Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: Varoufakis 'volstrekt onjuist'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juli 2015 16:32
    quote:

    Beets schreef op 3 juli 2015 15:56:

    Kamervragen richting Dijsselbloem en wel direct dan, Beur ?

    Maarja, hoe moet Tsipras deze EUROPESE voorstellen anders aan zijn volk verklaren dan een " Eurogroup meeting." De man ( Tsipras ) kan wel iets over een vijfde colonne binnen de E group gaan proberen, maar dat gelooft geen hond in Europe.

    Zoals ik eerder memoreerde, er zijn nu “ krachten “ bezig waar Dijsselbloem geen weet van mag en wil hebben.
    Plausible deniability.
    Ongetwijfeld zullen er best krachten werkzaam zijn waar D. geen weet van heeft.
    Vooralsnog ben ik toch geneigd de bewering van V.en T. toch te zien als een wanhopige en leugenachtige poging om het Griekse volk voor het referendum zondag aan haar zijde te krijgen.
    Kon je hun on-orthodoxe opstelling in het begin nog wel waarderen, inmiddels is gebleken dat ze rücksichtlos blijven pokeren met de toekomst van hun land, dat sinds zij aan het roer staan versneld naar de afgrond glijdt.
  2. [verwijderd] 3 juli 2015 17:25
    in een oorlog sneuvelt de waarheid het eerst...
    ik ben benieuwd naar de memoires van ..ja van wie eigenlijk? misschien vertrouw ik die schäuble toch het meest in zijn woorden

    we zullen waarschijnlijk nooit weten hoe het werkelijk in mekaar zit.

    het grootste deel van alle steungeld is inderdaad van het ene instituut naar het andere gegaan. De grieken kunnen het bedrag, plus hoge rente, niet meer terugbetalen.
    Anders dan in spanje en ierland zit er totaal geen verdiencapaciteit in griekenland. we kunnen dus fluiten nar de centen, hoe dan ook.

    Maar er is iets paradoxaals: zij moeten een hoge rente betalen, terwijl wij voor hetzelfde geld maar 0,2 of 0,3 % zouden krijgen bij de centrale bank. Als we de Grieken over lange jaren het geld renteloos laten terugbetalen betalen de grieken eigenlijk niet meer als de duisters aan de ECB.

    maar hét prbleem zit in de lage verdiencapaciteit: Dus is een strenge aanpak gewenst: de grieken moeten door een revolutie: markt ontwikkelen en belasting betalen. automatiseren enz. ze lopen hopeloos achter.

    Maar met een communistische revolutionair als tsipras (hij zou liever Hugo chaves heten lijkt me) leidt de toekomst van Griekenland naar nergens.
  3. [verwijderd] 3 juli 2015 17:54
    Last je niet inpakken door de ogenschijnlijke degelijkheid van de Eurogroep. Het is net als de Grieken en grote propagandamachine waarbij list en bedrog niet als zodanig wordt gezien. ZE zijn beide overtuigd van hun gelijk. De waarheid ligt in het midden en dat impliceert dat beide moeten "dimmen". De houding van de EU is als machtige in dit gesprek zwaar te veroordelen en zij zetten hiermee de draagkracht voor de EU onder druk. Slecht toneelstuk.
  4. [verwijderd] 3 juli 2015 17:56
    quote:

    Beets schreef op 3 juli 2015 17:11:

    “…….versneld naar de afgrond glijdt. “

    Versneld nog wel.

    Natuurlijk Beur, nu heeft die ordinair democratisch gekozen demagoog van een Tsipras het gedaan.
    Geweldig Beur, mijn complimenten.

    groet Camobs

    Ja Camobs en dat zeg niet ik maar het IMF:

    "De Griekse economie is sinds eind vorig jaar verder verslechterd vanwege overheidsbeleid, meldt het IMF. De huidige regering van premier Alexis Tsipras trad aan in januari." Bron: Elsevier

    En was GR vorig jaar niet nog de grootste groeier binnen de EU?
  5. [verwijderd] 3 juli 2015 20:11
    Ik zag zojuist in het gesprek van de week met onze Mark Rutte bij een vandaag.
    Daarbij deed hij wat opmerkelijke uitspraken .
    Er gaat geen geld meer naar Griekenland als ze nee zeggen zondag .
    Nu horen we dat al 4 jaar en ondertussen zitten we er al in voor 18 miljard maar hij zei het volgende ;
    ze krijgen wel geld als de bevolking eronder gaat lijden en dan in het kader van ontwikkelingshulp en uit humanitaire gronden.
    Hoezo , waarom dan wel en waarom niet in de vorm van kwijtschelding van schulden zodat ze die schuldenlast niet als een molensteen om de nek blijft hangen.

    laten we eens reëel zijn en toegeven dat we dat geld kwijt zijn.
    Iemand die zijn schulden niet kan terug betalen die schulden komen dan ook niet terug en om dan zoals Jan-Kees de jager lulkoek uitkramen we krijgen alles terug incl rente dan vind je ofwel , je denk dat je tegen randdebielen praat of je bent zelf een randdebiel.

    We moeten gewoon die 18 miljard afschrijven en vergeten en tegen de Grieken de middelvinger opsteken en ze veel succes wensen in de toekomst.
    Over en klaar met dat gezeik wat de hele wereld in zijn greep houd .
    En die grieken zijn niet zielig want ze hebben het nu veel beter als voordat ze in de EU kwamen dus ze moeten niet zeiken want ze hebben een cadeautje gehad van 340 miljard en dat is dus ruim 30.000 per inwoner van baby tot bejaarde en daar hebben ze lekker ruim van geleefd die tijd dat ze in de EU zaten.

    Ach wat lul ik toch , alles is al 10 x gezegd maar komt erop neer .
    niet meer zeiken, gewoon afschrijven en idd nooit meer een stuiver er naar toe en ook niet wat Rutte voorstelt , wel uit het potje ontwikkelingshulp want dan zijn er landen die daar echt voor in aanmerking komen.

  6. smith&jones 3 juli 2015 20:29
    Dijsje moet ophouden zich zo bij de neus te laten rondleiden door de bankensector. Het merendeel van de Griekse schulden zijn schulden van particulieren aan Duitse, Franse en een paar Griekse banken.
    Die hebben willens en wetens veel te grote risico's genomen en nu is de bail-out door de EU belastingbetaler in gevaar middels referendum.
    Democratie is aan het woord in Griekenland en zal gesmoord worden. Hup Drachme herinvoeren? Het lef ontbreekt in de Eurozone. We worden straks definitief opgezadeld met een voodo-economie in de Eurozone als Griekenland buigt.

    Kijk naar Ijsland: laat de banken failliet gaan die hebben lopen klooien, laat de eikels (Woutertje Bos bijv indertijd) in de EU weten dat de klanten van die failliete IJslandse banken konden fluiten naar hun centen ( zo gaat dat in de grown-up world: meneertje Wellink van DNB zat er met zijn neusje bovenop (Icesave oa) en deed immers niets, dáár lag de zorgplicht voor de NL spaarder) en smijt eens een bankier die het heel bont gemaakt heeft 4,5 jaar in de bak. En kijk: de IJslandse economie klimt weer uit het dal....

    De eurozone is doomed.

    S&J
  7. [verwijderd] 3 juli 2015 21:03
    Dijsje staat in navolging van De Jager ook weer ijskoud te liegen. Als je na het interview met hem kijkt zie je hem heeel eventjes fijntjes lachen.........

    De meestje lezers hier zijn zo naïef, ze gaan helemaal mee in de propaganda van de westerse politici die bezig zijn om hun straatje schoon te vegen met het oog op de volgende verkiezingen. Jaja de Grieken hebben het gedaan..... Maar wie heeft ook al weer ONS met deze schuldenlast opgezadeld ??? Juist... deze zelfde politici die hiermee de banken hebben gered zogenaamd ten koste van bijna dertig miljard euro's aan Nederlands belastinggeld. Mensen stem eens wat anders dan cda/vvd/pvda/pvv/d66
  8. Rafter 3 juli 2015 22:55
    Tja...of de ouzozuipende ambtenaren nu 'Nai' of 'Oxi' stemmen.....in beide gevallen vind ik dat ze moeten opzouten uit de Eurozone. Komt nooit meer goed met de corruptie in dat land. Zimbabwe in Eirop...laat gaan, last gaan.
    Vandaag werden weer een 3000 ambtenaren aangetrokken daar......
    Maar ok, vanuit Noorwegen, Denemarken en het VK lachen ze zich rot om de gefnuikte muntunie.
    Demonstteren kunnen ze wel de Grieken. Hele dag op n terras lummelen en s avpnds energie genoeg om tedemonstreren tegen ons
  9. forum rang 6 Chiddix 4 juli 2015 10:06
    Het begrotingstekort in 2014 kwam uit op 3,5% voor Griekenland terwijl de vorige regering mikte op 1,5%. 3% hanteert de EU voor de lidstaten. Als je kijkt naar het begrotingstekort van Griekenland, lijkt het allemaal mee te vallen.
    Sommigen zeggen, het wordt tijd voor Griekenland hun eigen broek op te houden. Dat zou misschien kunnen als men stopt met aflossen aan het IMF/EU.
    Gisteren sprak iemand van de Financial Times wijze woorden in Nieuwsuur. Omdat de economie niet goed draait in Griekenland, is een geleidelijke aanpak noodzakelijk.
    Hij is het dus niet eens met de rigoureuze aanpak van de EU.
    Dijsselbloem , een socialist in hart en nieren , ontpopt zich als een havik. Kan ook zijn, dat hij niet meer is dan een spreekbuis van hogere heren en dames en het niet eens is wat hij zegt maar een stromannetje is.
58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links