AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG November: Hoe goed zijn de KW3-cijfers

329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

Tipperster schreef op 27 november 2015 10:50:

[...]

Hij gaat toch weer na beneden. Een slot boven de 8 zit er voorlopig toch echt niet in.
Mag ik je uitnodigen om mij van beleggingstips te voorzien? Met jouw topadviezen ben ik vast binnen een jaar miljonair. De koffie staat klaar.
Louis Pasciuto
0
Op zijn website profileert AMG zich goed, nu nog op de radar komen van meer grote beleggers nu de klimaattop begint:

Hoe beleggers verdienen aan klimaatbeleid
Manno van den Berg en Johan Wiering

Amsterdam - Maandag begint in Parijs de 21e klimaatconferentie, met als insteek de opwarming van de aarde deze eeuw tot 2% te beperken. De maatregelen zullen nieuwe impulsen geven aan alternatieve energie.

Of de top een succes wordt, is de vraag. Wel zien bijna alle 195 landen de noodzaak van drastische maatregelen. De opwarming van de aarde zorgt voor het smelten van de poolkappen, overstromingen, maar ook voor extreme weersomstandigheden, als orkanen en grote droogtes.

Ook bij minder vergaande maatregelen zal er veel in alternatieve energie geïnvesteerd moeten worden. Beleggers kunnen daarvan profiteren. Door rechtstreeks in duurzame energiebedrijven of aanverwante bedrijven te beleggen, of in een van de breed gespreide beleggingsfondsen die zich op climate, sustainability of new energy richten.

Vooral producenten van zonnepanelen en windturbines staan op het netvlies. Niet verwonderlijk, want de overschakeling van fossiele naar alternatieve energie kan wezenlijk bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Vestas

Een voorbeeld is de Deense windturbineproducent Vestas. De afgelopen drie jaar ging het aandeel al meer dan tien keer over de kop. Daar staan echter ook magere tijden tegenover, duurzame energie heeft het ook lange tijd minder goed gedaan. Volgens directeur ASN Beleggingsfondsen Diane Griffioen is het bedrijf nog steeds aantrekkelijk. ,,Vestas investeert in duurzame technologieën van de toekomst en heeft onder andere enorm veel baat bij het programma van Obama dat erop gericht is de CO2-uitstoot terug te dringen."

Vestas zit echter niet in de portefeuille van het Nordea Climate and Environment Equity Fund. Vanwege de hoge aandelenprijs (22 keer de verwachte winst). Dit aandelenfonds belegt sowieso amper in producenten van alternatieve energie, mede vanwege de felle concurrentie uit onder meer China en de grote afhankelijkheid van overheidsmaatregelen. Niet elk duurzaam beleggingsfonds zet dus vol in op alternatieve energie.

Ook bij duurzaamheidspionier Triodos Bank is alternatieve energie een onderdeel van het veel bredere duurzaam beleggen. ,,Die duurzame trend is groeiende", stelt Eric Holterhues, hoofd duurzaam beleggen. ,,Duurzaam beleggen levert in veel gevallen een even hoog rendement op als traditionele beleggingen, zo blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder ook een van Deutsche Bank. Toch uit onverwachte hoek. Als je hetzelfde rendement krijgt én je kunt iets doen om deze wereld ten goede te veranderen, waarom zou je dat laten?"

Triodos heeft ook fondsen die zich specifiek op alternatieve energie richten. De rendementen in alternatieve energie waren misschien lange tijd minder goed, maar dat is de laatste jaren verbeterd, stelt Holterhues. ,,Dat heeft mede te maken met de lagere productiekosten van onder meer zonnepanelen."

Fondsen

Ook fondsexpert Morningstar ziet CO2-reductie als een duurzame subsectie. Het ene duurzame fonds zet zwaarder op dit thema in dan het andere. San Lie, hoofd research, noemt Parvest Environmental Opportunities als een van de uitblinkers, met nu al goede rendementen. ,,Het fonds belegt onder meer in alternatieve energie en energiebesparing." Maar dus ook in andere thema's. Meer energiegerichte beleggingen zijn de fondsen RobecoSAM Smart Energy, Blackrock New Energy en Pictet Clean Energy en de tracker iShares Global Clean Energy.

Lie: ,,De rendementen kunnen erg verschillen." Per fonds, maar ook per thema. Zo hebben waterbeleggingsfondsen de laatste drie jaar - gemeten tot eind oktober - gemiddeld 16,1% verdiend, leverde het thema ecologie gemiddeld 14,4% rendement per jaar op en was alternatieve energie goed voor 13,2% per jaar. Lie: ,,Een wereldwijd aandelenfonds rendeerde over deze periode gemiddeld 14,9% per jaar. Bedenk daarbij ook dat de risico's van deze nichebeleggingen vaak wat hoger liggen."

Zuinig

Het klimaat heeft ook baat bij een lager verbruik van fossiele brandstoffen. Een bekende voorloper binnen de autosector is Tesla. De Amerikaanse producent van elektrische auto's is niet noodzakelijkerwijs een goede belegging, gegeven de hoge aandelenprijs. Tesla maakte in de afgelopen jaren wilde koerssprongen.

Volgens Henning Padberg (Nordea) is Infineon zeker zo interessant, hoewel de koers de laatste maanden al flink is opgelopen. De Duitse chipproducent realiseert bijna de helft van zijn omzet in de autosector en kan sterk profiteren van 'dieselgate'. Zo dragen zijn geavanceerde chips bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen.

bron: dft
gerrit 69
1
Technisch gezien moet de koers van AMG weer boven de € 8,30 stijgen voor een ritje naar de oude top van dit jaar op ongeveer € 9,50
De balans van AMG ziet er ten opzichte van ArcelorMittal uitstekend uit.
Dat is de belangrijkste oorzaak dat de koers van AMG gestegen is en AM gezakt.
Men moet AM natuurlijk niet onderschatten, maar het blijft een mammoettanker ten opzichte van AMG wat sneller kan herstellen als een speedboot.

nl.quoteweb.com/nl-nl/fonds-detail/ad...
gerrit 69
4
quote:

Tipperster schreef op 27 november 2015 10:50:

[...]

Hij gaat toch weer na beneden. Een slot boven de 8 zit er voorlopig toch echt niet in.
Tippy - tippy is weer rijp voor een wippie..!
gerrit 69
0
Nu maar eens in december definitief boven de € 8,00 blijven, anders komt Tippy weer langs.
Mijn dank voor alle ab-tjes.
[verwijderd]
0
AMG gaat gewoon een versnelling hoger.
Nog steeds totaal geen verkoopdruk, ik denk dat dit pas boven de 9 euro gaat komen.
Ik houd mijn aandelen en opties vast.
AMG, Tom2, Ten Cate en AND is mijn porto.
In de tijd switch ik wat in %, maar dit zijn de fondsen waarop ik me richt.
Ten Cate neem ik op 8 december een besluit en dan heb ik dus mogelijk weer wat vrij om te herbeleggen ;-)
329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:21
Koers 23,640
Verschil -0,860 (-3,51%)
Hoog 24,160
Laag 23,540
Volume 95.024
Volume gemiddeld 245.664
Volume gisteren 211.210

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront