Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

uitleg claimemissie AM

386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
JvH
0
quote:

Badjas schreef op 11 maart 2016 09:13:

Ik heb een vraagje wat betreft de claim emissie.

Sinds kort zit ik bij Interactive Brokers. Daar ben ik heel blij mee, maar ik heb geen flauw idee wat ik moet doen om mijn rechten om te zetten tot aandelen.

Kan iemand hierbij helpen?
DeGiro is de helft goedkoper en werkt zeker zo goed, zo niet beter qua mobiel handelen en op de laptop. Bij Lynx is het zo dat je maar moet afwachten of je order wordt uitgevoerd, omdat hun met smartorders werken die lang niet altijd uitgevoerd worden. Ben er gelukkig weggegaan, DeGiro werkt perfect.

Aandelen voor 2,20 maandag bij slot. Wil dat zeggen dat de koers vandaag al of maandag richting de 2,20 gaat?
ZachteDrop
0
quote:

moneypriest schreef op 11 maart 2016 09:48:

Hoe zit het eigenlijk met de opties en hun uitoefenprijzen. Wat is het effect hierop? Kan iemand mij dat uitleggen?
De opties worden omgezet naar een lagere uitoefenprijs.
Robeke
0
11 March 2016 - 7 for 10 Rights issue of 1,262,351,531 new shares at a subscription price of EUR 2.20 per new share
Subscription price represents a 35.3% discount to the theoretical ex-rights price, based on the closing price of ArcelorMittal’s shares on Euronext Amsterdam on 10 March 2016
Mittal family trust entities have committed to exercise their Rights for new shares pro rata to their current shareholding of 37.38%
Record date for allocation of Rights is set at 14 March 2016 at 5:00 pm EST for shares traded on the New York Stock Exchange and the close of trading in each other market
Rights will be credited to clearing systems and to the accounts of shareholders directly registered in the European share register and the New York share register on 15 March 2016. Mailing of certificates evidencing Rights directly registered in the New York rights register will begin on 15 March 2016.
Rights exercise periods run from 15 March 2016, until: 5.00 pm EST on 29 March 2016 for Rights held via book entry in DTC or in the New York Rights register;
5.00 pm CET on 30 March 2016 for Rights held in the European clearing systems, other than for Rights traded on the Spanish stock exchanges and Rights held directly through the European Rights register, for which the deadline will be 12.00pm CET

[verwijderd]
2
Er komen 1,26 mld. aandelen bij x € 2,20 = € 2,77 mld.
Verwatering: 1,26 / (1,8+1,26) = 41,1%

Koersval na uitgifte claimrechten : 41,1% x ( beurskoers - emissiekoers)

Stel beurskoers is € 4,40 dan wordt de nieuwe koers € 3,494
koersval : 41,1% x (4,40 - 2,20)= 41,1% x 2,20 = € 0,906
Nieuwe beurskoers 4,40 - 0,906 = 3,494

De claimrechten zullen dan ruim € 0,90 per huidig aandeel waard zijn en de waarde van de claimrechten zullen daarna naar verhouding meebewegen met de koers.

[verwijderd]
0
Koers nu €4,40

Maandag claim+ aandeel =€4,40
De koers komt vanzelf in balans, niet meedoen is vanaf maandag gewoon de claim verkopen....

CORR: dinsdag.

Thanks.
Robeke
0
quote:

paulta schreef op 11 maart 2016 10:41:

Koers nu €4,40

Maandag claim+ aandeel =€4,40
De koers komt vanzelf in balans, niet meedoen is vanaf maandag gewoon de claim verkopen....
Is het maandag dan al de 15e?
[verwijderd]
0
Hoe je het ook draait of keert, samen opgeteld komen ze altijd weer op de huidige waarde.
Maar pas op he! vanaf dinsdag gaat de carrousel echt draaien, koers van de claim en het aandeel gaan contra tegen elkaar reageren, GS weet hoe de paardjes lopen(angst en hebzucht)
Robeke
0
quote:

paulta schreef op 11 maart 2016 10:48:

Hoe je het ook draait of keert, samen opgeteld komen ze altijd weer op de huidige waarde.
Maar pas op he! vanaf maandag gaat de carrousel echt draaien, koers van de claim en het aandeel gaan contra tegen elkaar reageren, GS weet hoe de paardjes lopen(angst en hebzucht)
dinsdag.....dinsdag.......dinsdag de 15e!
[verwijderd]
0
Het gaat een geweldige kermis worden, ik kijk er naar uit.
De claims kunnen met 30% stijgen/dalen per dag, toewerken naar de laatste handelsdag waarna de posities echt worden gezet en het aandeel weer in rustiger vaarwater komt, wat doet de steelindex nu?
NLScorpio
0
Dank voor de uitleg Tukker. Thumbs up voor jou. Fijn dat je de moeite hebt genomen om het uit te leggen want zat toch wel met wat vragen hierover. Wanneer wordt dit nu uitgevoerd?
NLScorpio
0
lol... had alleen de eerste pagina gelezen en iets te enthousiast met uitspreken van mijn dank voor het bericht... dinsdag dus.
torro
0

ArcelorMittal (MT.AE) gaat 1,26 miljard nieuwe aandelen uitgeven voor EUR2,20 per aandeel. Dat maakt het staalbedrijf vrijdag bekend.
De claimemissie moet in totaal $3 miljard opleveren en is bedoeld om de financiele gezondheid van ArcelorMittal te verbeteren die flink is verslechterd als gevolg van de aanhoudende lage prijzen en overcapaciteit in de staalmarkten.
De uitgifteprijs betekent een korting van ruim 35% ten opzichte van de theoretische ex-claim slotkoers van 10 maart. De ruilverhouding van de claimemissie is 7 voor 10.
Het aandeel ArcelorMittal sloot donderdag op EUR4,28.
[verwijderd]
0
Bedenk wel dat het aandeel dinsdag >20% lager gaat openen, je krijgt namelijk de claim bijgeschreven(+/_ 90 cent) per saldo maakt dat weinig uit.

Er zijn altijd grapjassen die van niets weten en met doorlopende koop/verkooporders werken, daar kun je dus leuk op inspelen....
voda
1
Duidelijk voorbeeld!

Het rekenwerk ArcelorMittal

Door Nico Inberg op 11 mrt 2016 om 12:00 | Views: 6.881

Het rekenwerk ArcelorMittal


De financiële goegemeente maakt zich nogal druk over de emissie die Delta Lloyd volgende week wil dichttimmeren op haar aandeelhoudersvergadering. Als we het over een onnodige emissie hebben komt die van ArcelorMittal misschien wel eerder in aanmerking.

Zoals u weet ondervindt ArcelorMittal ernstige hinder van de lage ijzerertsprijs en de beroerde staalmarkt. Dat onze Chinese tegenvoeters hun staaloverschotten op de internationale markten aan het dumpen zijn helpt ook niet echt mee.

ArcelorMittal deed wat het kon de afgelopen jaren om de forse schuldenpositie af te bouwen, maar maakte begin februari dan toch bekend via een kapitaalemissie de schulden versneld te willen afbouwen. Ook wordt er wat aan activa verkocht en werd logischerwijs het dividend ingetrokken.

De wereld kan er in een paar weken tijd echter totaal anders uitzien. Op moment van aankondiging (5 februari) lag de staalprijs nog voor dood op de grond, maar in de weken erna trad er een miraculeuze verbetering op waardoor iedereen en zijn moeder weer flink in grondstofgerelateerde aandelen durfde beleggen.

Zie de staalprijs (van www.quandl.com) over de afgelopen drie maanden! De dag waarop Mittal berustte in de noodzakelijkheid van een kapitaalemissie staat met de rode pijl aangegeven.


GRAFIEK



Anderzijds is een (tijdelijke?) opleving van de staalprijs geen reden om de geplande emissie weer af te blazen. Zoals ik al zei, in een paar weken tijd kan de wereld er heel anders uitzien. Of een paar uur. Zie gisteren, toen onze AEX vanaf in sneltreinvaart van 440 naar 450 naar 430 kanjerde.

Hoe ziet de emissie eruit?

U mag voor elke 10 aandelen die u bezit op 14 maart, nabeurs, 7 nieuwe aandelen kopen tegen 2,20 euro. Dat is een korting van 35.3% op de theoretische ex-claim koers. Rekenkundig ziet het er als volgt uit.

Dus: op 14 maart had u 1000 aandelen a 4,243 euro (de slotkoers van gisteren, ik weet natuurlijk niet wat de koers op 14 mrt is...)
Op 15 maart, bij aanvang van de claimemissie, hebt u dan:
•1000 aandelen à 3,40 euro
•1000 claims aà 0,8427 euro
•Het recht om 700 nieuwe aandelen te kopen tegen 2,20 euro

U ziet dat u 7 x 1,20 = 840 euro voordeel heeft (3.40 – 2.20) maar dat u daarvoor 10 rechten moet inleveren. Dat maakt het sommetje weer rond
Na afloop van de claimemissie bent u de eigenaar van 1700 aandeeltjes ArcelorMittal. Nogmaals, we gaan uit van de theoretische koers van 4,243 euro, de slotkoers van gisteren.

Als iedereen zijn eigen percentage ophoest, blijft de procentuele verhouding qua aandelenbelang gewoon bestaan. Ook de familie Mittal, goed voor 37,3% van de aandelen neemt haar verantwoordelijkheid en zal volledig participeren.

De optieprijzen worden bij een corporate action aangepast door middel van een bepaalde formule. Die ga ik hier niet uit de doeken doen, u ziet vanzelf in uw overzicht wat de nieuwe prijzen worden.

ier niet uit de doeken doen, u ziet vanzelf in uw overzicht wat de nieuwe prijzen worden.

Is deze emissie voldoende?

De hamvraag is natuurlijk: is ArcelorMittal na deze relatief kleine emissie voldoende sterk om de lange, schrale winter in grondstoffenland goed door te komen? Of de emissie echt nodig was, valt te betwijfelen.

Een wat sterkere balans zorgt echter voor wat meer rust, de credit ratings kunnen eventueel wat omhoog waardoor de groep tegen betere voorwaarden kan financieren. En Mittal kan met zijn 37% de boel redelijk naar zijn hand zetten.

Bij Delta Lloyd zullen ze nog wel eens achter hun oren krabben. De ene grootaandeelhouder is de andere niet.

Met grafiek:

www.iex.nl/Column/172675/Het-rekenwer...
[verwijderd]
0
Hahaha, die Voda! je weet nog wel van de HGM-setjes, werkelijk een feest was dat, drie weken kermis en rijen wachtenden voor de carrousel.

Hoeveel claims komen er bij AM in omloop?(heb ff geen rekenmachine bij de hand)

Je kunt toch ook 2 weekjes alleen handelen in de claims, erin en eruit met 10K stuks op een spread van 8-10 cent.

De begeleidende banken! een zeldzame verzameling van corrupte, misleidende, reeds velen malen veroordeelde club lepe figuren die op het randje opereren...

Take care.
voda
0
[verwijderd]
0
Mam man, het is zo simpel! waarom wist ik dat niet?

Ik wil bij deze iedereen uitnodigen om vanaf volgende week dinsdag mee te doen met het circus rond de claims.
Speel geld vrij, verhoog de VBR, leen bij, versier meer cash om mee te kunnen spelen*

*Dat dit soort constructies nog niet onder de kansspelwetgeving vallen is mij een raadsel..
voda
0
Ik wil niet veel zeggen Paulta, maar ik denk dat die claim rechten meer gaan opbrengen als de initiele prijs!

Net zo als bij Hagemeyer destijds..... Ik verkocht mijn claims veels te vroeg. De waarde van de claims liep tot 400% toe!
[verwijderd]
0
Het gaat een feest worden, strak van 8.30 uur tot sluit, 5 dagen per week.
€3,80 plus €0,80 is toch evenveel als €2,70 plus €1,90? het is alleen belangrijk op welk moment je het een hebt en het andere niet, na 9x rood komt toch gewoon weer zwart? nou vergeet dat dus maar lekker!
386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:08
Koers 23,860
Verschil +0,350 (+1,49%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 1.038.728
Volume gemiddeld 2.405.623
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront