Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips - 3e kwartaal 2015

35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
aandeeltje!
0
quote:

alrob schreef op 26 oktober 2015 09:55:

prima cijfers, enkel berichtgeving over lumineds minder, maar wordt sterk overdreven om koers te drukken. Vorig jaar verlies nu winst, omzet stijgt. Indien de komende dagen in de toelichting de berichtgeving over Lumineds genuanceerd wordt, staat de koers zo boven de 25.00.
De cijfs zijn in lijn met verwachtingen, maar het bericht van Lumileds dus niet. Dus omlaag. Koers -1% of minder op eind van dag.
grins
0
Onzekerheid Lumileds is tegenvaller
Maandag 26 oktober 2015 | Bron: AFN | Reageer als eerste
AMSTERDAM (AFN) - De onzekerheid over de voorgenomen verkoop door Philips van dochterbedrijf Lumileds is een tegenvaller. Dat concludeerde analist Hans Slob van Rabobank maandag.

Volgens de analist kan het ,,dagen, weken, maanden'' duren voordat Philips de, voorlopig vertrouwelijke, bezwaren van de Commitee on Foreign Investments in de VS tegen de verkoop van Lumileds aan de Chinese investeerder Go Scale heeft weggenomen. Die partij heeft ook nog de, volgens Slob ,,theoretische'', mogelijkheid om de deal af te blazen. Als Plan B kan Philips Lumileds weer onderbrengen bij de af te splitsen Lighting-divisie. Dat zou echter een enorme klus zijn, aldus de analist.

De omzet van Philips in het derde kwartaal voldeed aan de verwachtingen van Rabobank. De vergelijkbare omzetgroei was wel hoger dan verwacht, aldus de bank. Ook de omvang van het terugkerende bedrijfsresultaat werd aangemerkt als een positieve verrassing.

Overschaduwd

ING-analist Marc Zwartsenburg gaf aan dat Philips vorig kwartaal de verwachtingen heeft overtroffen. De resultaten worden volgens hem echter overschaduwd door de berichten over Lumileds.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen wees erop dat Philips zijn marge voor het tweede kwartaal op rij wist te verbeteren, na vijf kwartalen van krimp.

Rabo en ING handhaafden hun koopadvies voor het aandeel Philips, dat door Theodoor Gilissen niet wordt aanbevolen. Het aandeel Philips maakte een aanvankelijk verlies maandag in de ochtendhandel goed. Philips noteerde rond 12.00 uur 0,1 procent in de plus op 23,78 euro.
voda
0
Philips: verkoop Lumileds onzeker na bezwaren VS - 2e update


(2e update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips: verkoop Lumileds onzeker na bezwaren VS' om meer informatie toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) meldt maandag dat de voorgenomen verkoop van onderdeel Lumileds op onverwachte bezwaren van Amerikaanse toezichthouders is gestuit, waarmee het onzeker is geworden dat de transactie doorgang vindt.

Philips kondigde eerder dit jaar aan een belang van 80,1% in het LED-componentenonderdeel Lumileds te verkopen aan een Chinees investeringsconsortium onder aanvoering van Go Scale Capital, waarmee het onderdeel wordt gewaardeerd op $3,3 miljard.

Het Amerikaanse Committee on Foreign Investment (CFIUS) heeft nu echter 'bepaalde onvoorziene zorgen' geuit, aldus Philips. Samen met Go Scale zullen 'redelijke stappen' worden gezet om de zorgen weg te nemen. "Maar gezien [deze zorgen], is sluiting van de transactie onzeker", aldus Philips.

Meer informatie over de aard van de bezwaren van de waakhond kan chief executive Frans van Houten desgevraagd niet geven. "Er zijn weinig details te geven, het zijn vertrouwelijke onderhandelingen", aldus de CEO tijdens een telefonische toelichting aan journalisten.

Wel geeft hij aan dat de bedrijven nog altijd blijven streven naar afronding van de deal. "We voeren al langer overleg en dat duurt voort. Niemand is weggelopen", zegt Van Houten.

Het CFIUS is een toezichthouder die alle transacties beoordeelt, waarbij Amerikaanse bedrijven in handen van een buitenlandse partij komen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de effecten van de transacties op de nationale veiligheid van de VS, staat op de officiele website van het Amerikaanse ministerie van financien.

Lumileds in de VS omvat productie- en R&D-faciliteiten.

Technologiedeals in de VS waarbij Chinese kopers betrokken zijn worden in het bijzonder bekeken. Zo bestudeert CFIUS momenteel de geplande overname van chipmaker Integrated Silicon Solution Inc. door een Chinees consortium.

Eerder dit jaar slaagde het door de Chinese staat gecontroleerde chipbedrijf Tsinghua Unigroup Ltd. er niet in Micron Technology Inc. over te nemen. Onderhandelingen over de deal van $23 miljard werden volgens personen bekend met de situatie gestaakt vanwege de zwakke vooruitzichten op goedkeuring in de VS.

"Voor Philips is het nu een kwestie van het vinden van concessies, wat dagen, weken, maanden kan kosten", reageert een analist van Rabobank. Theoretisch zou Go Scale weg kunnen lopen, stelt hij.

De verkoop van Lumileds staat overigens volledig los van de splitsing van het concern in een verlichtingstak en een bedrijf gericht op zorgtechnologie, onderstreept Van Houten: dat splitsingproces ligt op koers. Philips verwacht zijn bakermat in de eerste helft van volgend jaar af te splitsen, wellicht via een beursgang.

Wanneer de verkoop van Lumileds wordt geblokkeerd door de Amerikanen, zou het onderdeel weer bij Lighting kunnen worden gevoegd, zegt Rabo. Dit Plan B zou echter een enorme opgave zijn, stellen de analisten.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
Overnamebezwaren wellicht goed nieuws voor beleggers Philips - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De bezwaren die de Amerikaanse overnamewaakhond CFIUS heeft tegen de verkoop van Philips' (PHIA.AE) Lumileds aan een Chinees investerinsconsortium zijn wellicht goed nieuws, zegt Jefferies. "Wij vonden altijd al dat de manier waarop Philips vertrekt uit verlichting niet optimaal was en dit opent de weg naar een deal die beter is voor beleggers", zegt de analist, die een hold-advies hanteert. Maandag omstreeks 12.05 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR23,77, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (ben.zwirs@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Philips verbetert prestaties ondanks verslechtering China


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips verbetert prestaties ondanks verslechtering China' om meer informatie toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) heeft in het derde kwartaal van 2015 het resultaat en de omzet zien stijgen, ondanks verslechterde economische omstandigheden in diverse markten, vooral in China.

"Philips levert verbeterde resultaten af over het derde kwartaal, wat bevestigt dat onze operationele prestaties blijven verbeteren, ondanks verslechterende macro-economische omstandigheden in een aantal marken, vooral in China", zegt chief executive Frans van Houten in een toelichting.

Voor 2015 blijft Philips mikken op een bescheiden omzetgroei en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge ten opzichte van de 9% vorig jaar.

De nettowinst in het derde kwartaal kwam uit EUR324 miljoen tegen een verlies van EUR103 miljoen in dezelfde maanden in 2014, toen Philips te lijden had onder de tijdelijke sluiting van een scannerfabriek in Cleveland en vanwege een voorziening voor een hoge boete in een Amerikaanse patentzaak.

De geschoonde winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA), een belangrijke indicator voor de prestaties van Philips, kwam uit op EUR570 miljoen tegen EUR474 miljoen in 2014. De marge bedraagt daarmee 9,8%, een verbetering vergeleken met de 9,1% een jaar terug en hoger dan analisten hadden verwacht.

Analisten van JP Morgan rekenden vooraf op een aangepaste EBITA-marge van 9,3% in het derde kwartaal, waar de consensus volgens de marktvorsers op 9,2% ligt.

De omzet steeg met nominaal 12% tot EUR5,84 miljard. Autonoom was sprake van een toename van 2%, vooral dankzij Noord-Amerika, Azie Pacific en Centraal en Oost-Europa.

Bij Healthcare, de grootste divisie van Philips gemeten naar omzet en resultaat, steeg de omzet autonoom met 3% tot EUR2,63 miljard. De orderinstroom nam toe met 2%, vooral dankzij de volwassen markten. In de opkomende markten was sprake van orderkrimp, vooral door China.

Bij Consumer Lifestyle, dat samen met Healthcare 'het nieuwe Philips' gaat vormen, nam de omzet autonoom met 6% toe tot EUR1,25 miljard.

Lighting deed het minder met een autonome krimp van 3% tot EUR1,83 miljard. Een groei van 24% bij LED-verlichting was onvoldoende om de krimp van 20% bij conventionele verlichting te compenseren.

De afsplitsing van de lichtdivisie verloopt op schema, meldt het concern verder. Philips verwacht zijn bakermat in de eerste helft van volgend jaar af te splitsen, wellicht via een beursgang.

Het bedrijf verwacht dat de splitingskosten in 2015 zullen uitkomen aan de onderkant van de eerder genoemde EUR200 miljoen tot EUR300 miljoen en in 2016 binnen die bandbreedte blijven.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

[verwijderd]
0
reactie op de goede cijfers valt mij tegen door dat stomme Lumiledsgedoe.
hoop, dat dat de komende dagen/weken rechtgetrokken wordt. Is in dat geval een trigger voor de koers. Dus daar blijven we maar op wachten.
[verwijderd]
0
Ziet er goed uit. Blij, dat ik grotendeels al mijn calls behouden heb.
Koersdoel van 30 euro zegt natuurlijk op zich zelf niets; koersdoelen worden nooit bereikt. Maar wel dat Rabobank het koersdoel met 3 euro verhoogd heeft. Geeft het positieve sentiment weer
Tradertje 2020
0
Gezien de goede kwartaalcijfers, zullen de adviezen door diverse beleggingsadviseurs hun koersdoelen voor philips naar boven bijstellen.
[verwijderd]
0
sluut
0
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24699...

'Investeerders azen op lichtdivisie Philips'
AMSTERDAM -
Verscheidene grote investeringsmaatschappijen zijn geïnteresseerd in een overname van de verlichtingstak van Philips. Zij werken aan mogelijke biedingen die kunnen oplopen tot zo'n 5,5 miljard euro, meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van ingewijden.
Philips is al een tijdje bezig zijn verlichtingsdivisie voor te bereiden op een zelfstandige toekomst. Het elektronicaconcern wil zich geheel gaan toeleggen op gezondheidstechnologie en mikte tot dusver op een beursgang van het onderdeel in 2016.
Maar de investeringsmaatschappijen CVC, KKR, Bain Capital en Onex zouden wel oren hebben naar een overname, waarbij de eerste twee samen optrekken. Knopen zijn evenwel nog niet doorgehakt, aldus Bloomberg. Geen van de betrokken partijen gaf commentaar.
Sommige van de genoemde investeerders zouden ook nog altijd geïnteresseerd zijn in enkele led-onderdelen die Philips nog bezit. Onlangs bleek dat de Amerikaanse overheid bedenkingen heeft bij een eerder overeengekomen verkoop daarvan aan Go Scale Capital uit China.
Tradertje 2020
0
Nu hopen dat de beurskoers positief reageert op dit nieuws na zo'n beroerde dag als gisteren.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:15
Koers 19,165
Verschil -0,230 (-1,19%)
Hoog 19,440
Laag 19,100
Volume 958.997
Volume gemiddeld 1.980.172
Volume gisteren 2.496.012

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront