PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Mei 2016

2.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
sammie1988
0
[verwijderd]
0
e hebben geen enkele intentie om ons deel te verkopen." Alexander De Croo (Open Vld), minister van Telecom en Post, moest vanmorgen effe keihard communiceren. Want, de PS trok alle registers open door te zeggen "dat het kwestie van uren was voor de Belgische staat haar belangen in bpost zou verkopen". Klopt niet, zegt De Croo. Wel zijn er blijkbaar gesprekken met PostNL, maar die zijn dus gelekt door de PS.
"Wordt bpost verkocht?" Wel, dat bommetje kwam vanmorgen van de PS. Alleen lijkt het nu in hun gezicht te ontploffen. Want het tegengestelde blijkt waar: bpost gaat blijkbaar een overname doen.

Het zijn spannende momenten bij de overheid en ook bij de overheidsbedrijven bpost en Proximus. Want het ACOD, de socialistische overheidsvakbond, roert zich. Bij de Franstalige vleugel roepen ze op tot een staking die "tot het eind gaat", namelijk de val van de regering.

Daarmee staan de relaties binnen het ACOD meteen op scherp, want de Vlaamse vleugel wil niet mee. Maar in Wallonië en Brussel gaat het wél naar een kookpunt. En de PS, de Franstalige socialisten, lijken mee op die trein te willen springen.

Vanmorgen gooide Jean-Pascale Labille, de voormalige PS-minister van Overheidsbedrijven olie op het vuur, bij de RTBF. Want hij kondigde aan dat het "kwestie was van enkele uren, voor de staat een deel van zijn belangen in bpost gaat verkopen." Hoe Labille aan z'n info kwam is niet meteen duidelijk, maar dat het de bedoeling was om nog eens goed iedereen op scherp te zetten, is wel duidelijk.

"Neen, we verkopen niet"

Het irriteerde duidelijk De Croo, die aan Belga een verklaring aflegde: "Ik wil heel duidelijk zijn: de Belgische staat is meerderheidsaandeelhouder en heeft geen enkele intentie om zijn deel te verkopen. Ik vraag me af wat meneer Labille probeert te doen? Is hij misschien bezig met onrust zaaien bij bpost en misschien ook bij Proximus? Dat is totaal ongepast."

Nu blijkt dat het tegendeel aan de hand is van wat Labille beweert: het is net bpost die een overname wil doen. Want PostNL is qua waardering op de beurs slechts één derde van bpost en erg complementair, het doet vooral pakjes en daarin wil bpost fors groeien. De deal zit dus toch helemaal anders in elkaar.

Men mag ervan uitgaan dat er al maanden gewerkt is aan de transactie. En dat de raad van bestuur van bpost, maar ook de vakbonden op de hoogte waren. Daarbij is sprake van een uiterst professionele houding van alle betrokkenen, de onderhandelingen waren zo goed als rond.

Maar nu, omwille van het sociale klimaat, loste Labille dus dat bommetje. Zeker omdat beide bedrijven beursgenoteerd zijn, is dergelijke commentaar niet zomaar onschuldig. "Totaal overbodig", zo stelde De Croo. Op de Brusselse beurs is het aandeel bpost ondertussen geschorst, want plots lekt in de markt cruciale informatie.

Voor Labille dreigen behoorlijk grote gevolgen. De info die hij voortijdig gelekt heeft, ook al blijkt ze onvolledig nu, heeft grote effecten op beide beursgenoteerde bedrijven. Daar zouden dus juridische gevolgen kunnen uit volgen. Insider info lekken of misbruiken is immers strafbaar.

Al langer is er sprake van een mogelijk verkoop van de participaties van de overheid in Bpost en Proximus. Beide dossier lag al bij de start van deze regering op tafel. Maar basisvaststelling daarbij is telkens dat vandaag de dag het erg rendabele investeringen zijn, die meer opbrengen dan een gemiddelde winst die kan geboekt worden door de staatsschuld verder af te bouwen. Verkoop heeft dus vanuit economisch standpunt alvast weinig zin. Maar een overname kan natuurlijk altijd, zeker als die complementair is
[verwijderd]
0
quote:

filosoof schreef op 27 mei 2016 13:56:

Hoeveel zit er nog short volgens het register?
je zal nu je korte broek maar aanhebben bij PostNL... dan staat het zweet je op het voorhoofd... :-P
Toekomstbeeld
0
Jacob Schoenmaker ziet het helemaal zitten de combi Bpost en PostNL! Hoe is het mogelijk!
Toekomstbeeld
0
"vergevorderde onderhandelingen"

Men mag ervan uitgaan dat er al maanden gewerkt is aan de transactie. En dat de raad van bestuur van bpost, maar ook de vakbonden op de hoogte waren. Daarbij is sprake van een uiterst professionele houding van alle betrokkenen, de onderhandelingen waren zo goed als rond.
[verwijderd]
0
Ik kan niet wachten op de overnameprijs en de handel die vervolgens opengaat. Ben op 4 euro en paar centen ingestapt voor het bod op TNT, toen op 4,65 niet verkocht en daarna hele rit tot nu toe blijven zitten. Altijd geloof blijven houden in dit bedrijf op eigen dan wel overnamekracht.
Toekomstbeeld
0
@Prinszicht: jij hebt Herna vast onder je speeddial zitten! Kun je haar effe bellen met verzoek om voor 8,- euro en het niet te verknallen!
jessebrown
0
Het toeval wil,dat met de koerssprong van Post ook tegelijk Royal mail en Deutsche
Post ook omhoog schieten met ruim 1% en hoog volume,kijk maar terug op de koersticker van deze aandelen.
closer
0
Nu.nl komt met profielen van Bpost en Postnl.

Naam: Bpost.
Hoofdkantoor: Brussel.
Topman: Koen Van Gerven.
Opgericht: de Belgische postdienst werd in 1830 een overheidsdienst.
Bpost ging in 2013 naar de beurs in Brussel. De Belgische overheid bezit nog iets meer dan 50 procent van de aandelen.
Bpost bezorgt dagelijks 9,1 miljoen brieven en 126.000 pakjes en telt 1342 postkantoren en postpunten.
Werknemers: 24.700 (2015). Bpost is wereldwijd actief.
Omzet 2015: 2,4 miljard euro.

Naam: PostNL
Historie: PostNL is de erfopvolger van het postonderdeel van het voormalige staatsbedrijf PTT. Dat bedrijf ging in 1994 onder de naam KPN naar de beurs. Na de overname van het Australische TNT werden de post- en expressdivisies in 1998 onder de naam TPG afgescheiden van de telecommunicatieactiviteiten van KPN.
In 2006 werd de naam van het bedrijf veranderd in TNT. De postactiviteiten van TNT werden na een splitsing voortgezet in het zelfstandige beursgenoteerde bedrijf PostNL.
Activiteiten: PostNL verzendt en ontvangt post en postpakketten in dertien landen. Afgelopen jaar bezorgde PostNL in Nederland alleen al 2,4 miljard poststukken en 156 miljoen postpaketten.
Bestuur: Bestuursvoorzitter Herna Verhagen, sinds april 2012.
Personeel: wereldwijd ruim 49.000 medewerkers.
Financiële gegevens: PostNL behaalde in 2015 een omzet van krap 3,5 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat kwam uit op 303 miljoen euro.
Rolootje
0
Ben ik de enige die nog een beetje pessimistisch is? Zit met een paar duizend turbo's long dus ik hoop van harte op een mooi bod maar ik vertrouw het nog niet helemaal.
dhr.KapitaalVernietiging
0
quote:

Rolootje schreef op 27 mei 2016 14:18:

Ben ik de enige die nog een beetje pessimistisch is? Zit met een paar duizend turbo's long dus ik hoop van harte op een mooi bod maar ik vertrouw het nog niet helemaal.
Je kan er idd beter maar niet teveel van verwachten anders kan het bijna alleen maar tegenvallen maandag!
closer
0
De Morgen komt met het tegenovergestelde verhaal:

"Overheid wil belang bpost aan PostNL verkopen"

27-05-16, 14.05u - Bron: Belga

Het aandeel van postbedrijf bpost is geschorst, in afwachting van de publicatie van een persbericht. Dat meldt de beursautoriteit FSMA. Eerder op de dag meldde voormalig PS-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille de nakende verkoop van een deel van het overheidsbelang in het postbedrijf. De naam van PostNL circuleert. Het aandeel van het Nederlandse postbedrijf is intussen ook geschorst.

Labille zei op de RTBF dat de staat een deel van zijn belang in bpost verkoopt en dat het om een kwestie van uren gaat. Bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) ontkende daarop met klem, maar Labille bleef overtuigd van zijn zaak. Volgens de voormalige minister van Overheidsbedrijven is er sprake van toenadering met een andere Europese operator en zou gedacht worden aan de verkoop van een tiental procent van de overheidsaandelen.

Op dit moment heeft de staat nog 50 procent en één aandeel in handen. De naam van PostNL circuleert, zeggen ook de vakbonden. Het aandeel van het Nederlandse postbedrijf schoot vrijdag alvast 5,4 procent hoger.

De vakbonden zijn maandagochtend uitgenodigd bij Koen Van Gerven, topman van bpost. Ze reageren vrijdag ontstemd op het feit dat ze de voorbije maanden in het ongewisse zijn gelaten. "Dit is een ezelsstamp voor het personeel", verklaarde Jean-Pierr Nyns van ACOD Post. Maandag zullen ze zich beraden over acties.

www.demorgen.be/binnenland/-overheid-...
[verwijderd]
0
quote:

Rolootje schreef op 27 mei 2016 14:18:

Ben ik de enige die nog een beetje pessimistisch is? Zit met een paar duizend turbo's long dus ik hoop van harte op een mooi bod maar ik vertrouw het nog niet helemaal.
Afwachten of het direct een knock-out bid is. Verwacht zelf iets tussen de 5 en 6 euro. Herna, RvC en enkele grootaandeelhouders zullen dit dan wel openlijk steunen (zgn. vriendelijke overname) totdat er een andere bieder langskomt die bv. minimaal 8% meer biedt.

Hoe dan ook. Als RM nog iets wil zullen ze nu moeten bieden voordat het te laat is!
edje5
0
quote:

Rolootje schreef op 27 mei 2016 14:18:

Ben ik de enige die nog een beetje pessimistisch is? Zit met een paar duizend turbo's long dus ik hoop van harte op een mooi bod maar ik vertrouw het nog niet helemaal.
Mijn Turbo's L moeten ook eens in beweging gaan komen.
jefkedeboskabouter
0
Op de tijd werd de titel van overname aangepast naar Bpost onderhandelt met Postnl.... Dus overname lijkt niet correct...
williedevil
0
ik vind het maar een vreemde gang van zaken, jarenlang mag een aandeel van alle kanten geshort worden, dalingen bij de vleet, kan me wel dalingen herinneren van meer dan 10%, misschien niet in 1 dag maar wel over enkele dagen, dat mag allemaal wel. Geen enkele autoriteit die ingrijpt en nu er schijnbaar andersoortig nieuws is mag er ineens niet meer verder gespeculeerd worden, vreemd, uiterst vreemd, vind ik ....
2.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 09:01
Koers 1,232
Verschil +0,007 (+0,57%)
Hoog 1,237
Laag 1,230
Volume 4.173
Volume gemiddeld 2.234.005
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront