TomTom « Terug naar discussie overzicht

4 maart 2015: TomTom Gaat Duurzaam Groeien Als "Kool"

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
artikel volgt hieronder
het betreft een interview met Harold Goddijn
ik plaats dit artikel in samenwerking met Justin omdat het ons een belangrijk en duidelijk veelzeggend interview lijkt
[verwijderd]
0
Beste stakeholder,

Ik ben blij te kunnen melden dat 2014 een goed jaar was voor TomTom.

We hebben goede vooruitgang geboekt met onze investeringen in onze kern-technologieën in de TomTom groep, het bereiken van belangrijke mijlpalen en het positioneren van TomTom terug naar groei.

We zijn verder doorgedrongen in de oprichting van een consumentendivisie met meer diverse producten en onze GPS-sporthorloges, we kondigden nieuwe deals met klanten in de automobielindustrie en we zagen een versnelde groei in ons fleet management bedrijf.

Verbeteringen aan onze organisatiestructuur en R&D opzet in de afgelopen jaren hebben een sterkere basis voor de toekomst van TomTom gecreëerd. We kunnen vooruitkijken naar de voordelen van een efficiëntere organisatiestructuur, en kunnen bovendien doorgaan met bouwen aan een op groei en prestatie gerichte bedrijfscultuur die teamwork, sterke betrokkenheid van medewerkers, en het streven naar excellentie omarmt.

2014 betekende een jaar waarin we belangrijke mijlpalen bereikt met onze technologieën. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt met de eerste versie van onze unieke transactie-kaart-maken-platform, dat zal zorgen voor incrementele kaartupdates, waardoor kaarten bijna real-time worden.

Met deze technologische innovatie, is TomTom goed gepositioneerd om de behoefte aan accurate en up-to-date kaarten voor navigatie toepassingen en applicaties rijhulpsystemen, waaronder sterk geautomatiseerde Driving te vervullen.

We hebben geïnvesteerd om onze leidende positie in het verkeer te behouden, onze wereldwijde dekking te vergroten en in het verbeteren van onze verkeersdiensten. Meer dan 40 landen over de hele wereld hebben nu toegang tot TomTom's historische en real-time verkeersinformatie. TomTom werd ook het eerste bedrijf dat real-time informatie over het weer gebruiken om routes en aankomsttijden te berekenen. Door te weten de exacte verkeerssituatie over het hele wegennet, met inbegrip van de weersomstandigheden, geven wij chauffeurs meer inzicht over de weg, waardoor reizen sneller en meer voorspelbaar.

We hebben goede vooruitgang geboekt op investeringen in onze modulaire navigatiesoftware, die wordt gebruikt door onze consumenten producten zoals PND's en aangeboden worden aan onze automotive klanten, die modulaire connected navigatiesysteem met kaarten voor hun eigen ingebouwde systemen.

We zijn toegewijd aan het gebruik van de Navigation Data Standard (NDS) industriestandaard kaartformaat, die we integreren in onze navigatiesoftware op apparaten en de server-gebaseerde navigatie applicaties. De mogelijkheid van NDS om incrementele updates te ondersteunen past goed bij onze capaciteiten om en transactionele mapping platform, waardoor het mogelijk is om een ??on-board kaart kaart via internet up-to-date te houden.

Onze Europese PND bedrijf hield goed stand in 2014. We verbeterden onze Europese marktaandeel en de gemiddelde verkoopprijs (ASP). De Noord-Amerikaanse markt bleef sneller dan in Europa dalen en het blijft een uitdagende markt voor PND's. Onze strategie is om de waarde van de PND categorie te maximaliseren, waarvan wij denken dat een waardevolle productcategorie blijft in de zichtbare toekomst.

Met de introductie van onze eigen merk GPS-sport horloges hebben we een succesvolle stap gemaakt naar de sportmarkt. In 2014 hebben we onze sport horloge bereik met de lancering van de TomTom Runner Cardio, uitgerust met een ingebouwde hartslagmeter, die de hartslag training gemakkelijk toegankelijk is voor atleten gemaakt.

We leverden ook een GPS-horloge om golfers te helpen om hun spel te verbeteren. We zullen blijven investeren in onze consumer business en we kijken ernaar uit om innovatieve en relevante nieuwe producten op de markt te brengen in 2015.

Onze strategie is het aanbieden van modulaire Connected Navigation System (CNS) componenten, met inbegrip van kaarten, verkeers- en navigatie software en diensten, aan OEMs en Tier 1-leveranciers; dat is de drijvende kracht achter de groei in onze Automobiel divisie. In 2014 bleven we onze modulaire CNS componenten aan onze bestaande klanten te leveren en wij hebben nieuwe partnerships en deals gesloten.

Belangrijke strategische partnerships met Bosch SoftTec en Volkswagen research naar de ontwikkeling van geavanceerde Driving Systems, en gezamenlijk onderzoek naar de toekomst van de sterk geautomatiseerde rijden bouwen verder op TomTom's expertise van op gebied van kaarten, het verkeer en de navigatie en de positie van TomTom als een toonaangevende innovator in de toekomst van geautomatiseerde rijden.

We verstevigden ook onze positie als premium verkeersinformatie dienstverlener in de auto-industrie, onderstreept door nieuwe contract winsten, zoals Daimler, Toyota, Fiat en Audi. Onze orders door autofabrikanten in 2014 overschreden € 220.000.000, een bedrag dat samen met eerdere boekingen de groei verder zal ondersteunen in onze Automotive bedrijf vanaf 2016.
[verwijderd]
0
VERVOLG

In onze Licensing bedrijf zijn we gediversifieerd en groeide ons klantenbestand wereldwijd en kondigden we een aantal strategische deals aan die ons in staat stellen om cloud-gebaseerde navigatie en locatiegebaseerde diensten, een voetganger-vriendelijke kaart en indoor mapping aan te bieden.

Onze Telematics bedrijf presteerde sterk in 2014 zagen we een versnelde groei in het WEBFLEET abonneebestand tot bijna een half miljoen abonnementen eind van het jaar. Dit werd bereikt door een combinatie van solide autonome groei en twee overnames: DAMS Tracking in Frankrijk en Fleetlogic in Nederland.

Vandaag is onze Telematics bedrijf erkend als de grootste en snelst groeiende telematica bedrijf in Europa. We worden steeds meer de fleet management service provider van de keuze voor fleetowners van elke omvang, met terugkerende inkomstenstromen goed voor ongeveer 70% van de totale omzet Telematics '.

Onze gevestigde en schaalbare technologieplatform, in combinatie met onze voortdurende toewijding aan innovatie, duurzame investeringen in innovatie en de capaciteit om schaalvoordelen te benutten, stelt ons in staat om door te gaan om te profiteren van de gunstige trends in de sector.

De vraag naar toepassingen die gebruik maken van locatie zal naar verwachting wereldwijd blijven groeien in diverse branches, en we zien nieuwe kansen voor TomTom. In het afgelopen jaar hebben we ons gepositioneerd voor groei en de resultaten van onze investeringen geven ons vertrouwen voor de toekomst.

Elk van onze business units heeft zijn eigen strategie, die de ontwikkeling en lancering van nieuwe producten, en de uitbreiding van onze commerciële aanwezigheid in zowel bestaande als nieuwe markten omvat. Terwijl we nog steeds voorzichtig zijn over de korte termijn economische vooruitzichten in onze kernmarkten en nauwlettend de ontwikkelingen op de PND-markt volgen, zijn we toegewijd aan top line omzetgroei te leveren in 2015.

We zullen blijven uitvoeren onze bestaande strategie om te groeien met onze telematica, automotive en consumenten bedrijven: we verwachten een aanhoudende sterke groei in onze fleet management bedrijf, we verwachten nieuwe deals aan te kondigen met klanten in de automobielindustrie, en verder te ontwikkelen en te groeien naar een multi-product consumenten bedrijf.

Ik wil graag al onze stakeholders bedanken: onze aandeelhouders voor hun niet aflatende steun en vertrouwen in TomTom als we onze reis in deze dynamische en snel bewegende industrie voort te zetten; onze klanten voor hun loyaliteit en waardevolle feedback die ons drijft om voortdurend te innoveren; en tot slot onze medewerkers voor hun inzet, energie en hard werken.

Harold Goddijn / Chief Executive Officer van TomTom NV
[verwijderd]
0
DANK Frietzakje voor assistentie
ik denk voor iedereen een prachtig artikel goed leesbaar en laat aan duidelijkheid niks te wensen over
gaat de velen over de streep trekken om ook een belang(etje) in Tomtom te nemen
[verwijderd]
1
Bericht stond oorspronkelijk hier www.iex.nl/Forum/Topic/1322604/31/1-t...

Van mij had het geen apart draadje hoeven worden, maar om verwarring te voorkomen wilde ik het hier best plaatsen, maar 'mr. Friet' was me voor.

Bovenstaande is het voorwoord van het jaarverslag (CEO letter). Deze is door Google translate getrokken wat aardig goed ging op een paar correcties na. Hier en daar kom je misschien nog een taalfoutje tegen...
[verwijderd]
0
hoe dan ook Justin het is een goed en krachtig verhaal van de heer Goddijn en ik denk dat het goed is om dit apart in de picture te zetten
zal de koers geen kwaad doen en de twijfelaars doen kopen
nou nog eff een PSA of Belangnamebericht morgen 7.30 en we kunnen de 8 achter ons laten
[verwijderd]
0
om 7.30 uur verwacht ik "HET"nieuws
koers moet naar 8 en eroverheen dan
verwacht beursherstel in algehele zin
[verwijderd]
0
ineens zit ik te denken: wat zou het een geweldige positieve stunt zijn als Harrold Goddijn op deze vroege ochtend ineens met de mededeling komt dat hij
de omzet en winst pa gaat verhogen voor de rest van het jaar
we zijn 2 maanden ver en het zou natuurlijk zo maar kunnen
nou besef dan dat we zo richting 10 knallen
je zal dan maar geen aandelen in je bezit hebben zeg
nou laat het goede nieuws maar komen.......
[verwijderd]
1
Wat droom jij toch veel, vorige week zou bam overgenomen worden door de Fransen......
[verwijderd]
0
quote:

Marie Trottoir schreef op 4 maart 2015 07:27:

Wat droom jij toch veel, vorige week zou bam overgenomen worden door de Fransen......
ik sluit het absoluut niet uit vanwege de enorme volumes in het aandeel
dan is er een opbouwer
en op dit niveau ja een absolute overnamekandidaat
mag ik niet dromen Marie? doe jij ook vast wel eens misschien wel over Moneymaker!!
[verwijderd]
0
Jij mag doen wat je wilt van mij, ik heb vannacht gedroomd dat Fugro wordt overgenomen. Ik had zes calls juni 22 euro, die heb ik gisteren boven het graf van Jezus in Jerusalem doorgerold naar de maart 26, da's ook dromen, maar dan wel met een vette winst op zak.
[verwijderd]
0
TomTom is geen droom is realiteit
China verlaagt rente
Groei Chinese economie trekt aan
Het wordt vandaag een algehele groene beursdag
"HET" moet nou wel gaan komen
Pre 7.70
[verwijderd]
5
Haha, je verraad je eigen nu moneymaker.....geweldig....je dacht als moneymaker te posten, maar het was je alias frietzakje.....heerlijk....wat een humor....:)
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker schreef op 4 maart 2015 07:51:

TomTom is geen droom is realiteit
China verlaagt rente
Groei Chinese economie trekt aan
Het wordt vandaag een algehele groene beursdag
"HET" moet nou wel gaan komen
Pre 7.70

Dank voor alle info, heb het artikel met veel plezier gelezen, voor de nabije toekomst ziet alles er goed uit.
Dus lekker blijven zitten met die aandeeltjes die ik nu heb.
Alleen denk ik dat HET vandaag niet komt, uitstel of afstel?

Fijn dat je er weer bent op dit forum
[verwijderd]
0
quote:

Girakian schreef op 4 maart 2015 07:54:

Haha, je verraad je eigen nu moneymaker.....geweldig....je dacht als moneymaker te posten, maar het was je alias frietzakje.....heerlijk....wat een humor....:)
ik ben Moneymaker en niemand anders
ben gewoon direct
[verwijderd]
2
quote:

moneymaker schreef op 4 maart 2015 08:05:

[...]
ik ben Moneymaker en niemand anders
ben gewoon direct
Ja, maar ook een beetje schyzofreen met al die nicknames die je gebruikt. Zeg eens eerlijk, hoeveel heb je er wel niet?
[verwijderd]
2
Ja Marie, hij kan er ook niets aan doen helaas. Maar ja, met zoveel nicknames, vergis je je wel eens.....:)
[verwijderd]
1
Als ik het voor mij meest in het oog springende uitspraak mag noemen, dan is dat niet een specifiek feit, maar de toonzetting: "committment aan top line groei" en "een bedrijfscultuur die sterk gericht is op groei".

Waar de toonzetting een paar jaar geleden nog behoudend en ook defensief was (ze moesten zich vaak verdedigen tegenover doembeelden) en het ging over het beter in control komen, is de toon nu veel offensiever.

Dat doet iets met het gevoel van je mensen: of je bij een groeibedrijf werkt dat kansen biedt of bij een krimpbedrijf waar iedereen probeert te overleven. Dat maakt een wereld van verschil. Ze willen hun mensen nu bewust ook meer op de aanval focussen.

Dit doet me denken aan een artikel van de CEO van Unilever dat ik hier postte en een alinea bevatte over de wat hij noemt de 'growth mind-set'


In our effort to achieve that at Unilever, we first looked inward. We actually had a ten-year period of no growth, and that forces you to make your numbers or you’re under pressure from your shareholders. You end up underinvesting in IT systems and training your people; your capital base erodes. And bit by bit, you become internally focused, think in the shorter term, and undertake activities that don’t create long-term value. So how do you change that?

The first thing is mind-set. When I became chief executive, in 2009, I said, “We’re going to double our turnover.” People hadn’t heard that message for a long time, and it helped them get back what I call their “growth mind-set.” You simply cannot save your way to prosperity. The second thing was about the way we should grow. We made it very clear that we needed to think differently about the use of resources and to develop a more inclusive growth model. So we created the Unilever Sustainable Living Plan, which basically says that we will double our turnover, reduce our absolute environmental impact, and increase our positive social impact.


www.mckinsey.com/insights/sustainabil...
[verwijderd]
0
golf is totaal geen markt in europa. als kaartenmaker 1 dingetje maken om te golfen.

DOM1.
[verwijderd]
0
ben benieuwd naar het volgende nieuws, waarschijnlijk zoiets :

tomtom is proud om te leveren de kaarten van trinidad en over 5 jaar tobago.

kleuterzooi.
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront