PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL April 2016

423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Cerburus
0
Volgens mij verwar je DHL met UPS anders begrijp ik je post niet. ook al omdat je wel een bod zou verwachten uit duitsland ..
eduardo3105
0
quote:

Cerburus schreef op 22 april 2016 15:11:

Volgens mij verwar je DHL met UPS anders begrijp ik je post niet. ook al omdat je wel een bod zou verwachten uit duitsland ..
klopt helemaal, was met te veel dingen bezig en dan gaat het fout
bedankt
Toekomstbeeld
0
In dat geval ben ik het met je eens, UPS zal geen bod uitbrengen maar DHL zou zo maar kunnen.
[verwijderd]
0
Ik denk Deutsche Post. Die kunnen het makkelijk betalen vanuit hun winst. Als marges klein zijn en steeds kleiner worden, moet je versneld groeien. Het gaat om volume. En dan zorgen dat de kosten niet evenredig meegroeien. PostNL heeft de kosten inmiddels goed onder controle en is een modern bedrijf. Dat is buitengewoon aantrekkelijk voor een overnemende partij.
Mr_Baldy
2
quote:

DirkH schreef op 22 april 2016 16:05:

Ik denk Deutsche Post. Die kunnen het makkelijk betalen vanuit hun winst. Als marges klein zijn en steeds kleiner worden, moet je versneld groeien. Het gaat om volume. En dan zorgen dat de kosten niet evenredig meegroeien. PostNL heeft de kosten inmiddels goed onder controle en is een modern bedrijf. Dat is buitengewoon aantrekkelijk voor een overnemende partij.
Ik zou het zonde vinden als postnl voor maar 5 euro zou worden verkocht, over een paar jaar kan het volgens mij makkelijk op eigenkracht richting de 7,50 met een jaarlijks mooi dividend. Maar helaas zitten de meesten hier puur voor de quick win en niet voor de long run. Is trouwens de nieuwe normaal op de beurs, veel mooie bedrijven zijn al voor peanuts verkocht aan het buitenland
Spes
1
Helemaal mee eens en daarom een AB van mij Baldy. Gezien de huidige en waarschijnlijk lang durende lage rente is PostNl voor mij een beleggging met een zeer aantrekkelijk toekomstpotentieel binnen 5 jaar!
prinszicht
0
Nou, niet mis...6,75. Te weinig die daar net zo over denken. En die fuckers hebben ons ook weer onder de 3,70 geduwd. Dit terwijl we 3 eetjes kunnen plussen in een jaar tijd. Of nog iets langer. Balen deze week. 9 mei dan maar!
Toekomstbeeld
0
Heel mooi artikel met een prachtig koersdoel.
Afgezien van het feit dat ik ook liever zie dat PostNL eerder vandaag dan morgen dividend uitkeert, heeft de VEB m.i. wel boter op haar hoofd wat betreft haar eigen standpunt.
In de eerste plaats zit de VEB elk jaar bij de AVA en heeft bovendien 4 of 5 jaar geleden bij de AVA voorgestemd mbt beide voorwaarden. Zit nu inmiddels een andere bestuurder maar dat mag hun mening mbt dit soort zaken niet beïnvloeden.
Verder hoor je hun bij andere bedrijven nooit over dit punt dus dan moeten ze het breder spelen en zorgen dat de spelregels anders worden.

Ik zie in 2017 nog wel een 1-malig superdividend tevoorschijn getoverd worden!

Kom maar op met die centjes!

wouter b.
0
quote:

prinszicht schreef op 22 april 2016 20:07:

Nou, niet mis...6,75. Te weinig die daar net zo over denken. En die fuckers hebben ons ook weer onder de 3,70 geduwd. Dit terwijl we 3 eetjes kunnen plussen in een jaar tijd. Of nog iets langer. Balen deze week. 9 mei dan maar!
PostNL kennende wordt 9 mei gewoon weer tegenvallend. Maar wat mij betreft een mooi moment om bij een koersdaling gewoon bij te kopen tegen lagere koersen om zodoende later nog meer te profiteren als het dividend dan eindelijk weer uitgekeerd gaat worden en dus een hogere koers op de borden zal verschijnen. Die hogere koers gaat er echt wel komen. Maar dat moet je wel het geduld hebben en juist profiteren van die lagere koers nu.

Of verkoop je aandelen en koop daar een paar Turbo´s Long voor in de plaats. Mis je wel het dividend maar profiteer je wel mee van de koersstijging. Met de rest kun je dan in een ander aandeel beleggen dat wel beter rendeert
prinszicht
0
Ik hoop dat iedereen van de geleidelijkheid gelijk gaat krijgen. Ik ben veel minder optimistisch. Je kunt of met de stroming mee varen of er tegenin. Dit jaar worden de inkomsten naar beneden bijgesteld terwijl we mogelijk met een slot offensief bezig zijn op een bull market. Vorig gepiekt en dit jaar zijn er heel veel onzekerheden. Wat te denken van volgend jaar. Global QE gaat een keer ten einde komen. Wil Herna dan gaan shinen? Om wat te bereiken, de huidige koers na een correctie van heb ik jou daar. Dus laat svp de kwartaal cijfers meevallen en laten we niet wachten tot de dag van morgen. En als Post een prooi is, dan liever morgen bieden in plaats van over jaar. Ik heb daar niet verl vertrouwen in.
toontjeavanti
0
Dividendbeleid PostNL

Bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL zegt zo snel mogelijk dividend te willen gaan betalen. Maar zover is het nog niet. Door een knullig geformuleerd dividendbeleid moeten beleggers nog minstens anderhalf jaar wachten op een winstuitkering.
Beleggers moeten ruim vijf jaar terugbladeren in hun beleggingsoverzichten om de laatste dividendbetaling van PostNL terug te vinden. Het concern keerde in augustus 2011, slechts enkele maanden na de splitsing met zusterbedrijf TNT Express, haar laatste cashdividend uit: 19 eurocent per aandeel.
Ook over 2015 houdt het postbedrijf de winst in kas.
“Wij zullen dividend uitkeren wanneer het geconsolideerde eigen vermogen positief is, en er zekerheid is over een BBB+ kredietoordeel. Dit is, net als in de laatste jaren niet het geval, dus keren we geen dividend uit”, aldus president-commissaris Piet Klaver tijdens de eerder deze week gehouden aandeelhoudersvergadering.
“Alles wat wij doen is er op gericht om zo snel mogelijk dividend uit te keren”, aldus Verhagen.
Die uitspraak moet niet al te letterlijk worden genomen. Ook nu al zou PostNL op kort termijn al dividend kunnen uitkeren, maar lijkt dat gewoonweg niet te willen.
Dat viel op te maken uit de reactie van Verhagen op vragen van beleggersvereniging VEB. Een dividenduitkering is eenvoudigweg niet de eerste prioriteit van het bedrijf.

Willen of kunnen
Er is al jaren onduidelijkheid onder analisten en beleggers over het dividend van PostNL. In de markt leeft het idee dat het PostNL momenteel nog altijd bij wet verboden is dividend uit te keren. Dit vanwege het negatieve eigen vermogen dat al jaren in de geconsolideerde jaarrekening prijkt. Eind vorig jaar stond daar een min van 216 miljoen euro.
Tijdens de beleggersbijeenkomst in Den Haag bleek de werkelijkheid een stuk genuanceerder te zijn. Volgens de wet hoeft om dividend uit te kunnen keren niet het eigen vermogen in de groepsbalans positief te zijn, maar het eigen vermogen in de zogeheten enkelvoudige jaarrekening
Aangezien de buffer door een hogere waardering van de traditionele postactiviteiten in de enkelvoudige balans maar liefst twee miljard euro positief bedraagt, staat niets een dividenduitkering in de weg.
Toch willen Verhagen en financieel directeur Jan Bos het dividend niet hervatten vanwege “corporate governance gebruiken” in Nederland.
“Er is geen enkele beursgenoteerde onderneming die dividend uitkeert op basis van de enkelvoudige balans. Ieder bedrijf keert uit op basis van het geconsolideerde eigen vermogen. De corporate governance regels zouden herschreven moeten worden voor wij over een uitkering gaan nadenken”, aldus Verhagen ter vergadering.
Een merkwaardig argument. Zo staat in de code voor goed ondernemingsbestuur (“Tabaksblat”) niets over de relatie tussen dividenduitkeringen en het geconsolideerde eigen vermogen.
De Nederlandse wet is daarover wel duidelijk: zolang het eigen vermogen in de enkelvoudige jaarrekening een plus laat zien, is een bedrijf vrij dividend te betalen.

Beroerd dividendbeleid
Een goed dividendbeleid houdt rekening met de schuldpositie, de liquiditeits- en de investeringsbehoefte van een bedrijf. PostNL kiest er echter voor uitkeringen te laten afhangen van een puur boekhoudkundige post op de balans die helemaal los staat van de bedrijfseconomische realiteit.
Door nieuwe boekhoudregels moesten pensioenverplichtingen eind 2013 anders gewaardeerd worden. Zonder dat er ook maar een stuiver de onderneming verliet moest het concern bijna een miljard euro afboeken op het eigen vermogen.
Het sindsdien door winstinhoudingen sterk verbeterde eigen vermogen is anno 2015 weliswaar nog altijd negatief, maar dat laat onverlet dat het bedrijf niet eerder zo solvabel is geweest als vandaag de dag.
Naar verwachting zal de overname van TNT Express door Fedex binnen tweeënhalve maand afgerond zijn (30 juni). Door het belang van een kleine 15 procent te verzilveren, zal er ruim 640 miljoen euro cash de bedrijfskas van PostNL instromen.
Aangezien dit meer is dan de huidige nettoschuld van 552 miljoen euro zal het concern binnen enkele maanden over meer contanten dan schulden beschikken.
“Als de overname slaagt staan we er financieel erg gezond voor”, zo liet ook een opgewekte cfo Bos weten.
Ook de verdiencapaciteit van het concern oogt onverminderd sterk. Vorig jaar stroomde er maar liefst 303 miljoen euro aan cashwinst het bedrijf binnen.
Hoewel de cashwinst dit jaar naar verwachting iets zal terugvallen als gevolg van onder meer hogere toezichthouderkosten, blijft het lange termijn perspectief gunstig vanwege groeikansen bij pakketten en de internationale activiteiten. Voor de kasstroom helpt verder dat omvangrijke investeringen in sorteercentra en machines in de afgelopen jaren al zijn gedaan.
PostNL rekent dit jaar op een cashwinst van 240 miljoen euro die moet aandikken tot 320 miljoen euro in 2020.
De degelijke prestaties van PostNL zijn kredietbeoordelaar S&P niet onopgemerkt gebleven.
Het ratingbureau heeft al laten weten dat het kredietoordeel zal worden opgehoogd tot BBB+ zodra de transactie met TNT Express is afgerond. Binnen enkele maanden zal dus in ieder geval aan één van de twee door PostNL zelf genoemde randvoorwaarden voor dividend worden voldaan.

Significante onderwaardering
Vooral doordat PostNL al jaren geen dividend uitkeert, is het aandeel structureel lager gewaardeerd dan vergelijkbare Europese postbedrijven.
PostNL handelt op de beurs tegen een koers-winstverhouding van circa 9 keer. De Belgische, Portugese en Britse postbedrijven kennen een waardering van circa 16 keer de winst.
Als het dividend wordt hervat, lijkt aannemelijk dat de waardering van PostNL meer in lijn zal komen met andere Europese postbedrijven. Als dat scenario realiteit wordt, kan de koers met 75 procent stijgen tot 6,75 euro (huidige koers: circa 3,80 euro)
Na jaren van problemen - moeizame reorganisaties, pensioenproblemen en morrende post- en pakketbezorgers – is begrijpelijk dat het PostNL-bestuur prudent wil omgaan met de cash die het tot haar beschikking heeft, maar door het dividend te laten afhangen van de puur boekhoudkundige balans wordt aandeelhouders onnodig pijn gedaan.
Als er geen zinnige bedrijfseconomische redenen zijn om geld in kas te houden zou het postbedrijf zo snel mogelijk haar dividend moeten hervatten. Na ruim vijf jaar wachten zal het geduld van beleggers wel eens op kunnen raken.

Bron:VEB Effect
williedevil
0
VEB maakt er een heel lang verhaal van, maar waar het op neer komt is een totale minachting van de aandeelhouder, Herna en de RvC hebben lak aan de aandeelhouder, het interesseert ze niet, heeft ze niet geinteresseerd en zal ze ook nooit interesseren. De aandeelhouder zal echt door het putje moeten, vooraleer er ook maar iets zijn richting opkomt, kortom de socialistische traditie viert hiert nog zijn hoogtij!!
Toekomstbeeld
0
Weet iemand waarom IEX of andere nieuwsberichten verspreidende instellingen die mening (mn het koersdoel :-)) van de VEB niet publiceren? Ben ik de enige die dat vreemd vind?
[verwijderd]
0
Er worden teveel eigenbelang spelletjes gespeeld binnen verschillende fondsen in de AEX/AMX. Het wordt tijd dat er wat meer activistisch gehandeld wordt, ook door particuliere aandeelhouders die er voor hen doen met veel geld inzitten. Als ik Herna zou kunnen tackelen zou ik het niet nalaten. Als mijn bedrijf schuld aan de bank heeft, wil toch niet zeggen dat ik over de winst van een boekjaar geen dividend mag uitkeren, complete onzin, nog erger Misleiding door het management!!!
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 april 2016 10:10:

Weet iemand waarom IEX of andere nieuwsberichten verspreidende instellingen die mening (mn het koersdoel :-)) van de VEB niet publiceren? Ben ik de enige die dat vreemd vind?

Vraag het de IEX? dan komen ze of met een antwoord of niet, weet je gelijk welke belangen ze behartigen.

In de hedendaagse wereld moet je ze het vuur aan de schenen leggen, wat zouden ze gek worden als ze elke dag een paar honderd mails binnenkrijgen bij o.a. HERNA.NL dat je het niet eens bent met het gevoerde beleid en haar liever ziet vertrekken.
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 23 april 2016 14:18:

Heel mooi artikel met een prachtig koersdoel.
Afgezien van het feit dat ik ook liever zie dat PostNL eerder vandaag dan morgen dividend uitkeert, heeft de VEB m.i. wel boter op haar hoofd wat betreft haar eigen standpunt.
In de eerste plaats zit de VEB elk jaar bij de AVA en heeft bovendien 4 of 5 jaar geleden bij de AVA voorgestemd mbt beide voorwaarden. Zit nu inmiddels een andere bestuurder maar dat mag hun mening mbt dit soort zaken niet beïnvloeden.
Verder hoor je hun bij andere bedrijven nooit over dit punt dus dan moeten ze het breder spelen en zorgen dat de spelregels anders worden.

Ik zie in 2017 nog wel een 1-malig superdividend tevoorschijn getoverd worden!

Kom maar op met die centjes!

Ik zou niet inzien waarom je naar 4/5 jaar niet van mening mag veranderen.

prinszicht
0
Prinszicht de ziener. ABtje aan mezelf. Ik heb net pas het verhaal van de VEB gelezen en daar staan mijn argumenten in van de afgelopen maanden. OK, veel beter onderbouwd en uiterst consequent (daar ontbreekt het bij mij wel eens aan). Maar op hoofdlijnen roep ik met HOOFDLETTERS dat dividend niet onmogelijk is maar dat men onwillig is. Daarbij heb ik in het verleden code Tabaksblad ook aangehaald. Waarom dan ineens de complimenten aan jezelf!? Dat is de absolute overtuiging dat dit in zijn geheel vooropgezet is. Van de Outlook, tot der intrede van John, de vaagheid over de cijfers en het dividend. Want nu roept Herna iets over de rekenrente als troef. Met als uiteindelijke doel.....een te lage koers om......overgenomen te worden. John had nooit mogen inkopen op 3 Euro, maar stond op de dag van de Outlook klaar. Nu dat we maar even de 3,80+ aanraken worden we zonder pardon teruggezet op 3,65 zodat TNT en Q1 ons niet te hoog brengen of, erger nog, dat Herna ons met Q1 weer even naar achteren werpt. Wat de VEB zegt is, dat ze al lang duidelijkheid kunnen bieden maar dit bewust niet doen.
Mr_Baldy
0
quote:

prinszicht schreef op 25 april 2016 10:50:

Ik zie het alleen maar als een voordeel dat het aandeel nu omlaag gezet wordt, 9 mei komen de cijfers en dan kan het aandeel weer goed omhoog.
de OI voor mei heeft een zeer brede range en dus zelf dat men nu nog voor de cijfers de low proberen op te zoeken zodat die posities gesloten kunnen worden.
Vervolgens na cijfers weer de weg richting de 4 in te zetten.
gemiddelde ligt rond 3,77 dus met expiratie van mij denk ik dat we daar gewoon weer tegen aan zitten. er wordt gewoon weer leuk met het aandeel gespeeld
423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront