Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie eurozone toont verbetering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 23 januari 2015 10:10
    So what!!!! Kan Ollande geen drol schelen. Komt net een helicopter over met bakken gratis geld. Pensioen weer op je 57ste en lekker laten zoals het is met 35.000 gemeenten.

    Draghi heeft gisteren de eurp gesloopt. Vroeguh (~ 20 jaar geleden) was het fijn om een sterke munt te hebben. De kneusjes moesten hun munt dan devalueren (oa Italie toen al). DE en NL waren trots op hun sterke munt en moesten soms zelfs wel revalueren. Nu is een kneusmunt die lekker in de knieen wordt gemanoeuvreerd een ZEGEN!! WAANZIN!!!!!!!!!
  2. forum rang 7 innicksname 23 januari 2015 10:25
    Ik lees een berg frustratie in de eerste twee comments. Heren, is een verbetering van de economie niet iets positiefs? Ook al is de groei nog marginaal. Kritiek is prima, maar dan graag met onderbouwing zonder roeptoeteren om het roeptoeteren, zoals sommige politici ook doen.
  3. z0n0p 23 januari 2015 10:54
    Economische groei is een utopie. Het idee dat er massa's werkgelegenheid ontstaat als gevolg van economische groei is volledig achterhaald ("we groeien ons uit de crisis"). Economische groei ontstaat door 2 drivers: a. meer mensen die consumeren, b. mensen die meer consumeren. Uit oogpunt van de aarde (en voor onze kinderen, bla, bla) gelden beide in de westerse wereld steeds minder. Bevolkingsgroei komt tot stilstand en steeds meer besef dat je ook nog een poosje door kunt met je iPhone 5 (marktverzadiging, steeds meer een vervangingsmarkt > nauwelijks groei). Komt ook nog eens bij dat we naar een deel-economie opschuiven: lenen van de bladblazer van je buurman.

    En zo is het dus JAMMER dat de economie een prutpietsje groeit, aangezien er dan altijd wel iemand is die denkt dat het beter gaat. Is niet zo. De westerse samenleving ziet zich geplaatst voor een fundamentele omschakeling in economisch denken. Nieuwe Technologie schept uiteraard banen (voor "slimme" mensen!!!), maar vernietigd meer banen (van "domme" mensen). 100% werkgelegenheid is dus verleden tijd. Hoe richten we de westerse wereld in met structurele "werkeloosheid" van meer dan 25%, hoe houden we ons sociale stelsel dan betaalbaar, wat doen we met een grote groep jonge drop-outs (geen opleiding, geen werk). Dat zijn een paar vraagjes waar de politici mee bezig moeten zijn, en dan leidt kraaien om een marginaal beetje economische groei (volgende maand blijkt dat toch weer krimp te zijn geweest? of niet) alleen maar af.

    Een aanstormende volgende financiele crisis (door oa FED en nu ECB) uitgelokt, brengt ons in de naaste toekomst weer verder in de shit. Het idiote is dat er meer dan voldoende denkkracht, technologie en menskracht is om de planeet op orde te brengen voor onze nazaten, maar dat door het monetaire denken en de politiek religieuze waanzin we iedere keer een stap dichterbij de afgrond komen.
  4. [verwijderd] 23 januari 2015 10:55
    quote:

    Text2Business schreef op 23 januari 2015 10:25:

    Ik lees een berg frustratie in de eerste twee comments. Heren, is een verbetering van de economie niet iets positiefs? Ook al is de groei nog marginaal. Kritiek is prima, maar dan graag met onderbouwing zonder roeptoeteren om het roeptoeteren, zoals sommige politici ook doen.
    Groei van de economie zeg je?

    Kan je dan even aan Draghi gaan uitleggen dat de 720 miljard euro aan "stimulering van de economie" toch echt niet nodig is?

    Naïviteit van een mens/volk is net zo gevaarlijk als de mensen die er bewust gebruik van maken om - hun - belangen door te drukken.
  5. [verwijderd] 23 januari 2015 11:25
    0,2% Groei, waarvan ik gok deze maand minstens 0.5% uit het criminele circuit dat tegenwoordig wordt meegeteld. Dus echte economische groei bedraagt ca. -0,3%...? Of nog lager?

    Door elke maand met de natte vinger te bepalen wat de omvang en invloed is van het onmeetbare criminele circuit binnen de economie tovert de EU elke maand de economische krimp om in economische groei...

    Dus als we een maandje wat extra hard zakken dan schatten we gewoon het criminele circuit wat groter en in hup... er is groei!
  6. [verwijderd] 23 januari 2015 11:26
    Vergeet de banken en hedge funds niet... die ontvangen een aanzienlijk deel van de 720 miljard gift, ahum "stimulering".

    De continue stortvloed aan PR in kranten, nieuws en shows heeft het gewenste doel bereikt: het grootste deel van de mensen denkt dat de QE acties wel positief - moeten - zijn voor de economie en daarmee dus ook voor hun.

    Bestuurders als Draghi zijn regelrechte oplichters:

    Definitie "Oplichting is een vorm van bedrog, een misdrijf waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen . Het is een groot risico voor veel mensen, maar de vindingrijkheid waarmee oplichters vaak te werk gaan, wekt bij sommigen ook bewondering".

    Zelfs het laatste klopt ... er zijn mensen die achter Draghi zijn acties staan als je hun posts leest.
  7. taurus86 23 januari 2015 13:57
    [quote alias=z0n0p id=8200315 date=201501231054]
    Economische groei is een utopie. Het idee dat er massa's werkgelegenheid ontstaat als gevolg van economische groei is volledig achterhaald ("we groeien ons uit de crisis"). Economische groei ontstaat door 2 drivers: a. meer mensen die consumeren, b. mensen die meer consumeren. Uit oogpunt van de aarde (en voor onze kinderen, bla, bla) gelden beide in de westerse wereld steeds minder. Bevolkingsgroei komt tot stilstand en steeds meer besef dat je ook nog een poosje door kunt met je iPhone 5 (marktverzadiging, steeds meer een vervangingsmarkt > nauwelijks groei). Komt ook nog eens bij dat we naar een deel-economie opschuiven: lenen van de bladblazer van je buurman.

    Misschien is de toon iets te bijtend voor deze en gene, maar hier heeft z0n0p natuurlijk wel een stevig argument neergelegd, dat ik van harte steun. De feiten spreken; de vooruitzichten zijn en blijven (gewenste toekomstige feiten).
    En bedenk hierbij: ´Verguizing begint, waar begrip ophoudt´. Bewondering natuurlijk ook!
  8. forum rang 7 innicksname 23 januari 2015 14:37
    Controle over het geheel is pas een utopie :-) Dat moet je dus ook niet willen nastreven. Beter (en gezonder) is het om je eigen leven zo in te richten dat je het idee hebt een fijn leven te leven en anderen te helpen waar mogelijk. Ieders individuele bijdrage aan het totaal, waaronder de economie, is zo marginaal dat het niet de moeite loont je daarover op te winden. Discussies voeren is altijd zinvol, maar met termen gooien als 'oplichter' schiet je weinig op als je er toch niets aan kunt veranderen. Fijn weekend alvast!
  9. forum rang 4 holenbeer 23 januari 2015 16:37
    quote:

    z0n0p schreef op 23 januari 2015 10:54:

    Hoe richten we de westerse wereld in met structurele "werkeloosheid" van meer dan 25%, hoe houden we ons sociale stelsel dan betaalbaar, wat doen we met een grote groep jonge drop-outs (geen opleiding, geen werk). Dat zijn een paar vraagjes waar de politici mee bezig moeten zijn...
    Prima vragen.

    Ik blijf het verbazingwekkend vinden: we zijn al decennia lang prima in staat in ieders behoefte te voorzien, als iedereen genoegen zou nemen met de gemiddelde welvaart, en als iedereen genoegen zou nemen met stabiele welvaart.
    Immers, als mijn buurman en ik in 2008 gelukkig waren met beide 1 biefstuk per week, waarom zou ik dan in 2015 streven naar 2 biefstukken per week, of 2 keer zoveel biefstuk als mijn buurman. Of die buurman nou bij mij in de straat woont, of dat-ie een Amerikaan of Chinees is, waarvan 'we de concurrentieslag moeten winnen'. Huh, was er een wedstrijd dan? Ik was al tevreden met mijn ene biefstukje, en als iedereen daarmee tevreden bleef, was economische groei niet nodig ...

    Idem werkloosheid: er is werk zat, er liggen genoeg ouderen, zieken en hulpbehoevenden te creperen die smeken om wat meer aandacht, handen aan het bed enz. Er valt ook genoeg te onderhouden in het publieke domein, van plantsoenen tot scholen met achterstallig onderhoud...
    En er zitten genoeg gasten thuis of in de kroeg hun uitkering te verbranden, omdat er 'geen werk is'.
  10. [verwijderd] 23 januari 2015 18:15
    quote:

    holenbeer schreef op 23 januari 2015 16:37:

    [...]
    Immers, als mijn buurman en ik in 2008 gelukkig waren met beide 1 biefstuk per week, waarom zou ik dan in 2015 streven naar 2 biefstukken per week,
    Dat is voer voor psychologen, er zijn er genoeg mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van biefstuk.

    Catalaanse expremier Pujol, 30 jaar als premier gewerkt, vette baan, vet salaris, veel geroeptoeter over onafhankelijkheid, en gedurende die periode heeft ie 4 miljard (!) verduisterd, dat is ca. 10% van de staatsschuld van Catalonië. Zijn zoon (die zelf zo goed als nooit gewerkt heeft en dus geen inkomsten heeft) heeft ruim 2000 bankvestigingen (Banco Santander) gekocht... Pujol ontkent corruptie, dus dat geld om 2000 bankgebouwen te kopen is vast zomaar uit de lucht in zijn achtertuin gevallen...

    Of de voormalige voorzitter van diezelfde Banco Santander (Botin), puissant rijk, maar hield toch 80 miljoen geheim in Zwitserland om daarover belasting te ontduiken. Hij kwam ermmee weg doordat de politiek hem een boete van niks oplegde (2%, normale boete is 50%).

    Of de schoonzoon van de (vorige) Spaanse koning. Succesvolle sporter, getrouwd met prinses, leeft voor het leven van andermans belastingcenten, en toch moest ook hij samen met de prinses voor tonnen frauderen (hij was daar niet zo goed in, vandaar dat het slechts om tonnen gaat in zijn geval).
  11. forum rang 4 holenbeer 25 januari 2015 20:07
    quote:

    Arod74 schreef op 23 januari 2015 18:15:

    [...]

    Dat is voer voor psychologen, er zijn er genoeg mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van biefstuk.

    Catalaanse expremier Pujol, 30 jaar als premier gewerkt, vette baan, vet salaris, veel geroeptoeter over onafhankelijkheid, en gedurende die periode heeft ie 4 miljard (!) verduisterd, dat is ca. 10% van de staatsschuld van Catalonië. Zijn zoon (die zelf zo goed als nooit gewerkt heeft en dus geen inkomsten heeft) heeft ruim 2000 bankvestigingen (Banco Santander) gekocht... Pujol ontkent corruptie, dus dat geld om 2000 bankgebouwen te kopen is vast zomaar uit de lucht in zijn achtertuin gevallen...

    Of de voormalige voorzitter van diezelfde Banco Santander (Botin), puissant rijk, maar hield toch 80 miljoen geheim in Zwitserland om daarover belasting te ontduiken. Hij kwam ermmee weg doordat de politiek hem een boete van niks oplegde (2%, normale boete is 50%).

    Of de schoonzoon van de (vorige) Spaanse koning. Succesvolle sporter, getrouwd met prinses, leeft voor het leven van andermans belastingcenten, en toch moest ook hij samen met de prinses voor tonnen frauderen (hij was daar niet zo goed in, vandaar dat het slechts om tonnen gaat in zijn geval).
    Klopt, het lijkt vaak meer op een dwangneurose dan op iets anders ... Net als ratten die zichzelf kapot vreten als er genoeg is.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links