BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

Besi,Februari 2015

148 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
[verwijderd]
0
Mijn einde jaars koers van € 23,50 is al binnen. Die wedstrijd ga ik dus niet meer winnen.Maar deze wedstrijd verlies ik graag.
Pokerface
0
guusje
0
We worden hier wel verwent, ook niet te vroeg juichen, want er komen nog meer dagen met koersen.
voda
0
Besi keert veel hoger dividend uit - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Besi voorziet groei en keert veel hoger dividend uit' om toelichting CEO en CFO, commentaar analisten en actuele koers toe te voegen)

AMSTERDAM (Dow Jones)--BE Semiconductor Industries nv (BESI.AE) rekent na een sterke stijging van omzet en winst afgelopen jaar op een verdere groei in de eerste drie maanden van het jaar en gaat beleggers belonen met een veel hoger dividend.

"We hebben een briljant jaar achter de rug met een mooie groei en sterke financiele prestaties", blikt chief executive Richard Blickman terug op 2014. Maar dat is geen reden om lang feest te blijven vieren in Duiven: "We leggen de lat steeds wat hoger."

Voor het eerste kwartaal van 2015 voorziet de toeleverancier aan de chipindustrie een omzetgroei van 0% tot 5% ten opzichte van de laatste drie maanden van 2014 en van 27% tot 34% vergeleken met een jaar terug. Dat komt neer op een kwartaalomzet van EUR89 miljoen tot EUR93,5 miljoen en op basis daarvan verwacht Besi dat de nettowinst het niveau van het eerste kwartaal van 2014 'substantieel' zal overtreffen.

De groei komt vooral uit de verdere ontwikkeling van smart phones, auto-electronica, 'the Internet of Things', wearables zoals smartwatches, geheugenchips en streaming video content, stelt het bedrijf. Deze stimuleren de vraag naar gevanceerde verpakkingsapparatuur voor chips nu en in de toekomst en daar spint Besi garen bij, aldus Blickman in een interview met Dow Jones.

Ook profiteert het bedrijf van een verbeterde positie op de Chinese halfgeleidermarkt. "De Chinezen investeren veel in de halfgeleiderindustrie en willen niet alleen het productiewerk doen maar ook de meer geavanceerde taken. Ze willen mee met de toppers", aldus de CEO.

Dat Besi vertrouwen heeft in de toekomst blijkt ook uit het dividendvoorstel. Vanwege de hogere winst over 2014, bemoedigende vooruitzichten voor 2015 en de sterke kaspositie stelt de onderneming voor een dividend uit te keren van EUR1,50 per aandeel in contanten. Ruim vierenhalf keer meer dan over 2013.

Dat komt overeen met 80% van de nettowinst en daarmee zit het bedrijf voor het tweede jaar op rij bovenaan de bandbreedte van 40-80%. "Als het gaat zoals het nu gaat, kun je dat doen", zegt de CEO.

Analisten zijn te spreken over deze uitkering. Het is hoger dan de EUR1,31 die Rabobank had verwacht en de EUR0,83 waar Kepler van uit ging.

Ook de verwachte brutomarge van 46-48% in het eerste kwartaal is hoger dan waar op werd gerekend, merken marktvorsers op. Zo zat ING op 45% en gingen de analisten van Rabobank uit van 43%.

Naast lagere kosten heeft Besi ook profijt van de sterke dollar. Dat is omdat in de halfgeleiderindustie wordt afgerekend in dollars, zegt de CEO. De vuistregel is dat iedere stijging van de dollar met 1% een half procent scheelt in de brutomarge, legt financieel directeur Cor te Hennepe uit.

Om verder in de kosten te snijden worden er opnieuw activiteiten vanuit het Zwitserse Cham overgeheveld naar Azie, zoals de laatste jaren al vaker gebeurde. Op jaarbasis moet dit EUR6,5 miljoen aan besparingen opleveren. "Dit is het vierde hoofdstuk van de verhuizing en stond al in de planning. Het is geen direct gevolg van de sterke stijging van de Zwitserse frank. Dat effect op Besi is maar beperkt", aldus Blickman.

Besi behaalde over het vierde kwartaal een nettowinst van EUR19,7 miljoen, tegen EUR1,4 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, onder andere dankzij de sterkere dollar ten opzichte van de euro en fiscale voordelen.

De omzet steeg met 67,8% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal in 2013 tot EUR89,0 miljoen, voornamelijk vanwege verbeterde marktomstandigheden en een groeiend marktaandeel. Vergeleken met het derde kwartaal daalde de omzet met 14%, vanwege seizoensgebonden effecten.

Op de beurs staat Besi donderdag ruim in de plus. Omstreeks 11.05 uur noteert het aandeel 8,9% hoger op EUR23,36, terwijl de ASX met 1,4% stijgt.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

Pokerface
0
Besi raakt zo wel een beetje overwogen in m'n portefeuille. Ze zijn inmiddels 3 keer zoveel waard als dat ik ze gekocht heb. Is het verstandig om winst te nemen of gewoon mee blijven liften? En is er ook bekend of er weer een stockdividend regeling komt?
[verwijderd]
0
quote:

Pokerface schreef op 26 februari 2015 18:17:

Besi raakt zo wel een beetje overwogen in m'n portefeuille. Ze zijn inmiddels 3 keer zoveel waard als dat ik ze gekocht heb. Is het verstandig om winst te nemen of gewoon mee blijven liften? En is er ook bekend of er weer een stockdividend regeling komt?
Vorig jaar verzekerde Dhr. Blickman mij in een telefoongesprek dat alleen ABN-AMRO Besi op de hoogte had gesteld van deze regeling. De andere banken werkten helemaal op eigen initiatief. Besi stond daar dus volstrekt buiten. ING bv. hield gewoon mijn dividend vast.Pas na veel dreigen waren ze bereid het dividend vrij te geven.
Of de banken weer met zo'n regeling komen weet ik niet.Als je het niet wilt zorg er dan voor dat je instelling op cash staat.
buf
0
Een fantastisch aandeel voor de lange termijn, vooral ook vanwege het dividendbeleid.
148 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 10:22
Koers 138,750
Verschil -0,250 (-0,18%)
Hoog 140,000
Laag 127,300
Volume 291.802
Volume gemiddeld 488.453
Volume gisteren 668.609

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront