Value8 « Terug naar discussie overzicht

PB: Trading update. Value8 voorziet dynamisch vierde kwartaal

85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Tategoi69
0
quote:

realiteit 2015 schreef op 30 december 2015 11:57:

R&S Retail group heeft geen schijn van kans om te slagen. Dat wordt weer het volgende faillissement !
Niet bij voorbaat, concept is hetzelfde als FNG group, R&S waren ook betrokken bij de reorganisatie van Steps &Superstar:

"Antwerpen, 28 augustus 2015 – FNG Group NV (FNG, Euronext Brussel Vrije Markt), het Belgische modehuis met verschillende modeconcepten (met oa. Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso en Steps) sluit haar boekjaar1 af met cijfers die de sterke groei bevestigen. De omzet groeit tot € 254 mio op jaarbasis, de bedrijfscash-flow (EBITDA) stijgt met meer dan 25% tot € 27,5mio.

FNG telt vandaag meer dan 1800 medewerkers, heeft 365 eigen verkooppunten en meer dan 1500 multibrandstores die de FNG collecties verdelen.

Sterke cijfers ondanks marktomstandigheden

Ondanks de niet-evidente consumentenmarkt, is FNG Group er in het afgelopen boekjaar in geslaagd sterk te blijven groeien en dit zowel organisch als via acquisitie. FNG Group sluit het boekjaar af met een geconsolideerde omzet van EUR 254,6 miljoen en een EBITDA van EUR 27,5 miljoen. Dit betekent een omzetstijging van 69,3% en een toename van de EBITDA met 25,6%.

De omni-channel-aanpak van FNG en de uitrol van de Nederlandse merken in de Belgische markt resulteerde op jaarbasis in een organische omzetgroei van 12,6%. De bijkomende omzetgroei in retail werd in grote mate gerealiseerd door de acquisitie van Steps en Superstar. Bovendien verwierf FNG Group door deze acquisitie een aankoopplatform met kantoren in Istanbul, New Delhi en Hong Kong.

FNG Group telt momenteel ca. 1800 medewerkers en verdeelt haar collecties in 365 eigen verkooppunten, waarvan 233 in Nederland en 119 in België, en in meer dan 1500 multi-merkenboetieks in verscheidene West-Europese landen.

De omzet van de retailtak (B2C) vertegenwoordigt drie kwart van de geconsolideerde omzet, waarvan 67% afkomstig van eigen verkooppunten en 9% van eigen webshops. Business-to-Business (B2B) maakt 25% uit van de geconsolideerde omzet. De online-verkopen kunnen onderverdeeld worden in verkopen via eigen webshops en verkopen via webshops van derden. In totaal maakt ongeveer 13% van de geconsolideerde omzet online verkopen uit".


www.fng.eu/fng-boekt-sterke-resultate...
Tategoi69
0
"Curatoren zijn tóch positief over toekomst Etam"

www.rtlz.nl/business/bedrijven/curato...

Tegen koers van vandaag (Dico 2.15 euro) zit er op dit moment 6.5MM Euro lucht in het belang van Value8 (22%), misschien wordt de(het) "Miss Etam balon" (belang) nog werkelijk iets waard als business plan inderdaad kans van slagen heeft:):)
TheAdmiral
0
Gewoon heel goed nieuws vooral voor Source Group , maar dus ook voor Value8. Weliswaar een kleine vertraging in de fusie tussen Source en Headfirst, maar die lijkt nu wel echt definitief door te gaan. En die contractverlengingen met zulke grote spelers zijn natuurlijk super. Het volledige bericht nog even:

Fusie Source en HeadFirst vertraagd
Redactie ABM Financial News - 31 december 2015, 08:18
Afronden transactie uitgesteld naar eerste kwartaal 2016.
Arbeidsbemiddelaars Source Group en Headfirst hebben vertraging opgelopen bij de in oktober dit jaar aangekondigde fusie. Dit maakte Source donderdag voorbeurs bekend.

Waar eerder nog gemikt werd op het afronden van de fusie in het vierde kwartaal van 2015, streven partijen nu naar de voltooiing van de fusie in het eerste kwart van 2016.

"De afronding kost meer tijd dan voorzien omdat elk van de bedrijven tezelfdertijd prioriteit moest geven aan de succesvolle afronding van diverse belangrijke contractonderhandelingen met klanten", aldus Source. Met het boekenonderzoek, de financiering en de contractuele vastlegging werd "goede progressie" geboekt in de afgelopen periode.

Door de fusie ontstaat volgens Source een leidende speler op het gebied van onder meer contractbeheer en matching met een omzet van circa 420 miljoen tot 430 miljoen euro. Daarbij levert een fusie volgens Source synergievoordelen op en zal het samengaan direct bijdragen aan de winstgevendheid van Source.

Contracten verlengd
Source Group liet daarnaast weten "een aantal" klantcontracten te hebben verlengd, waaronder de samenwerkingen met Shell en NUON. De specialist in het matchen van ZZP-ers, freelancers en professionals met een ICT achtergrond verwierf verder een aantal nieuwe contracten, met onder meer Avebe als nieuwe partner.

Volgens Source is met de verlenging van bestaande contracten en de binnengehaalde nieuwe contracten "circa 80 procent van de huidige contracten en daarmee samenhangende omzet geborgd tot eind 2018".
Brimily
0
Een bloemetje. Dat vindt een van de aandeelhouders wel op zijn plaats voor Peter Paul de Vries. Maar de afzwaaiende topman van de beursgenoteerde beddenfabrikant Dico wil er niets van weten. „We hebben de kosten hier jarenlang laag gehouden en daar past een bos bloemen niet bij. Als ik zo ergens bloemen zie, pluk ik ze misschien wel”, zegt hij grappend.

Shell heeft het Circustheater nodig voor een aandeelhoudersvergadering. Dico doet het in een klein zaaltje van hotel Mitland aan de rand van Utrecht. Er zijn negen aanwezigen.

De beddenfabrikant is namelijk al sinds 2010 failliet. Vaak verdwijnen bedrijven dan van de beurs. Dico niet. Dat kwam sinds 2010 grotendeels in handen van investeringsmaatschappij Value8 die De Vries in 2008 begon en waarmee hij zo’n 90 procent van de Dico-aandelen kocht.

Het doel daarvan was voor de voormalige voorman van beleggersvereniging VEB vanaf dag een duidelijk: Dico op een dag van de hand doen, zodat een ander bedrijf via de lege huls naar de beurs zou kunnen. Een reverse listing heet dat in beleggerskringen.

R&S Retail (oude Dico)

IEX Group

Snowworld

Source Group

Novisource

Sucraf
Gisteren was het sluitstuk van de strategie. De Vries met zijn 89 procent en de drie andere aandeelhouders stemden er unaniem mee in dat Dico vanaf januari op het Damrak wordt vervangen door de R&S Retail Group. Die nam afgelopen lente via een doorstart modeketen Miss Etam over.

‘Schoon en schuldenvrij maken’

Value8 is op de eerste plaats een investeringsmaatschappij. Zij heeft belangen in zo’n twintig bedrijven, waaronder goudhandelaar AmsterdamGold, die goed zijn voor een omzet van 130 miljoen euro. Maar Value8 maakt ook al jaren flinke naam met de ‘verkoop’ van lege beurshulzen.

Geheel in stijl verwierf het in 2009 een eigen beursnotering nadat De Vries voor 7 ton de lege huls van energiebedrijf Exendis overnam. Sindsdien stak het geld in zeven lege beurshulzen, waarvan zes in Nederland. „Het is niet onze core business, maar er valt een goede boterham mee te verdienen”, zegt De Vries.

Hij legt uit dat zijn oog op beursnoteringen van bedrijven valt die „makkelijk schoon en schuldenvrij te maken zijn”.

Een bedrijfspand dat te verkopen is: prima. Claims of schulden: nee. Value8 zorgt vervolgens dat de vennootschap qua statuten, balans en boekhouding op orde is zodat er later makkelijk een ander bedrijf in past. Én dat er zo weinig mogelijk geld wordt uitgegeven. Ook niet aan bloemetjes. De operationele kosten bij Dico bedroegen vorig jaar 22.000 euro.

Vervolgens is het voor Value8 de vraag welk bedrijf men in de lege beurshuls toelaat. De Vries vindt R&S Retail „een goede kandidaat”, omdat hij gelooft in de strategie om retail- en modebedrijven in zwaar weer over te nemen en ze efficiënter en meer gericht op de toekomst te maken. „We zijn jaarlijks door zo’n vijf à tien partijen benaderd voor de beurshuls van Dico, maar wilden wachten.”

Value8 houdt namelijk een belang in het nieuwe bedrijf. Dat heeft alles te maken met de constructie van een reverse takeover. Dat klinkt als een verkoop, maar is het niet.

In het geval van Dico brengt R&S 100 procent van de eigen aandelen in, in ruil voor de plaatsing van tien miljoen nieuwe aandelen in Dico. Omdat Value8 en de andere kleine beleggers hun bijna 3,5 miljoen aandelen houden, verwatert het belang van R&S: van het nieuwe bedrijf heeft het 74,8 procent van de aandelen terwijl het 100 procent inbracht.

‘Veel overnamekeus’

„Het is goedkoper en sneller dan een reguliere beursgang”, motiveert topman Rens van de Schoor van R&S Retail zijn keuze voor de reverse listing.

Miss Etam is de eerste acquisitie van R&S. Die wil de komende tijd nog veel meer overnames doen. En het idee is dat het die toekomstige overnames met de uitgifte van nieuwe aandelen kan bekostigen: precies het groeimodel dat Value8 sinds 2008 ook hanteert. Dat kan zeer succesvol werken. Bij Value8 steeg de beurskoers van 0,75 cent in 2008 naar zo’n 9,50 euro nu.

Van de Schoor verwacht eerder „te veel dan te weinig keus” op overnamevlak te hebben. „Je zag de afgelopen week al drie voorbeelden van mogelijkheden”, verwijst hij naar het moederbedrijf van drogisterij DA, V&D en de MacIntosch-schoenenzaken.

Voor Value8 komt er nu even een eind aan een periode van lege beurshulzen. Het heeft alleen nog een belang van 29,9 procent in het Belgische Sucraf. In Nederland is alleen nog Lavide als lege beurshuls beschikbaar, maar het belang in Lavide verkocht Value8 vorig jaar nadat er een juridische claim op de vennootschap werd neergelegd.

Op dit moment ziet Peter Paul de Vries geen kandidaten. „Maar die kunnen altijd weer ontstaan als een bedrijf wordt overgenomen of stopt.”
keffertje
0
Een bloemetje. Dat vindt een van de aandeelhouders wel op zijn plaats voor Peter Paul de Vries.

Grappig dat je tegenwoordig voor het creëren van gebakken lucht ook al in het zonnetje wordt gezet
85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:22
Koers 5,750
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,750
Laag 5,750
Volume 2.995
Volume gemiddeld 3.437
Volume gisteren 500

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront