Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkloosheid loopt licht op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 februari 2015 11:51
    Het zijn inderdaad de niet-nederlanders die een hoop baantjes oppakken en dan lijkt het alsof er meer mensen aan de slag zijn (dat is ook zo) maar het zijn geen mensen die uit de WW of bijstand in een baan zijn gekomen !! Die mensen (en geloof mij - daar zitten heel veel goede tussen met veel werkervaring (maar te oud)) komen niet (meer) aan de bak. Polen, Roemenen, Hongaren etc. die komen hun geluk zoeken in NL en geef ze ongelijk. De grensen staan open en dus gaan die gasten voor goud (want 1 maand in NL werken staat gelijk aan ongeveer 3 maanden werken in Polen of zo....echt waar. Hier verdienen we een lekker centje en dus snap ik ze wel....maar de WW zitter die eruit wil komt er nooit meer uit en zal wegzakken naar BIJSTAND om daar vervolgens NEVER NOOIT meer uit te komen).
    De NL-regering zal het allemaal een worst zijn....de cijfertjes tellen en niet hoe het precies in elkaar zit. Stel je voor dat je dan moet nadenken of dat grensen open zetten wel zo een fijn BIJ-EFFECT heeft en of dat nou zo wenselijk is. Je zou er misschien iets aan moeten doen dan....nee beter wegkijken en de domme spelen....kop-in-het-zand en je tijd als minister uitzitten. Die krijgen namelijk wachtgeld (soort elite uitkering) omdat je minister bent geweest (goed of slecht - aktief of slapend in de kamer - het doet er niet toe).
  2. [verwijderd] 26 februari 2015 12:41
    quote:

    RickBreda schreef op 26 februari 2015 11:21:

    Helaas hebben we te maken met in incompetente overheid cq regering.
    Nee hoor, ze weten donders goed wat ze doen. Het Duits beleid moet overal in de EU geïmplementeerd worden. De volgende ronde BTW-verhogingen staat om de hoek te wachten.

    In Griekenland blijft het beleid trouwens tot enorme successen leiden:

    greece.greekreporter.com/2015/02/25/f...

    Maar goed, zolang de Duitse banken maar geen beetje winst hoeven in te leveren is het allemaal verantwoord, toch?
  3. [verwijderd] 26 februari 2015 15:10
    En dat komt door onzekerheid die constant wordt gecreëerd door de regering. Als je in een vicieuze cirkel van minder besteden van consumenten --> leidt tot minder verkopen zit (ongeacht de lichte stijging in uitgaven)
    Het is een utopie te denken dat de economie nu fors gaat aantrekken in Nederland...althans niet door de consumenten. Degenen die werkelijk wat zouden kunnen uitgeven, 40tigers en 50tigers met geld, dinky's etc zitten met de onzekerheid betreffende hun werk, hun huis dat onderwater staat (wat op zich geen probleem is, zolang er maar werk is), eventuele deflatie. Opgepompt financieel systeem...etc, etc. Het vertrouwen in de toekomst is laag en zal voorlopig laag blijven. Dankzij onze regering.

    De stijgende beurzen hebben nauwelijks invloed op het consumenten gedrag.
  4. forum rang 6 Chiddix 26 februari 2015 15:32
    quote:

    Dom-dom schreef op 26 februari 2015 15:21:

    Er is geen (beschaafd) land in de wereld waar ouderen in het arbeidsproces zo worden gediscrimineerd als in Nederland
    Je bedoeld , ouderen moeten langer doorwerken terwijl er 645000 werklozen zijn waarvan 458000 een WW uitkering hebben. De rest is bijstand? Zijn ook werklozen.
  5. [verwijderd] 26 februari 2015 16:40
    quote:

    Dom-dom schreef op 26 februari 2015 15:21:

    Er is geen (beschaafd) land in de wereld waar ouderen in het arbeidsproces zo worden gediscrimineerd als in Nederland
    Jawel hoor, in Zuid-Europa ben je tegenwoordig na je 30ste afgeschreven. En binnenkort ook in Nederland met dit beleid...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links