Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Dubbele bodem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

641 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bdj 11 maart 2016 22:32
    quote:

    dow jones nieuwsdienst schreef:

    Wall Street sloot vrijdag op het hoogste punt van het jaar, met een mooie rally die werd gestimuleerd door de hogere olieprijs en de maatregelen van de Europese Centrale Bank, die donderdag werden bekendgemaakt.

    "De ECB heeft een raamwerk ontwikkeld waarbinnen banken hun winstgevendheid weer op kunnen bouwen", aldus equity-strateeg Stephen Macklow-Smith van J.P. Morgan Asset Management.

    Naast de waan van de dag zijn de markten er ook meer op gerust dat de Amerikaanse economie niet afstevent op een recessie, gezien recente macrodata die wijzen op een verbetering van de consumentenuitgaven en de werkgelegenheid.

    "Er is momenteel geen slecht nieuws over de Amerikaanse economie", aldus vermogensbeheerder Jonathan Corpina van Meridian Equity Partners.

    Volgende richtpunt voor de markten is het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag. Een verhoging wordt deze keer niet verwacht. De meeste economen en analisten schatten in dat de Amerikaanse centrale bank in april of juni de federal funds rate opnieuw zal verhogen nadat dat in december voor het eerst in zeven jaar gebeurde.
  2. [verwijderd] 11 maart 2016 22:44
    precies dat is het juist. banken kunnen gratis geld lenen om hun problemen vooruit te schuiven en hebben meer tijd gekregen om hun problemen op te lossen. voor deutsche echt een godszegen. je ziet het ook aan de CDS. die is flink gekelderd.

    nu de consumenten nog laten lenen tegen 0.5%.

    eerst maar eens zien of er veel nieuwe leningen bijkomen vanuit de consument.
    denk het niet.
  3. aaltje 11 maart 2016 23:50
    quote:

    Tom share schreef op 11 maart 2016 22:25:

    [...]

    Oehh... productiecijfers. Ik heb wel's gezien...vrijdag flink plus en maandag flinke daling door dergelijk cijfer. Toch maar beetje oppassen na het enthousiasme vandaag.
    Aanstaande maandag 14.30 kan weer voor deining gaan zorgen,maar laten we maar eerst eens het weekend gaan beleven,daarna zondag op maandag eens kijken wat japan en china gaat doen.prettig weekend allen.
  4. forum rang 7 boldie 12 maart 2016 01:19
    quote:

    Dhr.Aarten schreef op 12 maart 2016 01:04:

    De FED kan hier niet omheen: zie bijlage.. Dit samen met het record aantal mensen wat aan het werk is in de USA.. Daarnaast lijkt olieprijs te stabiliseren rond de 30-35.. Gaat weer lekker volatiel worden aankomende weken!
    als het maar up gaat naar de 475 geen problemen mee
  5. [verwijderd] 12 maart 2016 05:17
    Ik heb net even het draghi verhaal gelezen. Door de lage rente komt het gerdienmodel van banken in gevaar. Draghi heeft er wat op gevonden. Hij geeft de banken geld toe als ze geld uitlenen.... Moet niet gekker worden....waanzin. Het moet wel heel erg slecht zijn met het systeem of economie. Welke idioot doet dat?? Ik ben bang....erg bang...geen enkel vertrouwen meer en weet niet precies wat ik moet doen. Ik hoef ook Gwen rendement meer. Het enige wat ik wil is vermogens stabiliteit. Wetende dat mijn verdiende vermogen zijn waarde zal behouden. Cash is doodgemaakt. En goud....weet ik ook niet echt. Metaal...komt uit de grond...
  6. Schalke 04 12 maart 2016 06:03
    quote:

    fred optie schreef op 12 maart 2016 05:17:

    Ik heb net even het draghi verhaal gelezen. Door de lage rente komt het gerdienmodel van banken in gevaar. Draghi heeft er wat op gevonden. Hij geeft de banken geld toe als ze geld uitlenen.... Moet niet gekker worden....waanzin. Het moet wel heel erg slecht zijn met het systeem of economie. Welke idioot doet dat?? Ik ben bang....erg bang...geen enkel vertrouwen meer en weet niet precies wat ik moet doen. Ik hoef ook Gwen rendement meer. Het enige wat ik wil is vermogens stabiliteit. Wetende dat mijn verdiende vermogen zijn waarde zal behouden. Cash is doodgemaakt. En goud....weet ik ook niet echt. Metaal...komt uit de grond...
    Bezit is altijd verbonden met angst, is van alle tijden.
    Diegene die niets heeft en er flierefluitend op los leeft is vaak beter af,
  7. [verwijderd] 12 maart 2016 06:19
    Hallo allemaal, we zijn weer op.

    Even nog een kleine opmerking.

    Ik lees bijna alleen maar negatieve reacties op Draghi. Bijna alle goeroes lichten de korte termijn negatieve gevolgen eruit. Die Alexander Sassen van Elsloo maakt het wel heel erg bont. Vertrouw die man niet. Altijd al niet gedaan. En die Zerohedge ook niet vertrouwen. Veel te eenzijdig negatief.

    Die maatregelen van Draghi kunnen namelijk goed gaan uitpakken in de nabije toekomst. Dat begint de markt eindelijk te beseffen, vandaar die flinke rebound vrijdag.

    In de VS gaat het helemaal niet slecht. Grote groei hoeft er niet te zijn. Het gaat erom dat de consumenten het steeds beter hebben.

    Je moet dus als belegger even een half jaar vooruitkijken. En kan het plaatje goed zijn.

    De TA van Bas vinden wij wel goed. Hij wijst toch wel degelijk op de mogelijkheid van dips. Ad Nooten vinden wij ook goed. Wessel Aslander heeft ook oog voor de voordelen:

    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

    En met die pensioenen zal het wel loslopen. Wij hebben het beste pensioenstelsel van de wereld. We lopen wel al een tijd indexering mis, maar misschien komt dat nog. Dit is echt lange termijnwerk. De aandelen kunnen uiteindelijk toch flink stijgen. En de renten gaan de komende jaren wel weer omhoog.

    Wij blijven op de MLT/LT toch wel omhoog kijken.

    Maar kijk wel uit voor de dips, die kunnen flink zijn.

    Prettig weekend allemaal. De lente komt er weer aan. De natuur herstelt. Vogeltjes gaan weer nesten bouwen, de natuur ontwaakt weer.

    O ja, Fred, wees maar niet bang dat je vermogen sterk terugloopt. Je hebt het erg goed gedaan.
  8. [verwijderd] 12 maart 2016 06:38
    @mrsplm dank je. Echter het systeem heeft veel groei nodig. Draghi probeert dit te forceren. Het systeem kan niet leven met een beetje groei.

    Misschien kan je beter niets hebben ja. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Zelf heb ik niets nodig. Zelfs 25 EU per dag maak ik niet op. Lukt mij gewoonweg niet. Echter meer voor mila.
  9. [verwijderd] 12 maart 2016 07:38
    waarom dax 4% stijgen in halve dag. op geen nieuws, alleen maar bankiers nieuws donderdag dat die rijker kunnen worden en de particulier moet geld bij geven voor sparen en bezit.

    Fruts lieten het afweten na slot eu en zakte 0,3 % extra.
    Alle centrale banken zijn aan het concurreren en wie maakt het mogelijk.

    Maandag verwacht ik rood grondstof en rood dalen indexen, menw il de longer nu manipuleren om te verkopen. allemaal gam gedoe.
  10. Schalke 04 12 maart 2016 08:27
    Na de hectiek van de afgelopen maanden denkt Zwanenburg dat 2016 nog een mooi beursjaar kan worden. ,,Vanwege de zeer lage rentes zijn er weinig alternatieven voor aandelen. Doordat de verwachtingen laaggespannen zijn, zouden de bedrijfswinsten bovendien positief kunnen verrassen. En ik ben ook niet bevreesd voor een harde landing van de Chinese economie of een recessie in de VS."
  11. [verwijderd] 12 maart 2016 08:28
    Morgen bij mens 3 sprekers over beurs, allemaal willen ze naar eigen praten denk ik.
    Maar toch gaan we zakken. dax wil naar 9000.
    paar weken terig mocht het wel dalen en ineens na geert mag het niet meer.
    dax stond bijna op 8000 maar stopte bij 8300, en maar hoge longs steeds dat je niks mocht hebben. men wist meer. je zag het duidelijk, tegengehouden dat dalen in nahandel niet mocht.
641 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links