Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 in 2016

1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

yieldcurve schreef op 1 juni 2016 11:40:

Da's toch best veel voor een onderneming zonder omzet?
Nee.
[verwijderd]
0
quote:

yieldcurve schreef op 1 juni 2016 11:40:

De hele situatie rondom Value8 gaat mij ook steeds meer verbazen. Nu moet er een lege huls worden gekocht met een negatief eigen vermogen van zo'n twee miljoen. Naast die vordering op Congo en een deelneming zijn er bij Sucraf naar ik meen geen activiteiten. De vorderingen/deelnemingen zijn voorzichtigheidshalve op 1 Euro gezet, maar er wordt in 2015 wel een verlies gemaakt van zo'n 57000 Euro, bestaande uit niet toegelichte bedrijfsonkosten. Da's toch best veel voor een onderneming zonder omzet? 't is maar goed dat de verstrekte lening door Value8 renteloos is, anders werd het resultaat nog slechter. Toch wel weer aardig van Value8 dat het geen geld hoeft te verdienen op zijn uitstaande lening van bijna 2 miljoen Euro.
VNC van Geert Schaij is meer dan 6 miljoen waard op de beurs.
[verwijderd]
0
Value8, de investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries, moet een verplicht bod uitbrengen op de met schulden beladen Belgische suikerplantageholding Sucraf. En de voormalige beleggersvoorman is daar helemaal niet rouwig om.

Aanvankelijk reageerden beleggers in Value8 gestoken op het bericht dat beurstoezichthouder FSMA hun investeringsmaatschappij dwong een bod uit te brengen op het Belgische Sucraf. Want wie zit er nu te springen om een leeg Belgisch beursfonds met €2 aan bezittingen, een claim tegen de Congolese overheid en ruim €3 mln aan schuld? En dat tegen een overnameprijs van ruim €1 mln?

Reuring

Bij de start van de handel op Beursplein 5 daalde het aandeel Value8 dan ook met ruim 5%. De afgelopen weken is er al reuring rond het fonds, sinds oud-HSBC-analist op website Follow the Money vraagtekens zette bij de kwaliteit van de winstcijfers van Value8 en het gebrek aan transparantie bij het bedrijf van de oud-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. De verplichte overname van Sucraf leek een nieuwe domper te worden.

Maar een deel van het koersverlies is al weer weggepoetst. Een nadere beschouwing leert immers dat er wat nuances zitten aan de Sucraf-zaak. Wordt Value8 nu in zijn maag gesplitst met een lege beurshuls, of komt het de investeringsmaatschappij van De Vries juist goed uit dat de Belgische beurswaakhond optreedt?

'De hoogste prijs'

Afgelopen november 'schommelde' het belang dat Value8 had in Sucraf rond de 30%, aldus De Vries tegen het FD. 'Daarop gaf de FSMA aan dat wij over die drempel waren gegaan en heeft ons gevraagd of wij een bod uit wilden brengen. Daar hebben we toen positief op gereageerd.'

Na overleg, bepaalde de beurstoezichthouder uiteindelijk dat het bod 'de hoogste prijs' moest vertegenwoordigen die Value8 in het voorafgaande jaar had betaald voor aandelen Sucraf. Ofwel, €2,10 per stuk. En voor de uitstaande winstbewijzen gold hetzelfde, met als resultaat een bieding van €1,32 per stuk. En zo geschiedt.

Suikerplantage

Dat houdt in dat Value8 nu €1,07 mln op tafel moet leggen voor een holding die eigenlijk al twintig jaar geen activiteiten meer ontplooit. Het enige bezit van Sucraf ('Sucrerie et Raffinerie de l'Afrique Centrale') is - of was - een 33% in een suikerplantage, plus fabriek, in het zuiden van Congo. Maar die plantage werd eerst verwoest en toen genationaliseerd en daarna deels doorverkocht aan Tanzanianen. Alles wat rest is een claim tegen de Congolese overheid en een hoop schuld.

De Kronackers

Die schuld nam Value8, samen met een groot aandelenbelang, in de zomer van 2014 over van de Kronackers. Deze vermogende handelaren in suiker, koffie en cacao stonden op het punt het bijltje erbij neer te gooien. Voor 20 eurocent per aandeel deden ze graag afstand van Sucraf. Het belang in de Congolese suikerfabriek was al afgewaardeerd naar €1. De vordering op Kinshasa eveneens.

Maar daarmee had Value8 de buit nog niet binnen. In de afgelopen twee decennia had menig belegger zijn geld gestoken in Sucraf. Een blik op de koers van het aandeel leert dat Sucraf in 2007 de €35 aantikte. Een jaar later meldde de Belgische zakenkrant De Tijd dat 'het kweken en stekken van suikerriet op gang komt'. Kortom, er waren en zijn aandeelhouders die veel meer hebben betaald dan wat Value8 hen nu aanbiedt.

Guido Wallebroek

'Dit bod viel totaal uit de lucht,' aldus Guido Wallebroek tegen het FD. 'Totaal verrast. Ik in ieder geval wel.'

Wallebroek, die zijn fortuin maakte in de papiergroothandel, is één van die aandeelhouders die al geruime tijd in Sucraf zit. Met een belang van meer dan 15% is hij zelfs een van de grootste. Ook is hij, naast drie Value8-afgevaardigden, de vierde bestuurder van het lege beursfonds. Wallebroek, die het niet altijd eens met Value8, wil niet zeggen of hij het bod accepteert.

'Geen discussie meer over de prijs'

Tegelijkertijd is er op dit moment weinig keus. De Vries erkent dat er aandeelhouders Sucraf zijn 'die alles onder de €10 niet eerlijk' zullen vinden. Maar nu de Belgische beurswaakhond heeft gesteld dat het €2,10 moet zijn, 'kunnen we geen discussie meer krijgen over de prijs,' aldus de Value8-topman. Value8 is met een belang van circa 65% al tevreden, waardoor het misschien 'drie á vier ton' kost om de controle te krijgen over de lege beurshuls.

Daarna kan de schuld van meer dan €3 mln aan Value8 worden ingelost door nieuwe aandelen uit te geven en kan er worden gezocht naar een bedrijf dat wellicht geïnteresseerd is in een zogeheten 'reverse listing'. Value8 is daarvoor al 'regelmatig benaderd', aldus De Vries.'
'Beetje respect en begrip'

Wallebroek buigt zich intussen over het verplichte bod door de Belgische beursautoriteit. Eind deze maand staat er een vergadering op de rol van het Sucraf-bestuur, waarin Wallebroek hoopt dat De Vries 'een beetje respect en begrip opbrengt voor de minderheidsaandeelhouders'. Wallebroek: 'Ik doe nu eigenlijk wat de heer De Vries vroeger deed.'

Bron: FD
[verwijderd]
0
Oorzaak koersdaling:

VEB roept Value8 op haar aandeelhouders en andere beleggers voor de aandeelhoudersvergadering van 15 juni 2016 adequaat te informeren zodat daar een inhoudelijk debat kan worden gevoerd over de huidige operationele en financiële situatie en de toekomst van Value8.
Na weken van commotie rond Value 8 blijft een concreet en verhelderend antwoord op de kritische artikelen in de media met daarin terechte vragen uit. VEB betreurt dat aandeelhouders van Value8 passende antwoorden nog steeds moeten ontberen.

Zoals bij ieder beursfonds beziet de VEB continu op welke wijze de belangen van de aandeelhouders het beste gediend kunnen worden. De aandeelhoudersvergadering van 15 juni 2016 vormt voor de VEB het moment waarop Value8 verantwoording kan afleggen over de gebruikte waarderingsmethodiek. Daarom roept de VEB vandaag Value8 op de markt adequaat te informeren.
Waardering
De waardering van de deelnemingen is bij Value8 ontegenzeggelijk één van de belangrijkste aspecten in de balans en ook de pijler waar het business model van deze jonge investeringsmaatschappij op rust.

