TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH 2015

301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Tordan
0
Voor de particulier totaal niet interessant aandeel. Al veel te ver op de muziek vooruit gelopen. Koers kan minimaal 20-25 % lager.
voda
0
TKH heeft last van problemen Chinese bandenbouwers

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft in het tweede kwartaal een verdere stijging van de omzet en winst gerealiseerd, en verwacht ook voor heel 2015 een toename van de winst vergeleken met een jaar terug. Autonoom daalde de omzet echter en de orderinstroom bij de bandenbouwmachines nam af.

Voor het hele jaar verwacht het bedrijf uit Haaksbergen een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten toerekenbaar aan aandeelhouders van EUR93 miljoen tot EUR98 miljoen, tegen EUR86,3 miljoen een jaar eerder.

Dat is niet slecht, vindt Rabo, maar wel iets lager dan de EUR101 miljoen die de bank zelf had verwacht. De analisten merken daarbij wel op dat TKH altijd voorzichtig is met zijn verwachtingen en doorgaans een veilige marge neemt. ING zat op EUR99 miljoen.

De omzet over het tweede halfjaar steeg met 3,2% tot EUR353,7 miljoen. Daarvan kwam 3,1% door acquisities en 2,3% door valuta-effecten. De omzetgroei kwam volledig voor rekening van Building Solutions. Daar steeg de omzet met 15,9%. De omzet bij Telecom Solutions en Industrial Solutions daalde respectievelijk met 2,9% en 4,6%.

Autonoom daalde de omzet voor de groep met 3,1%. TKH heeft onder meer last van de problemen van Chinese bandenbouwfabrikanten met importheffingen op hun banden in de Verenigde Staten. Dat leidde tot een lagere orderintake en uitleveringen. Hierdoor daalde de orderinstroom in het tweede kwartaal naar EUR60 miljoen van EUR85 miljoen in het eerste kwartaal.

De verwachting is evenwel dat de terughoudendheid bij Chinese klanten in het tweede halfjaar zal afnemen door acties om productiecapaciteit te verplaatsen naar andere landen. Door een hoge orderintake sinds begin juli en goede vooruitzichten voor een toename van de vraag buiten China, zullen de orders het komende halfjaar naar verwachting hoger zijn dan in het eerste halfjaar, aldus TKH.

"Dat is duidelijk positief, maar de aandelenmarkten zijn momenteel gericht op China en hoe snel de Chinese economie afkoelt", zegt ING.

Het bedrijfsresultaat voor amortisatie (EBITA) over het tweede kwartaal steeg met 12,7% naar EUR37,8 miljoen. De nettowinst bedroeg EUR21,3 miljoen, een stijging van 6,6%.

Volgens chief executive Alexander van der Lof is TKH 'goed op weg' om de groeidoelstellingen voor de lange termijn - om de komende 3-5 jaar met EUR300 miljoen tot EUR500 miljoen te groeien in de gedefinieerde zeven verticale groeimarkten - te realiseren.

Al met al, is de update oke, vindt Rabo, maar niet genoeg om het aandeel naar een nieuw recordniveau te tillen. Op de middellange termijn blijft TKH echter aantrekkelijk, mede gezien de EUR300-500 miljoen die de zeven verticale groeimarkten moeten opleveren, zegt de bank.

Op de beurs stond TKH dinsdag onder druk.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

[verwijderd]
0
JK Dutch
0
Denk dat de koers dan idd te ver vooruitgelopen is op toekomstige groei. Nu bij een lichte tegenvaller maar ook weinig autonome groei moet TKH flink terug. Ik blijf er nu even vanaf.
pim f
0
Copyright: FD

fd.nl/ondernemen/1115532/muisstil-maa...

Bartjens

Muisstil, maar ondertussen....

‘Overnames leiden af.’ Alexander van der Lof, die al zeventien jaar TKH Group leidt en het bedrijf heeft omgevormd van een kabelfabrikant tot een zeer innovatief technologieconcern, stelt het kernachtig. Hij zegt zich liever niet al te zeer bezig te houden met overnames. Van der Lof gelooft vooral in autonome groei. ‘De beste groei bereik je organisch en niet via acquisities’, zei hij gisteren desgevraagd. ‘En vanuit het oogpunt van de waardecreatie voor de aandeelhouders is het ook beter. Onze focus blijft dus echt op organische groei.’

