.40 uur noteerde het aandeel op 4,38 euro.

voda
0
Wessanen verrast positief met kwartaalresultaten - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wessanen (WES.AE) verrast positief met de resultaten over het tweede kwartaal, zegt Pascale Weber van KBC Securities. Ze wijst daarbij op het veel hoger dan getaxeerde REBIT-resultaat en merkt op dat het bedrijf goed op weg is om een volledig op de groeimarkt voor gezonde en duurzame voedingsmiddelen gerichte onderneming te worden. Na de verkoop van Izico en Natudis, zit Wessanen nu in het desinvesteringsproces van Biofrais, en de KBC-analist voorziet de verkoop van ABC eind 2014 of in 2015. Ze is onder de indruk van de focus en toewijding van de nieuwe CEO Christophe Barnouin. Ze gaat, na de positieve verrassing van vrijdag, haar wellicht te conservatieve taxaties nog eens onder de loep nemen. Het advies is buy, bij een koersdoel van EUR4,90. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 10,3% hoger op EUR4,34, terwijl de ASX met 0,5% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

mvliex 1
0
quote:

RamBam schreef op 25 juli 2014 09:29:

Toemaar +10%.. jammer dat ik ze niet meer heb!
Eerder de helft op deze koers verkocht. Jammer dat ik ze niet heb teruggekocht!
;-)
voda
0
Wessanen resultaten beter dan verwacht voor Rabobank - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wessanen (WES.AE) brengt halfjaarresultaten, die op EBIT-niveau veel beter zijn dan de analisten van Rabobank Equity Research hadden verwacht. Ze wijzen daarbij met name op de sterk verbeterde EBIT-marges in beide onderdelen. Ze merken op dat de lichte autonome omzetdaling kan worden verklaard uit acties om de verkoopmix te verbeteren en derhalve tijdelijk is. De kernmerken groeiden met 4,8%, waarbij met name Frankrijk solide presteerde, constateren ze. De EBIT-verbetering voor bijzondere items is te danken aan een betere verkoopmix, lagere operationeel kapitaalbeslag en de integratie van Alter Eco. de analisten verwachten de verkoop van ABC in de komende kwartalen. De analisten gaan hun taxaties herzien, waarbij ze voorzien de verwachting voor de winst per aandeel in 2014 met meer dan 10% te verhogen, het huidige koersdoel van EUR4,10 ook te verhogen, en het buy-advies te handhaven. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 11,3% hoger op EUR4,38, terwijl de ASX met 0,8% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


SAHR-0310
0
EINDELIJK!!!

Gefeliciteerd aan diegene die de stukken nog bleven vasthouden.

Nu de komende tijd nog wat verder omhoog vanuit deze positieve flow.
voda
0
Wessanen aandeel fors hoger na beter dan verwachte resultaten - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Wessanen resultaat hoger bij stabiele omzet', om informatie, koersbeweging, commentaar CEO en analisten toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Koninklijke Wessanen nv (WES.AE) noteert vrijdag rond het middaguur 10% hoger, na veel beter dan verwachte cijfers over het tweede kwartaal.

Analisten waren aangenaam verrast over het operationeel bedrijfsresultaat voor rente en belastingen (EBIT), dat steeg naar EUR12,6 miljoen van EUR2,9 miljoen.

De nettowinst kwam dankzij een eenmalige winst van EUR33,0 miljoen uit niet voortgezette activiteiten uit op EUR41,0 miljoen van een verlies van EUR1,2 miljoen een jaar geleden. De winst uit voortgezette activiteiten kwam uit op EUR8,0 miljoen tegen een verlies van EUR1,3 miljoen een jaar geleden.

De kwartaalomzet van Wessanen bleef gelijk op EUR142,9 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar de onderliggende autonome omzetgroei was 4,0%.

Het concern zegt dat het is gegroeid in kernmerken en -categorieen, en verwacht in de tweede helft van 2014 een hoger bedrijfsresultaat voor de merkactiviteiten, en voor heel 2014 winst voor het Amerikaanse onderdeel ABC.

Analisten van Rabobank wijzen op de sterk verbeterde EBIT-marges bij de kerndivisie 'Branded', met gezonde voedingsproducten, en de als niet-kernactiviteit aangemerkte Amerikaanse drankendochter ABC. Ze merken op dat de tijdelijke lichte autonome omzetdaling kan worden verklaard uit acties om de verkoopmix te verbeteren. De kernmerken groeiden met 4,8%, waarbij met name Frankrijk solide presteerde, constateren ze. De EBIT-verbetering voor bijzondere items is te danken aan een betere verkoopmix, lagere operationeel kapitaalbeslag en de integratie van Alter Eco. De Rabo-analisten verwachten de verkoop van ABC in de komende kwartalen.

Pascale Weber van KBC Securities merkt op dat het bedrijf goed op weg is om een volledig op de groeimarkt voor gezonde en duurzame voedingsmiddelen gerichte onderneming te worden. Na de verkoop van Izico en Natudis, zit Wessanen nu in het desinvesteringsproces van Biofrais, en de KBC-analist voorziet de verkoop van ABC eind 2014 of in 2015.

Wessanen zal na het lichte nettoverlies van EUR0,1 miljoen 2013 in 2014 weer winstgevend worden, zegt CEO Christophe Barnouin in een toelichting aan Dow Jones, "omdat beide onderdelen ook in de tweede helft van het jaar beter zullen presteren dan vorig jaar".

De CEO merkt daarbij op dat de tweede helft van het jaar vanwege seizoensinvloeden veel minder omzet en resultaat genereert dan het eerste halfjaar. Wessanen voorziet echter voor Branded in de tweede helft een beter operationeel resultaat dan een jaar geleden en een winstgevende exploitatie voor ABC over het hele jaar, ondanks een te verwachten verlies in het tweede halfjaar.

"We hebben voortgang geboekt in het verbeteren van onze product- en merkenportefeuille, innovaties, efficientere operationele en logistieke processen, realiseren van kostensynergieen en het verleggen van de focus naar kwalitatieve groei, in plaats van volumegroei", zegt Barnouin.

De CEO geeft aan dat bij de stroomlijning van de merkenportfolio ook wordt gekeken naar mogelijkheden om bestaande lokale merken uit te rollen naar andere landen. "Ons streven is om onze merken allemaal in minimaal twee landen in de winkelschappen te hebben", licht hij toe.

Bij Branded nam de omzet in het eerste halfjaar op jaarbasis met 5,9% toe tot EUR218,9 miljoen, terwijl het operationeel EBIT-resultaat met 36% steeg tot EUR19,0 miljoen.

ABC zag in het halfjaar de omzet met 11% afnemen tot EUR53,6 miljoen, maar zat het EBIT-resultaat omslaan naar EUR34,5 positief, van EUR2,3 miljoen negatief een jaar geleden.

Wessanen haalt inmiddels 97% van zijn omzet uit vegetarische producten en 66% van de omzet uit organische voedingsproducten.

Het aandeel staat vrijdag omstreeks 12.50 uur 11,0% hoger op EUR4,37 op een 0,2% hogere ASX.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


SAHR-0310
0
Zoals de koers gecontroleerd met kleine aantallen van 4,60 naar 3,90 werd gezet om deze stijging weer mogelijk te maken, wordt de koers nu al vrijwel de gehele dag horizontaal gehouden.
55 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 18:05
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 18:05
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 18:05
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 18:05
Germany40^ 18.159,80 +299,00 +1,67% 21:17
US30^ 38.511,45 +261,00 +0,68% 20:12
US500^ 5.074,95 +58,03 +1,16% 20:12
Nasd100^ 17.498,54 +288,62 +1,68% 20:12
Japan225^ 37.903,71 +179,88 +0,48% 20:12
WTI 83,36 +1,31 +1,60% 21:17
Brent 88,38 +1,30 +1,49% 21:17
EUR/USD 1,0705 +0,0052 +0,49% 21:17
BTC/USD 66.705,93 +140,41 +0,21% 20:50
Gold spot 2.324,27 -2,97 -0,13% 21:17
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 17:37
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 17:38
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 17:37
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 17:39
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront