Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie 2015 NL Alternatief!

3.682 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 181 182 183 184 185 » | Laatste
nobahamas
0
Rafter
0
quote:

ff_relativeren schreef op 20 november 2015 23:58:

@ Rafter,

je stelt als vraag waarom iemand een jaar lang short zou blijven zitten op dezelfde aandelen.
Met de ervaring van een competitie als deze, kun je ook de vraag stellen waarom je het niet zou doen.
Met de juiste aandelenkeuzes kun je een prachtige rit naar beneden maken.
Net zoals je met de tegenovergestelde keuze een jaar, of zelfs langer dan een jaar, een prachtige opwaartse rit kunt maken in een

Misschien in 2017 ..
Fan zitten we meer in een optiecompetitie, calls schrvn met voldoende marge. Maar op 1 jaar? Een bedrijf ploetert toch geen jasr lang door met steeds mindere resultaten, zonder ingrepen? Indexopties kan k me nog iets bij voorstellen, zeker na 2008.

Maar miss bedoel jij iets totaal anders, wat ik over het hoofd zie. Bijv de hedgefunds die 6% bij Fugro gebruiken om elke opgang tegen te houden, tja...nb daar8m had ik juist Fugro in mn longporto, uiteindelijk moeten de hedges de aandelen terugkopen...
DurianCS
1
quote:

Rafter schreef op 21 november 2015 17:44:

[...]
Fan zitten we meer in een optiecompetitie, calls schrvn met voldoende marge. Maar op 1 jaar? Een bedrijf ploetert toch geen jasr lang door met steeds mindere resultaten, zonder ingrepen? Indexopties kan k me nog iets bij voorstellen, zeker na 2008.

Maar miss bedoel jij iets totaal anders, wat ik over het hoofd zie. Bijv de hedgefunds die 6% bij Fugro gebruiken om elke opgang tegen te houden, tja...nb daar8m had ik juist Fugro in mn longporto, uiteindelijk moeten de hedges de aandelen terugkopen...
De grap is dat je dus wel aandelen hebt die langdurig steeds verder dalen. Goede voorbeelden zijn Delta Lloyd en TMG. Ook Altice doet zijn best, en soms gaan aandelen volledig onderuit, zoals Imtech en Ballast, maar daar kun je uitstappen na het incasseren van de daling.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

ff_relativeren schreef op 21 november 2015 00:19:

[...]

Een contradictio in terminis ? Quote : Een heel jaar short gaan is ronduit idioot. En toch zijn we heel succesvol. End quote. Wat is dan de idioterie er aan beste Durian ? (lees hier een friendly smile)

Het vertrouwen op de juiste keuzes ? Of het blind vaststellen van een jaar zonder dat de spelers aanpassingen kunnen doen als ze verkeerd gegokt hebben ? Wisselen loopt ook niet altijd goed, dat zien we regelmatig in de BCE.

(in 2016 gaan we dat eens finetunen door 6 flexibele wisselmomenten per jaar in te brengen. Ik ben echt benieuwd of dat nu meer succes of meer falen in het spel brengt)

Ik deel hier af en toe een AB-tje uit, maar laat ik mijn waardering voor de ijver van Durian en jou nu ook eens expliciet melden. Man, ff, waar haal je de tijd vandaan? (Je post ook op ander fora nog het nodige.)

Op die spelregels voor volgend jaar heb ik misschien nog wat detailcommentaar, maar dat zien we over een poosje wel. Voor nu een prettig weekend allen.

ff_relativeren
4
Hoi @ Beperktedijkbewaking, leuk om te lezen dat we al heel wat ontspannener met elkaar omgaan dan ten tijde van de fora Xcite en Imtech. Grijns.

Deze NL-competitie was voor mij denk ik een veel grotere uitdaging dan voor DurianCS.
Ik heb het niet zo op Nederlandse aandelen en ben daar ook z-e-l-d-e-n in belegd.
Ik begaf me in januari dus letterlijk op onbekend terrein. Ook nog eens niet wetend hoe er door de deelnemers gereageerd zou worden op mijn aanbod om in te springen na die laatste paar dagen van december 2014, toen de NL-competitie ter ziele leek te gaan na het stoppen van Marique.

Nu terugkijkend, heeft het me heel veel plezier opgeleverd. Plus de hoop dat het voor de deelnemers ook een fijn jaar is geworden door de inhoud en de stijl van de dagelijkse updates.

Ik heb veel geleerd over het gedrag van de Nederlandse aandelenkoersen,
maar mijn meeste waardering gaat uit naar de samenwerking met DurianCS.
Daar ga ik aan het eind van dit beursjaar ongetwijfeld nog even op terug komen.

Ik denk dat het vrij maken van tijd voor een spel-ondersteuning vooral drijft op de balans met privé-tijd. Dit werd voor jullie duidelijk in met name de zomerse dagen, waarop we een stuk later terug thuis waren dan het sluiten van de beurs. Waardoor de updates erg laat in de avond pas plaats vonden.

En dat is een bedankje waard naar alle deelnemers van de NL-competitie,
voor het geduld om op de lijsten te wachten (en de gelatenheid om ons het dagje weg te gunnen, ook als dat ten koste ging van het vaste dagelijkse ritme in dit spel).

Greetzzz
[verwijderd]
2

ff_rel mooi gezegd. Het ligt ook in de sfeer op het draadje denk ik. Hier en op BCE gewoon positief zakelijk en een grapje er tussendoor lokt ook bij mij zo een houding uit etc etc.

Beetje stevige discussie en emotie mag van mij ook, maar daar zijn deze draadjes niet naar. Scheelt mogelijk wat bezoekers, maar goed zo.

Groet, Jonas
ff_relativeren
0
@ DurianCS, en @ allen,

In de 3 postings hieronder :

- een zgn nul-versie van de NL-competitie 2016 ;
- een zgn nul-versie van de NL-short-competitie 2016 ;
- en een voorlopige keuzelijst van aandelen voor de beide competities in 2016.

(nul-versie = ontwerp / staat open voor aanpassingen)
ff_relativeren
1
ad 1 : voorlopige tekst NL-competitie 2016.

De beurscompetitie NL waar je 6x mag wisselen

Een voorstel voor de NL-competitie 2016. Met een virtuele beleggings- en kaspositie. Uiteraard met gefingeerd geld, en gefingeerde beleggingsporto, op basis van werkelijke beurskoersen van bestaande Nederlands genoteerde aandelen. De competitie waar je 6x mag wisselen. Op het moment dat jij zelf wil wisselen.

Wisselen, hoe werkt het in 2016.
Iedere speler krijgt een fictief startkapitaal van € 20.000,- om mee te beleggen. Iedere speler bepaalt zelf de momenten waarop hij - zij een aankoop , of een verkoop doet. En dat mag in 2016 zes keer. Dus 6 momenten om te kopen, en zes momenten om te verkopen. En bij een verkoop hoef je niet alles te verkopen. Een deel verkopen en een deel houden kan ook.
De eerste aankoop hoeft ook niet op 1 januari voorbeurs te zijn. Je mag ook starten met 100% kasgeld. Zo kun je maximaal gebruik maken van dips in de beurskoersen.

Bijkopen mag.
Bijkopen van dezelfde aandelen, is een keuzevrijheid die wordt toegevoegd . Stapelen (dubbele posities) wordt hierdoor mogelijk. Net zoals verdere spreiding natuurlijk. De hoeveelheid aangeschafte aandelen per fonds hoeven dus niet gelijk te zijn in aantal of waarde. Daarmee bepaalt iedere deelnemer zelf of hij / zij een overweight opbouwt in enkele aandelen, of juist kiest voor evenwichtige spreiding.
Aankoop van aandelen gebeurt in hele aandelen, binnen de ruimte van je werkkapitaal.
Wat er aan restant werkkapitaal overblijft, komt in het kasgeld terecht.

Kasgeld mag. Op ieder moment.
Kasgeld telt mee. Waarbij het kasgeld bestaat uit restant startgeld, dividend, resultaat overnamebod, opbrengst delisting (laatst bekende beurskoers bij een exit), opbrengst van een afsplitsing, en opbrengst van claimrechten bij een claim-emissie. Dit laatste speelt bijvoorbeeld op het moment dat je tijdens een claim-emissie geen kasgeld hebt om bij te kopen. In plaats van je claimrechten waardeloos te laten aflopen, kun je er in deze NL-2016 competitie voor kiezen om de claimrechten te verkopen.
Let wel, kasgeld in deze NL-2016 competitie is niet renderend. Geen rente.

De aankoop- en verkoop-momenten.
Die flexibele momenten + welke fondsen + hoeveel aandelen per fonds, worden aan de spelleider(s) doorgegeven nabeurs. De beurskoers per aandeel na de slotveiling is daarmee bepalend voor de aankoop en verkoop. Aankopen en verkopen op beurskoersen intraday is niet mogelijk.

Overnames en delistings.
Verkoop van aandelen bij een overnamebod wordt gewaardeerd op de prijs van het definitieve overnamebod. Gaat een overname niet door, dan blijft je porto ongewijzigd !
Verkoop bij delisting van aandelen (beursexit om andere redenen dan overname) wordt gewaardeerd op de laatst bekende nabeurs koers. Het staat de spelers vrij om niet te acteren op een overnamebod, indien ze willen gokken op latere verhoging van de overname. Het risico van dalende beurskoers is dan uiteraard voor eigen rekening.

Herweging Indexen en IPO’s.
Door de herweging van de Indexen op de Amsterdamse beurs, en na IPO’s, kunnen er beursgenoteerde aandelen bij komen die in januari nog niet beschikbaar waren als beleggingskeuze. Wie na de Index-herweging nog een stuk werkkapitaal cq kasgeld beschikbaar heeft, kan hiermee zijn / haar voordeel doen zolang de 6 investeringsmomenten nog niet benut zijn.

Het inschrijfmoment voor de NL-2016 competitie.
Door de flexibele investeringsmomenten is een deelname-inschrijving niet gebonden aan het samenstellen van een (totale) portefeuille. Inschrijvingen met alleen een deelnemers-naam worden in het systeem gezet met 100% niet-renderend kasgeld. Zo kan een inschrijving rustig vol lopen vanaf pakweg 1 december.
Door de flexibele investeringsmomenten worden er naast fundamentele beslissingen en visie,
ook timing en beurssentiment als belangrijke factoren toegevoegd aan het competitiespel.
ff_relativeren
0
ad 2 : voorlopige tekst Shorters-competitie NL 2016.

De Short competitie NL 2016.

De shorters krijgen hetzelfde startkapitaal, maar gaan short met geleende aandelen, tegen een rentevergoeding van 3% op maandbasis. Waarbij zij verplicht zijn om niet meer aandelenkapitaal short te gaan dan wat zij aan eigen beleggingskapitaal in kas hebben.
De rente die zij moeten betalen over de geleende aandelen (tegen de waarde van het aandeel op het moment dat zij short gaan) is daarmee een extra risico. (naast stijging van de beurskoers). En daarmee is het verschil tussen de shortcompetitie en de longcompetitie duidelijk :
In de gewone NL-2016 kun je niet meer verlies maken dan het geïnvesteerde bedrag. In de shorters-competitie kun je wel meer verlies maken dan het geïnvesteerde bedrag. Door stijgende beurskoersen plus door rentebetaling over het lenen van de aandelen.

De shorters krijgen eveneens 6 flexibele momenten om te verkopen en terug te kopen. Het eerste tradingmoment van de shorter is de verkoop van geleende aandelen. Het is ook het moment waarop de renteverplichting aanvangt tegen 3% op maandbasis. In een maand met 31 dagen is iedere dag 1/31e van de 3%. In een maand met 30 dagen is iedere dag 1/30e, en in februari 2016 is iedere dag 1/28e van de 3%.

De-listing en overnames.
In tegenstelling tot de gewone NL-2016 competitie, mogen de shorters bij een delisting en bij een overname niet afwachten. Zij zullen voor de laatste beursnoterings-dag hun geleende aandelen moeten terugkopen in verband met de teruglever-plicht. –uiterlijk 1 dag voor de laatste beursdag-

Failliet-verklaring.
Enige uitzondering hierop is een faillietverklaring van het bedrijf waarin short wordt gegaan. Het terug leveren van de aandelen tegen een redelijke prijs, wordt voor deze shorters-competitie NL 2016 gelijk gesteld aan € 0,00 per aandeel.

De aankoop- en verkoop-momenten zijn ook in deze competitie nabeurs.

Waardebepaling voor de ranglijst.
De waardebepaling voor de ranglijst houdt in dat de uitstaande aandelen op nabeurs-waarde als schuld wordt berekend (geleende aandelen = geleend kapitaal), plus de renteverplichting als schuld wordt gerekend, terwijl de totale kaspositie (kasgeld, dividenden, opbrengst uit afsplitsingen etc) als bezit wordt gerekend.
Uiteraard geldt ook hier dat degene met het meeste bezit bovenaan de ranglijst noteert.
DurianCS
1
@ff_relativeren; dit lijkt me een goede aanzet. Enkele vragen: verkoop van aandelen bij een overnamebod, geldt dat als een van de zes mogelijke transactiemomenten? Is het ook mogelijk om na 1 januari in te schrijven? Effectief heb je tot het moment van inschrijving op 100% kasgeld gestaan.
ff_relativeren
0
ad 3 : voorlopige keuzelijst van aandelen voor beide NL-competities 2016.

Nadat enkele aandelen vertrokken zijn van de beurs, danwel gedegradeerd zijn naar Lokale notering, heeft de AScX nog maar 23 aandelen, tegenover de AEX en AMX die allebei 25 aandelen hebben.

Dat betekent wat extra ruimte om aandelen toe te voegen aan de keuzelijst.
Waarbij ik in deze voorlopige lijst even de vrijheid neem om 3 aandelen die nu nog in de AScX noteren, te markeren als twijfel mijnerzijds of we deze aandelen moeten opnemen in 2016. Ik ben heel benieuwd naar jullie feedback, en met name natuurlijk naar de feedback van DurianCS als spelleider.

In een vorige posting had ik al voorgesteld dat we zeker een gebaar mogen maken naar onze gastheer, door het aandeel IEX (dat per december beursgenoteerd wordt) op te nemen in onze keuzelijst.

Totaal zien jullie in de bijlage 8 aandelen die nu nog Lokaal genoteerd staan,
waarvan ik wil voorstellen om die op te nemen in onze keuzelijst :

- ABN AMRO bank (financial) ;
- Core Laboratories (oil & gas) ;
- Esperite (medisch) ;
- HAL TRUST Unit (investment) ;
- IEX (investment) ;
- Van Lanschot Bankiers (financial) ;
- Pershing Square (investment) ;
- TIE Kinetix (software).

De laatstgenoemde heeft de afgelopen maanden stevige stappen gezet naar volwassenheid (als beursgenoteerd bedrijf) en wordt ondanks de af en toe lage omzet langzaam interessant.

De bijlage :

Bijlage:
ff_relativeren
0
quote:

DurianCS schreef op 21 november 2015 21:44:

@ff_relativeren; dit lijkt me een goede aanzet. Enkele vragen: verkoop van aandelen bij een overnamebod, geldt dat als een van de zes mogelijke transactiemomenten? Is het ook mogelijk om na 1 januari in te schrijven? Effectief heb je tot het moment van inschrijving op 100% kasgeld gestaan.
Hoi DurianCS,

Ja, verkopen van aandelen bij een overnamebod geldt als 1 van de 6 mogelijke verkoop-momenten. Als een deelnemer alle 6 verkoopmomenten al verbruikt heeft, blijven er 2 mogelijkheden over :

a) overname gaat door en het aandeel blijft de waarde houden wat het iedere beursdag noteert tot en met de laatste genoteerde dag ;

b) de overname gaat niet door. In dat geval blijft het aandeel in portefeuille van de deelnemer.

Je tweede vraag vind ik een hele goede ! Oorspronkelijk had ik gedacht dat we de inschrijving zouden beperken tot 31 december 2015 om 24:00 uur.
Mede ingegeven om de administratie voor ons beheersbaar te houden.

Doordat onze deelnemers geen inhoudelijke keuzes hoeven maken direkt bij de inschrijving, kan iedereen zich aanmelden zonder aandeelkeuzes gedurende de decembermaand. Je komt dan op de deelnemerslijst voor 2016, met je startkapitaal.

Ik schrijf even nadrukkelijk : "oorspronkelijk had ik gedacht". Ik vind je vraag erg sterk, omdat later instappen niet meer het bezwaar oplevert dat het in januari van dit jaar opleverde. Namelijk dat latere instappers meer profijt konden trekken van een latere inhoudelijke keuze.

Dat voordeel is in 2016 weggelegd voor ALLE deelnemers. Je hoeft immers geen direkte aandeelkeuze te maken voor 1 januari ... VROEGE AANDEELKEUZES EN LATERE AANDEELKEUZES hebben dus allebei dezelfde kansen.

Wat zou jij willen, beste DurianCS ? De inschrijving heel het jaar open houden voor instappers ? Of de eerste pakweg 2 maanden ? 1 week ? Waar leg je de uiterlijke grens, en : waarom daar ?

Greetzzz
DurianCS
0
@ff_relativeren; even over de berekeningen bij shorten: wordt de lening die je aangegaan bent gerekend als bezit?
ff_relativeren
0
quote:

DurianCS schreef op 21 november 2015 21:59:

@ff_relativeren; even over de berekeningen bij shorten: wordt de lening die je aangegaan bent gerekend als bezit?
Hoi DurianCS,

Nee. Zie de posting over de Short-competitie 2016. De geleende aandelen worden uitgedrukt in geleend kapitaal. Op basis van de nabeurs-waarde. Dus schuldpositie.
Naast de schuldpositie die dagelijks oploopt door de renteverplichting.

Voor de shorters staat daar tegenover dat de kasgelden (reserves + opbrengst de-listings, dividenden etc) als bezit worden geteld.

Aangezien iedere shorter een limiet krijgt in de te lenen aandelen ;
die niet meer mogen bedragen op het moment van inzet, dan het totaal beschikbare kasgeld;
gaat het kapitaal van de shorters enigszins in evenwicht worden gehouden.
Enerzijds heb je (hopelijk) een lagere dagkoers per geleend aandeel,
waardoor de schuld lager staat dan je kasgeld.
Terwijl de oplopende renteschuld in de buurt blijft van het verschil tussen je startkapitaal minus geleend kapitaal.
DurianCS
0
@ff_relativeren, ik heb geen ervaring met shorten en vandaar enige verwarring bij mij. Als een aandeel ex-dividend gaat daalt de koers meestal. Dat is winst voor de shorter. Maar hij krijgt ook het dividend; dus dat is dubbele winst. Hier klopt volgens mij iets niet. Is het niet zo dat de shorter het dividend moet opbrengen?
ff_relativeren
0
quote:

DurianCS schreef op 21 november 2015 22:19:

@ff_relativeren, ik heb geen ervaring met shorten en vandaar enige verwarring bij mij. Als een aandeel ex-dividend gaat daalt de koers meestal. Dat is winst voor de shorter. Maar hij krijgt ook het dividend; dus dat is dubbele winst. Hier klopt volgens mij iets niet.
Hoi DurianCS,

de shorter
Ja inderdaad. Koersdaling is voor de shorter onderdeel van de winstvorming.
Zeker als die winst verzilverd wordt door terug te kopen.

Vanaf het moment van terugkoop wordt geacht dat de aandelen terug gegeven zijn aan de uitlener. Ofwel : de schuldpositie is vereffend.
En het verschil in beurskoers = winst in de boeken voor de shortganger.

Ook de dividend-uitkeringen komen in de kasreserve van de shortganger.
En zorgt inderdaad eveneens voor winst in de boeken.

de aandeelhouder
Hetzelfde gebeurt omgekeerd met de "gewone" aandeelhouder.
Bij koersstijging zit hier de winst. Zeker als die winst verzilverd wordt door te verkopen. Het verschil tussen aankoop en verkoop komt terecht als winst in de kasreserve van de aandeelhouder.

En ook hier zorgen de dividend-uitkeringen voor winst in de kasreserve van de aandeelhouder.

beide maken 2x winst
Beide soorten spelers maken 2x winst. Door het koersverschil en door dividend.

Greetzzz
DurianCS
0
@ff_relativeren, nog eens over de shortberekeningen. Als de shorter al zijn geld uitgegeven heeft dan is de waarde van zijn bezit 20.000,- En als zijn aandelen iets dalen dan stijgt de waarde van zijn bezit. Hoe ziet die som er uit?
Wat ik zou doen is twee keer de aanschafprijs nemen (borgsom + verkoop aandelen) en daarvan aftrekken de waarde van de aandelen.
ff_relativeren
0
quote:

DurianCS schreef op 21 november 2015 22:45:

@ff_relativeren, nog eens over de shortberekeningen. Als de shorter al zijn geld uitgegeven heeft dan is de waarde van zijn bezit 20.000,- En als zijn aandelen iets dalen dan stijgt de waarde van zijn bezit. Hoe ziet die som er uit?
Fijn dat we vanavond even kunnen sparren, beste DurianCS.

Stel : een shorter selecteert 11 verschillende aandelen.
en kiest per aandeelfonds een aantal aandelen, dat hem-haar op een totaal brengt van € 20.000,- precies.

Op het moment van de eerste trade (verkopen van geleende aandelen), staat zijn-haar bezit 1 seconde op : € 0,00.

Want :

bezit kasreserve + € 20.000,-.
schuld geleende aandelen - € 20.000,-.

Totaal : € 0,00.

De rente over de geleende aandelen begint vanaf dat moment te lopen.
Als oplopende schuld. (3% per maand. Iedere dag loopt de rente langzaam op)
Ook de beurskoers begint op dat moment te lopen. Hopelijk voor de shorter richting een daling die de rentebetalingen volledig compenseert.

Het kan dus raadzaam zijn voor de startende shorter,
om minder aandelen te lenen dan dat zijn-haar kasreserve bedraagt.
Zo houdt je een budget over voor je renteverplichtingen. Een soort buffer.

Bij terugkoop van de geleende aandelen, wordt geacht dat de aandelen op hetzelfde moment teruggegeven worden aan de uitlener. Ook wordt geacht dat op dat moment alle verschuldigde rente betaald wordt. Uit die buffer van de kasreserve, of uit het verschil in beurskoers.

Shorters die te veel risico nemen, dragen het risico dat ze niet in staat zijn om de rente (of zelfs een deel van de geleende aandelen) terug te betalen. Zij noteren gedurende de competitie een schuldpositie die groter is dan de kasreserve. En zijn daarmee de verliezers van de competitie.

om deze reden is er de limiet die we aan de shorters opleggen, om niet meer in aandelen te lenen, dan dat de kasreserve groot is. Zegge en schrijve € 20.000,-)

De boeking die wij bijhouden zal zijn :

Bezit : Kasreserve.
Bezit : Opbrengst uit dividend.
Bezit : Opbrengst uit afsplitsing.
Bezit : Opbrengst uit claimrechten.

Subtotaal : XX.XXX,xx

Schuld : Geleend aandelenkapitaal tegen beurswaarde nabeurs (dagnotatie).
Schuld : Oplopende renteverplichting over geleende aandelen (dagnotatie).

Subtotaal : XX.XXX,xx

Bezit -/- Schuld = Saldo (+ of -)
ff_relativeren
0
@ Durian, jouw methode om 2x de aanschafprijs te nemen -/- de waarde van de aandelen op dagelijkse basis, dekt al een heel groot deel van de som.

Wat er nog bij komt zijn de overige inkomsten kasreserve minus de rentelasten die per dag oplopen.

Greetzzz
DurianCS
0
quote:

ff_relativeren schreef op 21 november 2015 23:06:

@ Durian, jouw methode om 2x de aanschafprijs te nemen -/- de waarde van de aandelen op dagelijkse basis, dekt al een heel groot deel van de som.

Wat er nog bij komt zijn de overige inkomsten kasreserve minus de rentelasten die per dag oplopen.

Greetzzz
Mooi, want een bezit van nul lijkt met niet correct.
3.682 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 181 182 183 184 185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:29
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:29
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:29
EUR/USD 1,0656 +0,0013 +0,12% 22:36
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.388,93 +9,56 +0,40% 22:36
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront