Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos 2015: de inhoudelijke discussie

3.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 164 165 166 167 168 » | Laatste
voda
2
Rekyus,

je post niet veel, maar als je wat post is dat ook schitterend!

Ook van mijn kant een Dikke AB

PS: beste medeposters/lezers, deze post verdiend meer dan 22 AB's, zijn huidige TOP-POST. Kleine moeite om even op dat roze duimpje te drukken.
[verwijderd]
2
@Rekyus
Sinds je korte verklaring op 17 december s'morgens hoopte ik reeds op uw uitgebreidere genummerde versie.
Dat we deze nu mogen ontvangen als nieuwjaarsbrief is erg aangenaam.
Uw notulen van je tekst zullen vandaag wellicht te snel de markt hebben bereikt want de koersgevoelige informatie werd reeds opgepakt na de middag ;-)
Als ik even niets te doen heb ga ik al je posts even lezen.
Niet veel(115) maar van onschatbare waarde .
Bedankt en dikke duim !
Dokter Bob
1
@Rekyus
Mogen we je ook verwachten op 6 januari? Zou mooi zijn, kunnen we een interactieve discussie met Galapagos management hierover hebben
de tuinman
2
quote:

BP66 schreef op 29 december 2015 18:02:

Een zeer goed verhaal Rekyus ik denk dat veel partijen nog onvoldoende beseffen wat deze deal gaat inhouden Als je de strategie van Gilead ziet, men is daar overigens zeer open over (voor elk segment waarin men medicijnen aan het ontwikkelen is wil men marktleider worden, zijn en of blijven)
Zoals ik er nu tegen aankijk is Gilead zich volop aan het richten op lever oa(nash) en darmziektes oa(crohn) Gilead heeft al deelnemingen in bedrijven genomen die op dit vlak bezig zijn en men sluit meerdere deelnemingen of overnames niet uit
Vergeet je roze bril niet!
Filgotinib is veel belovend, maar het duurt nog jaren voordat het eerste pilletje verkocht kan worden.
En er blijven altijd risico's kleven aan het onderzoek.
Activate
2
[verwijderd]
0
quote:

Dokter Bob schreef op 29 december 2015 19:35:

@Rekyus
Mogen we je ook verwachten op 6 januari? Zou mooi zijn, kunnen we een interactieve discussie met Galapagos management hierover hebben
onder het genot van een lekker glaasje (witte wijn in mijn geval)
Sturing219
0
AB ook van mij Rekyus! Erg prettig dit soort heldere uiteenzettingen. Lees al wat langer dit forum en kom daarbij ongelooflijk veel onzin tegen, maar hier hebben ik (wij) wat aan.
Zelf vraag ik mij nog af of er wel genoeg hoogopgeleid personeel te vinden is voor al deze, zoals het er na uitziet, volle pijplijn van Gala.
Zou die vraag graag op 6 januari aan Onno willen stellen.Kan mij zelfs voorstellen dat er wellicht gas terug genomen moet worden en er keuzes gemaakt moeten worden welke onderzoeken het meest succesvol lijken en dus de meeste aandacht verdienen.
[verwijderd]
1
Super gaaf om je gedachten erover te lezen Rekyus.

Over de FDA Priority Review Voucher in het bezit van Gilead (en de riante kaspositie glpg).. Wat zouden de kansen kunnen zijn dat zo een voucher gebruikt wordt voor filgotinib, eventueel gedeeltelijk bekostigd door Galapagos. De commerciele relevantie van een aantal maanden voorsprong op ABT-494, een idee daarover ?
Tigri
3
quote:

Rekyus schreef op 29 december 2015 17:07:

3.....Wat men straks ook bedenkt, er zijn mogelijkheden te over om AbbVie’s reumamiddelen het leven zuur te maken, juist en vooral omdat AbbVie moet ‘blazen met meel in de mond’ (Humira’s positie beschermen, mede door ABT-494 het middel van de tweede keuze te laten zijn). Gilead is daarnaast in een venijnige octrooikwestie verwikkeld met AbbVie, genoeg munitie dus om AbbVie het leven zuur te maken.

4. Intussen weet de markt dat Gilead, met al zijn expertise in huis, tot de conclusie is gekomen dat filgotinib een best-of-class middel is. Daarnaast beschikt Gilead over een FDA Priority Review Voucher waarmee het registratieproces van de FDA aanmerkelijk versneld kan worden.

@Reykus; Zeer verhelderend, zoals (steeds !!) ook blijkt uit vele lofuitingen op jou bijdragen!!!

Stuk met "leven zuur maken" icm "voucher" triggerde bij mij een oude discussie/gedachtengang.

WSJ van 19 augustus: Ook Abbvie beschikt over een priority voucher, overgenomen van united Therapeutics voor een record bedrag van $350.miljoen!!.

Hebben hun voucher nog niet gelabeld, maar was toen in de veronderstelling/hoop dat een deal zou volgen en ze daarmee fase III konden versnellen. Ook ivm hun aflopende patenten.

Voucher van Gilead als het dezelfde betreft, heeft als doel nieuw HIV medicijn ipv RA.(zie tweede link met tabel van bestaande vouchers en doelen)

Blijft wel erg Boeiend!!!

Wens ik een ieder alvast een fijne jaarwisseling voor een positief en gezond nieuwjaar!!

www.wsj.com/articles/united-therapeut...

ter info ivm (huidige)vouchers achtergrond en .....humira als best selling(2014):
www.raps.org/Regulatory-Focus/News/20...

Rekyus
16

Mijn posting van gisteren heeft uiteenlopende reacties opgeroepen. Op een enkele respons ga ik graag in.

Om te beginnen: de kans dat filgotinib alsnog sneuvelt tijdens het fase 3 onderzoek. Inderdaad, veel analisten hanteren nog een faalscore van zo’n 10% of hoger voor de fase 3 trials, onder meer als basis voor hun rNPV berekeningen. De werkelijkheid is intussen een andere. Zowel FDA als EMA hebben zich gerealiseerd dat matige tot slechte onderzoeksresultaten, gevolgd door het stopzetten van het complete ontwikkelingstraject, tot grote kapitaalvernietiging leidt, niet alleen materieel maar ook wetenschappelijk bezien. Vandaar dat de registratieautoriteit tegenwoordig samen met de productontwikkelaar op zoek gaat naar selectieve bruikbaarheid van het onderzochte geneesmiddel. Men moet dan denken aan het aanbrengen van uiteenlopende restricties, bijvoorbeeld een verscherpte indicatiestelling, strakkere voorzorgsmaatregelen om bijwerkingen te couperen of de toepassing beperken tot slechts een bepaald cohort uit patiëntenpopulatie (geïdentificeerd via gentypering) etc. De autoriteiten durven die weg te bewandelen, omdat men tegenwoordig - in vergelijking met 10 jaar geleden of langer – via de uitgebreide fase 1 onderzoeken een goed inzicht heeft gekregen in het werkingsmechanisme, de pathologie en wat zich op biomoleculair niveau afspeelt. Dat geeft veel extra zekerheid over wat wel dan niet valt te verwachten, met name op het gebied van gevaarlijke bijwerkingen Zelf schat ik het risico op een déconfiture op 1 à 2 procent. Het is er, maar als je dat risico als belegger niet wilt nemen, is een staatsobligatie met een negatief rendement een betere keuze.

Wie de uitgebreide serie trials met filgotinib uit de voorbije fase 1 en 2 van filgotinib voor RA bekijkt en dat vergelijkt met wat 10 tot 15 jaar geleden aan onderzoeken werd gedaan, ziet het duidelijke verschil. De heimelijke vertragingstactiek van AbbVie heeft dus extra zekerheid opgeleverd voor een succesvolle afronding van fase 3 en de registratieaanvraag van filgotinib. Voor de goede orde: de fundamentele en klinische kennis opgedaan met ABT-494 is aanmerkelijk geringer.

Het aantrekken van voldoende gekwalificeerd hoog opgeleid personeel hoeft geen enkel probleem te zijn: de reputatie van een bedrijf dat bezig is uit te groeien tot een van de grootste biotechondernemingen in West-Europa zorgt voor extra aantrekkingskracht. Het door velen (ten onrechte verfoeide) systeem van beloning via warrants en - voor de mindere goden - bonussen in combinatie met de voor een aantal jaren min of meer gegarandeerde continuïteit van Galapagos, doet daar nog eens eens schepje bovenop.

Ik heb al eerder (op 25 september jl.) geventileerd als mijn mening dat Galapagos er goed aan zou doen de CF-deal met AbbVie te heroverwegen, zo daar juridisch gezien enige ruimte voor is. Het leidt of tot betere financiële condities en een juridisch hechtere overeenkomst of tot een een betrouwbaarder partner (inclusief betere condities). Die nieuwe partner moet dan overigens niet Gilead zijn, want dat wordt de afhankelijk weer te groot.

Bedrijven die voucher kunnen inzetten, zullen pas op het allerlaatste moment beslissen over de inzet ervan en met name voor welk middel dat dan gebeurt. Dat zal in sterke mate worden bepaald door hun strategische prioriteiten en de marktomstandigheden van dat moment. Dat AbbVie het voucher zal gebruiken voor wat nu nog ABT-494 heet, is uiterst onwaarschijnlijk. Voor Gilead en filgotinib is het ook compleet gissen, maar het valt niet uit te sluiten. Een trigger zou kunnen zijn een voortvarende omzetontwikkeling van baricitnib.
Overigens, bizar dat zo’n handel in vouchers is ontstaan, waarbij de prijs verschillende malen over kop gaat. De FDA had beter een Nieuwjaarstombola met vouchers kunnen organiseren, dat was eerlijker en spannender geweest.

Tot slot: dank voor de vriendelijke woorden. Mijn incidentele schrijfsels zie ik als "een aardigheidje meneer Sonneberg".

P.S. Ik heb me niet aangemeld voor de Nieuwjaarsborrel in Leiden. Ik heb aangename verplichtingen elders (Oostenrijk, bergen en dalen).

MtBaker
1
Erg duidelijk zelf had ik de pechkans al onder 5% gezet, maar ik kan best geloven dat die 1 a2% meer in de richting zit.
jeroen85
0
Reykus: Opnieuw een AB voor jouw schrijven en viel spass in Oostenrijk
Met vr.groet,Jeroen
tonneke
0
Dank Reykus voor de duidelijke uiteenzetting en een AB van deze kant, prettige vakantie en een goed begin en eind van 2016 en alles wat er tussen zit.
FC Barcelona
0
@Reykus; 2x AB en veel plezier in de bergen ( en dalen natuurlijk !); het lijkt de beurs wel !
3.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 164 165 166 167 168 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront