TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM NOVEMBER 2016

5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 november 2016 18:24:

[...]
Dat klopt toch als een bus: TomTom is toeleverancier van toeleverancier Bosch.....!!
Verschuil je niet achter je onwetendheid: je hebt het artikel niet gelezen waarin TomTom dus wél genoemd wordt.
Verder hou ík het hier maar weer even voor gezien.
Ik heb vandaag ten minste nog gepoogd om kwaliteit toe te voegen, het is me niet gegund.
De PECH-ratio noodzaakt me hier weg te blijven

Bedankt daarvoor.
chris123
7
quote:

KidBackInTown schreef op 26 november 2016 06:02:

[...]

Zo te zien, heb jij het "ligt" gezien.....

Een goede morgen trouwens. Vandaag hoeven we niet de dagelijkse koersvorming te volgen, maar meer tijd nemen voor reflectie en beschouwing, hoe het zover is gekomen en hoe nu verder. Dat zal nog een hele klus worden.
Dat blijkt wel het geval te zijn ja. Inmiddels ben je al ruim 13 uurtjes op het forum aanwezig vanaf vanmorgen 06:00 uur op deze mooie zaterdag zie ik. Indien je hier niet voor betaald krijgt heb ik toch wel een beetje met je te doen. Fijne zaterdagavond nog, al heb ik wel een vermoeden hoe je die tijd in gaat vullen.
NewKidInTown
1
quote:

chris123 schreef op 26 november 2016 19:23:

[...]

Dat blijkt wel het geval te zijn ja. Inmiddels ben je al ruim 13 uurtjes op het forum aanwezig vanaf vanmorgen 06:00 uur op deze mooie zaterdag zie ik. Indien je hier niet voor betaald krijgt heb ik toch wel een beetje met je te doen.
Natuurlijk, ik wordt per woord betaald, vandaar dat ik soms iets breedsprakig ben. Meters maken en clicks genereren, ik moet ook leven.

Per woord betaald worden, haha, doet me denken aan die programmeurs die per regel of statement betaald werden. De beste ict-ers schreven in zo kort mogelijke prog-jes hun systemen. De prutsers maakten van 50 regels er 500 van, de afdeling kwaliteitscontrole had ook genoeg werk, iedereen blij.
loesje62
6
NewKidInTown
1
quote:

loesje62 schreef op 26 november 2016 19:51:

[...]

Wat je hier hebt weggehaald, kan je jezelf aanrekenen Henk . Jij geeft ze de lengte om er een zooitje van te maken. En hoezo LAATSTE waarschuwing, het is mijn EERSTE waarschuwing. Ik kan er prima mee leven. Ik hoop dat je deze consequente lijn doorzet. Je mag mij er voor slachtofferen. Ik zal DIT forum niet missen.

Loesje
Kennelijk de EERSTE en de LAATSTE waarschuwing.

Tip: het wordt niet gewaardeerd als je hier de moderatie ter discussie stelt, dat doe je maar via de mail. Pas op hoor, wat zullen we nou krijgen !
holenbeer
0
quote:

KidBackInTown schreef op 26 november 2016 09:17:

[...]

Totaal aantal aandelen circa 235 miljoen, wat is de free float, 10% maximaal ? Dus zo'n 24 miljoen stukken ? En hoeveel zouden die grote en kleine beleggers gemiddeld aan stukken hebben, 5000 stuks ? Dan kom ik uit op een kleine 5.000 beleggers die het wel eens verkeerd kunnen zien en geen miljoenen.

Zou je nog eens een nauwkeuriger schatting kunnen maken of aan kunnen geven waar je mijn schatting, die uiteraard grof is, zou kunnen fine-tunen ?
Kind, beantwoord jij eerst mijn vraag, beantwoord ik de jouwe.
DerksVisie
0
Wel irritant je zit veel geld en energie in een bedrijf te steken. Daardoor wil je graag al het nieuws bijhouden en dan zie je dit dit forum vol met kinderen waar ze zelfs bij telegraaf.nl van gaan rillen.
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef op 26 november 2016 18:52:

[...]

Dank, je bent bent behoorlijk warm, om niet te zeggen gloeiend heet.

Wat een treurige poging tot humor dat stuk
Jejo303
3
[Modbreak IEX: Gelieve niet over de moderatie te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
DeZwarteRidder
3
Ik zal het even samenvatten:
De TT-fans en TT-experts op dit draadje zijn vrijwel allemaal boos op de Grote Baas van TT (HG) EN op iedereen die het oneens is met hun positieve mening over TomTom.

[verwijderd]
2
DZR,

laat ik het eens proberen samenvatten:

alle posters waar teveel reacties op komen lopen de boel te stangen en verstoren een normale communicatie en daarmee de leesbaarheid op het forum.

Advies:
reageer er niet meer op, ga op je handen zitten of steek ze een veer in hun r...t.

Eerder is geprobeerd dit forum te verlammen, het is een verschijnsel dat telkens de kop op steekt.

Tini
Oeps..!
0
2 maart 2016

1. Meer aftrek navigatiedienst TomTom
TomTom gaat voor Peugeot, Volkswagen en Fiat de geintegreerde navigatiekastjes leveren. Dat maakt het Amsterdamse bedrijf dinsdag bekend. Bij PSA gaat het om de nieuwe DS5, Peugeot Traveller en Citroën Spacetourer. Deze order zou 75 miljoen euro waard zijn. Volkswagen biedt diensten van TomTom via een smartphone-app aan voor rijders van de Volkswagen Up! en Fiat gaat de nieuwe Fiat Tipo en Fiat 500s uitrusten met TomTom-technologie. Ook met de Japanners van Toyota werd een deal voor 3 extra jaren gesloten. De Proace, een voertuig gemaakt in samenwerking met Peugeot-Citroën, een nieuw infotainmentsysteem met een aantal producten van TomTom.

www.mt.nl/nieuws/meer-aftrek-navigati...
NewKidInTown
1
Goedemorgen,
voor de "gelovigen" hier: advent is weer begonnen vandaag, dus ga een beetje netjes met elkaar om. Er zijn ook nog andere dingen in de wereld dan geld verdienen of verliezen.
Voor de komende maand gaat gelden: meer, meer, meer of minder, minder, minder.
[verwijderd]
0
Gewoon je mening verkondigen; is niets mis mee; komen al die rare vooroordelen er ook uit en ben je ze kwijt. Lucht op. Zoals, ik zit in TOM2 omdat dat leut is, hou ook van carnaval omdat het leut is. Alles is leut.
NewKidInTown
2
Nu vandaag niemand de koers naar boven of naar beneden kan manipuleren, stel ik het volgende EXPIRIMENT voor aan het begin van deze adventstijd: toon je eens empathisch en leef je in, in de standpunten van je tegenstanders diegenen die een volstrekt tegengestelde mening hebben als die van jou. Sterker nog, verdedig die volstrekt tegengestelde mening als het kan met onderbouwing.

Al weer een hier nog niet vertoonde invalshoek van "out-of-the-box" KBIT.

Ik begin alvast:

- brede marktontwikkelingen
niet ontkend kan worden dat de fin.markten in de USA op een all-time-high staan en dat Europa ondanks het zakken van de EUR/USD heel erg achter gebleven is bij de US. Dit kan niet heel lang zo doorgaan, weliswaar zal de EUR verder wegzakken, vooral door de ontwikkelingen in Europa, als eerste het referendum in Italie wat zeer slecht is voor de EURO. Dit heeft dan tot gevolg dat een grote kapitaalstroom van de US naar de Europeese aandelen op gang zal komen, want die Europeese aandelen worden extreem goedkoop in USD gemeten.
- sector ontwikkelingen
Als eerste zal het geld gaan stromen naar de tech-sector die bij de Amerikanen ongekend populair is. Te denken valt vooral aan de automotive sector die aan het begin staat ongekende ontwikkelingen, hotter-than-hot, vergelijkbaar met het begin van de internet-periode of de ontdekking van de stoommachine.
In tegenstelling tot stabiele sectoren zoals de pharma en voedingsmiddelen-industrie, die weliswaar gematigd zullen doorgroeien, de tech-sector kan exploderen.
Daar is weliswaar een kanttekening bij te maken, als we kijken naar autonoom rijden, zijn er al vele partijen die zich daar mee bezig houden, grote namen genoeg. De meeste zijn al qua waarde op de ontwikkelingen vooruit gelopen, maar kunnen in de toekomst best nog wel terugvallen. Beter is te zoeken naar kleinere partijen die zich minder in de kijker hebben gespeeld(bewuste strategie?), nog niet qua koers zijn opgelopen, maar zich in stilte aan het ontwikkelen zijn naar een positie waar bijna alle grote partijen, carmakers en toeleveranciers niet omheen kunnen en dus in de nabije toekomst onmisbaar zijn. Enerzijds een moeilijke klus, want het vergt enig research, anderzijds vrij gemakkelijk want er zijn er maar een paar, niet eens een handvol. TomTom behoort daar beslist bij, anderen heb ik nog niet mogen vinden.
- koerstechnische en beleggingsaspecten TT
De koers bevindt zich wonderwel nog steeds op een uiterst laag niveau, waarschijnlijk veroorzaakt door de low-profile strategie die TT volgt. Dat geeft kansen zolang de koers nu nog op dit lage niveau blijft. Dat zal echter niet lang meer duren met de pijlsnelle ontwikkelingen in de sector. Ook het binnen het bedrijf houden van gelden en het niet uitkeren van dividenden (sigaar uit eigen doos) heeft tot nu toe grote partijen en pensioenfondsen langs de zijlijn gehouden. Raden wat er, afgezien van de resultatenontwikkeling die in de groeifase zit, met de koers gaat gebeuren als er dividend zal worden uitgekeerd. Niettemin heeft de dividendloze periode er voor gezorgd dat er maar weinig schulden zijn en het bedrijf er gezond voor staat.
Bij de huidige koers is het volkomen niet relevant om naar de huidige winstcijfers te kijken. Immers nu het bedrijf bijna aan het einde van de transitie fase zit, zullen de winstcijfers exponentieel kunnen toenemen en zijn de cijfers van vandaag over een week al achterhaald. Nee, kijk bij dit exploderende hotter-than-hot tech-bedrijf eerder naar de bedragen die er in het verleden voor soortgelijke sector-genoten is betaald. En dan mag je risicoloos ervan uitgaan dat in het verleden betaalde prijzen zullen verbleken bij in de toekomst te betalen prijzen in deze zeer snel ontwikkelende sector. Dus houdt bij een waardebepaling dus vooral de assets in de gaten. Het geneuzel over de huidige omzet en winstcijfers laat ik links liggen want nauwelijks relevant.
Een kanttekening, de komende week zouden de markten nog enigszins zwak kunnen zijn, dat is geen bedreiging maar zou een ultieme kans kunnen zijn. Denk daarbij aan de Brexit en de laatste US-elections die zeer kortstondige dipjes opleverden en de beleggers die toen hun kansen benut hebben, grote winsten hebben opgeleverd.

Mocht bovenstaande je aanspreken, dan heb ik twee strategien voor je, mocht je het er compleet mee oneens zijn, negeer het dan.

Hier komen ze:
- koop turbo's long, met grote hefboom en vrij korte afstand tot de stoploss, circa 6,50 moet voldoende en veilig zijn.
- opties, VERKOOP de lange PUTS eveneens rond de 6,50 en KOOP de lange calls rond de 8,50 of 9,00 dan zul je zo goed als niets hoeven te investeren en misschien zelfs premie toe krijgen. Houd alleen rekening met een bescheiden aan te houden margin in verband met de VERKOCHTE puts.

Succes en wie volgt.
RESEARCH
1
Voor iedereen die een beetje extra druk wil zetten op TT adviseer ik om de petitie te ondertekenen van stichting PAT. Een goed initiatief van Jelle Brinkhuis. Hoe meer aandacht hoe beter. Zie ook het hiervoor aangemaakte draadje "Petitie: TomTom, neem een notering aan de Nasdaq!"

Teken de petitie online:
petities.nl/petitions/tomtom-neem-een...
5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 11:42
Koers 5,660
Verschil +0,140 (+2,54%)
Hoog 5,685
Laag 5,550
Volume 236.049
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 546.527

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront