Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grexit is meest waarschijnlijke scenario'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dhrbelegger 5 juli 2015 19:35
    quote:

    J.DekkerSr schreef op 5 juli 2015 19:08:

    Even voor het juiste perspectief. We hebben het hier over een economie ter grootte van de provincie Utrecht. Een "Nee" is rampzalig voor de Grieken. Europa heeft even jeuk aan de kleine teen, krabt en loopt weer door.
    Wat een onzin. Wat denkt u dat de onderhandelingspositie wordt van landen als Italie en Spanje? Waar de werkeloosheid net zo groot is en de schuld ook enorm is toegenomen.. Als de geest uit de fles is dan is het niet alleen een provincie Utrecht die daar alleen gebruik van gaat maken.
  2. erjee-ff 5 juli 2015 19:41
    quote:

    Go with the flow schreef op 5 juli 2015 19:11:

    [...]

    Geloof dat niet zo, de verwevenheid tussen banken onderling is te groot, de EU is zo sterk als de zwakste schakel
    Schuld grotendeels in handen van ECB en IMF, niet van individuele banken binnen de EU. Schade zal voor Europese banken dus beperkt blijven. Afboeken van schulden bij de ECB kunnen ze zo lang over doen als ze willen.

  3. [verwijderd] 5 juli 2015 20:50
    Wat een beperkt mannetje is die Bas Jacobs toch! Tuurlijk zonder gevolgen wegstrepen van schuld, dat is de oplossing en lekker vooruitziend. Griekenland gaat failliet en moet zwaar op de blaren willen, maar wie niet horen wil moet maar voelen. De bizarre austerity waar de Grieken mee te maken krijgen is gewoon gelul. Maar ja dat kan je alleen zien als je op Harvard of Stanford les geeft en niet één of ander lulletje bent van de Erasmus. www.voxeu.org/article/modern-greek-tr... De Grieken moeten uit de Euro, omdat ze gewoon niet meekunnen met de sterke landen. www.project-syndicate.org/commentary/... De Grieken hadden in 1980 een staatsschuld van 20% van hyet BNP, in 1993 98%. Toen moest men veel hangen en wurgen bij de Euro komen dus leek het optisch mee te vallen maar ging het op de pof leven vrolijk door. In 1995 was het BNP per Griek 41% van het BNP van de Duitser in 2009 was dat 71%. De Griek heeft 25 jaar op de pof geleefd en dan is een reality check hard. Jacobs met dat gelul over macroeconomisch falend beleid is bullshit. De Griekse overheid heeft de afgelopen 25 jaar 12% meer uitgegeven dan het binnen kreeg, is het dan gek dat je dan een bubbel hebt gecreëerd en dat als externe partijen een einde aan het feestje van gratis geld maken dat je een harde landing hebt? Overigens was het BNP per Griek in 2014 nog steeds meer dan in 1995 47%. De Grieken steken liever hun kop in het zand en spugen de mensen die ze met harde maatregelen probren te helpen in het gezicht. Ik ben er klaar mee, voor mij is het basta met het geëmmer van die Grieken en elke maand spanning of we ze alsjeblieft nog geld mogen lenen. Wegwezen en nooit meer terug komen!
  4. [verwijderd] 5 juli 2015 21:50
    "De Griekse regering kondigde onmiddellijk na het sluiten van de stembussen aan opnieuw te willen gaan praten met de geldschieters over een alternatief akkoord. ,,De mening van het volk is duidelijk'', liet woordvoerder Gabriel Sakellaridis weten. Volgens hem moet een nieuw akkoord binnen 48 uur ondertekend kunnen worden."

    Hier zit de kern van het probleem:
    1) De grieken zelf steken hun kop in het zand en willen maar niet erkennen dat ze een probleem hebben en dat ze ZELF de oorzaak zijn van het probleem (cultuur van list/bedrog/fraude, op mooi praat politici stemmen, niet met slecht nieuws omgaan, etc.).
    2) De griekse politici van nu (en vroeger) doen hetzelfde

    Als je het probleem niet onderkent, kun je het ook nooit oplossen.

    Probleem onderkennen impliceert in het geval van griekenland:
    1) Realiseren dat je er niet zelf uitkomt
    2) Om hulp vragen van buitenaf
    3) Realiseren dat die help niet alleen schuldverlichting kan/moet zijn maar ook hervorming van de economie en bestuur
    4) Dat ook voor dat laatste de noodzakelijke veranderingen van buitenaf "imposed" moeten worden (denk aan: belastinghervorming, belastingdienst versterken, minder parlementsleden, minder ambtenaren, betere controle op fraude, etc.)

    Het klinkt hard, maar de grieken hebben zichzelf in deze hoek gedrukt en vervolgens om vervolgens ook nog eens op de helpende hand heen te pissen.

    Tsja, zak dan maar in de stront. Ze zullen op de blaren moeten zitten.

    Normaal gesproken is dat goed... daar leren ze wel van... maar er dreigt ook een gevaar: een radicalisering van de griekse samenleving (junta? communistisch bestuur? extreme links terroristen?).
  5. [verwijderd] 5 juli 2015 21:51
    De eurolanden willen de Griekse regering geen nieuw steunpakket meer aanbieden, want alle vertrouwen in de Griekse overheid is vervlogen. De Europese Centrale Bank ziet geen goede reden om de Griekse banken te redden om de financiële stabiliteit van de eurozone te garanderen. De ECB zal de euroleiders vragen om een mandaat de Griekse banken te laten omvallen en dat zullen ze ook krijgen. De Griekse overheid en de Griekse banken krijgen dan geen geld meer.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links