Maar strooit Van der Lof zijn toehoorders niet zand in de ogen? Om Jan en alleman dan plots weer te verrassen met een leuke nicheovername? Zoals hij wel vaker heeft gedaan.

Het is immers niet alleen autonoom groeien dat in het hoofdkantoor in Overijsselse Haaksbergen de klok slaat. In november vorig jaar nam TKH Group de Oostenrijkse fabrikant van intercomsystemen Commend over en dit voorjaar rondde het bedrijf de overname van de Duitse camera- en sensorenfabrikant Augusta af. Augusta heeft een omzet van € 110 mln en Commend van € 45 mln. Het zijn kleine slagen voor TKH Group, dat goed is voor een jaaromzet van € 1,4 mrd.

Maar Van der Lof houdt zich verre van speculaties: ‘De focus blijft echt op organische groei. Hoe de vlag erbij hangt over twee, drie jaar, zullen we dan wel zien.’ De TKH-ceo blijft bij zijn wat slaapverwekkende, weinig ambitieuze mantra ‘de komende drie tot vijf jaar ? 300 mln tot ? 500 mln groei te realiseren in de gedefinieerde zeven verticale groeimarkten’. ‘Die € 300 mln à € 500 mln gaan we grotendeels organisch realiseren vanuit onze technologische ontwikkeling. Dat geeft zo veel onderscheidend vermogen om ons marktaandeel te verhogen.’

Inmiddels heeft de koers van het aandeel TKH Group in twaalf maanden een aardige rit gemaakt van circa € 23 naar tegen de € 40 nu. Terwijl TKH Group voor zijn overnames vorig jaar november nog een emissie uitschreef en moeiteloos zijn gevraagde € 75 mln binnenhaalde. ‘Om flexibiliteit te behouden in de uitvoering van onze strategische agenda en de schuldratiodoelstelling onder 2 te handhaven’, aldus Van der Lof op 20 november 2014. Hij doelde op de leverageratio, de nettoschuld tegenover de ebitda.

Toch een mooie koersstijging (met bijna 75%) op de Amsterdamse beurs om nog eens een emissie toe doen als er weer eens iets leuks voorbijkomt om te acquireren? ‘Dat zou inderdaad kunnen’, antwoordde Van der Lof gisteren desgevraagd. ‘En we hebben ook nog wat ruimte in ons vreemd vermogen’, aldus de enthousiast meedenkende ceo. ‘De schuldratio is 1,6 en wij hebben ons maximum liggen op 2.’

Conclusie: acquireren is niet Van der Lofs lust en leven. Maar het is heel waarschijnlijk dat er in Haaksbergen de nodige potjes op het vuur staan.

Bartjens@fd.nl
Oncko
0
quote:

lucky14 schreef op 18 augustus 2015 19:29:

Voor de particulier totaal niet interessant aandeel. Al veel te ver op de muziek vooruit gelopen. Koers kan minimaal 20-25 % lager.
Merkwaardige opmerking, zit er als particulier al geruime tijd in (enkele jaren) en heeft mij geen windeieren gebracht. Dit in tegenstelling tot diverse andere hoog geroemde fondsen!
pim f
0
Willem Burgers ziet TKH nog steeds zitten:

fd.nl/beurs/1115664/tkh-group-4-0

"Ceo Alexander van der Lof van TKH stelde in een toelichting op de halfjaarcijfers onder meer dat ‘Industrie 4.0 gedragen wordt door visiontechnologie’. Laat TKH daar nu, mede door de overname van Augusta, op deelsegmenten onderscheidend in zijn. De resultaten zijn nu al indrukwekkend. Vanaf 2012 zijn de groeiverticals 52% in omzet gegroeid en de drie- tot vijfjaarsprojecties voorzien in een handhaving van dit groeitempo. Hiervan heeft meer dan 80% een organisch karakter. Niet bepaald ‘weinig ambitieus’ en allerminst slaapverwekkend. Beleggers appreciëren autonome groei trouwens boven gekochte groei, vanwege het impliciete lagere risico. Vandaar de krachtige koersappreciatie in de achterliggende periode. Behalve het aanjagen van zijn woest interessante portfolio wacht Van der Lof de komende periode nog een uitdaging: het overtuigen van Bartjens dat krachtige groei ook zonder acquisities mogelijk is."
Drentenier1
0
In het meest recente maandbericht van het addvalue fund staat dat de big 5 van autobandenfabrikanten in toenemende mate overwegen om zaken te gaan doen met vmi. Dit zou voor een aanzienlijke omzetgroei in 2016 kunnen zorgen, mocht het kloppen uiteraard? Willem burgers heeft echter een goede relatie met van der lof, dus misschien weet hij meer?



JK Dutch
0
Koers is nu even teruggevallen nadat deze fors opliep door de hoge prestaties van bandenbouwmachines. In azie is fors aan omzet ingeleverd en hier zijn de verwachtingen "gespannen". Ik wacht even af wat de Q3 resultaten laten zien. Voorlopig zie ik hier nog geen verbeteringen in tenzij de VS importheffingen reduceert.
Drentenier1
1
Heel interessant interview met de directeur van VMI Asia. Bodem lijkt bereikt. Hij verwacht een beperkte groei voor de komende 12 maanden, daarna een meer normaal groeipatroon.

webcache.googleusercontent.com/search...
Drentenier1
1
Na een vrij optimistisch interview met de azie-directeur (zie eerdere posting) nu een upbeat interview met de VMI sales directeur voor Europa ( 1 uur geleden openbaar). Het kan bijna niet anders dan dat de 5 november update van TKH een positief geluid over heel VMI gaat brengen en daarmee de trigger voor een verder koersherstel.

webcache.googleusercontent.com/search...
[verwijderd]
0
quote:

Tilburg013 schreef op 13 oktober 2015 20:49:

Vandaag ingestapt op €31,505 met een bescheiden positie.
Mooi, Nederlands bedrijf. Ik wacht even tot € 30,- en stap dan ook in.
TheAdmiral
0
Allianz meldt belang in TKH Group

Redactie ABM Financial News - 20 oktober 2015, 08:48
Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.
Allianz Global Investors heeft een eerste belang in TKH Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 oktober 2015.

Allianz meldde een kapitaalbelang van 3,11 procent met een dito stemrecht.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Next35 schreef op 22 oktober 2015 16:40:

Iemand een idee wat er vandaag aan de hand is met de koers? Draghi?

Bleef wat achter de laatste tijd? Ook een mooi aandeel voor LT trouwens. Wel even de Q3 update afwachten

Groet,
Bolo
voda
0
TKH realiseert stijging resultaat op gedaalde kwartaalomzet

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft in het derde kwartaal een 7,4% hoger operationeel resultaat voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) van EUR37,8 miljoen op een 1,4% lagere omzet van EUR335,5 miljoen gerealiseerd, maakt het technologiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Het concern realiseerde een omzetstijging bij de onderdelen Building Solutions (+10,7%) en Telecom Solutions (+2,3%), maar door een lagere order-intake een omzetdaling bij Industrial Solutions (-11,0%).

De omzet daalde als gevolg van voorraadafbouw en lagere grondstofprijzen. De autonome omzet daalde met 4,0% .

De stijging van het EBITA-resultaat is vooral te danken aan de bijdrage uit Building Solutions, als gevolg van autonome groei en acquisities in deze divisie.

De nettowinst voor amortisatie, toerekenbaar aan aandeelhouders steeg in het kwartaal met 7,8% naar EUR25,0 miljoen. Het rendement op de omzet steeg als gevolg van brutomargeverbeteringen naar 11,3% van 10,3% een jaar geleden.

TKH handhaaft de verwachting voor het gehele jaar om een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, toerekenbaar aan aandeelhouders, van tussen EUR93-98 miljoen te realiseren, tegen EUR86,3 miljoen in 2014.

Het aandeel TKH sloot woensdag op EUR35,07.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:25
Koers 40,240
Verschil -0,440 (-1,08%)
Hoog 40,500
Laag 40,180
Volume 7.329
Volume gemiddeld 86.725
Volume gisteren 42.192

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront