Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS SEPTEMBER

5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 250 251 252 253 254 » | Laatste
[verwijderd]
0
Well, we have now had a few adjustments to the analysts share price projections. On the downside as was to be expected after Abbvie's decision.

Share price is holding up well in the US with good volume. Not that there was ever a very large volume there in the first place.

It is true to say that we are all waiting for the next announcement as regards a new partnership. The share price will fluctuate up and down on any new rumours so long as this hangs around.

I would like Onno to give an "indication" say by the end of the week where he "feels" the deal might go to. No actual name(s) if it is not appropriate in the discussions he is having.

Just a better inkling of which of the 11 potentials have the better chance to be the new partner.

Something like " a company with knowledge who could pursue our interest with the FDA..."

If however it is more directed to the European market why not provide information on that side? a 2 prong approach maybe?

mcenet
1

Weinig reden voor wanhoop bij Galapagos

Thieu Vaessen

Vandaag, 20:49
Update: vandaag, 21:32


Het aandeel Galapagos is vrijdag en maandag sterk in waarde gedaald, nadat AbbVie de samenwerking rond het reumamiddel filgotinib heeft gestaakt. Is dat terecht? Een analyse is vier vragen

Galapagos zegt ‘verheugd’ te zijn dat AbbVie de samenwerking stopt. Dat is toch ongeloofwaardig?

Het is geloofwaardiger dan het lijkt. Galapagos is nu weer volledig eigenaar van de rechten op filgotinib. Als AbbVie gebruik had gemaakt van zijn recht op een licentie had Galapagos direct $200 mln ontvangen, maar het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf was dan ook een groot deel van het winstpotentieel van filogtinib kwijt geweest.

Het is goed denkbaar dat Galapagos een nieuwe, betere deal kan bedingen met een andere partner. Filgotinib is een zogenoemde JAK-remmer, een nieuwe generatie veel belovende reumamedicijnen. Het enige toegelaten middel, dat van Pfizer, kampt met veel bijwerkingen. Slechts drie andere bedrijven zijn vergevorderd met de ontwikkeling van andere JAK-remmers, en dat zijn Eli Lilly, AbbVie en Galapagos.

Drie jaar geleden was er al veel belangstelling van farmaceutische bedrijven om filgotinib samen met Galapagos te ontwikkelen, terwijl het biotechbedrijf toen over beperkte onderzoeksresultaten beschikte. De data zijn nu veel uitgebreider en overtuigender dan destijds. Johnson & Johnson en Gilead worden genoemd als twee bedrijven die graag een JAK-remmer op de markt willen brengen.

Waarom laat AbbVie dan de kans lopen om te scoren met twee JAK-remmers?

Twee middelen tegelijkertijd ontwikkelen is een bijna onmogelijke opgave. En bij twee min of meer gelijkwaardige medicijnen is het voor AbbVie veel aantrekkelijker om het eigen reumamiddel ABT-494 op de markt te brengen. AbbVie is immers volledig eigenaar van ABT-494 en hoeft dus voor dat middel geen 15% tot 20% royalty af te staan aan Galapagos.

AbbVie had ervoor kunnen kiezen om de concurrentie dwars te zitten, door een licentie op filgotinib te nemen en het middel vervolgens niet serieus verder te ontwikkelen. Maar dat was een riskante strategie geweest. Welk biotechbedrijf met een veelbelovend medicijn had dan in de toekomst nog met AbbVie willen samenwerken? Reputaties zijn belangrijk.

Zijn de verwachtingen voor filgotinib niet te hooggespannen? De Belgische krant De Tijd suggereerde dat de onderzoeksresultaten voor ABT-494 beter zijn dan die voor filgotinib.

Veel waarnemers delen die conclusie niet. De belangrijkste onderzoeksresultaten over effectiviteit — de zogenoemde ACR50-scores — zijn voor beide middelen vergelijkbaar, en zelfs iets beter voor filgotinib als het placebo-effect eruit wordt gefilterd. Nog belangrijker: AbbVie publiceerde vrijdag alleen data over de effectiviteit van ABT-494 en niets over mogelijke bijwerkingen. Dat laatste is ‘opmerkelijk’, stelde Galapagos-ceo Onno van de Stolpe. Het ontbreken van gegevens over bijwerkingen maakt ook anderen achterdochtig.

Maar ABT-949 wordt waarschijnlijk sneller goedgekeurd en kent minder ‘onzekerheden’.

Dat stelt AbbVie inderdaad in zijn persbericht. Met die formulering hint AbbVie op een studie waaruit blijkt dat filgotinib mogelijk de spermaproductie aantast, wat voor de Amerikaanse autoriteiten aanleiding kan zijn niet in te stemmen met uitgebreidere testen. De studie in kwestie is echter verricht onder ratten. Analisten van zakenbank Kempen & Co verwachten daarom weinig problemen, ook al omdat reuma een ziekte is die hoofdzakelijk vrouwen en oudere mannen treft.

Het klopt wel dat AbbVie nu een voorsprong heeft, maar dat komt vooral door de overvaltechniek van afgelopen vrijdag. Galapagos kreeg pas enkele minuten voor het Amerikaanse persbericht uitging te horen dat AbbVie afzag van verdere samenwerking. De zoektocht naar een nieuwe partner levert Galapagos hoe dan ook vertraging op. Daardoor is AbbVie in het voordeel bij het benaderen van ziekenhuizen om hun medewerking te vragen voor de laatste onderzoeksfase, waaraan duizenden patiënten zullen deelnemen.

fd.nl/ondernemen/1120555/weinig-reden...
[verwijderd]
0

Nasdaq 4,552.71 - 2.85%
Healthcare - 3.67%
GLPG 46.33 + 3.88%

Ben benieuwd hoe de koers zal reageren wanneer GLPG een nieuwe partner heeft...
NielsjeB
0
quote:

flosz schreef op 28 september 2015 21:51:

[...]
Schrijver is fanatiek volger van interessante geruchten op beursfora, want waar rook is is vuur. Daar schrijft hij over, prima imho!
Misschien iets te snel geoordeeld, maar het wordt al snel een kip-ei-verhaal.
Zag een interessant feitje over het over hoofd dat wel vermeldenswaardig was (Paul Stoffels). Dank daarvoor.
NielsjeB
0
quote:

Razer Moro schreef op 28 september 2015 21:56:

Nasdaq 4,552.71 - 2.85%
Healthcare - 3.67%
GLPG 46.33 + 3.88%

Ben benieuwd hoe de koers zal reageren wanneer GLPG een nieuwe partner heeft...

Mooi signaal dat GLPG goed blijft liggen bij een sell off, omgerekend gewoon om en nabij de slotkoers hier, zoals eigenlijk zo vaak.
[verwijderd]
0
quote:

SirBalvenie schreef op 28 september 2015 20:47:

[...]

Zeker, daar heb je op zich helemaal gelijk in. Het is echter wel zo dat het achter alles iets zoeken een gewoonte kan worden die niet tot enig positief denken zal leiden, en daar zal het bestaan niet vrolijker van worden. En dat zou jammer zijn.
neem aan dat je het nu in breder verband trekt dan berichtgeving beursgenoteerde bedrijven..
vrolijkheid is een stemming. blijheid. zorgeloosheid. vind dat je als volwassene meer moet streven naar gelukkig zijn dan vrolijk zijn. en ik denk dat het bestaan gelukkiger wordt juist door met zijn allen de gewoonte aan te meten meer vraagtekens overal bij te plaatsen. dan hadden we misschien minder nicaragua type zaken gaande, minder onvermogen mbt levenloze lichaampjes die aanspoelen op stranden, en misschien als leuk extraatje betere besluiten op de beurs omdat we niet elk artikel voor zoete koek aannemen. soms liever een gezonde bitterkoek willen kanen vind ik juist wel een positieve instelling.
NielsjeB
0
De studie in kwestie is echter verricht onder ratten. Analisten van zakenbank Kempen & Co verwachten daarom weinig problemen, ook al omdat reuma een ziekte is die hoofdzakelijk vrouwen en oudere mannen treft.

Briljante passage. Waarom doen we eigenlijk tests op ratten als reuma hoofdzakelijk vrouwen en oudere mannen treft ;)
[verwijderd]
0
quote:

NielsjeB schreef op 28 september 2015 21:59:

[...]
Mooi signaal dat GLPG goed blijft liggen bij een sell off, omgerekend gewoon om en nabij de slotkoers hier, zoals eigenlijk zo vaak.
ik heb een soort leedvermaak bij het bekijken van de abbvie koers
Staycalm
0
quote:

asti schreef op 28 september 2015 22:03:

[...]
ik heb een soort leedvermaak bij het bekijken van de abbvie koers
een causaal verband is er (nog) niet, maar zou leuk zijn ;-)
Galajurk
0
Gala 4% omhoog.
J&J als enige iets omhoog.
Abbvie 5% omlaag.
Zoeken ze er al uit zijn en kunnen we zo een PB verwachten?
[verwijderd]
0
quote:

Staycalm schreef op 28 september 2015 22:14:

[...]
een causaal verband is er (nog) niet, maar zou leuk zijn ;-)
in mijn hoofd wel staycalm. dit soort dingen zeg ik tegen mijn beeldscherm: dit krijg je er van. jammer maar eigen schuld. je had beter moeten weten. kijk nu naar je. het is nu te laat.
de tuinman
0
"Daardoor is AbbVie in het voordeel bij het benaderen van ziekenhuizen om hun medewerking te vragen voor de laatste onderzoeksfase, waaraan duizenden patiënten zullen deelnemen."

En daarom is die voorsprong van een paar maanden zo belangrijk. Wat is die actie ongelofelijk ziek. Daar moeten ze regels voor gaan maken.
Dat is echt puur list en bedrog.
Pharmking
0
quote:

de tuinman schreef op 28 september 2015 22:24:

"Daardoor is AbbVie in het voordeel bij het benaderen van ziekenhuizen om hun medewerking te vragen voor de laatste onderzoeksfase, waaraan duizenden patiënten zullen deelnemen."

En daarom is die voorsprong van een paar maanden zo belangrijk. Wat is die actie ongelofelijk ziek. Daar moeten ze regels voor gaan maken.
Dat is echt puur list en bedrog.

En daarom is er haast geboden dat J&J een concreet bod doet en gala door de FDA krijgt.
Deze week nieuws...
[verwijderd]
1
Hopelijk krijgen we morgenvroeg al nieuws, maar ik dat nieuws voortaan 's avonds nabeurs US kwam..
[verwijderd]
0
Ik vraag me af of die aktie van Abbvie ze niet ook bij ziekenhuizen dwars gaat zitten, als de combi J&J/Galapagos bijvoorbeeld tijdig aankondigt slechts 2 of 3 maanden later met een beter product te zullen komen. Een ziekenhuisdirectie wil toch ook liever zakendoen met een betrouwbare partij die geen truuks uithaalt ?
de tuinman
0
quote:

SirBalvenie schreef op 28 september 2015 22:34:

Ik vraag me af of die aktie van Abbvie ze niet ook bij ziekenhuizen dwars gaat zitten, als de combi J&J/Galapagos bijvoorbeeld tijdig aankondigt slechts 2 of 3 maanden later met een beter product te zullen komen. Een ziekenhuisdirectie wil toch ook liever zakendoen met een betrouwbare partij die geen truuks uithaalt ?
Kwestie van geld. En Abbvie is reuma kampioen. We weten nu waarom.
egeltjemetstekel
0
quote:

Banaan aan een boom schreef op 28 september 2015 22:32:

Hopelijk krijgen we morgenvroeg al nieuws, maar ik dat nieuws voortaan 's avonds nabeurs US kwam..
ja dat dacht je maar toen ramde abbvie hun besluit er gewoon intraday in...
Het zou keurig zijn als ieder bericht op een voorspelbaar moment komt
Maar zo werkt het nu eenmaal niet.
5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 250 251 252 253 254 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:37
Koers 26,980
Verschil -0,140 (-0,52%)
Hoog 26,980
Laag 26,740
Volume 12.324
Volume gemiddeld 80.773
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront