Crown van Gelder « Terug naar discussie overzicht

CVG: de eeuwige overnamekandidaat

215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
benito c.
0
Sportief van je, ZR.
Maar Parkland waren toch zulke geweldige beleggers? Ik zei toch, dat je beter op Van Heijst dan op Parkland kon vertrouwen.
Aan de andere kant ben ik ook wel blij met deze exit tegen een behoorlijke prijs. Het blijft een wankel bedrijf.
Brifay
0
Goedemorgen, vind het een relatief slap bod. Zijn ze afgelopen maanden mee in de weer geweest. Persbericht m.b.t. het mogelijke overnamebod meld een plus van 31% op de koers van gisteren. Bekijk de volumes van de afgelopen maanden en daar zou je mooi voorbereidend werk uit kunnne zaflezen. met weinig stukken de koers terugzetten naar een gewenst niveau en dan op juiste moment (nu) een plus laten zien.
Van Heijst pakt toch snel een leuke premie met de investering. Ik ook :-), maar hoop op meer siervuurwerk nog. Nettowinst bij 3 mio winst is dan per aandeel ca 0,70. Boekwaarde thans 8 Euro in moeilijke waarde. Discount van ca. 30% en een beetje zoals een tijd terug al aangegeven. Overnemende partij gaat nog wat snijden en wegboeken in deze "moeilijke" markt. Wellicht dat er nog wat bijkomt maar veel zal het dan n.a.w. niet meer zijn m.i. tenzij 2e partij Finland of USA nog inspringt?
Succes
slei
0
Moeilijke jaren doorstaan - bij opleving is CVG klaar voor het mooie werk. Timing van de bieder lijkt heel goed.
Wpa dit jaar ongeveer drie kwartjes - EV p/a een kleine € 9.
Tja, wat te denken van dit bod? En waarom gaat bijna de helft van de aandeelhouders op voorhand akkoord met € 5,50?
Wie legt dit uit?
slei
0
De VEB maakt duidelijk dat het een erg mager bod is - veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/Kiese...

"... De geboden premie lijkt mooi, maar het bod ligt ruim onder de boekwaarde van 36 miljoen euro. In termen van koers-winstverhouding gaat het dan over een multiple van slechts 8.
Dat is erg weinig voor een bedrijf dat een succesvolle strategiewijziging heeft doorgevoerd tot een sterke nichespeler en weer winstgevend is.

Resultaten
Gelijktijdig met het nieuws over het bod heeft CVG een update gegeven over de operationele gang van zaken.
Deze geven net als in de eerste jaarhelft een wat gunstiger beeld, wat de overname een ware nare bijsmaak geeft.
De verwachting is dat het netto resultaat over de tweede jaarhelft ongeveer gelijk zal zijn aan de 1,5 miljoen euro winst over de eerste zes maanden.
Dat zou dus neerkomen op een nettowinst van circa 3 miljoen euro, gelijk aan 0,68 per aandeel, tegen een stevig verlies in 2013. Meer afzet van de focusproducten en lagere grondstof- en energieprijzen stuwt het resultaat.
Andlinger lijkt op een goed moment toe te slaan om CVG van de beurs te halen. Zet het resultaatherstel door dan mag niet worden uitgesloten dat zich nog meer kapers op kust verschijnen."
DeZwarteRidder
0
Dit bod is het maximale wat er in zit: niemand anders wil een hoger bod doen.

De K/W van 8 is erg hoog voor een bedrijf dat meestal verlies lijdt; door de stijgende dollar kan de winst zo weer verdampen.

De NL-beurs wordt verlost (als alles goed gaat) van een hoofdpijndossier.
Brifay
0
Onderstaande bericht vandaag gelezen in het FD op de voorpagina. As CVG er in 2014 en winst weet uit te halen van 0,70 per aandeel dan is dat nog weer extra er bij excl. belastingen. 5,50 -/- 0,70 maakt wel een hele leuke overname.
Ik wacht nog op enig verzet van andere bestaande aandeelhouders die er tenminste nog wat bij willen hebben. Of ze/we dat krijgen is dan maar afwachten.

Overname Crown Van Gelder kassa voor alumni Erasmus
Het overnamebod van de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Andlinger op papierproducent Crown Van Gelder (CVG) betekent kassa voor beleggingsclub 't Stockpaert uit Rotterdam. Als het overnamebod van €?5,50 gestand wordt gedaan, kunnen de leden van de meer dan 40 jaar oude vereniging meer dan €?380.000 op de gezamenlijke rekening bijschrijven.

't Stockpaert is een beleggingsclub van alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bestuurslid Henk van Heijst nam zelf ook een belang in het bedrijf en kan een koerswinst van €?260.000 tegemoet zien. Een mooi resultaat voor een belegging van zes maanden. Van Heijst is 'ingenomen' met de te verwachten koerswinst en verwacht niet dat de overname nog zal afketsen, zo zegt hij tegen het FD.

Het moment

Op 15 mei liet Crown Van Gelder in een trading update weten dat de grondstoffenprijzen voor papier de komende tijd flink zullen dalen, terwijl de vraag naar bijvoorbeeld papier voor inktjet-printers flink aantrekt. Diezelfde dag besloten de heren bestuurders van de beleggingsclub dat het moment gekomen was het belang in Crown Van Gelder uit te breiden.

Halverwege mei kocht 't Stockpaert op een koers van €?4,20 292.500 certificaten van het bedrijf uit Velsen, goed voor een belang van 6,71%. Bestuurslid Van Heijst deed daarnaast ook zelf een aankoop van 200.000 stukken, goed voor een belang van 4,59%.

Klapper

Gecombineerd zijn 't Stockpaert en Van Heijst sindsdien de grootste aandeelhouder in Crown van Gelder. Het aandeel presteerde vanaf mei niet slecht, maar de twee weken geleden aangekondigde overname ter waarde van €?24 mn door Andlinger is de echte klapper. Van Heijst wil zichzelf niet al te hard op de borst kloppen met zijn goede hand van beleggen, maar stom geluk is het ook weer niet. ‘De leveranciers van papierpulp zitten in een typische varkenscyclus, dus dat de prijzen zouden dalen was evident. Bovendien heeft Crown van Gelder flink afgeschreven de afgelopen jaren. Voor ons was duidelijk dat het aandeel ondergewaardeerd was. Maar zo’n overname zie je niet aankomen.’

Het bod is volledig in contanten en wordt door de directie ondersteund. Van de grootcertificaathouders heeft 39% al toegezegd om aan te bieden, waaronder 't Stockpaert en Van Heijst.

Fondsbeheerder

De 63-jarige Van Heijst is voormalig fondsbeheerder bij onder andere Veer Palthe Voûte en vrijgesproken in de voorkenniszaak bij deze vermogensbeheerder die eind vorige eeuw de krantenkoppen haalde.

Andere grootaandeelhouders zijn, via hun investeringsvehikels, de Rotterdamse havenmiljardair Cees de Bruin, textielkoning Jan Zeeman en Jaap Bastmeijer, bekend van de Nettorama-supermarkten.

Van Heijst, die nu met pensioen is, heeft nu ook prive een flinke klapper gemaakt, maar gaat voorlopig nog gewoon door met beleggen. ‘Ik heb het veertig jaar met plezier gedaan en ben voorlopig niet van plan er mee op te houden.’

Hij noemt de overname van Crown van Gelder goed voor de aandeelhouders, maar ook goed voor het bedrijf. ‘Het is geen club die Crown van Gelder zal overladen met schuld. En ook voor het personeel is het goed denk ik. Het hoofdkantoor blijft in Velsen en de rechten van werknemers, zoals pensioen, worden gerespecteerd.’
Brifay
0
AMSTERDAM (AFN) - J.P. Visser heeft zijn belang in Crown van Gelder vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Visser heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 6,86 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,12 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
Brifay
0
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Crown van Gelder (CVG.AE) en investeerder Andlinger & Company melden donderdag voorbeurs in een gezamenlijk persbericht dat Andlinger over voldoende financiele middelen beschikt om het aanbevolen bod op CvG uit te brengen.
Andlinger was, nadat het in oktober van dit jaar de intentie naar buiten bracht een bod van EUR5,50 per aandeel CvG en EUR27,50 per niet-genoteerd aandeel CvG in contanten te doen, nog op zoek naar EUR2 miljoen om het totale bod van bijna EUR24 miljoen te kunnen doen.
Het concept van het biedingsbericht is ter goedkeuring ingediend bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).
Het aandeel CvG sloot woensdag op EUR5,34.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201
(END) Dow Jones Newswires
December 04, 2014 02:17 ET (07:17 GMT)
Nel
0
wordt tijd om deze positie te verzilveren en dit geld in Macintosch en ctac te stoppen.
Kijken wat Visser doet hij heeft ook 10% in ctac gaat hij ook daar voor de dubbel

Afronden en sluiten deze handel:-)
Brifay
0
Inderdaad n.a.w. afronden. Naar ik begreep moeten ze minimaal 95% hebben. Mocht er nog enig verzet komen tegen de relatief lage prijs dan kan dat nog komen. Paar overnamedubbeltjes er bij gezien herstel in de papiermarkt? Afwachten hier.
DeZwarteRidder
0
quote:

Brifay schreef op 26 november 2014 08:18:

AMSTERDAM (AFN) - J.P. Visser heeft zijn belang in Crown van Gelder vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Visser heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 6,86 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,12 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
Meneer Visser wil blijkbaar dwars gaan liggen......
voda
0
Euronext: CVG naar SmallCap, Oranjewoud verdwijnt uit SmallCap
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

bik
0
Nel
0
SNS Securities verlaagt advies.

De overname van Crown Van Gelder door Andlinger zal doorgang vinden. Dat is de verwachting van SNS Securities nadat het overnamebod op de papierfabrikant vanochtend werd gelanceerd.



Analist Johan van den Hooven wees erop dat de financiering voor de overname volledig rond is en dat inmiddels al circa 40 procent van de aandeelhouders heeft aangegeven het bod van 5,50 euro per aandeel te steunen. Reden voor de analist om het advies voor het fonds te verlagen van Accumuleren naar Houden.



Aandeelhouders kunnen vanaf 29 januari hun stukken aanmelden. De aanmeldingstermijn sluit op 27 maart.



Van den Hooven stelde verder dat de sterke dollar een negatieve invloed heeft gehad op de resultaten van Crown Van Gelder in de tweede helft van 2014.



SNS Securities hanteert een Houden advies en een koersdoel van 5,50 euro voor Crown Van Gelder.

nee bik ik was er vroeg bij en dat is nu keurig beloond
je kan idd nu nog stukken inslaan met korting en daarna inleveren voor 5,50 gratis geld!!
[verwijderd]
0
OK, twee maanden nog om te beslissen. Zijn er mensen die overwegen niet in te gaan op het bod en hopen op een hogere squeeze-out prijs?
slei
0
quote:

VDP_1983 schreef op 28 januari 2015 19:48:

OK, twee maanden nog om te beslissen. Zijn er mensen die overwegen niet in te gaan op het bod en hopen op een hogere squeeze-out prijs?
'Overwegen', ja. Maar ben bang dat dit vrij kansloos is. Hoewel het bod echt erg mager (oer-Hollands) is! Hoe schatten 'kenners' de kansen in?
En hoeveel heeft Visser, die enige tijd geleden aan de koopkant opereerde ingeslagen?
Brifay
1
Aanstaande vrijdag cijfers 2014. Deze zouden er o.b.v. de variabelen weer beter uit moeten zien tenzij....met het oog op het willen laten slagen van het bod nog het e.e.a. kan worden afgeschreven om het door te laten gaan. Zie weinig verweer tegen het bod incl. dividend en vind het thans nog steeds erg mager. Stukken zijn dan ook nog niet aangemeld en wacht de reactie van de grootaandeelhouders af die nog niet aangemeld hebben. As. vrijdag zal n.a.w. meer inzicht in het aanmeldpercentage volgen.
Ik verwacht dat er nog wel wat bij mag bij die € 5,50 om de meeste aandeelhouders mee te krijgen. Thans tot en met 27-3 aan te melden.
215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.931,00 -157,70 -0,87% 22:29
US30^ 38.124,13 -229,18 -0,60% 21:21
US500^ 5.044,94 -27,45 -0,54% 22:00
Nasd100^ 17.428,55 -95,58 -0,55% 22:00
Japan225^ 37.725,14 -273,62 -0,72% 21:21
WTI 83,75 +0,85 +1,03% 22:29
Brent 87,91 -0,17 -0,19% 22:29
EUR/USD 1,0730 +0,0032 +0,30% 23:08
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.332,03 +15,92 +0,69% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront