TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM SEPTEMBER 2016

4.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

*Justin* schreef op 2 september 2016 17:54:

[...]

Tuurlijk JanK, ik heb een betaalde baan bij TT om hier de beleggers te informeren. Als dat zo was, dan is de IR van TT toch zo slecht nog niet he? Werp je me dit voor de voeten omdat je ook wel graag een baan zou willen hebben? De hele dag varen op je pensionado bootje en alleen maar kritiek hebben op anderen, dat verveelt op den duur natuurlijk ook een beetje. Hoeveel posts heb je zelf ook alweer op je naam staan? Ff kijken...
Maar even serieus ik kan mij niet voorstellen dat je blij bent met het koersverloop van van vandaag.

De koers bouwt geen buffer op om straks een terugval op te kunnen vangen.
Dat is eigenlijk mijn grootste bezwaar.

Ben bereid risico te nemen wat ook bij beleggen hoort maar er zijn ongelijke krachten aan het werk.
[verwijderd]
0
trieste ontwikkeling, zielige producten die amper toekomst hebben..en dat alles met een kinderlijke campagne, echt jammer allemaal..
ik wacht tot eind van het jaar en dan zie ik wel, ik ga de koers voorlopig ook niet volgen, alleen maar teleurstellend.
ik ben ervan overtuigd dat er veel potentie in het bedrijf en aandeel zit, het komt er helaas niet uit...zucht..
maar genieten van het weekend :-)
boem!
1
Terugkijkend op deze week zie ik dat Tom2 1% gestegen is als je naar de koers van het aandeel kijkt.

Daarnaast was de introductie van 7 nieuwe Consumer-producten in Berlijn niet exiting maar wel geruststellend vwb het draaien van een slinkende BU in omzet naar een die minimaal de omzet vast houdt.

Voor mij is het heel teleurstellend dat er geen nieuwe versie is gepresenteerd van de Bandit, temeer daar de door Tom2 ingebrachte innovatie om door middel van shaken snel iedereen in je kennissenkring op de hoogte gebracht kan worden van jouw bijzondere ervaringen er nu de indruk wordt gewekt dat de Bandit een gepasseerd station is, ik zou dat betreuren want juist met dit kenmerk kregen ze van de professionele pers veel credits.
Daar staat tegenover, dat de nieuwe PND's door hun sterk verbeterde update-mogelijkheden nog meer marktaandeel zal weten te bewerkstelligen en ook de nieuwe tracker en andere wearables bieden volop kansen om de omzet van Consumer in de juiste richting te brengen.

De nieuwe portfolio van Consumerproducten geeft mij het vertrouwen dat de afname van Consumer gedraaid kan worden naar groei waardoor er voldoende EBIT wordt gerealiseerd om daarmee door te gaan in investeringen voor de SDC .

Consumer zal waarschijnlijk nooit meer de HIT maken zoals ze dat met de PND's hebben gedaan maar Consumer heeft er als cash-cow wel voor gezorgd dat Automotive/Licensing via founding richting maps nu zo sterk gepositioneerd staan.

Ik voel me gerustgesteld na de IFA, voor mij is het een teken dat ook Consumer als 4de BU een goede kans maakt om te groeien waardoor er mogelijk iets meer tijd kan worden gekocht om te desinvesteren.
[verwijderd]
1
quote:

JanK1 schreef op 2 september 2016 17:31:

AEX 2,2%

TT 0% logisch toch

Wellicht perst de eindveiling er nog een centje uit
we kunen niet allemaal de juiste fondsen kiezen vriend; gelukkig heb jij meer success met je andere beleggingen
[verwijderd]
1
quote:

*Justin* schreef op 2 september 2016 17:55:

[...]

Een vreemde koersbeweging is als het aandeel niet doet wat jij wilt. Of als JanK met zijn boot de plompen in vaart omdat ie zat te IEX-en en zijn roer vergat.
schijnt dat hij alleen nog maar fietst om de projecten van Bam en Heijmans in de gaten te houden.............
gerrit 69
0
Het aandeel TomTom doet voorlopig nog niet mee met de beurshausse.
Grote institutionele beleggers kopen toch maar liever goede dividend aandelen.
Dat is nog steeds het grote manco met TomTom dat het voorlopig slechts speculatief
zal blijven, maar wel dichtbij de volgende weerstand zit rond de € 8,50
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TOM2-...
[verwijderd]
12

@ Harry , je spreekt een andere taal, discussie heeft geen zin

je moet weten dat er mensen zijn die in TT beleggen vanwege een bijna blind vertrouwen in het bedrijf en haar bestuurders, die hebben verder geen boodschap aan keuze, want zij hebben hun keuze reeds gemaakt, die hebben verder ook geen horizon, die stellen maakt niet uit wanneer als ik maar gelijk krijg.

voor actieve aandeelhouder beleggers is het een ander verhaal die kopen elk aandeel in overweging tot andere aandelen, die willen een return zien die beter is dan sector / branchegenoten, anders hadden ze die wel genomen en die hebben ook absoluut een horizon en ook een koersdoel en ook een wens voor rendement.
deze mensen zitten ook in mandjes aandelen en gespreid over verschillende sectoren, die runnen ook een aandelenboek voor zichzelf en eisen een zeker rendement, daar nemen ze ook het risico naar.

ik ben het helemaal met je eens, TT is een stinker voor performance in 2016 en mijn maag draait als ik de CEO hoor zeggen " we doen dit omdat we het leuk vinden, en zijn vrouw zegt, weet niet of we er wat aangaan verdienen, maar we doen het en HG weer zegt de kosten nemen we vol en de returns ? hopelijk wat in 2018 of 2019 of anders wat later

zo een CEO met een beursnotering in de US ? laat me niet lachen daar maken ze gehakt van je
FB schoffeert nu volop Musk voor het falen van de satelliet lancering, da's nog eens andere koek
Apple met het falen van de maps destijds gaf gewoon TT de schuld, da's ook andere koek, weet je hoe diep Apple door t stof moest toen ze zeiden " voor maps moet je maar Google gebruiken "

Neen, dit bestuur bij TT zit er omdat ze aan de mid-cap op een kleine beurs staan en 50% vd aandelen controleren

nogmaals ik zit TT long tot over mijn oren omdat ik geloof dat ik gelijk krijg en dat ze stapsgewijs gaan kapitaliseren, maar het Bestuur van TT verdiend mijn investering niet, waardeloos voor aandeelhouderswaarde.

heb verdomme met TT geen lot in de loterij gekocht en wacht tot mijn nummertje valt, ze moeten presteren en waarde voor de aandeelhouder scheppen, dat is hun eerste taak en anders moeten ze het maar privatiseren voor 18 euro per aandeel en dan kunnen ze hun goddelijke gang gaan.
[verwijderd]
0
Het is niet voor niks (God)dijn.
En zijn zakken zijn tenslotte al gevuld.
Maar in 2009 waren de aandeelhouders wel belangrijk tsja. ..
RESEARCH
2
AB Potpourri. Waar ik mij ook aan stoor zijn alle die opmerkingen van Harold waarvan niets terechtkomt. Zoals de consumertak vertroebeld de werkelijke waarde, dus wij overwegen een afsplitsing, wij tellen onze knopen, na de verkoop van HERE gaan wij onze positie bepalen, een beleggersdag organiseren etc. Hierdoor wordt hij onbetrouwbaar.
[verwijderd]
3
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
Dutchy Ron
5
TT is voor velen hier een obsessie geworden, sommige hebben er bijna een dagtaak aan het nieuws en de koers te volgen. TT veroorzaakt bij velen ook de nodige frustraties. Dat is het moment dat je bij jezelf moet afvragen of het dat allemaal wel waard is. Hoe het ook zij je hebt altijd een keuze en het is een illusie dat je de jackpot wint. Lezers van dit forum krijgen het gevoel alsof ze voorkennis hebben en reken zich rijk of denken het verlies ooit, soms tegen beter weten in, goed te maken. Als je dat niet inziet is het wellicht beter verlies te nemen en een ander aandeel te kiezen, of gewoon te stoppen. Dan slaap je ook beter als je vol in TT zit. Gok en wacht je op de jackpot klaag dan niet, je weet waar je aan begint.
Het koersverloop van ING, Shell, Heineken, etc. is beter te verklaren en minder te manipuleren dan dat van TT en ik sluit niet uit dat je met dergelijke aandelen meer rendement en dividend binnen haalt.

Ik zit voor een deel in TT omdat het neerwaartse risico beperkt is, onderwerpen EV en SDC mij boeien, TT gezond is en ik niet zenuwachtig word als de koers gemanipuleerd wordt. Risico vh vak, de hele (financiële) wereld bestaat uit malafide praktijken. Het aandeel TT is geen uitzondering, eerder een bevestiging. Dat is HG en IR maar ten dele aan te rekenen. Ik heb er begrip voor dat zij het achterste vd tong niet kunnen laten zien als ze achter de schermen aan het onderhandelen of
met iets nieuws bezig zijn.

Laat je niet gek maken, reageer je frustraties niet af op anderen en respecteer elkaars mening!
Geniet vh weekend, de kleine dingen en je dierbaren! Life is too short ;-)
viermeiden
0
quote:

loesje62 schreef op 2 september 2016 22:08:

ift.tt/2bJDCbc
Loesje kwam met bovenstaande link.

Citaat:

Autonome wagens
TomTom CurferPauwels denkt dat er in de toekomst drie segmenten zijn waarbinnen TomTom zich verder kan profileren. “Auto’s worden steeds slimmer en in de toekomst zullen wagens autonoom kunnen rijden. Hiervoor is de nodige navigatietechnologie vereist,” legt Pauwels uit. “Om deze reden hebben we het Gentse bedrijf Teleatlas opgekocht. Hierdoor zijn we één van drie bedrijven die in het bezit is van een wereldomvattende kaart. Google is een ander bedrijf dat dit kan aanbieden.”

Verder ziet TomTom toekomst in smart cities. “Dankzij onze bestaande toestellen en software bezitten we een hoop informatie over het bewegingspatroon van mensen. Deze informatie kan door steden worden ingezet om het verkeer beter te managen,” aldus Pauwels.

Een laatste markt waarbinnen TomTom zich de komende jaren in wil profileren, is deze van sensoren. Het bedrijf biedt nu al fitnesstrackers aan die je hartslag kunnen meten en met de TomTom Touch kan je je lichaamssamenstelling laten analyseren. Door nieuwe en betere sensoren kan dit gamma worden uitgebreid, al wil Pauwels niet onmiddellijk in de gezondheidszorg stappen. “Hiervoor is een volledig andere expertise nodig,” besluit de medeoprichter van TomTom.
Einde citaat

Dit soort informatie wordt in de toekomst van groot belang voor alle gezondheidszorgmedewerkers en helaas ook voor zorgverzekeraars. Je kunt mogelijk in de toekomst korting op de premie krijgen indien je kunt aantonen dat je een gezonde levenswijze hebt! Het is enkele jaren geleden begonnen met de stappenteller. De mogelijkheden op het gebied van big data op gezondheidsniveau zijn legio!

www.hva.nl/over-de-hva/nieuws-en-agen...

viermeiden
[verwijderd]
0
@Loesje en @Viermeiden, het is inderdaad een erg interessant artikel. Ik postte dat ook al rond 17.30 u. Mooie link over de gezondheidszorg!
Waarom ik het ook boeiend vind?
Een founder, Peter Frans Pauwels, dus bekend met wat er binnenskamers speelt, legt zijn toekomstvisie uit:
Hij legt hier uit waar hun interesse-gebieden liggen: automotive, smartcities en meer mogelijkheden met sensoren. TT werkt al samen met NXP, die van de Amerikaanse overheid gunning heeft gekregen 50 cities in Amerika tot smart- cities te ontwikkelen. Ook werkt TT al aan indoor aktiviteiten. Iets wat nodig is om tot smart-cities te komen.
www.deaandeelhouder.nl/news/2016/6/28...
Verder werkt TT nauw samen met Bosch, die sensoren specialist is.
Mooi dat jullie dit nog weer even naar voren hebben gehaald.
[verwijderd]
1
Hierdoor zijn we één van drie bedrijven die in het bezit is van een wereldomvattende kaart. Google is een ander bedrijf dat dit kan aanbieden.” - See more at: www.debeurs.nl/Forum/Topic/1338104/18...
Dus de kaart is niet zo belangrijk maar de voertuigen die zich op de kaart bevinden op welke afstand welke richting ze geplant op willen en het overige verkeer weet wat de andere tommies van elkaar weten .

Een GPS cell zone net zoals een cell phone is waarschijnlijk het antwoord voor de technische abracadabra .
Tis de vraag hoe groot maak je de cellen en welke vorm honing graat lijkt mij de beste vorm de grote is bepalend aan het aantal voertuigen die zich in die zone gemiddeld bevinden.
Als je een zelf rijdende auto markt rijp wil hebben moeten de voertuigen onderling al weten van elkaar waar naar toe hoe snel welk weer hoe snel .
In beide richtingen elkaar informatie uit wisselen richting zuiden is 5 kilometer verder een massa ongeluk gebeurt.
kan richting noorden dat melden en de voertuigen laten afremmen.
Normaal gezien gebeuren er geen ongelukken meer maar als Bambie onverwachts op de weg loopt ................
Als Tom Tom er in slaagt om hun familie in zones te CELL-en zal Tom Tom SELL-en .

[verwijderd]
0
quote:

VOORTS schreef op 3 september 2016 00:18:

Laatste zin waarheid als een koe.
Tom Tom moet gewoon hun landkaart in zones verdelen en hun data delen met voertuigen in eerste instantie met Tommies in de zone .de rest volgt.
Ik had het voorgaande niet gelezen VW gaat samen werken/denken met TOM TOM over rij patronen ...............................
85 % legt de zelfde weg af elke dag en voor 95 % staat het voertuig te roesten om daar een onderzoek voor te doen .
nu niet de % verwarren 85 % doet de zelfde rit MAAR voor 95% staat het voertuig stil een eigen auto is de STOMSTE INVESTERING ..............
Zeker nu in de deel maatschappij lekker Uberen AIRbnb-en de grote auto producenten weten dat ook .
En nu de EEG en de wereld hun wil belasten en geen ontwijken van belasting onmogelijk is .
LESS is more in deze maatschappij ben je meer beurs waard als je diensten aan bied dan producten verkoopt.
Je komt de grote steden met je auto niet meer in als je wel binnen komt moet je mega parkeer geld betalen .
[verwijderd]
0
quote:

Son78 schreef op 2 september 2016 21:12:

[...]
Justin, ben je opeens het spoor bijster?
Blijkbaar baal je ook van het koersverloop, maar toch blijf je alles daarin verdedigen.
Je had laatst de alias 'lighter', want je zou je wat rustiger houden.
Nu zie ik jou de hele dag mensen persoonlijk aanvallen en zelfs beledigen!
Ga de kroeg in en ga ontspannen, want zoals vandaag ben je niet leuk en walg ik van je.
Mmm,
Klinkt bijna als een goude ouwe ..
Jij weet wel veel.
4.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:27
Koers 5,830
Verschil -0,150 (-2,51%)
Hoog 5,925
Laag 5,730
Volume 331.370
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront