Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
[verwijderd]
5
quote:

goof2 schreef op 4 oktober 2015 08:52:

uit xandernieuws

Was het nu echt zo moeilijk voor de VS en de NAVO om dit soort moslimbendes plat te bombarderen? Of was het, zoals we al jaren schrijven, pure onwil?
Onwil, maar het bericht in xandernieuws behoeft enige correctie.!

De opstand in Syrië heeft minder te maken met een soennitische vrijheidsstrijd tegen de alawitische regering Assad, maar juist alles met een geplande gas pijpleiding van Qatar naar Turkije (zie bijlage). Dit gas zou Europa minder afhankelijk moeten maken van het Russische gas. p.s. het alawitische geloof is een afsplitsing van het sjiïtische geloof en daarom is Iran dan ook genegen om Assad te steunen.

Helaas voor het westen is Assad tegen die pijpleiding en dat zal mede ingegeven zijn door zijn bondgenootschap met Rusland.

Het enige wat er voor het westen opzat, was het verzet tegen Assad een handje helpen zoals het westen ook het verzet tegen Ghadaffi geholpen heeft.
Helaas hebben de VS (en ook Europa) zich behoorlijk vergist in de uitwerking van wapenleveranties aan zg Arabisch vrijheidsstrijders, want dat is niet een legertje maar een ongeorganiseerde bende van kleine legertjes met evenzovele hoofdmannen. Het gaat maar om één ding .... wie is het sterkste, wie krijgt de macht en daarom staan ze onderling elkaar naar het leven.

Het schijnt dat de Amerikaanse ambassadeur in Lybië, Chris Stevens, tezamen met de CIA een coördinerende rol heeft gespeeld in deze wapenleveranties. Kennelijk is daarin iets mis gegaan en werd hij 9/11 2012 vermoord. Hillary Clinton heeft hier een hele kwalijke rol in gespeeld, maar onderzoek van de Amerikaanse justitie hiernaar loopt vast omdat ze de mailcorrespondentie op haar privé computer deed. Ten strengste verboden omdat het staatsgeheimen betreft, maar zij speelt zelf de 'vermoorde onschuld'. Dat muisje krijgt nog een staartje en het is natuurlijk apart dat de man precies op 9/11 vermoord is, alsof het één of andere geplande wraakactie van Al Quaida is, tsjonge hoe doorzichtig is dit .....

Waar de V.S. zich ook flink in vergist heeft, is de situatie in Irak. Toenmalig minister van defensie Rumsfeld (kaliber Willem Holleeder), vond het nodig om Irak te verpletteren vanwege onwil van Saddam Hoessein om aan een gaspijpleiding mee te werken. Er was geen plan van wederopbouw en erger nog .... Hoessein regeerde met een soennitische minderheid een land met een sjiïtische meerderheid en dat keerde daarna om. Sinds de val van Saddam regeren de sjiïten over de puinhopen van Irak en is er veel onvrede onder de soenniten.

Om nu te voorkomen dat al die soennitisch strijdersgroepen onderling zouden gaan 'matten', het doel (de val van Assad) niet gehaald zou worden en de VS niet zou weten welke groep ze moesten vertrouwen en welke groep niet, heeft men getracht een soort podium voor de vijand te creëren. Immers, als je weet waar je vijand zit, kun je hem uitschakelen. Dit is een aanname, maar op basis van gelekte stukken tezamen met het geheimzinnige gedoe van Clinton en de zeer onverwachte moord op Stevens ... is het zeker geen onzinnige aanname. IS kreeg een podium, maar bleek tegen alle verwachtingen in vele malen meer succesvol dan men gedacht had. Omdat de VS, maar ook Europa, zich onvoldoende in de historie- en onvrede onder de soenniten verdiept hadden, kon het gebeuren dat IS het oude kalifaat terug wilde en hoe groot dat was, blijkt wel uit bovenstaande posts.

=========================================================

Omdat het westen de gaspijpleiding als uiteindelijk doel heeft, daarvoor Assad weg moet en dat niet echt naar buiten mag komen, dus ze maar wat aanbroddelen met wapenleveranties aan iedere strijdersgroep die Assad weg wil ruimen, is dit volledig uit de hand aan het lopen.
In plaats van gezamenlijk met de Russen naar een oplossing zoeken, wordt er alles aan gedaan om zich tegen de Russen te verzetten.
Helemaal door de VS die weliswaar nog steeds de grootste economie van de wereld is, maar als militaire macht wereldwijd steeds meer terrein aan het verliezen is.
Kennelijk uit 'haantjes' gedrag, creëert men een Koude Oorlog 2.0 en dat zie je ook in de Ukraïne terug. Het conflict had allang opgelost kunnen zijn, maar Brussel (onder applaus van de VS) houdt krampachtig vast aan een Ukraïne onder Europese vleugels .... incl. de bezette gebieden in het oosten van de Ukraïne.

Het is dus helemaal niet zo heel moeilijk om IS grotendeels te elimineren (de Russen weten precies waar ze moeten zijn) en een eind aan de Syrische burgeroorlog te maken (want ook de door het westen gesteunde soennitische Alibaba's zijn doelwit van de Russen) ..... maar het is dus Onwil zoals ik in de eerste regel schrijf.

=========================================================

De prijs voor dit stupide staaltje geopolitiek van het Westen, is een stroom van 100.000-den Syrische immigranten die richting Europa trekt en in het kielzog vele 100.000-den uit andere gebieden met zich mee zuigt.
Nu die immigranten tsunami eenmaal op gang gekomen is en de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt, zijn chronisch gevulde sporthallen met steeds weer nieuwe vluchtelingen het toekomstbeeld .... wen er maar vast aan.

Het enige wat je er in Nederland aan kunt doen is:
Zoek dus een protestpartij om de gevestigde orde een lesje te leren !
Bijlage:
[verwijderd]
1
quote:

goof2 schreef op 4 oktober 2015 09:58:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat militair ingrijpen in Syrië nodig is, ook al zal dat de oorlog in het land niet beëindigen.
Angela gaat voor het Arabische gas en daar past Assad niet in.
Dáárom MOET die man van Europa & de VS weg en dáárom houdt men er zo aan vast ..... ongeacht de consquenties (vluchteling tsunami) want DAT mag het volk oplossen.
Het is trouwens voor de gesettelde westerse politiek een stijl van regeren geworden:"verdeel & heers"
Chiddix
0
Iemand op dit forum zei gisteren, laat hen hun eigen problemen oplossen. Maar zo ligt het niet. Rusland heeft grote belangen , om te voorkomen , dat een gaspijpleiding uit Qatar door Syrie gaat richting Europa. Dat verklaart ook de koppigheid van de Russen in het conflict in Syrie.
Dit hoor je niet op CNN en op het Journaal.
De Golfoorlog had ook te maken met economische belangen. Al kwam daarbij , dat je niet zomaar een soevereine staat(Koeweit) mag bezetten(inlijven) volgens het handboek van de VN.
Chiddix
0
In Buitenhof zitten een paar heren hun visie te geven over Rusland in Syrie. De reden waarom Rusland pro-Assad is, weten de heren niet.
Aan het eind van het debat, weet je nog niets.
[verwijderd]
2
quote:

Chiddix schreef op 4 oktober 2015 11:23:

De Golfoorlog had ook te maken met economische belangen. Al kwam daarbij , dat je niet zomaar een soevereine staat(Koeweit) mag bezetten(inlijven) volgens het handboek van de VN.
Tsjah ... dat leidde augustus 1990 onder Bush sr. tot een luchtaanval, die gevolgd werd door een grondcampagne van 100 uur.
Koeweit was bevrijd, Saddam had zijn lesje geleerd en de Iraakse infrastructuur bleef intact.

Wat er in 2003 tijdens Bush jr, onder regie van Rumsfeld, gebeurde was iets van geheel andere orde. Immers, voor deze inval was de verzonnen aanleiding 'chemische wapens' en wat heeft de coalitie aangetroffen nadat het hele land was uitgekamd en de infrastructuur volledig was verwoest ..... nog geen vingerhoedje chemisch spul.
Energielevering was dus de inzet van de 2e inval in Irak.

Evenals de westerse inval in Afghanistan. De Russen konden het niet winnen en de VS sprong in het gat.
Tegen de achtergrond van de oorlog in Afghanistan, is er een veldslag geleverd tussen twee olie en gas machten. De koploper is de TAPI gas pijpleiding die voert van Turkmenistan door Afghanistan en Pakistan naar India. TAPI wordt gesteund door de Verenigde Staten, NATO landen en Amerikaanse oliegiganten als Unocol dat is samengegaan met Chevron en ExxonMobil.

De tegenhanger is de IPI gasleiding die loopt van Iran door Pakistan naar India en wordt gesteund door Rusland.

Dan kon het Nederlandse leger in Kunduz hun stinkende best doen om er wat van te maken, maar dat interesseert de grootmachten niet ....het gaat niet om vrede, maar om gas. Vandaar ook dat de Taliban er nu weer zit en in de stroom Syriërs ook veel Afghanen zitten.

Kijk je dan naar Nederland, dan heeft al het gas een smerig luchtje gekregen.
Door de machtsstrijd omtrent gaspijpleidingen in o.m. Lybië; Afghanistan; Syrië en nog meer moslimlanden (waarvan Rutte uitstekend op de hoogte is, maar zijn bek houdt)..... trekt momenteel een enorme stroom migranten naar Nederland.
Doordat de bodem in Groningen verzakt, moet de productie van Nederlands gas terug geschroefd worden en alles wat er met het Groningse gas is verdiend, is niet zoals bij de Noren in een Staatsfonds gestopt .... maar uitgegeven aan vrn linkse hobbies.

Omdat zowel links alsmede rechts in Nederland de pan uitstinken, is enige wat je er in Nederland aan kunt doen:
Zoek een protestpartij (maakt niet uit welke) om de gevestigde orde een lesje te leren !


[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 4 oktober 2015 12:38:

In Buitenhof zitten een paar heren hun visie te geven over Rusland in Syrie. De reden waarom Rusland pro-Assad is, weten de heren niet.
Aan het eind van het debat, weet je nog niets.
Weten ze wel, maar zeggen ze niet .... tenzij ze een tokkie niveau hebben, maar dat geloof ik niet.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 4 oktober 2015 12:38:

In Buitenhof zitten een paar heren hun visie te geven over Rusland in Syrie. De reden waarom Rusland pro-Assad is, weten de heren niet.
Aan het eind van het debat, weet je nog niets.
En de conclusie was ,
Putin heeft gedaan wat hij moest doen omdat de andere verzaken.
Chiddix
0
Het debat over Syrie is geeindigd. Ben er niet wijzer van geworden. De heren hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Weet nog net zoveel als voor het debat.
lapins
0
quote:

mineset schreef op 4 oktober 2015 12:43:

[...]Weten ze wel, maar zeggen ze niet .... tenzij ze een tokkie niveau hebben, maar dat geloof ik niet.
dus als je de waarheid zegt ben je een tokkie ?
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 4 oktober 2015 12:48:

Het debat over Syrie is geeindigd. Ben er niet wijzer van geworden. De heren hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Weet nog net zoveel als voor het debat.
Als het goed is, weet je nu toch echt meer. :-) alleen hebben 'de heren' niks losgelaten.
Ze konden in ieder geval -of heel goed toneelspelen -of zichzelf in al hun eenvoud op tokkie niveau presenteren, want zo lastig is het voor de gemiddelde Nederlander echt niet om achterliggende oorzaak/reden te beargumenteren, blijkt wel .....
handyman6
0
quote:

goof2 schreef op 4 oktober 2015 11:30:

Mineset , het snijd hout wat je zegt dus van mij een AB
Van mij ook ab,en dus :waar haal je deze info vandaan M.set,uit welk artikel?
GrH6
Chiddix
0
quote:

goof2 schreef op 4 oktober 2015 12:44:

[...]

En de conclusie was ,
Putin heeft gedaan wat hij moest doen omdat de andere verzaken.

In de Perzische Golf ligt het grootste gasveld ter wereld , dat gedeeld wordt door Iran en Qatar. Het Westen zou graag zien dat dit ontsloten wordt , om minder afhankelijk van Rusland te worden.
Saoedi-Arabie moet daarvoor wel hun medewerking verlenen. Ook Jordanie. Het grootste struikelblok is Syrie(pro-Rusland).
Poetin heeft een dubbele agenda in Syrie. Dat schijnt niet door te dringen bij de heren , die in Buitenhof zaten.
[verwijderd]
0
quote:

lapins schreef op 4 oktober 2015 12:49:

[...]dus als je de waarheid zegt ben je een tokkie ?
Als iemands IQ en EQ niet verder reikt dan het niveau van een Tokkie en die persoon vanuit dat principe zegt wat hij eerlijk denkt .... dan is'ie als een tokkie ;-)
josti5
0
quote:

Chiddix schreef op 4 oktober 2015 12:38:

In Buitenhof zitten een paar heren hun visie te geven over Rusland in Syrie. De reden waarom Rusland pro-Assad is, weten de heren niet.
Aan het eind van het debat, weet je nog niets.
Nouwww, volgens mij lezen ze mee op IEX -:)

Dit schreef ik gisteravond:

'Eigenlijk zou je alle landen in die hele regio moeten opheffen, en nieuwe grenzen trekken, waar de gelijkgezinden zichzelf kunnen regeren.
Turkistan, Koerdistan, Shiran, Soennitistan, Christistan, Koptistan, Palestinistan, Jodistan, Salafistan, Druzistan - dan heb je het wel, ongeveer.'

En deze geluiden waren óók bij de heren te horen, die ervoor geleerd hebben...

Waardoor dan óók nog eens de gaspijp-analyse van mineset heen loopt...

Chiddix
0
De heren waren uitgenodigd , om hun mening te geven over de Russische bombardementen in Syrie. De gespreksleidster zei, moet niet gekker worden. Geef het in mijn eigen woorden weer.
Dan volgt het debat en dan denk ik, heren u had beter thuis kunnen blijven. Of je moet het debat als invulling zien , om het programma Buitenhof vol te maken.
[verwijderd]
0
quote:

handyman6 schreef op 4 oktober 2015 12:55:

[...]Van mij ook ab,en dus :waar haal je deze info vandaan?
GrH6
Ben een ouderwetse & bescheiden belegger, maar beleg al 40 jaar. Doe/deed altijd naast een technische analyse(TA) een fundamentele analyse(FA) van het bedrijf of de tak waarin ik beleg(de). Ben na de millenniumwisseling begonnen met speculatie in commodities en wilde eerst weten hoe dat nu in elkaar zat (zeg maar een FA).

Inmiddels is me wel duidelijk dat je niet zoveel FA nodig hebt en dat TA meestal wel reikt.
Kwam in de commodity FA zoveel tegen wat ik niet wist, waardoor het me buiten het beleggen om steeds meer is gaan interesseren. Dus niet één artikeltje gelezen, maar verdiep me er al 10 jaar in.
Dan moet je ook nog eens uitvinden wat je wel en niet moet lezen, want bijvoorbeeld tav goud druipt de conspiracy er aan alle kanten af en dat schiet niet op want het raakt kant nog wal.

Het hele mais-oogst-gebeuren wordt (naast seizoensinvloeden) bv gemanipuleerd met het groene rijden. Daar wordt flink aan verdiend (subsidies) terwijl het milieu er nauwelijks beter van wordt.
Idem gerommel met Soja en ook Suiker, veel boeken over Monsanto gelezen .... maar je moet ze ook weer niet allemaal lezen, want dan denk je dat het bedrijf intergalactisch wordt aangestuurd ha,ha,ha ....

Toen ik me in Olie ging verdiepen, rolde ik van het één in het ander en toen ik alle ruis eruit had, begon ik te begrijpen hoe het werkelijk zat. Er zitten enorme belangen achter (oliemaatschappijen) en die zitten er tot de strot in bij de politiek. Dan speelt nog eens het partijbelang mee en soms (Bush.jr & Rumsfelt) moet je iets doen dat de partij sterkt, zoals een invalletje in Irak. Het lijkt te zot voor woorden, maar op de keeper beschouwd zijn het ook allemaal maar mensen.
Wat binnen een enorm concern als VW gebeurt, kan overal gebeuren, dus ook in de politiek, zei het wel in een iets andere context.

Om op jouw vraag terug te komen:"waar haal je deze info vandaan?"
Uit zo betrouwbaar mogelijke bronnen en pas de resterende stukjes na veel wikken en wegen (en vaak weggooien) in de puzzel. Het zeer oude historische neem ik in de zijlijn globaal mee, vind ik wel aardig om af- en toe te lezen, maar heb er lang niet voldoende over gelezen ... blijkt wel.
Wat ik doe, kan iedereen en dan heb ik nog niet eens alle inside info die ons kabinet heeft .... dus beweer ik dat ze ons daar in het Syrië debacle -of voorliegen -of te stom zijn om voor de duvel te dansen.
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 4 oktober 2015 13:11:

[...]

Nouwww, volgens mij lezen ze mee op IEX -:)

Dit schreef ik gisteravond:

'Eigenlijk zou je alle landen in die hele regio moeten opheffen, en nieuwe grenzen trekken, waar de gelijkgezinden zichzelf kunnen regeren.
Turkistan, Koerdistan, Shiran, Soennitistan, Christistan, Koptistan, Palestinistan, Jodistan, Salafistan, Druzistan - dan heb je het wel, ongeveer.'

En deze geluiden waren óók bij de heren te horen, die ervoor geleerd hebben...

Waardoor dan óók nog eens de gaspijp-analyse van mineset heen loopt...

Na de val van het Ottomaanse Rijk en het einde van WO2 zijn er grenzen getrokken. De Koerden zijn daarbij buiten de boot gevallen. Toenertijd heeft niemand kunnen bevroeden, dat moslims het zwaard zouden gaan opnemen tegenelkaar. Men dacht, het zijn moslims en dan zit het wel goed.
Nu blijkt, dat Soennieten niet vreedzaam met Sjiieten kunnen omgaan(leerverschil). Een kopie van de strijd tussen katholieken en protestanten uit de jaren 1500-1600. Dit laatste is niet beslecht door nieuwe grenzen te trekken.
Het ziet er niet naar uit, dat op korte termijn de kemphanen eruit komen. Men vergadert door wapengekletter i.p.v een rondetafelconferentie.
Men loopt niet voor niets 5 eeuwen achter of meer tussen hun oren.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 17:42
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 17:42
ASCX 1.183,53 -6,30 -0,53% 17:27
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 17:42
Germany40^ 17.741,10 -96,30 -0,54% 17:42
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.995,45 -53,80 -1,07% 17:18
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,11 +0,03 +0,04% 17:42
Brent 87,06 +0,07 +0,08% 17:42
EUR/USD 1,0663 +0,0020 +0,19% 17:42
BTC/USD 64.531,09 +943,31 +1,48% 17:29
Gold spot 2.390,20 +10,83 +0,45% 17:42
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,620 +1,620 +1,84% 17:24
DSM FIRMENICH AG 103,650 +0,900 +0,88% 17:26
Ahold Delhaize 27,370 +0,230 +0,85% 17:27
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 524,600 -20,200 -3,71% 17:27
BESI 133,650 -4,900 -3,54% 17:27
ADYEN NV 1.397,400 -45,200 -3,13% 17:27

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront