SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - oktober 2014

436 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Dicall69
0
quote:

ff_relativeren schreef op 17 oktober 2014 17:29:

[...]

Het lijkt me dat dit forum bedoeld is om SBM Offshore te bespreken.
En niet om Dicall69 te bespreken.

Anders moeten we er je postings nog eens bij halen toen je dik kocht op € 11,95 en € 11,55. Onder vermelding met uitroeptekens dat het aandeel opwaarts ging uitbreken boven de € 12,50. Alleen shorters konden nog in een daling geloven, maar jij ging fortuinen verdienen ...

Kijk eens waar we nu staan ...

Deze week sta je ineens op een gemiddelde aankoopprijs onder de € 9,70 ?
Dan heb je al je mislukte aankopen onder de € 12,- zeker met dik verlies verkocht ?

Heb genoeg verliezen in de afgelopen jaren in SBM genomen en geleerd deze te counteren door creatiever te werk te gaan en nu heb ik een strategie ontwikkeld die me in slechte tijden goed van pas komt.
UglyDuck
0
quote:

Dicall69 schreef op 17 oktober 2014 17:29:

Hadden alle fenomenen op dit draadje de afgelopen dagen geluisterd had je mooie kore termijn/ dag-winsten kunnen nemen bij een flink aantal aandelen die year-low hebben genoteerd.
Zo is het. Maar diva's leven in hun eigen wereldjes.

Al mijn trades van sinds afgelopen zondag, staan dik in het groen.
Bosk +25%
Randst +20%
SBMO +20%

Wat nou onrealistisch, wat nou voegt niets toe. Dat is gewoon diva gedrag en neerkijken op de prestaties van anderen. Alsof het makkelijk is, alsof je niet hard moet werken hiervoor. Alles was live uitgevoerd en transparant. Mijn rendementen spreken voor zichzelf.
Dicall69
0
Dit draadje dient meer om berichten uit de context te trekken en je eigen mening als waarheid te ventileren, maar het meest frappante aan al de eindeloze teksten is dat degene aan de zijlijn zitten/ geen positie hebben.
Vraag me af in afwachting van wat heeft iemand geen positie en wanneer wel ???
ff_relativeren
0
Shortpartij MAN Investment heeft zijn shortpositie op SBM Offshore gisteren een klein beetje afgebouwd (-0,06%).

In bijlage uit het AFM register :

Bijlage:
ff_relativeren
0
Een bloemlezing uit het FUGRO forum over de werkelijke situatie van UglyDuck ;

quote:

UglyDuck schreef op 17 oktober 2014 18:34:

[...]

Gast, dit is niet eens echt geld. Mijn geld zit in Fugro (...)




Whahaaaa, dus je echte geld zit 100% in 1 fonds .. te wachten op betere tijden.
En je hebt je eigen geweldenaars-kunsten niet opgevolgd in het echie ?

En maar blijven roepen hoe goed 'ie is. Intussen staat al zijn geld geparkeerd in 1 fonds.
Geen spreiding, geen cash equivalenten, en nul flexibiliteit ....

Ik begrijp je nu beter @ UglyDuck. Al die tijd ben jij jezelf moed aan het inpraten.
Jezelf aan het overtuigen dat je toch wel inzicht hebt.
En dat je toch wel rijk kunt worden.

Maar waarom heb je daar ons forum voor nodig ? Kerel, ga thuis voor de spiegel staan ..

Unquote.

Greetzzz

Kostunrix
1
Wat dachten Dicall69, UglyDuck en andere egotrippers van een eigen draadje waarop zij ongestoord en ongelimiteerd hun zo lucratieve beursescapades van de daken kunnen schreeuwen? Mooie oplossing toch?

Ik heb wel een positie in SBM, en fors ook, maar heb geen enkele behoefte de details openbaar te maken. Evenmin kan ik me voorstellen dat dit iemand zou interesseren.
Dicall69
0
quote:

Kostunrix schreef op 17 oktober 2014 20:35:

Wat dachten Dicall69, UglyDuck en andere egotrippers van een eigen draadje waarop zij ongestoord en ongelimiteerd hun zo lucratieve beursescapades van de daken kunnen schreeuwen? Mooie oplossing toch?

Ik heb wel een positie in SBM, en fors ook, maar heb geen enkele behoefte de details openbaar te maken. Evenmin kan ik me voorstellen dat dit iemand zou interesseren.
Typische reactie van iemand die met flink verlies zit, lijkt mij het zou misschien eens verkwikkend werken als de zogenaamde deskundigen op dit draadje eens wat strategieën kenbaar zouden maken, waardoor wij kleine particulieren ons gegroepeerd kunnen verweren tegen het herhaaldelijk plaatsen van misstanden die nog steeds niet zijn bewezen, koersmanipulatie het verdraaien of verkeerd interpreteren van berichten/ feiten en dergelijke er is op dit forum niemand bij gebaat, dus laat alle berichten/ meldingen in zijn context zoals deze bedoeld is en maak er niet constant iets van wat niet gestaafd kan worden door wie dan ook van ons.
Mijn strategie is altijd lange termijn aandelen met call opties of in combinatie met korte termijn (put opties) of pure daytrading (aandelen), zou ik naar meerderen op dit draadje luisteren zou ik altijd langs de zijlijn zitten en niet anticiperen op dalende koersen/ indexen en altijd verliezen moeten nemen, helaas werkt dat niet in het hedendaags beleggen/ speculeren.
Een hele goede speculant op de beurs zat nu in SBM sinds € 15,- short en is nu inmiddels onder de € 10,- gedraaid naar een lange termijn positie (call optie of aandelen), helaas heb nog te veel laten liggen (rendement), maar ik kan wel reeds zeggen dat mijn verlies uit het verleden bij SBM reeds, bijna is gecompenseerd, dus ik zou zeggen voel je vrij om mijn beursescapades te bagatelliseren.
Dicall69
0
Mijn laatste reactie tot maandag is, ondanks mijn voorkeur dat ik posities inneem op stijgende koersen (na het vergaren van heel veel informatie), maak ik gebruik van kortlopende put opties (max. 3 maanden i.v.m. lagere kosten) om mijn verliezen op te vangen die door welke omstandigheden (index correctie/ negatieve makrocijfers/ algemeen sentiment e.a.) dan ook ontstaan.
Reserveer altijd geld in je porto voor daytrading of voor tijdelijke (voor kortlopende betaal je een fractie van de langlopende calls die je reeds in bezit hebt) put opties aan te schaffen, mee te liften op sentiment bij willekeurige aandelen die in mijn ogen te veel zijn afgestraft (vooral cyclische aandelen zijn daar bij uitstek ideaal voor).
Afgelopen dagen is bovenstaand weer eens te meer gebleken als belegger moet je anticiperen en niet langs de zijlijn zitten en afwachten, want goede momenten zullen voornamelijk aan je voorbij gaan en dit kan ik na 20 jaar beleggen zeker bevestigen.
[verwijderd]
0
Het is toch niet duidelijk of het nu omkoopgeld is of was. een geweldig artikel(vind ik althans) van FD laat weer wat geldstomen zien met een eindpunt, hahaha of juist bèeèèèèèèè`hhhhh

deel vh artikel, voor het hele artikel even abbbo nemen op FD of zoiets

De familie van Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, de dictator die Equatoriaal Guinee sinds 1979 met ijzeren hand regeert, is ook in Nederland berucht.

Zoon Gabriel Mbaga Obiang, de olieminister, is aangewezen als ontvanger van smeergeld van SBM Offshore. Hij zou ruim $?7 mln hebben opgestreken in ruil voor opdrachten. SBM zou dit geld via Zwitserse rekeningen hebben overgemaakt naar een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden op naam van een tussenpersoon. Deze figuur speelde het geld weer door. SBM heeft $?240 mln apart staan voor een verwachte Amerikaanse boete wegens de omkoping, die ook in Angola speelde.

Malibu

Vorige week pakte justitie in Amerika geld af van een andere zoon van de president. Teodorín Nguema Obiang is de vice-president van Equatoriaal Guinee. Hij moet tientallen miljoenen aan Amerikaanse bezittingen inleveren. Obiang moet afstand doen van zijn luxueuze huis op een klif in Malibu die compleet met eigen golf- en tennisbaan en zwembad ongeveer $?30 mln moet opleveren.

De fan van Michael Jackson moet bovendien een collectie levensgrote beelden van de King of Pop inleveren. Obiang mag een deel van zijn verzameling Jackson-memorabilia, die hij eerder het land uit smokkelde voor een tentoonstelling, wel houden, tegen betaling van een miljoen dollar. Het beroemde jasje uit de Thriller-clip zit daarbij. Weggesluisd geld wordt vaak verbrast in Amerika. Daar worden landgoederen gekocht, privéjets, een blits wagenpark en andere pronkstukken zoals in het geval van Obiang een met edelstenen ingelegde witte handschoen van Michael Jackson. Bekend uit de ‘Bad’-tour.

Kleptocraat

De Amerikanen dachten voldoende bewijs te hebben om $?70 mln op te eisen. Maar na tien jaar onderzoek is de zaak nu geschikt op de helft. De Afrikaanse kleptocraat, die elke schuld ontkent, mag heel wat bezittingen houden, zoals zijn privéjet en een boot. Het bleek namelijk niet zo eenvoudig te bewijzen dat het fortuin is vergaard door omkoping, laat staan dat de Amerikaanse bezittingen met dit geld zijn gekocht.

Alleen al in ontwikkelingslanden wordt jaarlijks $?20 mrd tot $?40 mrd verduisterd. Volgens de Wereldbank is in vijftien jaar slechts $?5 mrd achterhaald van al die honderden miljarden. Dit is geen specifiek derdewereldprobleem. De familie Obiang is meester in het optrekken van rookgordijnen in haast onnavolgbare witwasconstructies. Dat bedenken ze natuurlijk niet zelf. Het Westen biedt een ruim arsenaal aan mogelijkheden om geld weg te sluizen. Financiële dienstverleners stellen te weinig vragen. Ook de politiek kan meer doen. Corrupte figuren verstoppen zich eenvoudig achter een vennootschap waarvan de begunstigde anoniem blijft. De Amerikanen deden tien jaar onderzoek en dat is heel wat. Westerse landen, inclusief Nederland, kunnen en moeten nog veel meer doen.

Gerben van der Marel is correspondent voor het FD in New York
Kopermans
0
quote:

boedeba schreef op 18 oktober 2014 08:35:

deel vh artikel, voor het hele artikel even abbbo nemen op FD of zoiets

Ter info, je citeert wel degelijk het volledige artikel. Overigens handelt dat niet over SBM, maar over de soms succesvolle inbeslagname van corruptiegeld door de Amerikaanse overheid.
Ruud, Frankrijk
2
@ ff ref 17-10-2015
Quote: De teruggang in produktievolume is terug te vinden in de detailgegevens over september.
Alleen bron D-41 draait goed. De andere 3 bronnen blijven ver achter.
Zowel in gasproduktie als in produktie-uren.

Bron M79-A heeft in juni/augustus heel goed gepresteerd en in augustus ging de waterproductie al omhoog.
ik wil niet zeggen dat ik een expert ben, maar hierbij een verklaring:
Onder het gas zit vaak water. Als er (te) veel geproduceerd wordt dan daalt de druk ter plekke van de bron. Het water komt dan omhoog en gaat met het gas mee.
Je kunt zien dat de waterproductie in augustus al veel hoger was dan in de maanden daarvoor.
De beste manier om waterproduktie te voorkomen is door het veld ter plekke wat tot rust te laten komen door minder gas te produceren. Er ontstaat dan weer evenwicht en het water wordt weer naar beneden gedrukt.
Minder gas produceren en minder productieuren draaien is de oplossing en het ziet ernaar uit dat ze dat gedaan hebben.
Het is even aanvoelen hoe een veld reageert, beter langer minder produceren (minder dan maximaal) dan de struktuur van het veld vernielen (wat wel vaker gedaan wordt als verkopers meer verkopen dan de technicus bereidt is te leveren uit een bepaald veld. Ik wil de naam niet noemen anders wordt mijn vroegere baas misschien boos).
Dus eigenlijk niets aan het handje.

Have fun.
Independent trader
0
Amerika is wakker geworden, onderzoek gestart door SEC en DoJ (vooronderzoek met 28 onderzoekers!) op basis van bekentenissen Costa naar omkooppraktijken Petrobras. Zowel de onderneming als haar bestuurders kunnen hiervoor strafrechtelijk vervolgd worden. In het onderzoek worden ook de leveranciers betrokken.

translate.google.nl/translate?hl=nl&a...

Op basis van de laatste ontwikkelingen, ook bevestigd door artikel Quote (ik krijg die naam bijna mijn strot niet uit..) komt SBM zelf steeds meer in de rol van klokkenluider te zitten. SBM heeft immers al jaren terug richting DoJ een vermoeden uitgesproken van omkoping in Brazilië. De schaal hiervan wordt nu pas goed duidelijk.

Ik vraag me af wat dit betekent voor SBM. Zou onderzoek inderdaad nu pas serieus opgestart worden? Hoe lang gaat een schikking voor SBM dan nog op zich laten wachten? Eventueel is de klokkenluidersrol van SBM gunstig voor de hoogte van een schikking? aan de andere kant zou Petrobras inderdaad boos kunnen zijn mbt de openhartigheid van haar belangrijke leverancier, of zouden er genoeg 'goede' medewerkers bij Petrobras rondlopen, die blij zijn dat de corruptie in de onderneming wordt aangepakt?
Kopermans
1
quote:

Independent trader schreef op 19 oktober 2014 08:50:

Ik vraag me af wat dit betekent voor SBM. Zou onderzoek inderdaad nu pas serieus opgestart worden? Hoe lang gaat een schikking voor SBM dan nog op zich laten wachten? Eventueel is de klokkenluidersrol van SBM gunstig voor de hoogte van een schikking? aan de andere kant zou Petrobras inderdaad boos kunnen zijn mbt de openhartigheid van haar belangrijke leverancier, of zouden er genoeg 'goede' medewerkers bij Petrobras rondlopen, die blij zijn dat de corruptie in de onderneming wordt aangepakt?
Dit zet de campagne van Roussef nog verder onder druk.

1. Bevestiging dat de werkomgeving in Brazilië sterk door corruptie e.d. Werd getekend, neemt heel wat weg van de verantwoordelijkheid van SBM.
2. Aanpak van die context door de Amerikaanse justitie en door het nieuwe bewind dat er zit aan te komen, is vier keer goed voor SBM: corruptie maakt werken minder rendabel, maakt de omgeving minder voorspelbaar, vermindert de kansen op opdrachten voor de beste van de markt en creëert een permanent risico op compliancy problemen.
3. Indirect is het ook nog goed dat SBM's belangrijkste klant ook minder een politiek-sociale rol, en minder een rol in de partijfinanciering moet spelen.
Dus ja, voor mij is dit goed nieuws.
Independent trader
0
Nog een interessant artikel over de fraude in Brazilie:

www.nytimes.com/2014/10/20/world/amer...

Met name onderstaand citaat, zou gunstig zijn in relatie tot SBM (focus op RAFFINAGE tak van Petrobras en omkoping door BRAZILIAANSE onderaannemers):

Mr. Costa has testified that he started inflating budgets for new projects after he was promoted to oversee refining operations nearly a decade ago, accepting bribes equivalent to 3 percent of the value of the deals from the Brazilian construction companies that obtained the contracts.
TraderRon
0
'Mooie' van dit alles is is dat ze ondertussen SBMO toch moeilijk wat kwalijk kunnen nemen.
Het is wel duidelijk dat ze geen uitzondering waren en dat hier en daar wat provisie betalen de enige mogelijkheid was om zaken te doen.

Daarnaast LIJKT het erop dat ze binnen de wet geopereerd hebben (wat wat anders is als dat ze etisch verantwoord gehandeld hebben)
SBMO nog buitensluiten van orders lijkt me enigzins schijnheilig.
Al zullen ze mogelijk niet zo geliefd meer zijn omdat SBMO een van de redenen is dat het balletje qua omkopingen is gaan rollen.
Kopermans
0
quote:

Independent trader schreef op 20 oktober 2014 09:17:

Met name onderstaand citaat, zou gunstig zijn in relatie tot SBM (focus op RAFFINAGE tak van Petrobras en omkoping door BRAZILIAANSE onderaannemers):

Mr. Costa has testified that he started inflating budgets for new projects after he was promoted to oversee refining operations nearly a decade ago, accepting bribes equivalent to 3 percent of the value of the deals from the Brazilian construction companies that obtained the contracts.
Stuk geeft heel wat meer details over hoe de vork echt aan de steel zit. Geen sprake van SBM of zelfs maar internationale spelers. Ook in een paragraaf iets verder in het artikel is het de Braziliaanse bouwsector die de boter gegeten heeft:
"Mr. Youssef, who has also accepted a plea deal, testified that more than a dozen of Brazil’s largest construction companies had paid hefty bribes to obtain lucrative Petrobras contracts."
TraderRon
2
SBM wil CALM in rustiger vaarwater brengen

MAANDAG 20 OKTOBER 2014, 11:49 uur

MONACO (AFN) - SBM Offshore richt 2 bedrijven op om beter in te kunnen spelen op de uitdagingen in de markt voor CALM-terminals. Dat maakte de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie maandag bekend.

CALM-terminals, in het verleden door SBM ook wel aangeduid als CALM-boeien, zijn in feite een laad- en lospunt boven (een cluster van) olie- dan wel gasvelden. De nieuwe bedrijven, Imodco Terminals en Imodco Services, moet klanten meer laten profiteren van de expertise die SBM in deze markt in huis heeft.

Imodco Terminals gaat zich richten op de verkoop en uitvoer van 'turnkey'projecten, terwijl de dienstverlening wordt ondergebracht bij Imodco Services. Hierbij gaat het onder meer om de verkoop van onderdelen en installatie- en inspectiediensten.

www.belegger.nl/nieuws/2656624/sbm-wi...

www.sbmoffshore.com/?news=sbm-offshor...
ff_relativeren
0
quote:

TraderRon schreef op 20 oktober 2014 11:56:

SBM wil CALM in rustiger vaarwater brengen

MAANDAG 20 OKTOBER 2014, 11:49 uur

MONACO (AFN) - SBM Offshore richt 2 bedrijven op om beter in te kunnen spelen op de uitdagingen in de markt voor CALM-terminals. Dat maakte de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie maandag bekend.

CALM-terminals, in het verleden door SBM ook wel aangeduid als CALM-boeien, zijn in feite een laad- en lospunt boven (een cluster van) olie- dan wel gasvelden. De nieuwe bedrijven, Imodco Terminals en Imodco Services, moet klanten meer laten profiteren van de expertise die SBM in deze markt in huis heeft.

Imodco Terminals gaat zich richten op de verkoop en uitvoer van 'turnkey'projecten, terwijl de dienstverlening wordt ondergebracht bij Imodco Services. Hierbij gaat het onder meer om de verkoop van onderdelen en installatie- en inspectiediensten.

www.belegger.nl/nieuws/2656624/sbm-wi...

@ TraderRon,

dank je. AB van mij. SBM Offshore zet hiermee een bestaande expertise voort, maar brengt het onder in 2 bedrijven die onafhankelijk van SBM Offshore gaan opereren.

Ik ben nieuwsgierig naar de reden(en) van SBM Offshore om deze activiteiten onafhankelijk te maken. Meer marktbereik en meer omzet ? Voorbereiding op een beursgang ?

Greetzzz

[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 20 oktober 2014 12:05:

[...]

@ TraderRon,

dank je. AB van mij. SBM Offshore zet hiermee een bestaande expertise voort, maar brengt het onder in 2 bedrijven die onafhankelijk van SBM Offshore gaan opereren.

Ik ben nieuwsgierig naar de reden(en) van SBM Offshore om deze activiteiten onafhankelijk te maken. Meer marktbereik en meer omzet ? Voorbereiding op een beursgang ?

Greetzzz

In de tweede url van TraderRon staat duidelijk aangegeven wat de reden is. Met een mogelijke beursgang heeft het niets te maken!
436 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,560
Verschil +0,100 (+0,69%)
Hoog 14,670
Laag 14,280
Volume 608.744
Volume gemiddeld 535.177
Volume gisteren 420.642

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront