Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De financiele sector is onwenselijk en overbodig anno 2015

1.311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
[verwijderd]
0

Nu gaat ING 2700 banen schrappen.
Vorige melde ABNAMRO 2000 banen te schrappen.
Rabobank wil 5500 mensen kwijt .

Het waterhoofd begint heel langzaam de vormen aan te nemen van een normaal hoofd.
Van de 200.000 die er in 2007 nog werkzaam waren in de financiële sector zijn er nog over 120.000 schat ik en nog maar 80.000 te gaan.

In 2009 wilde ik met mijn toenmalige accountmanager van de Rabobank een weddenschap aangaan.
Binnen 10 jaar bestaat de Rabobank niet meer en hij had zijn baan niet niet meer.
Ik ga winnen haha , eigen schuld dikke bult .

andre68
5
Sinds kort weet ik weer hoe je getild wordt door de bank; de rabobank om maar 1 met name te noemen. Ander huis gekocht, hypotheek oversluiten onder exact dezelfde voorwaarden, geen extra´s, in feite alleen het adres veranderen. Wat denk je; advies gesprek verplicht, want ja, de oude hypotheek wordt afgesloten en een nieuwe wordt geopend. Voor een nieuwe hypotheek is een adviesgesprek verplicht! Kosten na zelfwerkzaamheid (verzamelen gegevens) 800 euro voor een zinloos gesprek van 30 minuten!!!!! Beste rabobank, ik heb jullie advies helemaal niet nodig. Er verandert helemaal, maar dan ook helemaal niets. Toch nog maar even verder gekeken op deze verziekte markt. Conclusie: de één is een beetje ziek en de andere is compleet dement geworden. Rabo behoort tot de laatste categorie.
De hele financiele sector is 1 groot etterend gezwel in de hedendaagse economie. Na met onze steun overeind te zijn gehouden, ettert het hele wereldje op eenzelfde manier verder. Het wordt tijd dat een overheid daar eens echt heel grondig de bezem door haalt en nog belangrijker na een grondige sanering de boel schoon houdt.
[verwijderd]
0

Juist andre
En als de overheid de bezem door de financiële sector heeft gehaald en daarmee klaar is dan gelijk even de bezem door de overheid halen en dan zijn er vele problemen opgelost.
[verwijderd]
0

ECB,
Winst moet van banken moet duurzaam zijn en dat moeten ze aantonen.
Als banken in de eurozone niet kunnen aantonen dat ze duurzame winsten kunnen laten zien dan moeten ze onderdelen verkopen.

Nou maak de borst maar , dan komt er binnenkort veel in de verkoop van verliesgevende onderdelen van banken .
Dan vraag ik mij af welke mafkees er verliesgevende onderdelen van die banken willen kopen dus zullen daar vele miljarden moeten worden afgeboekt .

Ik ben ook reuze benieuwd wat voor nieuwe verdien modellen de banken uit de hoge hoed gaan toveren.
Anders dan zwaar hervormen en saneren en veel mensen eruit flikkeren is volgens mij het enige wat ze kunnen doen.

We weten dat bankiers creatief zijn met geld verdienen /stelen maar ze hebben hun prooien al dusdanig naar de klote geholpen en uitgekleed dat ze van hun huidige klanten weinig meer te stelen is.

Blijkt mijn stelling waar dit draadje mee begon toch niet ver van de praktijk komt te liggen.
Banken zijn totaal overbodig in de huidige tijd waar deflatie de grootste nachtmerrie van banken en overheden is en deflatie is iets dat niemand kan stoppen met manipulatie en een rente van nul.

Gaat spannend worden in 2015 voorspel ik u en dat gulden scenario is korter bij als vele denken.

Da Freeze
0
quote:

andre68 schreef op 28 november 2014 17:23:

Voor een nieuwe hypotheek is een adviesgesprek verplicht! Kosten na zelfwerkzaamheid (verzamelen gegevens) 800 euro voor een zinloos gesprek van 30 minuten!!!!!
Heb je bezwaar gemaakt tegen dit absurde bedrag?
Da Freeze
0
Banken over 20 jaar: 'Het worden IT-fabrieken'

Enkele weken geleden raakte ik mijn bankpas kwijt. Vervelend, vooral omdat er dan weer van alles geregeld moet worden, zoals bellen op onhandige tijden of misschien zelfs naar een bankkantoor toe gaan.

www.nu.nl/weekend/3939711/banken-20-j...
[verwijderd]
0
quote:

Da Freeze schreef op 29 november 2014 08:46:

Banken over 20 jaar: 'Het worden IT-fabrieken'

Enkele weken geleden raakte ik mijn bankpas kwijt. Vervelend, vooral omdat er dan weer van alles geregeld moet worden, zoals bellen op onhandige tijden of misschien zelfs naar een bankkantoor toe gaan.

www.nu.nl/weekend/3939711/banken-20-j...
Goed stuk van nu.nl freeze ,
sluit perfect aan bij de stelling van dit draadje
Ik geloof alleen dat het geen 20 jaar gaat duren maar hooguit max 5 jaar als de zaak is vastgelopen en dat het vastloopt staat als een paal boven water.

Da Freeze
0
Nou ja, het zijn de banken zelf die er pas als laatste achter komen dat ze moeten veranderen. Maar goed, volgens mij ging mijn eerste bericht in dit topic daar ook al over. :)
[verwijderd]
0
Het is maar goed dat de mensen van ons land niet begrijpen hoe ons banken en geldsysteem werkt. Want ik geloof dat als ze dat wel deden er voor morgenochtend een revolutie uit zou breken. – Henry Ford

biflatie.nl/artikelen/economisch/hoe-...

Als u nu bovenstaande link eens goed leest en dat laat bezinken bij uzelf dat snapt u pas waarom die fout moet gaan en een totale meltdown al niet meer te voorkomen is.
Neem nu aub eens de moeite om dit eens rustig te lezen en dan zal de meest naïeve Nederlander snappen dat we aan een dood paard trekken.

[verwijderd]
0

Weken gelden legde ik hier een stelling neer .
Banken verliezen nooit aan een faillissement van de schuldenaar.
Hun enige verlies is derving van rente inkomsten van dat niet bestaande geld wat ze hebben uitgeleend.

Nogmaals .
Een bank leent iemand dus schuldenaar ( mkb of particulier maakt niet uit ) 1 miljoen euro niet bestaand geld en vangt daarvoor 5 % rente .
Zeg na 5 jaar gaat de schuldenaar failliet en dan verkoopt de bank hem of haar bezit en uit de boedel krijgt de bank gemiddeld rond de 20 %
Die 20 % is nu echt geld geworden als u de link in mijn vorige posting goed hebt gelezen .

Dus linksom of rechtsom banken vullen altijd hun zakken en dus hebben ze er geen enkel probleem mee om de schuldenaar failliet te verklaren en de afdeling bijzonder beheer nu hun verdienmodel is geworden ipv van van ze zeggen dat ze moeten afboeken.
Ze moeten afboeken waarvan ?
van geld dat niet bestaat is niets af te boeken toch.

Dus mijn stelling, banken verdienen ten alle tijden aan een schuldenaar , dead or alive.

En weet u wat nu het erge van alles is .
En nog kunnen onze banken hun eigen broek om niet ophouden door de enorme overhead die zich hebben aangemeten met absurde met goud behangen kantoorgebouwen en hun zwaar overbetaalde en over het paard getilde medewerkers.
En nog moest de gewone man met hun belastinggeld deze sector met 200 miljard redden en wat Ewald van Engelen al schreef , niets maar dan ook helemaal niets hebben ze ervan geleerd en zijn gewoon op oude voet doorgegaan met oplichten verbrassen.

[verwijderd]
0

Dus voor wie het snapt ,
Wat is een stresstest voor banken waard.
Gewoon helemaal niets en van nul en generlei waarde en in het leven geroepen om de domme massa en het klootjesvolk in slaap moet houden en dat zich druk moet maken over de kleur van het hulpje van sinterklaas.

[verwijderd]
1
Banken zijn schakelstations voor transport van bits and bytes, het zijn altijd plus/min of min/plus handelingen, altijd in balans.

Er moeten neutrale schakelstations komen voor klanten die daar behoefte aan hebben: geen gewenst klantcontact, geen adviezen, geen verkoop nodeloze producten of diensten, geen bemande kantoren of spiegelpaleizen....zoiets als het bitcoinsysteem nu maar dan met euros.

Ik schat in dat >90% bevolking er zeer gelukkig mee zal zijn, hoe start je zoiets op?
[verwijderd]
0
Dijsselbloem vreest financiële luchtbellen
De centrale banken in Europa komen aan het einde van hun financiële mogelijkheden bij het bestrijden van de werkloosheid en stimulering van economische groei. Dat constateert minister Dijsselbloem (Financiën) en voorzitter van de Eurogroep. Het risico van luchtbellen bij de financiering neemt toe.
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23390...

handyman6
0
Juist Goof2...met zo'n verdienmodel:€800 p.u. als de banken hebben ,zou ik als sektor ook mijn belangen met hand en tand verdedigen,dat begrijp ik wel ,maar de houding van de burgerij,niet zo goed.

Nouja:onze houding tav begrafenisondernemingen is ook min of meer zo:niemand wil dat werk eigenlijk doen ,dus het mag wat(=veel) kosten ,vinden we toch?
Of tav hetleger:moet je ook maar willen,dat schieten enzo,dus zolang er niet teveel schandalen zijn ,vindt de burger het prima,dat geweld-monopolie.

Kortom:wie wil er nu eigenlijk ECHT zijn nek uitsteken om de financiele sektor te reguleren,zolang men zelf het best "goed" heeft/niet straatarm is en er dus ook van profiteerd? Nee ,geen onbegrip,maar gewoon luiheid ,gemakzucht!

En dus blijft het decennia lang, bij analyseren,mopperen,schelden,maar weer betalen....H6

[verwijderd]
1

langleveeuropa.nl/2014/11/alayne-flei...

Dat deze dame binnenkort door zg. zelfmoord om het leven komt zou mij niets verbazen want dat doen de JP morgans en Goldmann Sachsen van deze wereld met klokkenluiders.
Er zijn mij iets teveel zg. zelfmoorden in de bankensector valt u dat ook niet op.

Zouden er nog veel mensen zijn die echt denken dat banken het beste met ons voor hebben vraag ik mij af.
Toen ik jaren geleden de banken afspiegelde als maffia kreeg ik hoon, pek en veren over me heen en iedereen vond dat ik alles fout zag en een doemdenker was.
Nu jaren later is 75 % het met me eens , tuig van richel ,alle banken.

Jaren geleden melde ik dat banken 200 % rente per jaar kregen op uw spaargeld en vele mensen vonden dat ik onzin verkondigde .
Nu komt er openheid van zaken en er wordt veel over geschreven en nu valt het kwartje bij vele struisvogels die een heilig vertrouwen hadden in hun bank.

Ik kreeg laatst een tegeltje van mijn dochter.
"Er is maar een bank die je kunt vertrouwen en dat is de vensterbank"
De voedselbank vind ik ook wel een bank die ok is maar de rest hoort in het gevang.

[verwijderd]
0
Max Keiser: “Alayne Fleischmann, je bent duidelijk JP Morgan’s ergste nachtmerrie. Dat is iets wat ik al jaren ambieer. Hoe heb je het voor elkaar gekregen?”

Lol. Mooie kerel vind ik dat.
[verwijderd]
0
quote:

andre68 schreef op 28 november 2014 17:23:

Sinds kort weet ik weer hoe je getild wordt door de bank; de rabobank om maar 1 met name te noemen. Ander huis gekocht, hypotheek oversluiten onder exact dezelfde voorwaarden, geen extra´s, in feite alleen het adres veranderen. Wat denk je; advies gesprek verplicht, want ja, de oude hypotheek wordt afgesloten en een nieuwe wordt geopend. Voor een nieuwe hypotheek is een adviesgesprek verplicht! Kosten na zelfwerkzaamheid (verzamelen gegevens) 800 euro voor een zinloos gesprek van 30 minuten!!!!! Beste rabobank, ik heb jullie advies helemaal niet nodig. Er verandert helemaal, maar dan ook helemaal niets. Toch nog maar even verder gekeken op deze verziekte markt. Conclusie: de één is een beetje ziek en de andere is compleet dement geworden. Rabo behoort tot de laatste categorie.
De hele financiele sector is 1 groot etterend gezwel in de hedendaagse economie. Na met onze steun overeind te zijn gehouden, ettert het hele wereldje op eenzelfde manier verder. Het wordt tijd dat een overheid daar eens echt heel grondig de bezem door haalt en nog belangrijker na een grondige sanering de boel schoon houdt.
Mooi stuk, terechte verontwaardiging.
En dan haal je nog niet eens aan hoe ze ongemerkt het geld uit je zak kloppen door via illegale rente op staatsobligaties, waar jij indirect via de belastingen nog eens enkele duizenden Euro's per jaar voor af tikt en waar je geen overheidsdiensten voor terug ontvangt.

Moet één ding toe geven.
De geen die dit slavensysteem honderden jaren geleden bedacht heeft, die is heel erg slim geweest.

Geld is een nieuwe vorm van slavernij
biflatie.nl/artikelen/economisch/geld...
[verwijderd]
1
quote:

andre68 schreef op 28 november 2014 17:23:

Sinds kort weet ik weer hoe je getild wordt door de bank; de rabobank om maar 1 met name te noemen. Ander huis gekocht, hypotheek oversluiten onder exact dezelfde voorwaarden, geen extra´s, in feite alleen het adres veranderen. Wat denk je; advies gesprek verplicht, want ja, de oude hypotheek wordt afgesloten en een nieuwe wordt geopend. Voor een nieuwe hypotheek is een adviesgesprek verplicht! Kosten na zelfwerkzaamheid (verzamelen gegevens) 800 euro voor een zinloos gesprek van 30 minuten!!!!!
Ik vraag mij af als je dit aanhangig maakt door de factuur van deze rip partij van de Rabo niet te betalen tenzij de rechter je daartoe dwingt.

Onlangs heb ik geweigerd een absurt hoge factuur te betalen van mijn accountant en gevraagd of het dit gespecificeerd kon verantwoorden.
Na lang aandringen kwam er een specificatie van de factuur
Kostte mij een type miep 106 euro per uur koste mij zijn secretaresse 126 per uur zijn uurloon was 225 euro , tel. overleg 6 minuten 35 euro mailtje beantwoord 22 euro en kantoorkosten enz enz .
Zo kwam hij aan een bedrag dat helemaal nergens op leek en heb hem gemeld dat ik de helft wilde betalen en anders wilde ik hier een rechter laten beoordelen naar redelijkheid en billijkheid en dat ik een rechterlijke uitspraak wilde .
Rekening werd gehalveerd maar moest wel een andere accountant zoeken.
Ik durf te stellen dat accounts allemaal met de hark schrijven en op papier allemaal meer als 100 uur maken.
Die absurde kantoorgebouwen moeten ergens van betaald worden!!

Paar dingen die je nooit moet doen bij bijv advocaten , accountants, adviseurs en ander soort van dat parasieten.
Als ze je koffie aanbieden dan weiger en zeg dat je ter zake wilt komen.
Ga nooit in als ze vragen hoe het met de familie gaat .
Praat nooit over het weer of andere onzin.
Jou accountant kost vaak meer als 200 euro per uur dus hij wil je daarom graag aan de klets houden en dat kopje koffie kost je 25 euro per kopje .

Andre
Ik zou een briefje schrijven met je klacht naar je eigen Rabo en een kopie naar de Rabobank Utrecht en hier je ongenoegen duidelijk kenbaar maken en meld de tijd dat je binnen kwam en de deur weer uitliep en dan melden dat je niet bereid bent aan de woekerpraktijken mee te werken en dat je alleen wilt betalen als de rechter je daartoe dwingt .

Ben ik benieuwd wat ze doen want op dit soort klachten zitten ze niet te wachten.

[verwijderd]
0
quote:

goof2 schreef op 30 november 2014 16:54:

Jaren geleden melde ik dat banken 200 % rente per jaar kregen op uw spaargeld en vele mensen vonden dat ik onzin verkondigde .
Ja, dat heb je als je onzin verkondigt. Dat veel mensen dat zien.
[verwijderd]
0
quote:

BEN belegt schreef op 30 november 2014 20:28:

[...]

Ja, dat heb je als je onzin verkondigt. Dat veel mensen dat zien.
waarom onzin ?
Ik geloof dat jij niet helemaal de link van gisteren goed hebt gelezen of in ieder geval anders niet snapt.
Maar voor het geval je niet hebt gelezen hier nog eens .

biflatie.nl/artikelen/economisch/hoe-...

En als je nu niet snapt wat ik dan bedoel waarom banken van spaargeld 200% rente ontvangen ben je nog dommer als ik al dacht.

1.311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,13 -5,23 -0,60% 17:20
AMX 921,56 -5,04 -0,54% 17:21
ASCX 1.184,30 -5,53 -0,46% 17:05
BEL 20 3.834,69 +8,11 +0,21% 17:21
Germany40^ 17.743,60 -93,80 -0,53% 17:21
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.995,45 -53,80 -1,07% 17:18
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,36 +0,28 +0,34% 17:20
Brent 87,29 +0,30 +0,34% 17:20
EUR/USD 1,0666 +0,0022 +0,21% 17:21
BTC/USD 64.933,27 +1.345,49 +2,12% 15:56
Gold spot 2.392,42 +13,05 +0,55% 17:21
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,600 +1,600 +1,82% 17:05
Ahold Delhaize 27,340 +0,200 +0,74% 17:05
DSM FIRMENICH AG 103,350 +0,600 +0,58% 17:04
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.388,400 -54,200 -3,76% 17:05
BESI 134,100 -4,450 -3,21% 17:05
ASMI 527,800 -17,000 -3,12% 17:05

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront