ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO week 49

39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Laatste half uur krachten die koers naar beneden drukken...
Mogen ze morgen spijt krijgen :-)
[verwijderd]
0
quote:

Bechterew schreef op 1 december 2015 18:59:

Laatste half uur krachten die koers naar beneden drukken...
Mogen ze morgen spijt krijgen :-)

Onderschat niet het belang wat wordt gehecht aan dat de koers beweegt op een advies wijziging voor de partij die dit doet.

Als je als partij met een advies verlaging komt zoals Theodoor Gilissen vandaag dan ziet het er niet mooi uit natuurlijk als de koers daar dan op reageert alsof het niets voorstelt. Dus soms wordt het allemaal een beetje geholpen, ze kunnen obv het advies de aandelen toch altijd bij een klant dumpen.

Zo gingen we ook al enkele malen omhoog op positieve adviezen.

Natuurlijk zijn er de partijen die het advies volgen maar waar nodig wordt de richting een beetje geholpen.

Het is een manier van reclame.
voda
0
Particuliere beleggers ABN deden zichzelf tekort
door Johan Wiering

Amsterdam - Veel particuliere beleggers die op de beursgang van ABN Amro inschreven, gingen voor een snelle winst. Ze verkochten hun aandelen al binnen een paar dagen, waarmee ze zichzelf wel tekortdeden.

Een kwart van de elfduizend klanten van BinckBank die vrijdag 20 november aandelen kregen toegewezen, had deze vorige week dinsdag alweer verkocht. Bij concurrent DeGiro nam een iets groter percentage van de drieduizend inschrijvers snel afscheid.

Deze beleggers zullen ongetwijfeld met lede ogen hebben gezien dat de beurskoers in de daaropvolgende dagen bleef stijgen. Afgelopen maandag stond de koers maar liefst 12% boven de introductiekoers van €17,75, terwijl de snelle verkopers maximaal 6% pakten.

'Kort ritje'

Vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB kijkt niet raar op van het hoge percentage snelle verkopers bij de grote online brokers. ,,Er zullen altijd beleggers zijn die voor een kort ritje gaan. Ik denk dat het echter verstandig is om bij beleggen de langere termijn voor ogen te houden. Wij hebben voor het overgrote deel van onze klanten ingeschreven en zien voorlopig geen reden om te verkopen. Zo is het dividendrendement van 4-4,5% erg aantrekkelijk."

Dat klanten van BinckBank amper hebben geprofiteerd van de succesvolle beursgang van ABN Amro, bestrijdt een woordvoerder. ,,Weliswaar ging een kwart van de inschrijvers voor het snelle succes, maar daar staat tegenover dat behoorlijk wat klanten de aandelen vorige week op de beurs kochten. Ook met onder meer turbo's speelden ze in op een verdere koersstijging. Bovendien lijkt elfduizend inschrijvers op een totaal van 350.000 klanten misschien niet veel, maar bijna 60% van de voor particulieren beschikbare aandelen had wel bij hen geplaatst kunnen worden."

Uit informatie van brokers komt naar voren dat vanuit ongeveer 40.000 particuliere rekeningen is ingeschreven op ABN Amro. Het aantal particulieren dat intekende, ligt waarschijnlijk eerder in de buurt van de 30.000. Nogal wat beleggers schreven namelijk bij meerdere banken/brokers in, om optimaal gebruik te kunnen maken van de toegezegde toewijzing van minimaal 250 aandelen per rekening.

Bescheiden

Een volksaandeel kan ABN Amro vooralsnog niet genoemd worden. Daarvoor is het percentage particuliere aandeelhouders op een totaal van een miljoen beleggende huishoudens, 3 à 4%, te bescheiden.

Wie de aandelen na de inschrijving vasthield, verdiende bij een gemiddelde toewijzing van grofweg 350 aandelen ruim €700. Snelle verkopers harkten maximaal de helft binnen, toch nog een heel mooi vervroegd sinterklaascadeau. Het overgrote deel van de beleggers die de beursgang lieten lopen, blijkt hier volgens een peiling op DFT echter weinig moeite mee te hebben. Experts die inschrijving afraadden, hoeven ook niet te vrezen voor boze telefoontjes. Slechts 5% schrijft het mislopen van de koerswinst aan hen toe.

Jos Versteeg van Theodoor Gilissen was dinsdag de eerste analist die ABN Amro op 'verkopen' of feitelijk 'niet aanbevolen' plaatste. Aanvankelijk had de beurskoers hieronder te lijden, maar de schade viel aan het einde van de beursdag erg mee. Tenzij deze de komende dagen sterk zou wegzakken, komt opname in de AEX-index in maart volgens beleggingsanalist Jauke de Jong van AFS niet in gevaar. ,,De vrije verhandelbaarheid van 23% voldoet ruimschoots aan de minimale grens van 15%. En de beurswaarde is hoger dan vier tot vijf huidige AEX-fondsen, waaronder OCI en Delta Lloyd. Zelfs na de emissie van €1 miljard legt de verzekeraar het af tegen de bank."

Bron: DFT Premium
[verwijderd]
0
Ach, snel verkopen is ook niks mis mee. En van winst nemen is nog nooit iemand arm geworden. Balen dat je iets in het verleden anders had moeten doen is hetzelfde als nu balen dat je de toekomst niet kan voorspellen. Je hebt er helemaal niks aan.
[verwijderd]
0
Particuliere beleggers ABN deden zichzelf tekort..... bla bla bla

Sommige hebben het advies van Theodoortje van 25nov opgevolgd koersdoel 19,00 euro hoorde ik in de wandelgangen...

Ze kunnen vandaag weer instappen ;-)

[verwijderd]
0
Ik heb direct na opening flink bijgekocht. Tot op heden nog geen spijt van gehad.
Waarom zou je bij beleggen een lange termijn voor ogen moeten houden?Een ieder belegt op zijn eigen manier.
Overigens denk ik dat zodra het aandeel in de AEX zit het afgelopen is met de pret. Tot die tijd zit er nog wel een stijging in!
[verwijderd]
0
quote:

Rudie000 schreef op 2 december 2015 20:27:

Overigens denk ik dat zodra het aandeel in de AEX zit het afgelopen is met de pret. Tot die tijd zit er nog wel een stijging in!
Precies! Dan ga ik verkopen
[verwijderd]
0
torro
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--UBS gaat het aandeel ABN Amro volgen met een buy-advies. De korting van 4% waartegen het aandeel wordt verhandeld, ten opzichte van de Europese bankensector, doet de bank volgens analist Anton Kryachok tekort, gezien de sterke punten: een winstgevende thuismarkt, sterke balans, goede kasstroom en lage gemiddelde kredietvoorzieningen en een aantrekkelijk dividendrendement op de middellange termijn. Volgens Kryachok staren beleggers zich blind op de lage groei van de Nederlandse markt en missen ze de potentie om in de komende twee jaar de rentemarges op te krikken met hogere hypotheekrentes en lagere spaarrentes. Ook hoeft het niet meer dan 3% van de winst per aandeel te kosten om het gat in de leverage ratio op te vullen met Tier-1-obligaties of coco's, aangezien die in de plaats komen van dure achtergestelde obligaties die aflopen. De payoutratio van het dividend ziet Kraychok voorlopig niet stijgen boven 40-50%, zolang de Nederlandse staat een meerderheidsbelang heeft. Het koersdoel is EUR23.
voda
0
Overtoewijzingsoptie ABN Amro volledig uitgeoefend
ABN Amro; na overtoewijzing 216,2 mln aandelen genoteerd
ABN Amro: opbrengst beursgang komt daarmee op EUR3,8 mrd

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
ABN Amro: overtoewijzigingsoptie volledig uitgeoefend

AMSTERDAM (Dow Jones)--De banken die ABN Amro naar de beurs hebben gebracht, hebben de mogelijkheid om 15% extra aandelen te plaatsen volledig gebruikt, melden de bank en zijn meerderheidsaandeelhouder NLFI donderdag nabeurs.

De extra aandelen werden geplaatst door de drie joint global coordinators van de beursgang: ABN Amro Bank zelf, Deutsche Bank en Morgan Stanley.

Na uitoefening van de zogeheten overtoewijzingsoptie of 'greenshoe' zijn er 216,2 miljoen certificaten ABN Amro verkocht, die 23% van de aandelen vertegenwoordigen.

De totale opbrengst van de beursgang komt daarmee op EUR3,8 miljard.

De certificaten werden bij de beursgang op 20 november geprijsd op EUR17,75. Het aandeel is sindsdien met 9% tot EUR19,35.

Voor de 28,2 miljoen overtoewijzingscertificaten, die tegen de uitgifteprijs werden geplaatst, betekent dat een behaalde koerswinst van EUR45 miljoen.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200; archie.vanriemsdijk@wsj.com


[verwijderd]
0
Bizar dat de bijna 30 miljoen (!) overtoewijzingscertificaten nu al verbruikt zijn. Dit betekend mijnsinziens dat de koers van het aandeel de afgelopen weken zwaar gemanipuleerd is (in negatieve zin) en dat het ECB-besluit volledig overschaduwd wordt door dit fantastische bericht. Gisteren kon wel eens het laatste instapdag geweest zijn, daar de koers nu niet meer kunstmatig laag gehouden kan worden.

Verwacht vandaag in de buurt van de €20 te sluiten en in de aankomende weken voorzichtig naar de €22 euro te klimmen.
[verwijderd]
0
quote:

Draghi123 schreef op 4 december 2015 01:35:

Bizar dat de bijna 30 miljoen (!) overtoewijzingscertificaten nu al verbruikt zijn. Dit betekend mijnsinziens dat de koers van het aandeel de afgelopen weken zwaar gemanipuleerd is (in negatieve zin) en dat het ECB-besluit volledig overschaduwd wordt door dit fantastische bericht. Gisteren kon wel eens het laatste instapdag geweest zijn, daar de koers nu niet meer kunstmatig laag gehouden kan worden.

Verwacht vandaag in de buurt van de €20 te sluiten en in de aankomende weken voorzichtig naar de €22 euro te klimmen.
Met een zoveel hogere koers gaan natuurlijk de begeleidende banken gebruik maken van de optie. Dat is ook waar ze uiteindelijk het geld aan moeten verdienen want al met al wat ik gehoord heb was het voor de begeleidende banken geld toe, maar dat is nu wel gecompenseerd.
Die aandelen komen natuurlijk grotendeels meteen weer de markt op, zijn er mogelijk al een heleboel van verkocht maar mogelijk nog niet allemaal en dat is even afwachten wat dat met de koers doet.

Maar uiteindelijk komt de juiste koers boven drijven en mijn mening is dat deze koers nog een heel stuk hoger ligt dan wat deze nu staat, zeker na de dip van gisteren op de ECB, een complete overreactie, er komt nog steeds elke maand en nu voor langer bizar veel geld de markt op en dat moet ergens heen.

Met het wat dalende volume in ABN omdat sommige partijen aan het verzamelen zijn en de verkopers langzaam klaar zijn rond dit niveau zal of de koers omhoog moeten op zoek naar aandelen of de koers valt stil rond het huidige niveau.
We zullen zien, ik hou het bij mijn koersdoel van 22.50 a 23 rond het moment dat ABN de aex index in gaat en de extra vraag die dat met zich mee brengt omdat partijen die de index volgen nu eenmaal hun mandje moeten aanpassen en dat betekend ABN kopen en welk fonds er dan ook uit gaat wordt dan verkocht.

Verder hebben we uitzicht op een goed dividend maakt de toko een goede winst en bestaat er alleen dreiging uit de hoek van de swap claims waarvoor wel een reservering is gemaakt maar wat dan het verschil is tussen de werkelijk te betalen boete en de reservering kan nog een eenmalige min opleveren, een plus kan ook maar is wel heel positief gedacht, maar dat raakt het bedrijf niet in zijn normale bedrijfsvoering, dat is een beerput uit het verleden.
Zolang ze maar geen nieuwe beerputten gaan open trekken en nu ze relatief schoon zijn (wat is schoon voor een fin. instelling) netjes blijven draaien en hun ding doen dan is het een leuk saai dividend aandeel waar ik er nog wel een paar van in mijn portefeuille wil hebben.
voda
0
Bazels Comite vult gat in leverage ratio ABN Amro - Update

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De ongewogen kapitaalbuffer, of 'leverage ratio', van ABN Amro Group nv (ABN.AE) kan vanaf 2017 sterk herstellen, nu internationale regelgevers voor banken een alternatieve boekhoudmethode toestaan. Dat zeggen personen met kennis van de situatie tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Tijdens een vergadering op 1 en 2 december in New York heeft Bazels Comite besloten een nieuwe rekenmethode te gaan gebruiken voor de berekening van de leverage ratio, na schriftelijke verzoeken van ABN Amro en andere lobbyende partijen, onder andere uit de Verenigde Staten.

Een van de betrokken personen zei tegen Dow Jones dat banken begin volgend jaar zullen worden geconsulteerd over de nieuwe methode.

Een tweede wens van lobbyisten in de derivatensector, dat banken bij de berekening van de leverage ratio bepaalde vormen van onderpand mogen beschouwen als risicodragend kapitaal, kan door banken worden beargumenteerd tijdens deze consultatieronde.

ABN Amro, dat vorige maand naar de beurs ging, moest opeens een fors lagere leverage ratio rapporteren van 3,1% in het tweede kwartaal, in plaats van 3,5% een kwartaal eerder, na advies te hebben ingewonnen bij toezichthouders over de juiste interpretatie van de leverage ratio-regels.

Hierdoor moet de clearingbank van ABN Amro ineens een fors hogere kapitaalbuffer gaan aanhouden voor EUR53 miljard aan derivaten van klanten, waar de bank een garantie voor het tegenpartijrisico heeft afgegeven.

De overstap naar de andere boekhoudmethode zou de extra kapitaaleisen echter grotendeels wegnemen, zei een bron, die sprak van een daling van 100% naar 10%. Andere banken die actief zijn in clearing van beursgenoteerde derivaten zullen waarschijnlijk minder sterk beinvloed worden dan ABN Amro.

Bepalend daarvoor is het soort derivaten dat de partijen clearen. ABN Amro is vooral groot in aandelen en derivaten van aandelen en grondstoffen, en veel minder actief in bijvoorbeeld in de wereldwijd enorm omvangrijke handel in rentederivaten als renteswaps.

Het aandeel ABN Amro staat vrijdag omstreeks 15.15 uur 0,3% hoger op EUR19,42.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; archie.vanriemsdijk@wsj.com

zaansie
0
Interessant aandeel dit abn amro. Heeft voor na de emissie een leuke stijging gemaakt. Ben benieuwd of er nog meer in het vat zit en of de 20 euro volgende week behaald wordt. Iemand een visie over dit aandeel en of het nog een goed koopmoment is op de huidige koers...
[verwijderd]
0
quote:

zaansie schreef op 4 december 2015 19:39:

Interessant aandeel dit abn amro. Heeft voor na de emissie een leuke stijging gemaakt. Ben benieuwd of er nog meer in het vat zit en of de 20 euro volgende week behaald wordt. Iemand een visie over dit aandeel en of het nog een goed koopmoment is op de huidige koers...
Het is dat ik het voor 17,75 zonder kosten kon kopen, anders was het niet mijn aandeel. Ik doe alleen het ritje naar de AEX, hopelijk bij 23 à 25 euro.

De verwachtingen die ik heb gelezen zijn toch dat er de komende jaren geen vuurwerk meer inzit bij ABN AMRO, dus dat moet je ook niet van de koers verwachten. Voor de lange termijn als dividendaandeel is het denk ik wel koopwaardig. Er zijn natuurlijk allerlei risico's, maar die moet ieder voor zich afwegen.
[verwijderd]
0
Ik denk dat dit aandeel nog zijn juiste prijs moet krijgen, Dat is in elk geval hoger dan waar we nu staan. Ik zie ook wel een koers van 22 a 23 euro. Als ze in de aex zitten ga ik eruit. Dan zal de waarde wel bereikt zijn(hopelijk 22 a 23 euro natuurlijk) en dan is het inderdaad een saai dividendaandeel. Niet mijn type beleggingen.
39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,615
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 3.476.271
Volume gemiddeld 3.469.961
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront