Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wachten op impulsen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

392 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2016 11:35
    quote:

    Frog schreef op 30 augustus 2016 11:30:

    QE heeft tot nu toe steeds een negatief rendement gehad. Beter is om zaken structureel aan te pakken, ook in de vaak corrupte emerging markets. Maar wat wil je met een VS met 2 partijen die lijnrecht tegenin staan. Wordt niks.
    ze kunnen altijd nog amsterdam nabouwen in de usa. of een venetie. of het stroomnet vervangen, etc..... ipv het geld in de diepe pockets van de allerrijksten te laten verdwijnen.

    tegenwoordig posts meteen weer zichtbaar. chapeau.
  2. Mrx77 30 augustus 2016 11:41
    quote:

    Frog schreef op 30 augustus 2016 11:35:

    en Mrx77, ik zou nu als spaarder geen geld meer stoppen in een historisch dure amerikaanse beurs. Beter geen rente dan negatief rendement.
    Frog jij bent er vrij in maar wat gaat de kudde doen straks...denk je dat zij niets gaan doen en op spaargeld gaan.zitten of zoekt al het geld straks een weg naar rendement...aandelen europa zijn niet duur tegen de huidge markteente afgezet en bij dalende euro...worden onze bedrijven voor buitenland (dollarlanden) alleen maar goedkoper en waar krijg je nog procenten renndement...
  3. De sjaak 30 augustus 2016 11:47
    quote:

    Mrx77 schreef op 30 augustus 2016 11:41:

    [...]
    Frog jij bent er vrij in maar wat gaat de kudde doen straks...denk je dat zij niets gaan doen en op spaargeld gaan.zitten of zoekt al het geld straks een weg naar rendement...aandelen europa zijn niet duur tegen de huidge markteente afgezet en bij dalende euro...worden onze bedrijven voor buitenland (dollarlanden) alleen maar goedkoper en waar krijg je nog procenten renndement...
    een hele grote groep gaat juist extra sparen, ze hebben geen vertrouwen (afnemende sociale zekerheid/toenemende tegenstellingen), en hun reserves groter maken. Hiervoor moeten ze meer geld opzij zetten omdat de renteaangroei nihil is en ze willen geen risico nemen door in aandelen te stappen. Dit is ook de reden waarom het centrale banken beleid in Japan en Europa niet (meer) werkt.
  4. [verwijderd] 30 augustus 2016 11:49
    De kudde zijn de laatste (verstandige) spaarders die hun geld niet zomaar in de beurs stoppen. Wisselkoersen fluctueren continu, kun je weinig mee. Wel met rentabiliteit. En daar wringt de schoen, mondiaal. Dat kun je alleen structureel oplossen, om internationale spanningen te voorkomen.
  5. [verwijderd] 30 augustus 2016 11:50
    [quote alias=De sjaak id=9553695 date=201608301130]
    [...]Geld gaat verdwijnen in kluisjes, levert 1,2% op aan niet betaalde VRH in box3. Zwarte markt zal gaan bloeien. Zou me niks verbazen als er op enig moment zelfs een bankrun gaat ontstaan omdat teveel mensen hun spaarcentjes letterlijk gaan wegtrekken (ik ben al druk doende). Lijkt mij geen markt om vol in de aandelen te gaan, ze zijn m.i. (veel)te duur t.o.v. de waarde die ze bieden. Het hele div. verhaal is een sigaar uit eigen doos i.v.m. koersrisico. De allereerste les die ik heb geleerd is om soms genoegen te nemen met geen of weinig rendement om er zo voor te zorgen dat je kapitaal in stand blijft.

    ....juist zo ook hier....Vanaf de ABN stevig in t beton - die 1.2 is binnen- en bij de giro zijn met ander deel voorlopig tot zeg dec..

    Neg rente gaat wel werken ...van de 17 bekende ben ik de enige die metselt en giroot. Denk dat Banken dit ook weten.
  6. [verwijderd] 30 augustus 2016 11:52
    quote:

    Mrx77 schreef op 30 augustus 2016 11:48:

    [...]
    Niemand wacht op draghi. De fed heeft deze rally op gang gezet...de crash vd euro zal honderden miljarden over europa laten stromen...deze gelden keren weer terug naar onze beurzen...
    er is en er komt geen eurocrash en als die komt wat ik hoop dan dondert het overal in elkaar hier dus ook
  7. De sjaak 30 augustus 2016 11:54
    Bedrijven draaien momenteel op hun max met een stevige wind in de rug. Ze hebben maximaal gesaneerd (lean and mean), leningen geherfinancierd, div. verhoogt kopen aandelen in, doen hele dure overnames, alle gekkigheid komt weer voorbij. Korte termijn gewin dus, investeringen blijven fors achter en toch groeit de totale bedrijfsschuld... aan de andere kant heb ik ook eind jaren 90 meegemaakt en toen werd het ook knettergek totdat de bom barstte, enige verschil is dat je toen wel stevige economische groei had en een veel kleinere schuldenberg.
  8. De sjaak 30 augustus 2016 12:10
    quote:

    StephanO schreef op 30 augustus 2016 12:04:

    nos.nl/artikel/2128936-apple-moet-ier... (eindelijk belasting betalen :) wat betekend dit voor meerdere grote Amerikaanse beursbedrijven en dus de index?
    Voorlopig niks, gaat nog jaren aan (bezwaar/beroepprocedures overheen maar mocht dit uiteindelijk doorgang vinden is dit goed nieuws voor de schatkisten en slecht nieuws voor de winstcijfers...
  9. StephanO 30 augustus 2016 12:19
    quote:

    De sjaak schreef op 30 augustus 2016 12:10:

    [...]Voorlopig niks, gaat nog jaren aan (bezwaar/beroepprocedures overheen maar mocht dit uiteindelijk doorgang vinden is dit goed nieuws voor de schatkisten en slecht nieuws voor de winstcijfers...
    dat is ook zo. Toch worden de mogelijkheden van bedrijven om grove winsten te maken wel ingeperkt, althans dat is het idee. Zeker ook met het eventuele spaak lopen van de ttip onderhandeling. Zal nu al wel wat met het vertrouwen kunnen doen.
392 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links