Transparantie daarover is een plicht waar geen enkele beursgenoteerde onderneming onderuit komt. Kortom: het mag verwacht worden van Value8 dat zij, om onzekerheid over de waarderingen en cash-flow bij aandeelhouders weg te nemen, met een goed onderbouwde analyse komt van haar waarderingstechniek onder IFRS. Enkel dan kunnen aandeelhouders zelf oordelen over de gevolgde methodiek. Deze analyse moet beschikbaar zijn voor de aandeelhoudersvergadering op 15 juni 2016.
Shortgala
1
Denk dat er behoorlijk wat partijen/individuen met bovengemiddelde belangstelling het relaas van V8 afwachten.
[verwijderd]
1
quote:

Timberwolf schreef op 1 juni 2016 16:48:

Het spel van PPdV is nu bijna ten einde.
Wat een onzin, als je dit roept heb je echt geen idee waar dit over gaat.
Er is geen enkele kans dat Value8 het niet zou redden, er zijn namelijk amper schulden.
Verder zijn de belangen in bedrijven als Kersten, Eetgemak, Source, SnowWorld objectief tientallen miljoenen waard.
De "opwaardering" en beursgang van IEX Group vind ik ook dat die te positief is, maar IEX heeft enorme potentie. Op korte termijn kan dit belang zeker deze waarde vertegenwoordigen.
En mocht het zo zijn dat R & S retail een mooie winst gaat draaien, heeft Value8 daar voor bijna niets een belang van 20% in.
FC Barcelona
1
Nou nou ; de angst regeert vandaag ; maar weer wat bijgekocht !
act contrary toch ?! haha
wiegveld
0
Ik vrees ook dat PPdV problemen krijgt om zijn vrouw en 6 bloedjes van kinderen te eten te geven. Gelukkig heeft hij een belangetje in Eetgemak. Zijn misschien wel wat restjes over!
FlashHenk
2
quote:

Lopend"Warren"Buffet schreef op 1 juni 2016 17:08:

[...]

Wat een onzin, als je dit roept heb je echt geen idee waar dit over gaat.
Er is geen enkele kans dat Value8 het niet zou redden, er zijn namelijk amper schulden.
Verder zijn de belangen in bedrijven als Kersten, Eetgemak, Source, SnowWorld objectief tientallen miljoenen waard.
De "opwaardering" en beursgang van IEX Group vind ik ook dat die te positief is, maar IEX heeft enorme potentie. Op korte termijn kan dit belang zeker deze waarde vertegenwoordigen.
En mocht het zo zijn dat R & S retail een mooie winst gaat draaien, heeft Value8 daar voor bijna niets een belang van 20% in.
Met je 1500 (of meer) stukken ben jij wat de Engelsen zouden noemen "emotionally invested". Ik daarentegen heb geen belang bij de upside of de downside in Value8. Het zal mij een worst wezen wat er gebeurd met PPdV en zijn hut. Het feit is dat jij noch ik inzicht hebben in het cijfermateriaal van de meeste ondernemingen die jij noemt. Niets, nada, niente. De uitzondering is Source; Bij Source en IEX kun je inderdaad de financiële verslaggeving napluizen; dat heb ik gedaan in het geval van Source, wat verreweg de belangrijkste deelneming is van Value8. Het feit dat deze onderneming een RvC heeft van 1 persoon zegt eigenlijk al genoeg, evenals het feit dat PPdV en Value8 de facturatie-omzet van deze uitzender volledig mee-consolideren in de eigen jaarcijfers. Dat is misleidend; het overgrote deel is loon wat aan uitzendkrachten wordt uitbetaald via Source. Dat wordt 1op1 overgedragen en heeft dus een marge van 0% (en 0% waarde). Het feit dat de cashflow statement van Source duidelijk laat zien dat kasstromen uit financiering de belangrijkste vorm van funding zijn is de derde rode vlag. Pak het jv maar eens en ga dan eens na of jij de voetnoten bij de externe financiering kunt volgen... Nee? Dat is de lening die door Value8 aan Source is verstrekt en vervolgens is teruggeleend aan Value8. Leuk man! En die lening dan doodleuk meetellen als eigen vermogen!

De hut van PPdV heeft maar een core business: het is een aandelendrukkerij. Dat is de primaire vorm van cashflowgeneratie; de participaties bestaan voor het merendeel uit troep, marginale ondernemingen met nauwelijks winstbijdrages. Die diervoederbedrijven alleen al; Discount4pets bijvoorbeeld. Ik heb er nog nooit eerder van gehoord, maar ik heb wel een grote Duitse concurrent uitvoerig bekeken. Zooplus is een bedrijf dat dit jaar door de EUR 1 miljard omzet gaat en ik kan je 1 ding zeggen; online diervoeding is low margin. Het idee, of de hoop, dat een miniatuurbedrijfje als Discount4Pets het gaat redden in zo'n markt is absurd. Dus ik wens je veel succes met je aandelen en je 'verstand' van zaken, ook al heb je van 4/5 van de participaties nog nooit een balans of een winst/verliesrekening gezien. Als je slim bent neem je alsnog afscheid want deze toko gaat naar 0. Maar daarvoor zul je wel teveel 'verstand' van zaken hebben.
[verwijderd]
0
quote:

Timberwolf schreef op 1 juni 2016 22:51:

[...]

Met je 1500 (of meer) stukken ben jij wat de Engelsen zouden noemen "emotionally invested". Ik daarentegen heb geen belang bij de upside of de downside in Value8. Het zal mij een worst wezen wat er gebeurd met PPdV en zijn hut. Het feit is dat jij noch ik inzicht hebben in het cijfermateriaal van de meeste ondernemingen die jij noemt. Niets, nada, niente. De uitzondering is Source; Bij Source en IEX kun je inderdaad de financiële verslaggeving napluizen; dat heb ik gedaan in het geval van Source, wat verreweg de belangrijkste deelneming is van Value8. Het feit dat deze onderneming een RvC heeft van 1 persoon zegt eigenlijk al genoeg, evenals het feit dat PPdV en Value8 de facturatie-omzet van deze uitzender volledig mee-consolideren in de eigen jaarcijfers. Dat is misleidend; het overgrote deel is loon wat aan uitzendkrachten wordt uitbetaald via Source. Dat wordt 1op1 overgedragen en heeft dus een marge van 0% (en 0% waarde). Het feit dat de cashflow statement van Source duidelijk laat zien dat kasstromen uit financiering de belangrijkste vorm van funding zijn is de derde rode vlag. Pak het jv maar eens en ga dan eens na of jij de voetnoten bij de externe financiering kunt volgen... Nee? Dat is de lening die door Value8 aan Source is verstrekt en vervolgens is teruggeleend aan Value8. Leuk man! En die lening dan doodleuk meetellen als eigen vermogen!

De hut van PPdV heeft maar een core business: het is een aandelendrukkerij. Dat is de primaire vorm van cashflowgeneratie; de participaties bestaan voor het merendeel uit troep, marginale ondernemingen met nauwelijks winstbijdrages. Die diervoederbedrijven alleen al; Discount4pets bijvoorbeeld. Ik heb er nog nooit eerder van gehoord, maar ik heb wel een grote Duitse concurrent uitvoerig bekeken. Zooplus is een bedrijf dat dit jaar door de EUR 1 miljard omzet gaat en ik kan je 1 ding zeggen; online diervoeding is low margin. Het idee, of de hoop, dat een miniatuurbedrijfje als Discount4Pets het gaat redden in zo'n markt is absurd. Dus ik wens je veel succes met je aandelen en je 'verstand' van zaken, ook al heb je van 4/5 van de participaties nog nooit een balans of een winst/verliesrekening gezien. Als je slim bent neem je alsnog afscheid want deze toko gaat naar 0. Maar daarvoor zul je wel teveel 'verstand' van zaken hebben.
Bedankt voor je inhoudelijke reactie, hier hebben alle forumleden maar aan dan losse uitspraken.
Kan hier echter nog steeds niet uit opmaken waarom Value8 naar 0 zou gaan. Het "drukken" van aandelen heeft wat mij betreft juist voordelen, je kunt cash creeren om bedrijven over te nemen zonder financiering. Veel beter dan een banklening of het uitgeven van een obligatie.
Ik was aanwezig op de beleggersbijeenkomst van afgelopen maand. Daar is niet eens ingegaan op de dieren-tak, omdat dit volgens PPDV te klein was en niet erg relevant voor Value8. Naar mijn mening zijn ze bezig dit volledig af te stoten. gezien de recente verkoop van Greenfields en Dog's stuff.
De oproep van de VEB zal naar mijn mening de komende tijd veel duidelijkheid geven. Wat mij aantrekt in Value8 is de kleinschaligheid van het bedijf. Mijn positie (overigens veel groter dan 1500 aandelen) is voor de langere termijn.
Een aantal van de bedrijven (eetgemak, ceradis, source) kan naar mijn mening substantieel meer waard worden.
Ook een platform als IEX, waar op dit moment zeer lacherig over gedaan wordt heeft wat mij betreft enorme potentie. Met een vermogensbeheer mogelijkheid (door de overname van Today's Vermogensbeheer) kan er een enorme nieuwe markt worden aangeboord.
Tenslotte is de aangekondige uitbreiding van het belang van 3L capital holding (100% van PPDV) naar mijn mening een geweldig signaal van vertrouwen. Als er echt iets aan de hand zou zijn, gaat PPDV geen miljoenen betalen voor iets wat geen waarde heeft. Mijn positie zal ik onder de €10 zeker niet verkopen, zeker niet met het 7% dividend over twee weken.
FlashHenk
5
quote:

Lopend"Warren"Buffet schreef op 1 juni 2016 23:20:

[...]

Bedankt voor je inhoudelijke reactie, hier hebben alle forumleden maar aan dan losse uitspraken.
Kan hier echter nog steeds niet uit opmaken waarom Value8 naar 0 zou gaan. Het "drukken" van aandelen heeft wat mij betreft juist voordelen, je kunt cash creeren om bedrijven over te nemen zonder financiering. Veel beter dan een banklening of het uitgeven van een obligatie.
Ik was aanwezig op de beleggersbijeenkomst van afgelopen maand. Daar is niet eens ingegaan op de dieren-tak, omdat dit volgens PPDV te klein was en niet erg relevant voor Value8. Naar mijn mening zijn ze bezig dit volledig af te stoten. gezien de recente verkoop van Greenfields en Dog's stuff.
De oproep van de VEB zal naar mijn mening de komende tijd veel duidelijkheid geven. Wat mij aantrekt in Value8 is de kleinschaligheid van het bedijf. Mijn positie (overigens veel groter dan 1500 aandelen) is voor de langere termijn.
Een aantal van de bedrijven (eetgemak, ceradis, source) kan naar mijn mening substantieel meer waard worden.
Ook een platform als IEX, waar op dit moment zeer lacherig over gedaan wordt heeft wat mij betreft enorme potentie. Met een vermogensbeheer mogelijkheid (door de overname van Today's Vermogensbeheer) kan er een enorme nieuwe markt worden aangeboord.
Tenslotte is de aangekondige uitbreiding van het belang van 3L capital holding (100% van PPDV) naar mijn mening een geweldig signaal van vertrouwen. Als er echt iets aan de hand zou zijn, gaat PPDV geen miljoenen betalen voor iets wat geen waarde heeft. Mijn positie zal ik onder de €10 zeker niet verkopen, zeker niet met het 7% dividend over twee weken.
1) het uitgeven van aandelen voor overnames kan werken, maar dan alleen als de overnames verstandig zijn. Dat kun je je ernstig afvragen bij PPdV. Het tempo van zijn overnamemachine doet het ergste vermoeden; ik heb nog nooit iemand gezien die zo snel verstandige overnames kan doen. De waarschijnlijkheid dat er zoveel aantrekkelijke deals in de markt zijn is wmb nul. In mijn ogen draait de overnamemachine vooral omdat PPdV het sluiten van deals leuk vind. Deals maken is ook leuk want het is spannend en er zitten elementen in van competitie. PPdV houdt wel van strijd; zijn twitter staat vol met jubel-tweets over Verstappen en Cruijff.

De man heeft goed werk verricht bij de VEB in mijn ogen, maar hij heeft niet het juiste gemoed voor een investeerder. Je moet ook een deal kunnen laten gaan als de prijs niet juist is of je twijfels hebt bij het management. PPdV is een bijter; deze man laat niets los, ook niet als het de verstandigste keus is. Dat is een goede eigenschap als belangenbehartiger van kleine aandeelhouders en een hele gevaarlijke als investeerder. Daarnaast heeft Value8 overnames nodig om boekwinsten te genereren. Zonder deze papieren winsten geen positief saldo onder de streep. Beleggers in Value8 wordt zo een rad voor ogen gedraaid; kijk eens, we hebben weer een winststijging geboekt! Of u even wat aandelen wilt bijkopen alstublieft. De kosten van de holding worden zelfs niet gedekt door de operationele winsten van de participaties. MAW; de belegger betaalt het salaris van PPdV en zijn zeer uitgebreide staf, die vervolgens leuke en spannende dingen mogen gaan doen. Zo'n baan wil iedereen wel.

2) Er zijn een aantal participaties die wel wat waarde vertegenwoordigen. SnowWorld wellicht, misschien enkele anderen. Voor IEX heb ik weinig hoop, zeker niet als broker. De brokermarkt staat ontzettend onder druk van prijsconcurrentie. De marges worden flinterdun; om je daar als nieuwe speler in te vechten is extreem moeilijk, zeker als je geen achtergrond hebt in die tak.

3) Dat PPdV zelf aandelen bijkoopt vind ik niet echt een goede reden om in zijn fonds te zitten. De jongens van Enron zaten ook tot hun oren in hun eigen schip. PPdV lijdt wmb aan een bijzonder krachtige vorm van hoogmoed. Hij gelooft zelf echt dat hij waarde aan het creëren is, maar het lijkt er meer op dat de aandeelhouders de rusteloosheid van zijn ego mogen financieren. Dat hij in zijn eigen Fata Morgana is gaan geloven geloof ik wel, maar dat maakt het zeker geen werkelijkheid.

Wat er op de AVA gaat gebeuren staat al min of meer vast; PPdV zal geen openheid van zaken geven over de samenstelling van de gerapporteerde winst. Dat kan niet want dan ziet iedereen gelijk dat het gebakken lucht is. In plaats daarvan zal hij een scala aan emotionele argumenten op gaan voeren; 1)de analist Gooskens wil ons kapotmaken. 2) Kijk eens wat voor moois wij hebben weggezet. 3)Vertrouw mij want ik ben altijd voor de belangen van de kleine belegger opgekomen. 4) Wij zijn maar zo klein en toch pakken ze ons. 5) Ze gunnen ons het succes niet. 6) Mooie bedrijfsfilmpjes 7) Fantastische projecties van toekomstige winstontwikkeling. Etc. Etc. De verstandige belegger zal die argumenten zien voor wat ze zijn: een rookgordijn.

Iedere belegger die nog in Value8 zit zou op een vel papier twee kolommen moeten maken. Aan de linkerkant alle argumenten om in Value8 te zitten en aan de rechterkant alle argumenten om NIET in Value8 te zitten. U zult zien dat de rechterkolom beduidend langer zal worden dan de linker. Daarmee weet u dan ook gelijk wat u te doen staat. De weerstand die het overwegen van een verkoop van aandelen die onder water staan oproept heet verliesaversie. De psychologische pijn die het denken aan/nemen van een verlies oproept zal uw brein ertoe aanzetten met argumenten te komen voor het behoud van uw oorspronkelijke gedachtegang. Dat is een cognitieve fout die veel beleggers duur betalen. De beleggers die laatst op die bijeenkomst waren zitten daar al middenin. Een man zei zelfs; "als we Peter Paul de Vries al niet meer kunnen vertrouwen, kunnen we er beter maar helemaal mee ophouden" (oid). Dat is een sterk voorbeeld van een emotioneel argument en daarmee een hele slechte reden om in het fonds te blijven zitten. Zulke argumenten zullen vaker naar boven komen nu de ontknoping naderbij komt. Als u naar de AVA gaat zult u veel van dergelijke opmerkingen van uw mede-beleggers horen; ze zullen bevestiging zoeken voor hun bestaande overtuiging bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Het is daarom van belang om slechts 1 ding voor ogen te houden op de bijeenkomst; PPdV moet uitvoerig uiteenzetten waaruit de behaalde winst over 2015 bestaat; doet 'ie dat niet, dan zult u over uw pijn heen moeten stappen.
maci
0
quote:

Juuldetoeret schreef op 2 juni 2016 11:17:

Waarom bieden ze niet 1 cent per aandeel en 1 cent per certificaat?
Misschien zou je je even ietsje dieper moeten oriënteren, dan kom je het antwoordt vanzelf tegen.
[verwijderd]
0
Volgens mijn bescheiden mening is het niet alleen maar gebakken lucht bij Value8 N.V.
IEX.NL is bijvoorbeeld één van de bedrijven waarin Value8 een meerderheidsbelang blijkt te hebben. Het feit dat wij hier bij IEX op dit forum met elkaar over Value 8 kunnen discussiëren toont in ieder geval aan dat er toch ook daadwerkelijk in bestaande bedrijven geïnvesteerd is. Wel ben ik ook van mening dat het gezegde; waar rook is, is meestal ook vuur, natuurlijk zomaar waar kan zijn. Negatieve publiciteit is nooit goed. Voor geen enkel bedrijf!
Maar binnenkort is de aandeelhoudersvergadering. Daar zal ongetwijfeld veel belangstelling voor zijn. Je ticket om een aandeelhoudersvergadering binnen te komen is bezit van aandelen in het desbetreffende bedrijf. Je zou dus ook zomaar kunnen zien dat de koers van Value 8 richting die aandeelhoudersvergadering weer wat op gaat lopen, omdat veel mensen nog snel even aandelen kopen om bij die vergadering aanwezig te kunnen zijn.
Ik weet nog niet of ik er zelf naar toe ga, maar ik heb, om die reden, ook alvast een paar aandeeltjes Value 8 in portefeuille genomen. Beter mee verlegen dan om verlegen, zal ik maar zeggen.
Verder kunnen we allemaal alleen maar afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Maar dat het spannend is, dat is zeker. Na die aandeelhoudersvergadering kan de koers door het putje, of weer terug naar eerdere niveaus. Het is afhankelijk wat er uit die vergadering komt en met wat voor gevoel aandeelhouders er vandaan zullen komen. Fifty Fifty kans op een zeperd of een klapper dus. Dat maakt beleggen nou zo leuk.
BASF en BAYER kopen
0
[quote alias=Totaalplaatjezien id=9385970 date=201606021153]
Volgens mijn bescheiden mening is het niet alleen maar gebakken lucht bij Value8 N.V.
IEX.NL is bijvoorbeeld één van de bedrijven waarin Value8 een meerderheidsbelang blijkt te hebben. Het feit dat wij hier bij IEX op dit forum met elkaar over Value 8 kunnen discussiëren toont in ieder geval aan dat er toch ook daadwerkelijk in bestaande bedrijven geïnvesteerd is. Wel ben ik ook van mening dat het gezegde; waar rook is, is meestal ook vuur, natuurlijk zomaar waar kan zijn. Negatieve publiciteit is nooit goed. Voor geen enkel bedrijf!
Maar binnenkort is de aandeelhoudersvergadering. Daar zal ongetwijfeld veel belangstelling voor zijn. Je ticket om een aandeelhoudersvergadering binnen te komen is bezit van aandelen in het desbetreffende bedrijf. Je zou dus ook zomaar kunnen zien dat de koers van Value 8 richting die aandeelhoudersvergadering weer wat op gaat lopen, omdat veel mensen nog snel even aandelen kopen om bij die vergadering aanwezig te kunnen zijn.
Ik weet nog niet of ik er zelf naar toe ga, maar ik heb, om die reden, ook alvast een paar aandeeltjes Value 8 in portefeuille genomen. Beter mee verlegen dan om verlegen, zal ik maar zeggen.
Verder kunnen we allemaal alleen maar afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Maar dat het spannend is, dat is zeker. Na die aandeelhoudersvergadering kan de koers door het putje, of weer terug naar eerdere niveaus. Het is afhankelijk wat er uit die vergadering komt en met wat voor gevoel aandeelhouders er vandaan zullen komen. Fifty Fifty kans op een zeperd of een klapper dus. Dat maakt beleggen nou zo leuk.
[/quote

Met 1 aandeel of certificaat, heb je al toegang tot de vergadering:-)
Maar deel je mening dat deze vergadering zeer belangrijk is om het verdwenen vertrouwen te herstellen.

Wie van dit forum gaat de vergadering bezoeken ?
The Duck Master
0
De record date van de V8 AVA is al lang voorbij, nu aandelen kopen is zinloos als je doel is hiermee naar de AVA te kunnen...
Shortgala
0
Tweetje van Peter Paul; verschaft misschien iets meer duidelijkheid...
peterpauldevries ?@peterpaul_vries
31wsqaÄAQAAÄAAAAÄAA1
1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:33
Koers 5,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 3.253
Volume gisteren 4.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront