Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 in 2016

1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 » | Laatste
maci
0
PERSBERICHT

Bussum, 25 oktober 2016

Voorgenomen benoeming twee commissarissen en CFO

Value8 doet mededeling van de voorgenomen benoeming van mevrouw Annemarie van Gaal en de heer Abel Slippens tot lid van de Raad van Commissarissen van Value8 en de voorgenomen benoeming van de heer Remko Herschel tot lid van de Raad van Bestuur. In dit kader zal op 6 december a.s. een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaatsvinden, waarin deze benoemingen worden voorgesteld.

Annemarie van Gaal was oprichtster en COO van Independent Media. Mevrouw Van Gaal is ondernemer, heeft als financieel deskundige brede ervaring binnen de financiële sector en vervult een aantal commissariaten. Value8 is verheugd dat zij bereid is toe te treden tot de Raad van Commissarissen en haar kennis, ervaring en netwerk in te zetten ten behoeve van de verdere groei van Value8.

Abel Slippens is voormalig bestuursvoorzitter van Sligro Food Group NV. In de periode dat hij bestuursvoorzitter was, is de omzet van Sligro gestegen van 190 miljoen euro naar 2,2 miljard euro en is Sligro uitgegroeid tot een vooraanstaande speler op het gebied van foodservice en foodretail in Nederland. Hij vervult een aantal commissariaten. Value8 is van oordeel dat de heer Slippens - met zijn ervaring en kennis als voormalig CEO van een beursgenoteerde onderneming en zijn ervaring op het gebied van ondernemen en acquisities - van belangrijke toegevoerde waarde kan zijn.

Voorts is Value8 voornemens Remko Herschel RA te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Indien de BAVA daarmee instemt, zal hij de functie van CFO gaan vervullen. De heer Herschel is afgestudeerd Registeraccountant (Nivra Nijenrode). Van september 1993 tot en met 31 december 2006 was hij werkzaam bij PricewaterhouseCoopers als openbaar accountant. De heer Herschel is oprichter en eigenaar van Vikariat en heeft tevens CFOaaS.NL (CFO as a service) opgericht. Value8 is verheugd over de voorgenomen toetreding tot het bestuur van de heer Herschel en verwacht dat hij vanwege zijn IFRS expertise en middels de aansturing van de financieel verantwoordelijken bij groepsondernemingen een waardevolle bijdrage zal kunnen leveren aan het succes van Value8.

Value8 NV
[verwijderd]
0
Jeetje. Een RvB van vier en straks vijf commissarissen voor een piepklein beursfonds. Het zal wel nodig zijn...
Tategoi69
0
Op zich een commissaris vanuit foodservice & foodretail kan zeker wel van toegevoegde waarde zijn om Eetgemak, Prika, KEES, Ceradis verder te laten groeien.

Aanstelling financiele directeur met IFRS achtergrond zal ook zeker bij gaan dragen om financiele structuur en corpoarate governance te verbeteren (verduidelijken), aanstelling accountant en goedkeuring jaarrekening zal eerste volgende prioriteit hebben.

Aanstelling vrouw is altijd goed, gaat de rest harder lopen:):)

Vraag me af of de conversie van 1.25MM Euro aandelen ook nog een correlatie heeft met de aanstelling vd commissarissen.

Stelling/aanname; indien een vd nieuwe commissarissen ook een significante positie in Value8 gaat innemen, kan 3L Capital vervolgens verhandelbare aandelen B doorschuiven via de beurs en geld vrijmaken om een verdere conversie van aandelen A of B te ondersteunen, nemen van direct belang door conversie kan natuurlijk ook...

Value8 kan hiermee dan de overname van Headfirst financieren en ook verdere overnames financieren in 2017 om verdere groei te ondersteunen, we zullen het wel zien in december...

Tategoi69
0
Verbetering en verdieping van het aanbod van informatiediensten IEX (20-10-2016):

Van Oudheusden was in het verleden bij ABN AMRO en het latere RBS de drijvende kracht achter de introductie van onder meer de 'turbo'. In 2013 stapte hij over naar BinckBank, waar hij 'hoofd business development' was. Bij Binck was hij verantwoordelijk voor de overgang naar een provisievrij verdienmodel.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

www.iex.nl/Nieuws/ANP-201016-066/Van-...
[verwijderd]
1
Mazars blijft beoogd accountant van Value8 voor boekjaar 2016. Controlerend partner; Onno Opzitter. Joeri Galas is exit.
Tategoi69
0
quote:

Outsider123 schreef op 26 oktober 2016 14:04:

Mazars blijft beoogd accountant van Value8 voor boekjaar 2016. Controlerend partner; Onno Opzitter. Joeri Galas is exit.
Thanks, punt 4 op de agenda vd BAVA, benoeming accountant: "Voorgesteld wordt om Mazars Paardekooper Hoffman Accountants N.V. te benoemen voor de
controle over het boekjaar 2016. In het kader van de wettelijke rotatievereisten zal de
controlerend partner Drs. J.J.W. Galas RA worden vervangen door de heer Drs. O. Opzitter RA".


www.value8.com/wp-content/uploads/201...
Valuegate
2
De discussie over de waardering van Value8 blijft spelen. Naast de jaarrekening en het inhoudelijk commentaar daarop op FTM zijn er nu ook de cijfers van de Kamer van Koophandel. Die heb ik bij deze reactie geupload.

Ten eerste goed nieuws, in tegenstelling tot wat beweerd werd op FTM gisteren, Value8 heeft een positief werkkapitaal van 10.995.000.

Wat mogelijk wel zorgelijk is zijn de kortlopende verplichtingen afgezet tegen hetgeen op korte termijn beschikbaar is.
Bedragen maal 1000

Voorraden 8491 Handelscrediteuren 47748
Debiteuren 39654 Kortlopende schulden 28955
Bank 7777
Overige vorderingen 16450
72372 76703

Effecten 20291 Langlopende schulden 21809

De debiteuren betreffen met name vorderingen uit hoofde van de payroll en contractbeheer business op gezonde klanten. Dat zit goed. De voorraden zullen ook goed verkocht worden en zal met name bestaan uit Goud bij Amsterdamgold en Kaas van Kees die 50 miljoen omzet doen op jaarbasis. www.sprout.nl/artikel/innovatie/hoe-k...

De eerste vraag die ik heb is of de overige vorderingen met name vorderingen op dochters en deelnemingen betreffen, dat zou problematisch kunnen zijn?

De effecten zullen bij liquidatie geen 20 miljoen opleveren maar zeker voldoende om het gat met de kortlopende verplichtingen te voldoen. Tegenover de langlopende schulden staat ook nog het materieel actief a 16.226.000 als de effecten 10 miljoen zouden opleveren bij verkoop dan is er geen vuiltje aan de lucht en zijn ook de langlopende schulden gedekt.

Wat ook aardig is dat KVK wat ratio’s heeft berekend. De current ratio is met 1,21 niet al te hoog men zou graag 1,4 zien. De Quick Ratio is met 1.1 gewoon goed. De gouden balans ratio (GBR) baart zorgen met 0,87.Bij voorkeur liggen de uitkomsten van de GBR-ratio tussen de 0,5 en 0,8. Bij een uitkomst beneden de 0,5 is er een tendens naar overliquiditeit; een uitkomst boven de 0,8 duidt op een tendens naar mogelijke illiquiditeit.

Tot slot maken de cijfers van de KVK ook duidelijk dat Value8 voor financiering lasten en eenmalige baten gewoon een plus draait van 213.000 euro.

Grappig hoe de cijfers van de KVK eigenlijk de waarheid in het midden legt.
Bijlage:
Tategoi69
0
quote:

Valuegate schreef op 29 oktober 2016 13:57:

Tot slot maken de cijfers van de KVK ook duidelijk dat Value8 voor financiering lasten en eenmalige baten gewoon een plus draait van 213.000 euro.

Grappig hoe de cijfers van de KVK eigenlijk de waarheid in het midden legt.


Inderdaad "waarheid ligt in het midden" zoals we nu kunnen herleiden met behulp van de gedeelde jaarrekening van 2015, bedankt hiervoor!!

Value8 heeft eerder aangegeven dat er operationeel winst werd gemaakt in 2016 en dat de operationele Cashflow positief is, wat dus inderdaad ook klopt!!

Wat ook positief is dat er 4.7MM Euro aan afwaarderingen reeds is meegenomen in het bedrijfsresultaat dus er wordt fors afgeschreven aan betaalde Goodwill (overnames), vraag is vervolgens of bij verkoop van een bedrijfsonderdeel/deelneming door Value8 weer een boekwinst gemaakt kan worden indien de door de overnemende partij bepaalde "reele waarde", de op dat moment van toepassing zijnde boekwaarde overtreft (=Goodwill)..

Verder heeft Kerstens de operationele bedrijfsresultaten voor Value8 in 2015 ook negatief beinvloed voor ongeveer 1.8MM Euro.

Inderdaad de uiteindelijke gerapporteerde winst en eigen vermogen op korte termijn wordt significant beinvloed door herwaarderingen (koersmutaties & reverse listingen).

Value8 zal zeker kapitaal nodig hebben op termijn om verdere groei en overnames te financieren en indien voor deze overnames de juiste reele waarde betaald wordt is daar niets mis mee, echter vanuit de operationele bedrijfsvoering is het dus een "fabeltje" dat Value8 kapitaal nodig zal hebben (emissie) ondanks onvoorziene tegenvallers zoals bij Kerstens en Prika...

Grtn Tategoi

The Duck Master
0
Of v8 cash nodig heeft om aan de eigen verplichtingen te kunnen blijven voldoen hangt vooral af tussen de verhouding liquide middelen en kortlopende schulden. Of er operationeel 2 ton winst wordt gedraait heeft daar geen invloed op.
Tategoi69
0
quote:

The Duck Master schreef op 30 oktober 2016 17:01:

Of v8 cash nodig heeft om aan de eigen verplichtingen te kunnen blijven voldoen hangt vooral af tussen de verhouding liquide middelen en kortlopende schulden. Of er operationeel 2 ton winst wordt gedraaid heeft daar geen invloed op.
Klopt maar belangrijk is hier wel dat de cashflow uit operationele activiteiten 5.88 MM euro positief is over heel 2015 en in de eerste helft van 2016 5MM Euro positief, dus er komt totaal 10.9 MM Euro netto aan cash binnen in 18 maanden terwijl de afschrijving op goodwill (amortisatie) boekhoudkundig is en geen invloed heeft op de netto geldstroom, natuurlijk hebben deze afschrijvingen wel een negatieve invloed op de solvabiliteit's ratio...

Deze positieve cashflow uit operationele activiteiten kan dus ook de kortlopende schulden opvangen of eventueel gebruikt worden om wat kleinere overnames of uitbreidingen van belangen te financieren.

[verwijderd]
0
@valuegate.
Waar kan ik de goudvoorraad van Amsterdam gold vinden? En kan die voorraad dan met winst verkocht worden? Kan mij vergissen hoor maar om de betaalde goodwill te kunnen verrekenen met de winst die je zou maken op het aanwezige goud en zilver heb je een mega(eigen,schuldloze)voorraad nodig.
DeZwarteRidder
0
quote:

ollebol schreef op 1 november 2016 22:31:

@valuegate.
Waar kan ik de goudvoorraad van Amsterdam gold vinden? En kan die voorraad dan met winst verkocht worden? Kan mij vergissen hoor maar om de betaalde goodwill te kunnen verrekenen met de winst die je zou maken op het aanwezige goud en zilver heb je een mega(eigen,schuldloze)voorraad nodig.
Ik denk dat A'dam Gold heel weinig of geen voorraad heeft; het risico van prijsfluctuaties is gewoon te groot.
[verwijderd]
0
Beste mensen, waarom hebben we het nog over de jaarrekening 2015 als ook de halfjaarcijfers 2016 bekend zijn? Deze bieden een actueler inzicht in de cijfers. Zie met name pagina 6 voor het altijd interessante kasstroomoverzicht met opvallende mutaties. Doe je voordeel ermee..

www.value8.com/wp-content/uploads/201...
[verwijderd]
0
www.value8.com/nieuws-value8/c37-valu...

Ten aanzien van de financiering deelt Value8 mede dat – in verband met de resterende betaling Proud en de vergroting van de meerderheidsbelangen – een beperkte emissie wordt gedaan. In dat kader worden 20.400 preferente aandelen (Aandelen C) en 485.400 gewone aandelen (Aandelen B) uitgegeven. Value8 verwacht door de genomen stappen de winstcapaciteit verder te vergroten. Door de onzekerheid over IFRS-effecten en beurskoersen is het thans nog te vroeg om een uitspraak te doen over het verwachte resultaat over het vierde kwartaal en geheel 2016.

Met name de laatste zin valt op. Tegenvallers in de maak?
voda
0
Value8 geeft aandelen uit voor 6,25 euro per stuk

Uitgifte gewone aandelen levert circa 3 miljoen euro op.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 zal 485.400 gewone aandelen B uitgeven tegen 6,25 euro per stuk en zo circa 3 miljoen euro ophalen. Deze emissieprijs maakte het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries dinsdagavond bekend, nadat het de emissie al voorbeurs aankondigde.

Naast 485.400 aandelen B geeft Value8 ook 20.400 cumulatief preferente aandelen C uit tegen de basiswaarde van 25,00 euro.

Na de uitgifte staan er 8.940.000 gewone aandelen, onderverdeeld in 7.898.375 genoteerde aandelen B en 1.041.625 niet genoteerde aandelen A uit. Daarnaast staan er nog 218.900 cumulatief preferente aandelen C uit.

Het aandeel Value8 sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 6,67 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Stockboer
0
Acquisities doen met het geld van de behaalde bedrijfswinsten ipv nieuwe aandelen uitgeven zou mooier zijn. Aan de andere kant 3,5 mln voor een betaling van 30% van Prika, 25% voor Ceradis, 23% voor Eetgenak plus resterende deel van Proud met een omzet van 12 mln lijkt me ook geen slechte deal.
Tategoi69
0
quote:

Stockboer schreef op 9 november 2016 22:40:

Acquisities doen met het geld van de behaalde bedrijfswinsten ipv nieuwe aandelen uitgeven zou mooier zijn. Aan de andere kant 3,5 mln voor een betaling van 30% van Prika, 25% voor Ceradis, 23% voor Eetgenak plus resterende deel van Proud met een omzet van 12 mln lijkt me ook geen slechte deal.
Inderdaad, het grootste gedeelte is dus reeds gefinancieerd via de positieve operationele cashflow en externe leningen.

Wat echter onduidelijk is mbt de emissie; is de timing van de emissie en of deze reeds tegen 6.25 Euro geplaatst is of niet (gedeeltelijk)??

Kijkende naar de volumes de laatste paar dgn lijkt het erop dat de emissie (gedeeltelijk) nog weggezet wordt dus dat zal wat koersdruk geven de komende wkn, bodem zal dan rond 6.25 Euro blijven liggen, mooie gelegenheid om weer verder in te stappen.....

Negatieve sentiment lijkt ook wat op te drogen, er zal binnenkort wel weer een artikel van FTM verschijnen (maandelijkse editie ->Prive/Story) maar de koers reageert hier niet echt meer op.


Valuegate
0
De koers kan de komende tijd kan wat heen en weer gaan. Een emissie en een inkoopprogramma van eigen aandelen gaan soms lastig samen.

5. Machtiging aan de Raad van Bestuur tot uitgifte van aandelen en tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht*
Volgens de statuten kunnen aandelen slechts worden uitgegeven ingevolge een besluit van de Algemene Vergadering of van een ander vennootschapsorgaan dat daartoe bij besluit van de algemene vergadering voor een bepaalde duur van ten hoogste vijf jaren is aangewezen. De vergadering wordt voorgesteld om voor een periode van 18 maanden het bestuur te machtigen om maximaal 20 procent van het geplaatste kapitaal van de vennootschap in aandelen uit te geven, alsmede tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht ten einde de strategie van de vennootschap te ondersteunen.

6. Machtiging tot inkoop van aandelen *
Voorgesteld wordt dat de Algemene Vergadering de Raad van Bestuur machtiging verleent om, gedurende de wettelijke maximumtermijn van 18 maanden, gerekend vanaf de datum van deze vergadering aandelen in te kopen onder de volgende voorwaarden en overigens met inachtneming van de wet en de statuten. Het maximum aantal aandelen dat kan worden ingekocht bedraagt 20 procent van het geplaatste kapitaal in aandelen van de vennootschap; de inkooptransacties in aandelen B en/of C moeten worden uitgevoerd voor een prijs die ligt tussen de nominale waarde van de aandelen en 110 procent van de openingskoers van de aandelen zoals vermeld in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam op de dag van de inkooptransactie of bij afwezigheid van een dergelijke koers, de laatste daar vermelde koers. De inkooptransacties kunnen worden verricht ter beurze of anderszins.
Valuegate
0
Overname Headfirst kan nog even duren. Er is een dochter failliet wat mogelijk reden is voor vertraging?

Dit leek in eerste instantie een goede zet van Headfirst www.zipconomy.nl/2015/01/headfirst-ne...

Echter www.consultancy.nl/nieuws/12991/doek-...

Tot overmaat van ramp blijkt dat het begin 2016 al mis was uit het faillissement verslag van Virtual Consulting Company.
Bijlage:
1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:34
Koers 5,650
Verschil -0,050 (-0,88%)
Hoog 5,650
Laag 5,650
Volume 100
Volume gemiddeld 3.212
Volume gisteren 4.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront