Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Griekenland kan nog zo'n twee weken vooruit'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. pro-zen 22 maart 2015 14:09
    Nog twee weken en dan is het default time... De Grieken gaan gewoon uit de euro, goed- of kwaadschiks.
    Stel dat bovenstaande stelling waar is? Wat zijn de gevolgen? Ik heb er nog niemand serieus over gehoord als Griekenland zou defaulten, wat zijn de worst-case scenario's en wat de meer positieve benaderingen? Persoonlijk denk ik dat een mogelijke default behoorlijke impact kan hebben, de markten zijn er helemaal niet mee bezig op dit moment in ieder geval. Her en der hoor je wel dat het Lehman in het kwadraat zou zijn, maar is dat realistisch?

  2. [verwijderd] 22 maart 2015 14:52
    vertrouwen in de euro en eurozone neemt af.
    maar kan ook positief worden uigelegd; europa is van zijn probleemgeval af en kan zich nu focussen op economische ontwikkeling.

    wat er gebeurd, geen idee. nooit eerder voorgekomen. dus geen referentie.

    geloof niet dat het zo'n dikke impact heeft. de ecb is er ook nog.
    viva la mario.
  3. dagobert1 22 maart 2015 18:23
    Het is toch werkelijk ongelooflijk, we gaan Griekenland eerst weer een paar miljard geven zodat ze de kort lopende schulden inclusief rente betalingen kunnen voldoen. Geef mij ook maar een paar miljard dan kan ik ook wat aflossen zonder verder te bezuinigen. Waar laat Brussel zo met zich spelen. Hoe is het toch mogelijk dat we iedere keer om de tafel moeten om te vragen om te bezuinigen. Dat doen de Grieken structureel niet en dan een paar maand laten doen we exact hetzelfde nog eens in de wetenschap dat de Grieken toch niet bezuinigen. Hoe lang accepteren we dit nog. De euro mag niet mislukken ook al kost dat Nederland miljarden :(
  4. pro-zen 22 maart 2015 18:42
    Ik kan er ook niet bij dat er keer op keer geld naar toe gaat. Maar wie zijn financieel de klos als het land failliet gaat, de doorsnee Griek en de EU belastingbetaler even daargelaten. Wat zijn de belangen en kan er een domino effect ontstaan bij banken met veel exposure in Grieks schuldpapier? Wat zijn de cijfers etc. Hoe komt een simpele ziel zoals ik daar nou eens achter... We zullen het wel nooit weten, alleen achteraf waarschijnlijk ...

    Grtzz
  5. mickey1399 22 maart 2015 20:59
    Volgens mij zijn de Europese banken al lang van hun Griekse obligaties af, jaren geleden bij de vorige reddingsoperatie hebben alle EU-banken (ook ING-ABNAMRO) heel veel afgeschreven op hun Griekse vorderingen. Denk wel dat de Griekse banken zelf omvallen, deze zijn waarschijnlijk nu nog de enige die obligaties kopen van hun land. Denk dat het vertrouwen in de euro even een knauw krijgt, maar na 't verwijderen van de rotte appel blijven de sterkere landen over en dat is toch eigenlijk best wel mooi.
  6. Rafter 23 maart 2015 01:46
    Op korte termijn zal het een knauwtje geven. Na een paar maanden echter weten de andere zwakke broeders als Italie en Frankrijk dat ze serieus moeten gaan hervormen. Anders is het over en uit voor de spaghettivreters.
    Ik zie t anders: wil de euro overleven, moet het corrupte Griekenland eruit. En niet goedschiks? Dan stappen WIJ eruit, leg het maar eens voor aan het volk, uiteraard durven de politici dat niet.
  7. Rafter 24 maart 2015 01:34
    [quote alias=Peeriaan id=8363911 date=201503232006]
    Rechtse retoriek allemaal, vergeet niet dat al die miljarden naar de Griekse banken zijn gegaan en niet naar de Griekse mensen, denk ook eens aan de gewone grieken.
    [/quote
    En de Griekse bankmensen, de klanten...zijn dat geen Grieken?
    Denk ook eens aan de Esten die aan dit waardeloos verweekte corrupte volk mee moeten betalen. Bnp Gri 2 x zo hoog als van Estland, maar de arme Esten betalen ook mee aan die 40% ambtenaren in de zon 8nder de Acropolis.
    Enkel linksmensen kunnen deze onz7n goedpraten..]
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links