Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economisch plaatje wordt steeds rooskleuriger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. $euri 30 december 2015 07:52
    jep wordt een jaar van het lozen van mensen met vaste contracten en 0 uren contracters binnenhalen, die kan je lekker makkelijk ontstlaan, alleen vergeet men dat ze op die manier ook de kennis er uit flikkeren.
    bij ons moet het30/70 worden , 30 % vast en 70 % 0 uren, er moeten er dus nog een hoop uit.
    Echter vergeet men (expres )bij aanname van een 0 uren contracter er bij te zeggen dat ze er na 3 jaar uitgeflikkerd woren en een half jaar later pas weer terug kunnen komen, lekker eerlijk
  2. [verwijderd] 30 december 2015 08:34

    Ja en dat alles na overleg met en na instemming van de vakbonden, met name de FNV.

    Die zijn ook voor het terugdringen van het aantal ZZP-ers, waar het PvdA smaldeel binnen het kabinet ook voor vecht.

    Deze mensen terug naar een nietszeggend loondienstverband, waarbij het ontslagrecht is versoepeld en de afkoopsommen fors zijn verlaagd; de WW- uitkering per 1 jan 2016 is verkort.

    En waarom?

    Omdat ze dan gaan meebetalen in pensioenfondsen, die veelal alleen maar afstempelen en via hun nieuwe werkgever gaan meebetalen aan de WW en WIA pot.

  3. forum rang 7 rene l 30 december 2015 08:51
    Ze weten van gekheid niet meer wat ze moeten schrijven om te voorkomen dat er een algehele volksopstand ontstaat, dat de pleuris uitbreekt en de mensen woedend en in grote getale richting de Hofvijver trekken.

    Ik kijk maar eens om mij heen, er zijn er bij mij in de straat weer een paar werkelozen bijgekomen dit jaar.
    Ik hoor van iemand die bij een zorgverzekeraar werkt dat het aantal mensen die in gebreke blijven bij het betalen van de maandelijkse premie zorgwekkend toeneemt.

    ZZP-ers die buiten het sociale vangnet vallen en niet zichtbaar zijn in de statistieken teren in op hun eigen geld.

    Massale ontslagen in de zorg en winkels die failliet blijven gaan.

    Het gaat toch uitermate goed, ja ja, bedrijven draaien weer meer winst, het geld komt terecht bij de toppers, de normale werkende klasse wordt steeds verder uitgeknepen, en dan te bedenken dat deze grote groep juist de hoeksteen van onze economie is.

    Daarnaast alle afdrachten aan de Eurofielen in Brussel, alles eerlijk samen delen en haal maar binnen wat er binnen te halen valt.
    Aan geld geen gebrek, tot dat het op is.

    Waarschijnlijk ben ik gek, ons land gaat langzaam richting de afgrond, bedankt afbraak-kabinet, jullie hebben alles kapot gemaakt.
    Wanneer we de Gulden nog in onze portemonnee gehad zouden hebben zou alles er een heel stuk beter voorgestaan hebben.
  4. Belgske 30 december 2015 09:43
    Ik heb een zoon van 19 en het is zo verdomd moeilijk om die gasten de waarden aan te praten die wij van de na-oorlogse generatie hebben meegekregen...Maar ik geef niet op! Ik wil dat hij verantwoordelijkheidszin toont, en het begint te lonen. Ze hebben hem net gebeld ofdat hij kan komen helpen vrachtwagens te lossen lol...Maar dat heeft me veel tijd en zenuwen gekost hoor om hem bij te brengen dat hij bereikbaar en beetje flexibel moet zijn, toch zeker in het de leeftijd dat hij is.
  5. taurus86 30 december 2015 11:53
    Bovenstaande commentaren steken schril af bij het commentaar van de (overbetaalde-) directeur van het Cultureel Planburo.
    Hij concludeert na onderzoek dat wij liever terug willen ´naar het Nederland zoals dat vroeger was´en dat we daarom ons zorgen maken over de haalbaarheid van het opnemen en integreren van de asielzoekers/vluchtelingenstroom.
    Zijn conclusie is dus grotendeels gebaseerd op zijn mening. Want zijn uitspraak komt niet voort uit zijn onderzoek.
    En zo gaat de non-profit sector om met zijn contribuanten. Wie is er dan verbaast, dat er argwaan sluipt in de afweging bij de contribuanten (de belastingbetalers)?

    En als dan vandaag de Hr.Samsom met de Wilders tartende uitspraak ´Dat Nederland getalsmatig wel 200.000 asielzoekers aan zou moeten kunnen´ in de pers verschijnt - (hij die nog voor 300.000 behoorlijke banen en idem 150.000 sociale woningen moet zorgen!)- dan is een daling van mijn vertrouwen, voor mij persoonlijk wel te verklaren.

    - Jonkers in de Salon, babbelend over het gepeupel- kort samengevat.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links