Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Koopje Shell"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 5 juni 2015 11:03
    quote:

    Johanna Bergvoets schreef op 5 juni 2015 10:37:

    Opmerkingen van politici zijn kiezer-gedreven: men probeert meestal een slaatje te slaan uit populaire thema's. Zo gauw het aankomt op regeren, dan wel uitvoeren van de populistische plannen komt men al gauw bij zinnen.
    Voor politici die dit soort domme taal uitslaan, zou regeren nooit in beeld moeten komen.
  2. [verwijderd] 5 juni 2015 11:12
    "Staat er niet bij, maar denk nou even na, alle Shell critici. Bij het bedrijf werken 100.000 hele knappe knoppen die echt álle scenario's en alternatieven al duizend keer hebben doordacht."

    Is dit een argument om Shell te kopen, omdat er slimme mensen werken die aan alles denken?
    Waar werken geen knappe koppen dan? Dan weet ik waar ik weg moet blijven.

    M.b.t. BG heeft de FT-auteur het over:

    "an opportunity to pick up a good business cheaply"

    BG presteerde de laatste jaren slecht en ik herinner me dat de meeste commentaren het over een prijzige overname hadden.

    Shell heeft het, net als alle olie-gerelateerde bedrijven, momenteel gewoon lastig. De winsten zijn laag en de toekomst is onzeker. Ik vind het opportuun om van een koopje te spreken.

    Groet,
    Bolo
  3. Harm Wijk 5 juni 2015 11:14
    We wisten al dat je een Shell fan bent Arend Jan. En juist daarom is het zeer belangrijk dat wij daar dan weer extra kritisch op reageren. Alleen op die manier komen we samen tot een afgewogen verhaal. En dat is toch precies waar het bij IEX allemaal om draait. Een onafhankelijk en afgewogen geluid. Als we niet meer kritisch mogen zijn, dan kun je IEX beter vandaag nog opdoeken.

    Dan over Shell: Ik geef ronduit toe dat de olieprijs op dit moment veel hoger staat dan ik begin dit jaar had verwacht. En dat is goed nieuws voor Shell. Maar nog steeds is de olieprijs te laag voor Shell om ook maar een dubbeltje te verdienen. Bij het door Shell geliefde aardgas is de prijssituatie nog veel slechter. Dus twee mogelijkheden: 1) De olieprijs stijgt nog flink door, of 2) Het dividend is uiteindelijk onhoudbaar. En als dat markt dit begint te denken dan kan de koers gemakkelijk 10 euro naar beneden. Persoonlijk blijf ik er bij dat de olieprijs veel te laag zal blijven voor Shell om structureel geld te verdienen met de zeer dure offshore projecten. We zullen zien wie gelijk krijgt.

    En dan nog over de optimistische Ben en zijn 100.000 knappe koppen. Zij zullen alle 100.001 nooit, nooit, nooit, zeggen dat de toekomst voor Shell er somber uitziet. Dit is de "Dark side" van ons prachtige kapitalistische systeem. Toon zwakte en je bent gezien.

    Het gaat goed, de economie "groeit", de problemen in Griekenland zijn bijna opgelost, Mario en Jannet passen wel bij als schulden onhoudbaar worden, alle analisten zijn positief, de beurzen zullen altijd blijven stijgen want this time it's different, it's a goldilocks economy honey, en koop dus Shell!
  4. forum rang 5 theo1 5 juni 2015 11:34
    @Harm: Wat bij Shell van belang is, is dat ze een essentieel product produceren. De wereld kan domweg niet zonder olie en gas. Nog heel erg lang niet. Bovendien is het een product dat vernietigd wordt bij gebruik. Je kan het niet opnieuw gebruiken, je moet het iedere keer opnieuw kopen.

    Shell bestaat al heel lang en het heeft al heel wat meegemaakt. Ze zijn begonnen in Nederlands Indië. Dat werd bezet door de Japanners en daarna onafhankelijk waarbij ze hun bezittingen daar kwijt raakten. Ze hebben twee wereldoorlogen en de Russische revolutie meegemaakt waarbij ongetwijfeld ook de nodige bezittingen zijn genationaliseerd. Ze hebben meerdere perioden van hele lage olieprijzen, en twee oliecrises met hele hoge prijzen meegemaakt.

    Dat alles hebben ze overleefd, en niet alleen dat, ze hebben door dat alles heen gefloreerd. Het track record is ijzersterk. Dus wat mij betreft is het deze keer helemaal niet anders: ook dit gaan ze wel overleven. Die olieprijs gaat vroeg of laat wel weer omhoog, want veel producenten werken nu met verlies. Als Shell verkouden is, is bijvoorbeeld Venezuela terminaal ziek. Om er maar één te noemen. Dus vroeg of laat gaat er linksom of rechtsom capaciteit verdwijnen. En met "laat" bedoel ik eerder binnen twee jaar dan binnen 10 jaar. Er zijn teveel producenten die eerder in de problemen komen dan Shell.
  5. forum rang 5 theo1 5 juni 2015 11:45
    quote:

    chandue schreef op 5 juni 2015 11:31:

    jij hebt vast wel veel verloren door koers dalingvan van RD

    stem pvv... alles komt goed
    Wat een twee ontzettend zinloze non-reacties zeg. Kom maar terug als je een argument hebt bedacht.

    Het gaat mij erom dat ik een pensioen heb in dit land. Als pensioenfondsen zich laten beïnvloeden door dit soort crap, en die neiging hebben ze (zie ook artikel Marcel Tak), dan maak ik me daar druk om. Ik heb er geen zin in mijn pensioen nog verder te laten verkloten door hersendode politici.

    En de koers van het aandeel Shell kan heel goed voor zichzelf zorgen. Daar doet geen Nederlandse politicus wat aan. Gelukkig niet zeg.
  6. [verwijderd] 5 juni 2015 12:09
    Er zit wat meer stress in de markt vanwege Griekenland en zelfs Shell is niet meer immuun voor volatiliteit.
    Dit samen met het zomersvolume en de koers gaat weer hard, weer, want de koers is eerder ook al 3 keer heel hard gegaan en elke keer ook net zo hard weer terug gekomen, ook toen waren het flinke dalingen van meer dan de aex en niet zover mee terug komen als de AEX, underperformen omdat de oliefondsen gewoon even in het verdomhoekje zitten.

    Maar op het moment dat mensen zelfs panisch gaan lopen doen om een fonds als Kon Olie dan wordt het weer eens tijd om extra in te stappen, helaas ben ik daar wat vroeg mee begonnen omdat ik nog zoveel cash had van het verkopen van een hoop aandelen die het juist heel goed hadden gedaan de afgelopen maanden zoals HAL.

    De koers beweegt zich als een speedboat terwijl het een oceaantanker is.

    Wil niet zeggen dat de koers niet lager kan, alles kan lager, alles kan bijna op dit moment maar als je dan toch iets in aandelen wil doen op deze waarderingen dan is dit een goed niveau om voor de lange termijn in te stappen.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links